Honing is een van de meest gebruikte zoetstoffen in elk huishouden. Maar wist je dat honing een uitstekende remedie voor je ogen kan zijn? Ja! Honing is een perfecte vervanger voor suiker die zoetheid aan je eten toevoegt en gunstig is voor de behandeling van veel oogaandoeningen zoals ontstekingen, verbetering van het gezichtsvermogen, enz. Dit artikel geeft je gedetailleerde informatie over hoe honing gunstig is voor je ogen.

Gebruik en voordelen van honing voor ogen

Voordelen van honing in ogen:

Honing werkt als een uitzonderlijke behandeling voor verschillende oogaandoeningen, omdat het het verzachtende vermogen heeft met ontstekingsremmende en antimicrobiële eigenschappen. Het lokaal aanbrengen van honing van speciale kwaliteit in en rond uw ogen of huid kan werken als een perfect huismiddeltje.

1. Behandelt ooginfectie:

Of ze nu worden veroorzaakt door bacteriën, virussen of andere micro-organismen, honing wordt beschouwd als een van de beste remedies om alle soorten ooginfecties te genezen. Bovendien maken de antibacteriële eigenschappen van honing het een essentiële behandeling voor ooginfecties, volgens onderzoek (1). Je moet kokend water en honing in gelijke hoeveelheden mengen en een watje gebruiken om deze oplossing op je oog aan te brengen.

2. Vermindering van ontsteking van het oog:

U kunt irritatie en ontsteking verminderen door honing plaatselijk aan te brengen. Bovendien helpt het om infectieveroorzakende bacteriën te doden, waardoor ontstekingen efficiënt worden verminderd. Maar voordat u remedies probeert voor de gevoelige gebieden zoals ogen, raadpleeg dan de arts.

3. Verminder droge en jeukende ogen:

Droge ogen in het elektronische tijdperk van vandaag komen vaker voor dan we ons kunnen voorstellen. Wanneer uw ogen niet de vereiste hoeveelheid tranen kunnen produceren die nodig zijn voor smering, leidt dit tot een veelvoorkomende aandoening die droge ogen wordt genoemd. Wazig zien, jeuk, pijn, roodheid van het oog zijn enkele van de symptomen die gepaard gaan met droge ogen. Honing zal u helpen om de droge ogen-aandoening efficiënt te behandelen (2)(3).

 • Maak een oogspoeling met warm water en honing.
 • Gebruik deze oogspoeling om je ogen elke avond voor het slapengaan grondig schoon te maken.
 • Het helpt op natuurlijke wijze droogheid en jeuk in je ogen te verminderen.

4. Honing kan helpen om de ogen lichter te maken:

Velen van jullie zullen misschien verrast zijn, maar je kunt je oogkleur natuurlijk lichter maken door honing te gebruiken. Je hebt de juiste ingrediënten in de juiste verhoudingen en veel geduld nodig om je ogen op natuurlijke wijze lichter te maken.

Ingrediënten:
 1. Rauwe honing-één druppel.
 2. Warm gebotteld water-vijf druppels.
Procedure:
 • Combineer een druppel honing in vijf druppels water en meng ze goed.
 • Voor opslagdoeleinden kunt u ingrediënten in een verhouding van 1:5 gebruiken.
 • Gebruik een schone fles om de oplossing op te slaan.
 • Om uw oogkleur lichter te maken, doet u elke ochtend en avond drie druppels van deze oplossing in uw ogen.

OPMERKING: Raadpleeg uw arts voordat u de stap zet om honingdruppels in uw ogen te gebruiken. Het kan leiden tot verlies van gezichtsvermogen als u iets in uw ogen stopt zonder de arts te raadplegen.

5. Verbetering van het gezichtsvermogen:

Honing heeft verschillende essentiële vitamines en mineralen en een rijke bron van antioxidanten, waardoor het een effectieve behandeling is om uw gezichtsvermogen te verbeteren (4)(5). Daarnaast is voor het goed functioneren van optische zenuwen voldoende zink nodig. Daarom kunt u uw zicht beschermen door regelmatig honingdruppels te gebruiken.

6. Verminder oogrimpels:

We zijn allemaal doodsbang voor de voortijdige tekenen van veroudering, ongeacht geslacht. Honing is echter fantastisch in het verminderen van fijne lijntjes en rimpels rond je ogen, afgezien van het behandelen van oogaandoeningen met zijn verzachtende en bevochtigende eigenschappen (6).

 • Breng wat honing aan op de aangetaste plekken onder je ogen.
 • Laat het ongeveer 15 minuten staan.
 • Gebruik warm water om het af te wassen.

7. Help je donkere kringen te verlichten:

Honing helpt de bloedcirculatie te verbeteren waardoor je donkere kringen aanzienlijk lichter worden. Bovendien vermindert het de donkere kringen die gepaard gaan met veroudering door de collageenproductie te stimuleren (7).

