На всички почитатели на интериорния дизайн е добре известно, че красотата се крие в малките детайли. Дизайнът на стаята често се нуждае от много малки промени, за да бъде напълно завършен. Универсална истина е, че най -добре обзаведените и декорирани стаи отнемат известно време, за да се утвърдят визуално. Ако искате да дадете на стаята си определено нещо, което я прави индивидуална и уникална, просто прочетете нататък. Тук при нас ще намерите 7 малки неща, изброени, които осигуряват визуален интерес във всяка стая и променят обстановката лесно и бързо. За да не губите ценното си време за проучване, бихме искали да ви дадем интересни съвети за обзавеждане и полезни трикове по пътя. Те със сигурност могат да ви помогнат да придадете на собствените си четири стени нов облик бързо и ефективно и да направите дома си специален.

1. Нещо черно винаги привлича вниманието

Всяка стая се нуждае от истинско привличащо вниманието в черно. Този основен цвят добавя баланс към външния вид на помещението и предпазва атмосферата да изглежда твърде сладка, независимо в каква цветова схема е направена. Това определено нещо може да е черна мебел или нещо малко, например два елегантни свещника в черно.

Този черен шкаф осигурява визуален баланс в светлата баня

идеи за обзавеждане на черен шкаф за баня и селски акценти

2. Нещо странно или неочаквано внася динамизъм в стаята

Има много интересен начин да отвлечете вниманието на всички от обзавеждането на стаята си. Всичко, което трябва да направите, е да поставите нещо странно или дори неочаквано в стаята. Понякога е достатъчно просто да оставите предмет, който наистина изглежда на място.

Въпреки това, това прави стаята да изглежда малко игрива и служи като безспорен привличащ погледа там. Можете също да опитате определен цвят или комбинация от цветове. Комбинирайте модели и добавете малко повече динамика към дизайна на стаята.

 Страхотно произведение на изкуството на стената над камината веднага привлича погледа

дизайн на стаята необичайни идеи за хола екстравагантна живопис над камината

3. Просто не монохромен вид!

Стая в бяло изглежда скучна, нали? Ето защо монохромният вид трябва да бъде нарушен. Впечатляващо произведение на изкуството на стената, нови завеси в пастелни нюанси или дори красива декоративна формовка могат да помогнат стаята да се движи и да се чувства уютна. Разчитайте на визуалния контраст и няма да сбъркате!

Какво мислите за идеята да украсите стълбището и да го направите страхотен?

дизайн на стаята украсете стълбището, окачете картини и поставете растения

4. Желателен е успешен и умело проведен пробен микс

Това е добре изпитан метод, който интериорните дизайнери обичат да използват. Помислете как можете да добавите повече визуална динамика към дизайна на стаята чрез смесване на модели. Разбира се, можете да комбинирате шарки в различни форми, размери и цветове, стига да останете в предварително избраната цветова палитра. Правете това постепенно и добавяйте нови неща към интериора едно след друго, например страхотни декоративни възглавници, завеси или привличащ вниманието килим.

 Смесете интересни модели!

идеи за интериорен дизайн хол с акценти в синьо

5. Класиката винаги е най -добрият избор – вашият интериорен дизайн може да се възползва само от това

Смесването често се използва в съвременния стаен дизайн. Смесвайки различни стилове от напълно различни времена, можете да създадете вечно пространство, което да не попадне в капана на модните тенденции. Един от най -добрите начини да направите това е чрез добавяне на елементи, които принадлежат към различни периоди от време и стилове. Като първа стъпка можете да въведете някои стари елементи в интериора. Точно като източник на вдъхновение искаме да споменем една реколта купа за плодове, която изглежда страхотно във всяка модерна кухня или няколко винтидж свещника на масата за хранене. Може би се интересувате особено от определен стил на интериорен дизайн. Защо тогава не поставите колекцията си на показ? Това създава впечатление на всички приятели и посетители, че се интересувате от история или поне от определен стил.

Винтидж предмети са част от класическия дизайн на стаята

идеи за обзавеждане реколта скрин ъпгрейд на стаята

6. Поканете природата в интериора

В нашия редакторски екип ние особено обичаме стайните растения и имаме много красиви цветя във вази и саксии на или до всяко бюро. Тези природни красоти не само освежават въздуха в стаята, но и внасят малка кутия от природата в нашия офис. Всеки ден се наслаждаваме на буйна зеленина и очите ни се радват на великолепния блясък на цветята. Предполагам, че по този начин всеки се чувства мотивиран да работи по -добре, нали? Нашият съвет е: не се съмнявайте и канете природата във вашия интериор. Разпръснете зелени саксийни растения тук и там и не забравяйте да добавите малко цвят, като имате красиви, дълго цъфтящи стайни растения около вас. Подредете още няколко нарязани цветя във вази и скоро стаята ви ще приключи.

 Красивите цветя внасят естествена нотка във всяка атмосфера

дизайнът на стаята създава няколко привлекателни елемента в стаята

7. Украсете както искате!

Тъй като днес пишем за различни методи на обзавеждане и правим предложения как можете да дадете на всяка стая това определено нещо, сега искаме да дадем един последен съвет. Не приемайте тази задача твърде сериозно, много неща са позволени в интериорния дизайн и декорацията на стаята. Можете да украсите стените на стаята си по ваше желание или да внесете дребни предмети от бълха пазара в интериора. Разбира се, можете да изберете и истинско произведение на изкуството, което да привлече вниманието на всички. Може би дизайнът на вашата стая се нуждае само от нещо, за да изглежда специално, индивидуално и привличащо вниманието. Най -вероятно вашите страхотни идеи за интериорен дизайн винаги ще предлагат на приятели и членове на семейството нова тема за разговор и вие ще се гордеете с успешния си интериорен дизайн! Не забравяйте, че трябва да има и забавно декориране и обзавеждане!

Рамковите детски рисунки се забелязват веднага

идеи за обзавеждане на хола детски рисунки украсяват стените на хола

идеи за обзавеждане на модерния хол съчетават геометрични шарки

идеи за декориране растенията освежават хола

идеите за обзавеждане на хола „красивите шарки и много растения създават красива атмосфера

идеи за обзавеждане раиран килим и свежи шарки правят красив дом

дизайн на стаята необичайни идеи за модерния тапет за баня с прекрасен модел

дизайн на стаята необичайна картина може лесно да се превърне в око

дизайн на стаята нещо специално пленява окото

дизайн на стаята във френски селски стил с пъстра комбинация от цветове

дизайн на стаята красиви идеи с много цветни шарки

идеи за обзавеждане на малката всекидневна с оранжеви акценти и зелен диван

дизайн на стаята красива живопис подправя спалнята

стаен дизайн черни шкафове пленяват окото