Ученето Живот в Германия през 2045 г. – Как ще се развият жилищните пазари през следващите 30 години? (PDF) дава представа за германския пазар на жилища за следващите 30 години. Проучването на Allianz и Prognos предполага, че през 2045 г. Германия ще има около 9,4 милиона домакинства повече, отколкото днес. Това число показва колко оскъдни биха могли да станат жилищата в някои региони. Намалените жилища са един от начините за справяне с този проблем.

Какво е намален живот?

Намаленият живот не означава отказ от съществени неща. Това е много повече за съзнателно избягване на ненужни неща в жилищното пространство. Проблемът с развитото общество е, че хората продължават да купуват нови неща, без да се замислят дали наистина се нуждаят от тях. Работещите продукти се изхвърлят, защото има нова версия. Това поведение, наречено потребление, генерира голямо количество отпадъци, което се превръща в основен проблем във все повече страни.

Германия е една от нациите, които разделят отпадъците сравнително добре и рециклират част от тях. Но много от нещата, които купуваме днес, не идват от Германия. Те са направени в страни с ниски заплати, където боклукът е или скоро ще се превърне в истински проблем.

намалено жизнено минималистично обзавеждане разделител на стая дървен диван бяла подова лампа кръгла османска кожа черна

Инвентаризация на предмети от бита

Колко неща са в мое притежание? Въпрос, на който едва ли някой в ​​Германия може да отговори със сигурност. Има ли 1000, 10 000 или повече артикула? Всеки, който приеме предизвикателството да каталогизира всичките си притежания, ще бъде изненадан от резултата.

Следващата стъпка би била да се прецени кои членове са от съществено значение.

С други думи: Имате нужда от тях всеки ден или поне няколко пъти седмично. Можете спокойно да се разделите с предмети, които не сте използвали седмици или месеци.

Начини да се отървете от притежанията си по смислен начин

След като идентифицирате всички елементи, които вече не са необходими, е важно да намерите начин да се отървете от тях по смислен начин. Налични са следните опции:

  • битак: Има редовен бълха пазар в много градове. Тук потребителите продават дрехи, мебели и други неща, от които вече не се нуждаят. Добър страничен ефект: печелите пари, като продавате.
  • Онлайн обмен: Независимо дали портали за търгове като eBay или форуми в Интернет – онлайн можете да намерите купувач за всеки продукт. Транспортът е малко по -сложен, но обикновено можете да получите най -добрата цена онлайн.
  • раздавам: Струва си да раздадете или дарите определени вещи за добра кауза. По този начин статиите стигат до нуждаещи се хора, които действително се нуждаят от тях.

намален живот минималистичен модерен апартамент хол килим диван библиотека

Обзаведете апартамента по намален начин

По-старите немски апартаменти бяха обзаведени в старомоден стил-и това вече не е актуално. Проблемът не е в старите мебели, а в подреждането им. Стаите изглеждат тъмни, мухлясали и неприветливи. По -специално малките къщи и апартаменти страдат от този аспект.

Тазгодишното шоу показа как може да изглежда модерен апартамент Пролетен панаир Leben-Wohnen-Freizeit, който привлече 70 000 посетители. Изложителите на панаира представиха продукти на тема атмосфера, строителство и бит, както и кухненски тенденции. Тази година те дадоха да се разбере, че всичко се върти около благосъстоянието на жителите.

Потребителите могат да повишат благосъстоянието си, като ги поставят от самото начало. Това е сравнително лесно за домашни майстори, в края на краищата тяхната свобода на дизайн е особено голяма. Всеки, който обзавежда нов апартамент, трябва да помисли кои мебели трябва да отстъпят и дали си струва да се промени структурата на сградата.

намалени дневни минималистични мебели дизайнер диван подова лампа индустриален вид декорация на стени модерно изкуство

Финансови помощи за намален живот

В много случаи има финансови причини, поради които потребителите не променят фундаментално своето жизнено пространство. Подобна промяна обикновено включва големи инвестиции. Искам този проблем smava.de решаване с нов жилищен заем, който се предлага заедно с Targobank. Собствениците на имоти могат да превърнат мечтаните си домове в реалност евтино и лесно.

Инвестицията е полезна, защото увеличава комфорта на живот в дългосрочен план: Повече пространство в жилищната зона означава, че потребителите трябва да се тревожат за по -малко неща. В същото време се чувстват по -свободни и по -малко тесни в четирите си стени.

Концепцията за намален живот е на 2000 години

Дори ако хората само преоткриват концепцията за намален живот, това не е изобретение на съвременната епоха. Преди около 2000 години римляните са знаели, че по -малкото е повече. При изграждането на многоетажни къщи те придават голямо значение на висококачествените мебели, които се използват дискретно. Повечето граждани имаха малка маса, няколко стола и два шезлонга. Тогава не сте използвали аксесоари.

Архитектът Лудвиг Мис ван дер Рое адаптира тази стара доктрина с поговорката „по -малко е повече“. Всъщност той имаше предвид свеждането на вниманието към детайлите в областта на архитектурата до най -важното. Днес учението се използва и в областта на интериорния дизайн и други области на живота.

намален живот минималистичен интериорен дизайн бяла камина за сядане

Изчистването като ново начало в живота

Намаленият живот и свързаното с него разчистване се превръща в своеобразно хоби за много хора. Никога досега служителите не са сменяли работата и професията си толкова често, колкото днес. Практически се преоткривате отново и отново и искате да направите това ново начало ясно в собствения си апартамент.

Жилищният психолог Уве Линке също вижда егоцентричност в това поведение в днешното общество. Фокусът винаги е върху вашата личност. С избора на мебели не само апартаментът е обзаведен, но и животът.

намалена дневна двойно легло спалня бяла тухлена стена