Изображение 1 Идеи за подаръци за Коледа, които да направите сами

Подарете креативност и внимание към детайлите за Коледа

 Дълго време занаяти като плетене бяха само леко осмивани, но сега всички говорят за тях и са предизвикали истински култ за свободното време. Не само вкъщи хората са заети с шев по бод, в кафенета и паркове, много хора са ентусиазирани от това и са превърнали простото плетене в нещо като начин на живот. В днешно време умишлено се инвестират малко повече пари в хобито, например в скъпа или специална вълна – в края на краищата занаятите вече не са просто евтина алтернатива на скъпите дрехи, а по -скоро представляват малки произведения на изкуството, които са направени преди всичко, за да можете използвайте ги вижда. Между другото, тези, които не са имали никакъв контакт с такива занаяти, не трябва да се отчайват, защото интернет улеснява начинаещите да започнат, не на последно място благодарение на интернет. Инструкциите гарантират например, че всяка стъпка от малък или голям проект е разбираема, но основите също са ясно представени в ръководствата. Предлага се първи преглед на важни технически условия на търговията, както и прости стъпки за начинаещи klingel.de преди – кръстосани шевове, десни и леви шевове или първи проекти за започване скоро вече няма да са проблем.

Настоящата тенденция е предимно за привличащи вниманието шевове или видимо ръчно изработени бродерии, които могат да бъдат намерени на шалове, пуловери или чорапи, наред с други неща. По принцип възможностите са много по-разнообразни, така че аксесоари като чанти или дори по-малки мебели могат да бъдат създадени изцяло в плетена или плетена визия. Коледният сезон не прави изключение, така че има безброй вълнуващи модели и шаблони, за да станете творчески сами или да подарите занаятите като особено личен подарък.

Bild 2 Gifts Идеи за подаръци, които да направите сами

Домашна украса за дърво

Коледната елха е просто част от адвентния сезон в много немски домакинства, но съответно украсата на елхата не бива да липсва. Ако искате да се справите без гадна пластмаса тук или вече не можете да се наслаждавате на остаряващите коледни топки, можете просто да плетете малко подходящи бижута. За това са необходими следните материали:

   Коледна украса     Коледна звезда        подарък           Буркан с камбана
 • Вълна във всеки цвят
 • Вълна във всеки цвят
 • Стиропор
 • Жълта вълна
 • Игли за плетене
 • Игли за плетене
 • Вълна
 • Игла за плетене
 • Балони
 • игла и конец
 • игла и конец
 • Коледна украса

За топките за елхата първо се надува и се възел на балон с точно такъв размер, в който по -късно трябва да се създаде топката. С диаметър около 5 см, например, 20 бримки се вземат и плетат на квадрат. След това завършеният квадрат се увива около балона и накрая се връзва с вълнен конец.

 • Коледна звезда

За коледната звезда се плетат два квадрата между 5-10 бримки. Сега те са поставени един върху друг, но по такъв начин, че общо 8 ъгъла на двата квадрата да стърчат. По средата и по някои ръбове те вече са зашити заедно – тогава само вълнен конец трябва да бъде прикрепен към един от върховете и звездата може да бъде окачена на дървото.

 • подарък

За подаръка са необходими само няколко прости стъпки. Тук конструкцията започва с куб от стиропор в размера, който настоящият също трябва да има по -късно. Въпреки това, не е квадрат, а правоъгълник, който е плетен. Пример: Ако кубът има странична дължина 3 см, трябва да се вземат 10 бримки, които са плетени с дължина 8 см. Готовият правоъгълник сега е увит около кубчето стиропор. С вълна с различен цвят, малък лък може да бъде увит около подаръка в края и декорацията на дървото е готова.

 • Буркан с камбана

Камбаните също изглеждат добре на празничното дърво, за това първо трябва да плетете 2 правоъгълника със същия размер. Те са поставени така, че дългите страни да са отгоре и отдолу. Двете горни части сега са огънати в средата, така че да се получи триъгълник. Сега материалът е фиксиран с игла и конец. Сега двата триъгълника са поставени един до друг, така че сгънатите ъгли да са от външната страна и след това страните да могат да бъдат зашити заедно. Сега обърнете всичко отвътре навън и прикрепете един конец от вълна към върха на камбаната, за да можете да го закачите.

