Als je je afvraagt ​​wat een paprika is, het is gewoon je gewone paprika, die overal op de markt verkrijgbaar is. Paprika’s worden veel gebruikt in de Indiase keuken vanwege hun pittige en peperige aroma. Ze zijn verkrijgbaar in vele soorten en kleuren, elk met hun eigen smaakprofiel. Paprika’s staan ​​ook bekend om de vele gezondheidsvoordelen, omdat ze boordevol essentiële voedingsstoffen zitten. Van het helpen bij een goede spijsvertering tot het behandelen van symptomen van de menopauze, paprika’s kunnen een goede gezondheid veroorzaken. In dit artikel zullen we meer te weten komen over de vele gezondheidsvoordelen van paprika in detail, samen met de voedingswaarde en bijwerkingen. Het is tijd om de “bel” te luiden!

Beste voordelen van paprika + voedingsfeiten & Bijwerkingen

Wat is paprika??

Paprika is een tropische groente die veel wordt verbouwd in landen als India, Mexico, Zuid-Amerika en Afrika. “Capsicum Annum” is de wetenschappelijke naam van paprika, die ook plaatselijk bekend staat als paprika, paprika of gewoon peper. Paprika’s zijn niet erg heet in vergelijking met pepers of zwarte pepers, vanwege de afwezigheid van capsaïcine, een middel dat warmte afgeeft. Ze kunnen zowel rauw als gekookt worden gegeten.

Soorten paprika:

Er zijn veel soorten paprika’s op de markt, die in wezen de bijproducten zijn van de groene paprika’s. Afhankelijk van de mate van rijping zijn er vele kleuren beschikbaar zoals gele, oranje, rode, paarse en zelfs bruin gekleurde paprika’s. Deze pepers zijn vrij mild van smaak en meestal zoet van smaak. Gekleurde paprika’s voegen een sappige en knapperige textuur toe aan salades en voegen natuurlijke zoetheid toe.

Zijn paprika’s gezond??

Paprika’s zitten boordevol goedheid. Ze zijn rijk aan vitamine C, A, magnesium, calcium en veel belangrijke anti-oxidanten. Deze prachtige groenten kunnen helpen bij het afvallen, het cholesterolgehalte verlagen en ook een betere spijsvertering bevorderen. Ze zijn ook geweldig voor je huid en haar, daarom wordt het ten zeerste aanbevolen om een ​​portie paprika in je dagelijkse voeding te eten.

Belang van paprika:

Hier zijn de belangrijkste redenen waarom paprika’s belangrijk worden geacht in uw dieet:

 • Preventie van kanker
 • Vermindering van leeftijdsgebonden ziekten
 • Vertraagde veroudering
 • Versterkte immuniteit
 • Verlaagt ontsteking
 • Verlaagt het risico op artritis
 • Brengt astma naar beneden
 • Vermindert de bloedstolling
 • Maakt botten sterk
 • Houdt cellen in vorm en weg van de klauwen van oxidatie.
 • Rijk aan carotenoïden en lycopeen.
 • Helpt ook kanker van de blaas, baarmoederhals, pancreas en prostaat te verslaan.
 • Helpt longkanker te voorkomen, vooral bij rokers of ook bij passieve rokers.
 • Rijk aan fytochemicaliën
 • Voorziet het lichaam van vezels

Feiten over paprikavoeding:

Hier is het uiteenvallen van de voedingsvoordelen van paprika’s per 100 gram.

 • Totaal aantal calorieën: 40
 • Totaal vet: 0,2 gram
 • Koolhydraten: 9 gram
 • Eiwit: 2 gram
 • Natrium: 7 mg
 • Potassium: 340 mg
 • Vitamine A: 23%
 • Vitamine C: 404 %
 • Ijzer: 6%
 • Vitamine B6: 15 %
 • Magnesium: 6%

Gezondheidsvoordelen van het eten van paprika:

Hier hebben we de top 12 gezondheidsvoordelen van paprika op een rijtje gezet. Laten we ze eens bekijken.

gezondheidsvoordelen van paprika

1. Rijk aan antioxidanten:

Paprika’s zijn rijke bronnen van vitamine C, wat zoals we weten een antioxidant is die het lichaam helpt te vechten tegen de verwoesting die wordt veroorzaakt door vrije radicalen, boosdoeners die de schuld krijgen van celbeschadiging. Als de snelle toename van vrije radicalen niet onder controle wordt gehouden, kan iemand eerder verouderen dan anders werd gedacht, en zou hij ook de oorzaak kunnen zijn van uiteenlopende gezondheidsproblemen en problemen. De vitamines in paprika helpen eigenlijk bij het beheersen van verschillende soorten infecties, laten de huid gloeien en helpen ook bij de ontwikkeling van collageen. Tandvlees, botten en tanden en zelfs bloedvaten zouden na verloop van tijd sterker worden dankzij paprika.

2. Verbetert het gezichtsvermogen:

Paprika’s zijn ook een rijke bron van carotenoïden, alle kleuren van paprika dus. Dit zijn eigenlijk pigmenten die de tinten van de groente zo doen lijken. Het menselijk lichaam zet deze om in vitamines en retinol, wat goed is voor de ogen en het gezichtsvermogen in het algemeen, en zelfs voor de huid en de immuniteit. bètacaroteen staat bekend als een krachtige antioxidant en kan ook helpen bij het verminderen van hart- en kankerproblemen, zeggen gezondheidsexperts.

