метод кухни ikea розово бяло

Метод кухни и какво можете да направите с тях

Това, което ни очарова в Ikea, са преди всичко идеите. Тъй като след много години и страхотни, признати решения за всеки дом, дизайнерите в Ikea очевидно не възнамеряват да се вземат твърде сериозно.

Техните продукти доказват това отново и отново.

Те правят това, като все още се подчиняват на творчеството на хората. Кухнята Metod е уникална модулна система, от която можете да направите много. Вариациите, които са възможни в това отношение, изглеждат безкрайни.

Различните предизвикателства за интегрирането на кухните Metod

метод кухненски стълби

Помислете за най -голямото предизвикателство, което свързвате с кухнята Metod. Имате ли коридор, който бихте искали да използвате за изграждането на вашата кухня. Може да се наложи цялото съоръжение да се помещава в стълбищна клетка?

Какво друго може да се случи …

Може би се интересувате от кухнята Metod, защото искате да готвите на вашата зимна тераса. Има толкова много различни ситуации, в които няма да стигнете по-далеч без мебели по поръчка. Но това е миналото. В този случай Ikea също може да бъде полезна в това отношение. По този начин те са разработили толкова страхотни възможности по отношение на дизайна, че едва ли ще намерите аргументи за закупуване на скъпа кухня по поръчка.

Планиране на кухнята Metod

метод кухни ikea дърво черно

Първо помислете къде предпочитате да готвите. Какви други практически действия са включени? Може да искате да организирате срещи и партита на приятели, социални събирания, където хората седят заедно, пият вино и заедно се наслаждават на малки лакомства?

Имате ли място за това? Ако е така, тогава планирайте да имате кухненски остров, за да можете да постигнете всичко това. В никакъв случай не трябва да се чувствате ограничени в нищо поради малката площ.

Може би имате неправилна входна зона. Но има наклонен покрив или стълбище. Мястото отдолу е много. Но нито едно готово решение не може да помогне в този случай. Но това е миналото. Тъй като Ikea вече представи страхотните модули на пазара.

Затова всичко е по -лесно

метод кухни система ikea

Друг типичен вариант би бил апартамент, където имате доста широка входна зона. Всъщност можете да направите много там. Но за да работи добре, човек би трябвало да се съобразява с не много правилни пропорции, както по дължина, така и по ширина.

Модулите от кухнята Metod също могат да бъдат подходящи за тази ситуация. Можете да ги разпределите по повърхностите по такъв начин, че да получите максимална полза от тях.

Помислете за покриване на площ до четири стени и вижте коя идея ви е най -удобна. Те могат да бъдат съседни един на друг, но могат да бъдат и успоредни. Това също могат да бъдат много различни стени, които не отговарят една на друга, но са в една и съща стая.

Защо не опитате например зеленчуци мента?

метод кухни мента зелена стена

Продължете по оригинален и индивидуален начин! Но не забравяйте да мислите и на практика. За да се чувствате комфортно в кухнята, ще трябва да оставите около 120 сантиметра между различните вертикални повърхности. В противен случай хората биха се натъкнали твърде много един на друг. Така че никой няма да се чувства комфортно в ситуацията. Затова направете без него и потърсете друго решение.

Когато планирате стенните модули, трябва да ги позиционирате така, че да са лесни за достигане. Но в същото време по -големите членове на семейството трябва да могат лесно да достигнат до тях. Можете също така да запълните зоната с чекмеджета до тавана. На какво ще се качите, когато имате нужда от нещо от този момент? Мислили ли сте за подходящ стол? Какво ще кажете за допълнителна стълба??

Тогава къде ще ги съхранявате, когато нямате нужда от тях?

Когато планирате кухненските зони, имайте предвид функциите, които са взаимосвързани и силно свързани. Чекмеджетата за прибори за хранене са близо до мивката??

Имайте удобно място за поставяне на горещите форми за печене от фурната?

метод кухни графитово сиво

Хладилникът достатъчно ли е близо до работните повърхности? Имайте достатъчно място за екстрактора, така че да нямате проблеми с използването му и да се възползвате максимално от неговия потенциал?

Огледайте стаята, посветена на кухнята. Вижте какво можете да направите от него. Помислете внимателно как ще протече процесът на готвене тук. Опитайте се да съпреживеете тази ситуация.

Има някои типични грешки, които не трябва да се допускат. Например, в никакъв случай не трябва да поставяте мивката в ъгъла. Това ще ограничи сериозно възможностите за товарене и разтоварване.

Печката също не е на място до стена или в ъгъл. Според кухненски консултанти на Метод не бива да поставяте чекмеджета на тези места. Това са само някои от съветите, които бихте получили от уебсайта, но и от консултантите в магазина на Ikea по отношение на интегрирането на кухните Metod. А, и забравихме да споменем, че има онлайн плановик, който можете да използвате за този повод.

Осветлението в кухните на Metod

метод кухни светло дърво

Не само основната структура, но и различните други аспекти са взети предвид при настройката на кухня Метод. Например, имате различни цветове и повърхности, от които можете да избирате. Могат да се наблюдават и различни отклонения в механизмите, които се използват.

Не искаме да навлизаме във всичко подробно тук. Но все пак искаме да отидем в един аспект – става дума за осветлението в кухнята.

По този повод искаме отново да ви припомним какви видове осветление има. Ние разделяме това на работа, настроение и околно осветление (наричано още общо осветление).

Всички тези аспекти могат да бъдат интегрирани в кухнята Metod. Предлагат се и механизми за затъмняване. Това означава, че едни и същи светлини могат да изпълняват една или друга функция, в зависимост от случая.

Ако сте решили кухненски остров, има и много различни решения за това. Ако желаете, те могат да бъдат оборудвани и с димери. Можете да регулирате интензитета на лампите в зависимост от това дали искате да си вършите работата или да седнете там в добро настроение.

Не е ли това супер готино?

метод кухни бели висящи светлини

Кухнята Metod има много място за съхранение

метод кухненски бял шкаф

Жълти акценти за повече свежест

метод кухни блестящо бяло

Перфектен блясък и овални ръбове

метод кухни висок блясък

Метод кухня с индустриални елементи

метод кухни етаж мат

За тези, които обичат антики

метод кухни русикал

Всеки ъгъл се използва оптимално

метод кухни отворен етажен план

Ако обичате метален блясък

метод кухни металик модерен

Кухня и библиотека Metod в едно

метод кухни ikea бяло черно

То може да бъде толкова просто

метод кухни ikea

С любов украсени

метод кухненско дърво бяло

Използвайте пространството умело

метод кухненски шкафове

Елегантно цветно дуо

метод кухни дървен под

Висок гланц в лилаво и бяло

метод кухни висок блясък виолетово

Гладка в естествени цветове

метод кухни висок гланц черен гранитен под

Страстен в червено

метод кухни висок гланц червено бяло

Сребърно, лилаво и ябълково зелено – страхотна комбинация

метод кухни сиво лилаво