Appelciderazijn, algemeen bekend als ACV, wordt al eeuwenlang gebruikt vanwege zijn medicinale voordelen. Het was behoorlijk populair bij de oude Perzen, die geloofden in de kracht van ACV om veel problemen te behandelen, waaronder vermindering van vetcellen, roos en zelfs kiespijn. Appelciderazijn heeft talloze voordelen voor de mensheid, vooral vanwege de antiseptische en antibacteriële eigenschappen. Het is een van de meest gebruikte “medicijnen” thuis door de meeste moeders. Appelciderazijn wordt bereid door het appelsap ongeveer een maand te laten fermenteren. Hoewel ACV veel wordt gebruikt voor de behandeling van veel gezondheidsproblemen, heeft het zijn eigen set nadelen. In dit artikel zullen we in detail bespreken over de bijwerkingen van Apple Cider Vinegar.

Wat is appelciderazijn??

Appelciderazijn is een gefermenteerde vloeistof gemaakt van appels. Het omvat een proces in twee stappen waarbij de gesneden appels worden gecombineerd met gist om de suikers om te zetten in alcohol. Deze alcohol wordt vervolgens verder gefermenteerd door toevoeging van bacteriën om azijnzuur te verkrijgen. Het azijnzuur is verantwoordelijk voor de zure smaak en sterke, doordringende geur van de vloeistof. Behalve azijnzuur bestaat Appelciderazijn ook uit Appelzuur en water. Dit is een extreem caloriearme drank, met een portie van 15 ml die bijdraagt ​​aan slechts drie calorieën.

Bijwerkingen van appelciderazijn

Bijwerkingen van appelciderazijn:

Hoewel we de vele voordelen van ACV kennen, kunnen de nadelen ervan niet over het hoofd worden gezien. Hieronder staan ​​​​enkele van de bijwerkingen van Apple Vinegar:

1. Problemen met misselijkheid:

Er zijn veel mensen die klagen dat het dagelijks innemen van appelciderazijn tot misselijkheid leidt. Het gaat misschien niet zo extreem dat je moet braken, maar dan zijn er een paar uur dat je je misschien misselijk voelt. Dit kan irritant zijn om elke dag onder ogen te zien. In dergelijke omstandigheden mag men appelciderazijn niet op een lege maag innemen. Gewoonlijk veroorzaakt het ‘s ochtends vroeg innemen misselijkheid.

2. Maagkrampen:

Een van de nadelen van Apple Cider Vinegar is het ervaren van milde tot ernstige maagkrampen. Dit strekt zich vaak een paar uur uit en kan behoorlijk ongemakkelijk zijn. Dit komt door de zure aard en kan op afstand worden gehouden door wat bakpoeder in de oplossing op te nemen terwijl je het drinkt.

3. Veroorzaakt acne:

Ben jij iemand die zich bewust is van zijn huid? Zo ja, dan moet u zich ervan bewust zijn dat de dagelijkse consumptie van appelciderazijn kan leiden tot de vorming van acne op de huid. Appelciderazijn helpt bij het reinigen van de onzuiverheden van de huid die op het huidoppervlak komen in de vorm van acne en puistjes. Het zal binnen een paar weken verdwijnen, zodat u door kunt gaan met uw dosis appelciderazijn.

4. Kaliumcrisis:

Het is bekend dat het gebruik van appelciderazijn het kaliumgehalte in het lichaam verlaagt en de mineraaldichtheid in de botten vermindert. Dit is alleen in het geval van overmatige consumptie die ook extreme situaties zoals osteoporose veroorzaakt. Dit is een van de minder bekende bijwerkingen van Apple Cider.

5. Hoofdpijn:

Hoofdpijn is een van de meest voorkomende nadelen van appelciderazijn. Dit zal worden ervaren aan en uit en voor de komende 2-3 weken. Het is slechts een teken dat het lichaam ontgift wordt. Er is niets om je zorgen over te maken totdat de pijn te hevig is. Als het langer dan drie weken aanhoudt, bent u mogelijk allergisch voor appelciderazijn en moet het daarom worden gestopt.

