Нито едно домакинство не може да функционира правилно без пералня. Дрехите трябва да се перат всеки ден, а спалното бельо, кърпите за баня и завесите също се нуждаят от оптимална грижа и почистване.

А сега си представете да правите всичко това без пералня! Първо, това ще отнеме много време и ще бъде изтощително, ако трябва да перете прането на ръка и, второ, не е точно евтино, ако трябва да занесете цялото си пране на химическо чистене поне веднъж седмично. Следователно този важен домакински уред трябва да бъде произведен!

Няколко ключови момента, които ще ви насочат при избора на подходяща пералня

Нова пералня не се купува всяка година. Разбира се, инвестирате малко повече пари в него, но в крайна сметка получавате и гаранция, която е валидна от 3 до 5 години, в зависимост от модела и производителя. Но преди да го купите, трябва да помислите кой Пералня Нуждаете се точно. За да ви помогнем, ние ви даваме няколко точки, които да ви помогнат да направите своя избор:

Изберете модерна пералня от многото предлагани модели

коя пералня да избереш?

  • Къде поставяте пералнята? – Това е важно за зареждащия отвор. Предните товарачи могат лесно да бъдат интегрирани в кухненски модули и да предлагат пространство отгоре. Това са най -популярните модели и могат да бъдат поставени почти навсякъде, където има връзка с вода и електричество. Топ товарачите са идеалното решение за тесни бани и малки перални. Отворът за зареждане, който се намира над уреда, спестява място и може да се напълни, без да напрягате гърба. Тук можете да видите и двата модела и дори да ги поръчате евтино.
  • Капацитет на барабана – В зависимост от броя на членовете на семейството, трябва да изберете капацитета на барабана. Перална машина с капацитет на барабана от 5 до 6 килограма е достатъчна за 1 до 2 души. По -голям капацитет до 12 килограма пране е неподходящ за частни къщи. Важно е да изберете размер на барабана, който да зареждате редовно.

изберете правилната пералня

  • Производителност на центрофугиране и лесна работа – колкото по -висока е мощността на центрофугиране, толкова по -сухо е прането и по -ниската консумация на енергия. Но оборотите в минута също зависят от чувствителността на облеклото. Затова изберете машина, която има най -малко две настройки на центрофугиране и може да работи при най -малко 1200 оборота в минута. Лесното използване е важно. Ясното етикетиране и показване на структурата на програмата са важни тук; трябва също така да е възможно да се промени програмата за пране. Всички модели вече имат кратка програма. Трябва също да обърнете внимание на функциите за пране, които са важни за вас, като някои икономични програми (бутон Eco; задържане на изплакване).
  • Консумация на вода и електричество – Въпреки че консумацията на вода и електричество на устройствата като цяло е намаляла, трябва да обърнете внимание на ниските стойности на консумация при покупка. Особено енергоспестяващите модели могат да бъдат разпознати по броя на знаците плюс. Реформата на енергийния етикет от 2010 г. отбеляза най -високия клас на ефективност за перални машини с A +++.

Други точки, върху които да насочите вниманието си, са шум, безопасност и производител. Пожелаваме Ви успех в намирането на правилния пералната машина за вашето домакинство и винаги безпроблемно измиване.

Посетете най -доброто зарядно устройство за дома

поставете пералнята

капацитет на барабана в перални машини