 • Breng ‘s nachts een kleine hoeveelheid honing aan onder je ogen.
 • Spoel vervolgens uw ogen vroeg in de ochtend.

8. Remedie voor conjunctivitis (roze oog):

Roze oog of conjunctivitis is een aandoening die vaker voorkomt dan we zouden willen accepteren, en om te voorkomen dat het zich verspreidt, zijn velen gedwongen een bril te dragen. Deze aandoening maakt je ogen waterig en jeukt, en het komt vaker voor bij kinderen, waardoor ze geagiteerd worden. Honing wordt volgens verschillende onderzoeken beschouwd als een effectieve remedie voor conjunctivitis (8).

9. Keratoconjunctivitis:

Keratoconjunctivitis is een aandoening waarbij uitdroging ontstekingen in het hoornvlies en het bindvlies veroorzaakt. De kunstmatige tranen met honing waren een effectieve behandeling voor keratoconjunctivitis, volgens een onderzoek onder 60 deelnemers (9). Deze chronische aandoening verschijnt meestal met het begin van allergieën.

10. Blefaritis:

De aandoening waarbij u zwelling en verbranding rond uw wimperlijn heeft, wordt Blefaritis genoemd. Er is een onderzoek uitgevoerd bij konijnen om manukahoning te identificeren als een behandeling voor blefaritis (10). Manuka-honing bleek een effectievere behandeling te zijn dan commerciële honing voor blefaritis, hoewel er nog steeds behoefte is aan proeven bij mensen (11).

11. Hoornvliesproblemen:

De zweren op het oppervlak van de buitenste laag van uw oog zijn hoornvlieszweren. De antibacteriële eigenschappen van honing zullen de genezing van zweren zelf versnellen en tegelijkertijd de infecties bestrijden die zweren veroorzaken. Honing is dus bij uitstek geschikt om dit soort zweren te behandelen met zijn wondgenezende eigenschappen en antimicrobiële effecten (12).

Bijwerkingen van honing:

Hoewel er veel potentiële toepassingen van honing zijn, niet alleen voor oogaandoeningen en gezondheidsproblemen. Maar de mogelijke bijwerkingen zijn niet veel bekend. Hoewel honing als natuurlijk wordt beschouwd, betekent dit niet dat het een goed idee kan zijn om het te gebruiken. Hier zijn enkele tips die u in gedachten moet houden.

 • Directe toepassing van rauwe honing in je oog is een grote nee. Gebruik in plaats daarvan manuka-honing-oogdruppels of bereid thuis gesteriliseerde honingdruppels.
 • Combineer gesteriliseerd water en honing en je kunt experimenteren met de verhoudingen. Voor een verkoelend gevoel, koel het mengsel voor het aanbrengen.
 • Praat met uw arts voordat u honing overweegt om oogaandoeningen te behandelen, aangezien ogen vatbaar zijn.

Stappen om honing oogdruppels te maken:

Hier zijn enkele eenvoudige stappen die u kunt volgen om honingoogdruppels te bereiden:

 • Neem verse kamhoning en gedestilleerd kokend water in evenredige hoeveelheden en meng ze grondig.
 • Gebruik de oplossing, afhankelijk van de dichtheid, twee of drie keer per dag.
 • Zodra u de oplossing hebt aangebracht, kunt u een jeukend gevoel ervaren, en dit zal geleidelijk verminderen.

We gebruiken honing allemaal op vele manieren in ons dagelijks leven, maar wist je hoe effectief honing voor je ogen is? We hopen dat de voordelen van honing voor de ogen die in dit artikel worden genoemd, nuttig zijn en gemakkelijk in je dagelijkse routine kunnen worden opgenomen. Vergeet niet ons te laten weten of dit artikel nuttig was!

Vrijwaring: De inhoud die in dit artikel wordt gepresenteerd, is gebaseerd op onderzoek en heeft informatieve en educatieve doeleinden. Het is geen vervanging voor medisch advies en raadpleeg een professional voordat u deze informatie over de behandeling in overweging neemt.

FAQ:

1. Hoe moeten we honing bewaren??

antw: Het wordt aanbevolen om honing bij gematigde temperaturen te bewaren, hetzij in uw voorraadkast of keukenplank. Het wordt echter afgeraden om honing in de koelkast te bewaren, dit kan een halfvaste massa veroorzaken.

2. Is gekristalliseerde honing veilig in gebruik??

antw: Kristallisatie van honing is de natuurlijke manier om honing te bewaren, en het is niet nodig om het weg te gooien. Het enige wat je hoeft te doen is de gekristalliseerde honingfles in een kom met warm water te plaatsen. Blijf het dan roeren tot de honing vloeibaar wordt.

3. Is er een kans dat honing bederft??

antw: Als je ervoor zorgt dat je je honing op de juiste manier bewaart, is er geen kans dat honing bederft of bederft.