Снимка 3 Идеи за подарък Bell, които да направите сами

Между другото, коледните елхи и Co. също могат да бъдат плетени на една кука, изглеждат така:

Два варианта ботуши на Дядо Коледа

Дори ако 6 -ти декември вече е приключил, ботушът на Дядо Коледа може основно да се използва като красива украса до Коледа и все още може да съхранява една или две изненади в Бъдни вечер. И тук домашният вариант е особено добър, въпреки че има много различни варианти в това отношение. Два различни варианта са представени по -подробно по -долу:

Фиг. 4 Коледни ботуши идеи за подаръци, които да направите сами

Шийте ботуши на Дядо Коледа

 • Необходими материали
 • Памучен плат, филц или друг плат по ваш избор – 60 х 50 см
 • Руно за обем с ютия за подсилване – също 60 x 50 cm
 • Остатъци от плат в бяло и червено за приложенията – 20 x 15 cm
 • Лепило руно – 20 х 40 см
 • Хубави бордюри или панделка за закачалката и горния ръб
 • Модел хартия
 • Конец за шиене
 • Наличен е подходящ модел – за примерните количества плат този вариант в

За да може по -късно ботушът да има достатъчен обем, обемното руно се глади от грешната страна на тъканта преди рязане. Формата на обувката сега се прехвърля върху хартията с шаблони, изрязва се и се изрязва два пъти от тъканта без никакви надбавки за шевове. Петата и пръстът сега се прехвърлят върху страничната повърхност на гладката хартия на лепилото и след това се прехвърлят за втори път назад. Сега изрежете лепилното руно с няколко допълнителни сантиметра наоколо и след това го изгладете върху раираната тъкан. След това тъканта може да се изреже точно и хартията да се отлепи. След това петата и пръстът се гладят върху частите на обувката и могат да бъдат украсени с зигзагообразни шевове по желание. Сега е ред на лентите за подаръци, които украсяват горните ръбове на ботушите. Сега изрежете и изрежете допълнителния шев на кръговете. Сега багажникът се обръща, горният ръб се сгъва на 1 см наляво и се зашива. Закачалката вече е пришита на бордюр – ботушът вече е готов и може да се закачи по желание.

Ботуши на Дядо Коледа в модерен вид дънки

 • Необходими материали
 • Изрезки от стари дънки
 • Проверете парчета плат – 12 x 12 cm
 • Червена панделка за закачане
 • Декорация, както желаете, например звездни нитове или филцови звезди
 • Декоративно руно
 • Подходящ модел

След като шаблонът е увеличен до първоначалния си размер, двата крачола на стар чифт дънки се отрязват и се разрязват по един шев. Двете парчета дънки сега се поставят едно върху друго (вдясно вдясно), след което кройката се прикрепва и се изрязва с надбавка от около 1 см. Създадените по този начин части за зареждане сега се поставят една върху друга, свързват се и след това са ватирани. Проверената тъкан се затваря с шев, за да образува 30 см пръстен, след това наполовина се глади и се ватира върху ръба на ботуша. Ако искате да добавите малко декорация към ботуша, филцът вече може да се изреже във форма и да се изглади, докато звездните нитове просто се залепват здраво върху тъканта, след като са направени дупки с игла. Сега липсва само червената лента, която е прикрепена към ръба на багажника, за да може да бъде закачена.

Плетеният адвентен венец

Всяка година през коледния сезон е необходим нов адвентен венец. Но както често се случва, празниците обикновено са на прага по-рано от очакваното, така че закупуването на адвент венец често се прави в последния момент. Ако не искате да бързате да търсите няколко подходящи клона на неделния пазар, можете просто да помогнете с игла и конец за промяна, защото и тук отдавна е създадена чудесна алтернатива на класическата ела зелена.

Изображение 5 Идеи за подаръци с адвентен венец, които да направите сами

И това е необходимо за това:

  • Дебела вълна в 4-5 различни цвята
  • Игли за плетене
  • Венец от слама като основа (например от железария)
  • Маскираща лента в цвета на вълната
  • Лентова мярка
  • Аксесоари (като свещи и свещници) и декорация

  След като всички материали са заедно, първо трябва да се определи обиколката на венеца; същото важи и за обиколката на мъниста за венеца, което определя ширината на плетеното парче. В зависимост от това колко свободно или плътно плетете, са необходими повече или по -малко бримки. Като цяло полученият шал не трябва да е твърде дълъг, защото шевовете винаги ще се разширят малко в края. Когато шалът е готов, той се дърпа върху дървения венец. За това сламеният венец е най -добре предварително да се увие с креп хартия, така че да не се вижда повече слама, която иначе би трябвало да се види през мрежите. След това шалът се поставя около венеца и се зашива в двата края с вълнен конец. И накрая, само декорацията трябва да бъде прикрепена, по принцип всичко е позволено. След това свещите могат да бъдат поставени, но в идеалния случай те трябва да бъдат поставени върху свещници, така че възможно най -малко восък да капе върху плетивото. Друга хубава идея и особено безопасна: поставете фенер в средата на венеца и поставете свещите в него.

  Изображение 1: Рамона вкъщи/ 62566522 / Shutterstock.com Изображение 2: Мариана Карабут/338858621/Shutterstock.com

  Снимка 3: EwaPix/150620600/Shutterstock.com

  Снимка 4: J. Helgason/321123341/Shutterstock.com

  Снимка 5: TunedIn от Westend61/328130384/Shutterstock.com