С умни трикове и съвети можете да превърнете малката стая в напълно функционално жилищно пространство. Това е основна грижа на съвременните дизайнери и жители. Следните примери за многофункционални мебели показват чудесно как може да работи нещо подобно.

Вдъхновението идва от списанието на английски език http://vurni.com!

работна маса интегриран стол многофункционални мебели

Само маса или маса и стол?

Със сигурност понякога се нуждаете от столове у дома, но голяма част от времето просто заемат място. Решението може да бъде такава страхотна маса, ако в нея е интегриран и стол.

Интегрираните кутии могат да служат и като чудесно място за съхранение.

Легла и диван многофункционални мебели

Легло, диван или удобна седалка с модерен дизайн

Следващото страхотно парче се нарича „Пауза“ и е едно от най -великите произведения на Майк Лангер. Състои се от дървена рамка и 5 големи възглавници, които могат да се разгъват. Той беше представен на IMM в Кьолн през 2012 г..

Чекмеджета за стъпала

Многофункционални мебели: стълба с интегрирано място за съхранение

Често се нуждаете както от стълба, така и от място за съхранение. И те са много функционални, особено в малки апартаменти. Ето защо такова минималистично, многофункционално парче ще се впише добре на практика във всеки модерен апартамент.

Стенна рамка с интегрирано пространство за организация

Рамка / сгъваема работна маса за малък апартамент

Многофункционалните мебели могат да изпълняват и декоративна функция. Ето как изглежда тази квадратна рамка, която може да се сгъне, за да служи като допълнителна работна повърхност или място за съхранение.

отворени стенни рафтове

FLÄPPS 2

Виждаме и свързана концепция с тези рафтове. Те могат да се сгъват поотделно или едновременно и да служат като място за съхранение или за други цели.

X крака за маса многофункционални мебели

Сгъваема X-маса

Сгъваемите X маси са едни от най-практичните многофункционални мебели на пазара. Те могат да бъдат поставени на различни височини. Можете да видите такъв модел на снимката по -горе.

отомоне с пет различни седалки

Османски, който може да служи като едно и 5 места

Имате ли малък апартамент, но обичате ли да каните гости? Тогава къде трябва да отидете със столовете, които не ви трябват в момента? Дизайнерът на този осман има решение. Тук имаме една много умна идея за съхранение: Тази османка има прибрани 5 места. В зависимост от случая, можете да ги използвате всички. След това те се скриват обратно в тахтата и пространството се спестява отново.

масичка за кафе с повдигащ механизъм

Холна маса с повдигащ механизъм

В малките апартаменти една и съща стая често трябва да изпълнява няколко функции. Например, хората обичат да използват хола като работно пространство. Да, но как да направите това, когато имате място само за една маса? Механизмът за повдигане на тази многофункционална мебел показва възможно решение. В зависимост от случая можете да го използвате като масичка за кафе или като работна маса.

закачалки за дрехи различни вариации многофункционални мебели

Конвертируем стенен рафт

След това ще ви представим идея за коридора.В малък апартамент практичното обзавеждане на коридора е особено важно. Ако имате удобна и добре подредена входна зона, цялото усещане за апартамента е много по-приятно. Когато имате малко жизнено пространство, решения като този конвертируем рафт са просто най -добрите.

седалка с място за съхранение многофункционални мебели

стол и място за съхранение мултифункционални мебели

Седалки с интегрирано място за съхранение на книги

Следните два варианта показват дивани с интегрирано място за съхранение. И в двата случая те са предназначени главно за книги и документи.

Concentre de Vie за Campeggi с всекидневна и диван

Диван и всекидневна зона

Търсите многофункционални мебели с ултрамодерен дизайн? Следният интериорен дизайн трябва да е идеален за вас. Може да се използва в различни интериори. Цветовете са идеални и за модерен апартамент.

рафт, съставен от няколко многофункционални блока

стол и място за съхранение преносими многофункционални мебели

Стоманен стол

Накрая ви представяме една наистина гениална модулна статия.Такива многофункционални мебели носят двойна и тройна полза за вашия дом. Какво ви трябва в момента – странична маса или рафт за книги?

Многофункционалните мебели са едно от най-гениалните и полезни изобретения на съвременния дизайн. Да ги направим по -удобни и полезни е основна грижа на съвременните интериорни дизайнери. Какво мислите за нашите идеи? Потърсете подобни решения на пазара скоро или се опитайте сами да направите подобни DIY проекти?