3. Bevordert een goede bloedcirculatie:

Paprika’s bevatten veel lycopeen, daarom zijn de kleuren van de groente zo sterk en helder. Dit is opnieuw een zeer krachtige antioxidant, die zou helpen de cellen in het lichaam te beschermen en ook oxidatie van de bloedcellen zou voorkomen.

4. Voorkomt kanker:

Prostaatkanker kan worden uitgeroeid, als we van jongs af aan beginnen met het consumeren van paprika, vooral mannen, zeggen bronnen. Dit komt omdat de groente een grote hoeveelheid lycopeen bevat, wat de gevoeligheid van mannen en vrouwen vermindert die op de lange termijn ten prooi vallen aan hartaandoeningen, aanvallen en beroertes.

5. Behandelt oogproblemen:

De overvloed aan zeaxanthine en luteïne in paprika, op een geconcentreerde toon, kan helpen bij ooggezondheidsproblemen. Dit zouden carotenoïden zijn die in de meeste soorten fruit en groenten worden aangetroffen en die het netvlies van de ogen helpen bij maculaire degeneratie. Dit is een van de beste toepassingen van paprika voor onze gezondheid.

6. Hulp bij de spijsvertering:

Als je meer vezels in je maaltijden wilt, gooi dan een salade met paprika erin, zeggen gezondheidsexperts. Voedingsvezels in paprika’s zijn ruimschoots aanwezig, die gemakkelijk door het lichaam worden verteerd en ook de koolhydraten worden gemakkelijk opgenomen. Zelfs de vetten en eiwitten worden gemakkelijk afgebroken, dankzij de voedingsvezels die erin zitten.

7. Voorkomt constipatie:

Met behulp van voedingsvezels die in paprika worden aangetroffen, kan men er zeker van zijn dat het spijsverteringsstelsel op peil blijft. Zelfs de dikke darm en de darmen worden ook gelukkig gehouden. omdat de vezel het extra water in het voedsel dat we eten absorbeert en helpt bij een gemakkelijke stoelgang de volgende ochtend.

8. Ontstekingsremmende eigenschappen:

Paprika’s helpen bij het verminderen van pijn, pijntjes en ontstekingen en bevorderen ook een langzame opname van suiker. Vandaar dat de bloedsuikerspiegel onder controle wordt gehouden en ook geen pijn doet.

9. Verhoogt het immuunsysteem:

Paprika’s zijn rijk aan vitamine C, wat je immuunsysteem kan versterken. Regelmatig paprika’s eten kan veel infecties zoals verkoudheid en griep voorkomen vanwege de antimicrobiële eigenschappen. Het kan ook het risico op toekomstige infecties voorkomen. Dit is een van de grote voordelen van het eten van paprika.

10. Anti-verouderingseigenschappen:

Paprika’s zijn niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je huid. De grote hoeveelheden vitamine C en andere antioxidanten verminderen de kans op oxidatieve schade aan cellen. Vitamine C stimuleert ook een betere collageenvorming, wat kan resulteren in een jongere, strakkere huid, waardoor het een van de belangrijkste voordelen van paprika voor de huid is.

11. Ideaal voor gewichtsverlies:

Paprika’s bevatten extreem weinig calorieën en zijn perfect voedsel om af te vallen. Ze zijn niet rijk aan voeding en verminderen de afhankelijkheid van kunstmatige supplementen. Het toevoegen van paprika aan uw salades of roerbakgerechten kan de nodige vezels toevoegen voor een snellere spijsvertering. Paprika’s kunnen ook het cholesterolgehalte in het lichaam verlagen, wat bijdraagt ​​aan een slank en fit figuur.

12. Voorkomt geboorteafwijkingen bij ongeborenen:

Een van de minder bekende feiten over paprika is het vermogen om veel geboorteafwijkingen bij ongeboren kinderen te voorkomen. Paprika’s zitten boordevol foliumzuur, wat belangrijk is voor de fysieke en mentale ontwikkeling van de foetus. Het nemen van paprika’s in de aanbevolen hoeveelheden kan ervoor zorgen dat de baby geen problemen met ondergewicht krijgt.

Bijwerkingen van paprika:

Paprika’s zijn meestal veilig als ze in beperkte hoeveelheden worden geconsumeerd. U kunt echter enkele van deze bijwerkingen ervaren als u te veel paprika’s eet:

 • Misselijkheid
 • Brandend gevoel
 • Buikpijn
 • Indigestie
 • Losse ontlasting
 • Niezen
 • Waterige ogen

Dit zijn de 12 beste redenen waarom we zo dol zijn op paprika! Ze voegen niet alleen een crunch-element toe aan de gerechten, maar ook een goede gezondheid aan ons leven. Paprika’s zitten boordevol goedheid en zijn onmisbaar voor een gezond leven. Of je ze nu rauw consumeert in je salades of ze roostert in je barbecues, paprika’s kunnen altijd je perfecte wellnesspartner zijn. Als je interessante recepten van paprika’s hebt, deel ze dan met ons in de commentarensectie!