Корпоративните подаръци са важен инструмент в маркетинговата комуникация за съвременните и успешни компании. Обикновено се дават при специални поводи като големи празници (Коледа, Великден, Нова година и т.н.), когато се пуска нов продукт или услуга, на пресконференции или рождени дни на редовни клиенти. Подаръците на компанията насърчават отношенията с клиенти, бизнес партньори и служители. Те повишават бизнес репутацията и подобряват производителността на труда. При лошо изпълнение обаче корпоративните подаръци могат да се разглеждат не само като безполезни, но дори като обида или подкуп. Като главен изпълнителен директор е важно да отделите време да помислите как можете да благодарите на най-важните хора за успеха на вашата компания. В днешната статия ще ви дадем някои полезни съвети, които да ви помогнат с лекота да избегнете най -често срещаните грешки.

Корпоративните подаръци и какво да търсите при избора на подаръци работят

Фирмените подаръци трябва да бъдат креативни и добре обмислени

Главната причина, Корпоративни подаръци Да простите означава да покажете признателност и благодарност за бизнес отношенията, които имате с вашите бизнес партньори, за лоялността на клиентите ви и за упоритата работа на вашите служители. Така че трябва да вмъкнете логото на вашата компания по стилен и фин начин. Не използвайте обаче възможността за реклама. Корпоративните подаръци не трябва да се приравняват с подкупи!

Корпоративните подаръци трябва да са практични

Когато избирате подходящи корпоративни подаръци, уверете се, че те са практични за получателя. Когато бизнес партньор, клиент или служител използват вашия подарък в ежедневието си, те винаги имат на ум вашата компания. В зависимост от повода и вашата бизнес област, практическите подаръци могат да включват интересни офис аксесоари като органайзер, тетрадка или красив настолен календар. Но те могат да се разширят до ленти за картини, вази за цветя и други стилни аксесоари за дома.

Корпоративни подаръци и какво да търсите при избора на компания за козметични подаръци

Фирмени подаръци за ядене

Ядливите подаръци остават безспорна класика и любими на много получатели и днес. Има обаче няколко неща, които трябва да имате предвид. Все повече хора имат различни предпочитания, непоносимост или са на диета. Така че в този случай трябва да свършите малко детективска работа. Но ако след това изберете подарък, който напълно съответства на предпочитанията на получателя, той веднага показва колко важен е този човек за вас.

Ако не искате да инвестирате в профилиране на клиенти или ако не знаете какво точно харесва получателят ви, тогава отидете на нещо универсално. Висококачественият черен шоколад, здравословна кошница с плодове, гурме чай или кафе са винаги популярни. Избягвайте вино, шампанско и други алкохолни напитки, тъй като повечето хора предпочитат да ги изберат сами. Освен ако не знаете какво предпочита вашият получател.

Фирмени подаръци и на какво да обърнете внимание при избора на шоколадови шоколадови подаръци

Корпоративните подаръци трябва да бъдат екологични

В днешно време все повече хора по света възприемат устойчив начин на живот и природосъобразни практики в ежедневието си. Така че има доста голям шанс вашият получател да е съзнателен за околната среда и внимателно да обмисли всеки избор на продукт. Изборът на практичен, персонализиран и в същото време екологично чист фирмен подарък с печат на честната търговия показва, че земята и природата са важни за вашата компания.

Не правете никакви компромиси с качеството

Както бе споменато по -рано, корпоративните подаръци са един от най -добрите инструменти за укрепване на бизнес отношенията. В допълнение, те също отразяват имиджа на вашата компания. Ето защо е важно да не правите компромиси с качеството на подаръците. Корпоративните подаръци не трябва да разбиват банката, но и те не трябва да изглеждат евтини.

Имайте предвид културните различия

Ако вашата компания работи с партньори или клиенти от различни страни, е изключително важно да разберете техните уникални традиции около подаряването. Без такива знания можете по невнимание да обидите получателя си. Например в Съединените щати има определени законови ограничения за корпоративни подаръци. В Китай подаръците никога не се опаковат в бяла опаковъчна хартия, тъй като този цвят се свързва със смъртта и скръбта. Също така не забравяйте, че зад определени цветя може да има отрицателна символика.

Фирмени подаръци и какво да търсите при избора на подаръци от червена компания

Поздравителната картичка е част от фирмения подарък

По правило в нито един подарък не трябва да липсва красива поздравителна картичка. Ако обаче искате вашите корпоративни подаръци да бъдат наистина запомнящи се и смислени, отделете време да маркирате картичките сами. Включете колко цените бизнес отношенията си и защо сте избрали точния подарък за тях. Получателите ви със сигурност ще бъдат впечатлени.

Лоялността на клиентите, бизнес отношенията с партньори и служители – фирмените подаръци са от съществено значение за успеха на вашата компания. Въпреки че вашият избор ще изисква сериозно обмисляне или обмисляне, резултатите ще доведат до големи печалби.

Корпоративни подаръци и какво да търсите при избора на фирмена кошница за подаръци