6. Jeuk:

Veel mensen ervaren jeuk in het lichaam na het consumeren van appelciderazijn gedurende de eerste paar dagen. Dit gebeurt niet als gevolg van huiduitslag en is een allergische reactie op consumptie. Als een dergelijke bijwerking wordt ervaren, moet men onmiddellijk stoppen met het gebruik van deze vloeistof. Men kan de vloeistof ook een paar dagen voorkomen en dan opnieuw consumeren om te zien of het probleem aanhoudt.

7. Effecten op tandglazuur:

De zure niveaus van appelciderazijn hebben een nadelige invloed op het tandglazuur en zorgen ervoor dat het vernietigt. Het voegt ook een gele tint toe aan de tanden en brengt gevoeligheid van de tanden. Je kunt appelciderazijn met een rietje gebruiken om ervoor te zorgen dat het niet in contact komt met de tanden. Men kan ook de tanden poetsen na appelciderazijn om de effecten van het zuur op de tanden en het glazuur te verminderen.

8. Spijsverteringsbijwerkingen:

Het ervaren van spijsverteringsstoornissen is een van de bijwerkingen van het drinken van appelciderazijn. Het vertraagt ​​de opname van voedsel in het spijsverteringskanaal en kan leiden tot een slechte spijsvertering. Dit kan ook leiden tot verhoogde bloedsuikerspiegels en de toestand van gastroparese verhogen.

9. Keelbrandwonden:

Een branderig gevoel in de slokdarm is een van de meest voorkomende ACV-bijwerkingen. Azijn is meestal een bijtende stof die kan leiden tot verbranding van gevoelige gebieden zoals de keel. Dit kan resulteren in ernstige pijn en ongemak tijdens het slikken gedurende een paar dagen. Het wordt aanbevolen om ACV buiten het bereik van kinderen te houden.

10. Huidverbrandingen:

Omdat het extreem veel azijnzuur bevat, kan het rechtstreeks op de huid aanbrengen van ACV tot brandwonden leiden. Hoewel het wordt voorgesteld als een behandeling voor het verwijderen van moedervlekken en huidinfecties, mag ACV nooit rechtstreeks op gevoelige gebieden worden aangebracht, omdat het ernstige brandwonden en verergerde aandoeningen kan veroorzaken.

11. Gastro-intestinale problemen:

Een van de nadelen van appelcider is het ervaren van spijsverteringsproblemen zoals zweren, maagverbrandingen, krampen en misselijkheid. Veel mensen ervoeren ook een verminderde eetlust en een vol gevoel na het innemen van ACV. Hoewel het in sommige gevallen juist kan zijn, kan deze aandoening leiden tot voedingsverlies en uiteindelijk uithongering en zwakte.

Aanbevolen veilige dosering van appelciderazijn:

Volg deze tips om het veilig te consumeren om bijwerkingen van appelciderazijn te voorkomen:

  • Gebruik altijd in beperkte hoeveelheden met niet meer dan 30 ml ACV per dag.
  • Als u gevoelige tanden heeft, wordt het aanbevolen om een ​​rietje te gebruiken om het contact met de tanden te verminderen.
  • Als u gastroparese heeft, beperk dan uw inname tot 1 eetlepel of 15 ml per dag.

We hopen dat deze gids u heeft geholpen de bijwerkingen van ACV te begrijpen. Met veel artikelen op internet waarin de voordelen van deze vloeistof worden benadrukt, hebben veel mensen de neiging de bijwerkingen en gezondheidscomplicaties die kunnen voortvloeien uit te veel consumptie over het hoofd te zien. Appelciderazijn kan potentieel gevaarlijk zijn voor mensen met een gevoelige maag en mag nooit rechtstreeks worden geconsumeerd. Het wordt altijd aanbevolen om te verdunnen met water om ongewenste gezondheidsrisico’s te voorkomen. Vergeet ook niet uw mond te spoelen na het drinken van ACV om tandglazuurerosie te voorkomen. Zorgvuldige consumptie van ACV kan leiden tot veel voordelen die opwegen tegen de risico’s.