Heb je ooit gehoord van een Mango-hater in deze wereld? Zelfs niet mogelijk in de dromen, toch? Mango is de “King Of Fruits” en heeft vele generaties geboeid met zijn sappige, pittige pulp. De gebruikelijke manier om een ​​mango te eten is door het vruchtvlees eruit te scheppen en de mangozaden weg te gooien. Maar wacht! Deze zaden zijn geneeskrachtig goud! De witte Kernel van Mangozaden of Gutli zit vol met vitale voedingsstoffen die je kunnen verrassen. Het belang ervan is al lang erkend in de oude Ayurveda en wordt gebruikt als een huismiddeltje voor veel kwalen. Laten we meer te weten komen over de ongelooflijke voordelen van mangozaden in detail.

Beste voordelen van mangozaden voor huid, haar & Gezondheid

Voedingswaarde van mangozaden:

Hieronder vindt u de voedingsverdeling van 100 gram Mango Kernel Powder:

 • Totaal aantal calorieën: 117 Kcal
 • Koolhydraten: 32,24 gram
 • Totaal voedingsvezels: 2 gram
 • Totaal vet: 13 gram
 • Eiwit: 6,36 gram
 • Calcium: 10,21 mg
 • Magnesium: 22,34 mg
 • Potassium: 158 mg
 • Vitamine B6: 14,62 %
 • Vitamine b12: 5 %

Mangozaad eten?

Mangozaad is in zijn directe vorm niet eetbaar. De harde kaft van het zaadje maakt het onmogelijk om erop te kauwen of het te verteren. Mangozaad wordt in poedervorm gebruikt in voeding en medicijnen. Mangozaadpoeder kun je gemakkelijk op de markt krijgen, bij bijna alle kruidenwinkels. Het kan ook thuis worden gemaakt door de zaden onder zonnestralen te drogen en er een fijn poeder van te maken.

Op onderzoek gebaseerde voordelen van mangozaden:

Om meer te weten te komen over mangozaden en om alle informatie over de voordelen van deze zaden te verzamelen, kun je deze gids hieronder doornemen. Het heeft enkele van de belangrijkste ideeën waarom je zou moeten overwegen om de voordelen van mangozaden te gebruiken voor de gezondheid, de huid en het haar.

1. Elimineert vervelende roos:

De boter bereid uit mangozaden kan gelijkmatig op de hoofdhuid en de haarlokken worden aangebracht om het roosprobleem te behandelen. Het voegt ook kracht en glans toe aan het haar. Haaruitval, vergrijzing en alopecia kunnen ook onder controle worden gehouden.

Hoe te gebruiken:

 • Je kunt gewoon een pasta maken van mangozaadpoeder met water en dit op je hoofdhuid aanbrengen voor het beste resultaat.

2. Behandelt symptomen van diarree:

Mangozaden in poedervorm die ongeveer 2-3 keer per dag worden ingenomen, kunnen helpen bij het genezen van diarree en dysenterie. Het poeder kan worden bereid door het zaad in de zon te drogen. Ongeveer 1-2 gram is de juiste dosis voor elke dag en moet voor de beste resultaten met honing worden ingenomen. Het helpt zelfs bij het verminderen van spasmen in de maag en verlicht de symptomen snel.

3. Bevordert een goede tandheelkundige gezondheid:

Mangozaden kunnen worden gebruikt om tandpoeder te bereiden. Het poedervormige mangozaadpoeder kan worden gebruikt om de bevochtigde tandenborstel in te dippen en vervolgens te gebruiken om de tanden te poetsen. Dit helpt om de tanden gezond en vrij van de pest te houden. Pas op! Het kan een beetje bitter zijn, maar is zeker de moeite waard!

4. Verlaagt het cholesterolgehalte:

De doorbloeding verbetert bij consumptie van mangozaadpoeder. Dit vermindert de niveaus van slechte cholesterol, ook wel bekend als LDL, in het lichaam. Het helpt ook bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel in het lichaam. Het is een van de beste en belangrijkste voordelen van mangozaden.

5. Bevordert gewichtsverlies:

Door de bloedcirculatie te verbeteren en de niveaus van slechte cholesterol te behandelen, helpt mangozaadpoeder bij het verminderen van het gewicht en de behandeling van obesitas die wordt veroorzaakt door een hoog cholesterolgehalte in het lichaam. Het verhoogt ook de stofwisseling.

Hoe te gebruiken:

 • Door mangozaadpoeder te mengen in warm water en het elke dag te consumeren, merk je zeker de resultaten in een paar weken.

6. Versterkt de haarzakjes:

De essentiële vetzuren, vitamines en mineralen maken mangozaadpoeder een perfecte remedie voor de behandeling van haarproblemen en het herstellen van de gezondheid van het haar. De olie van mangozaad kan ook worden geëxtraheerd en voor het doel worden gebruikt. Het geeft je zeker haar dat je altijd al wilde hebben.

7. Voorkomt hartproblemen:

Een uitgebalanceerde dosis mangozaadpoeder in het dieet helpt bij het verminderen van hypertensie en houdt cardiovasculaire problemen weg. Allerlei hartproblemen kunnen worden voorkomen en behandeld met mangozaadpoeder en dit is iets dat je een sterke reden geeft om het in het dieet op te nemen.

8. Voorkomt kloven van lippen:

Een 100% natuurlijke lippenbalsem kan worden bereid met mangozaadpoeder en olie. Het hydrateert en verzacht de lippen. Mangozaadolie kan ‘s nachts op de lippen worden aangebracht. Dit helpt bij het verjongen van de huidcellen van de lippen. Het geneest ook de droogte en scheuren.

Hoe te gebruiken:

 • Je kunt het gebruiken als een lippenscrub door het te mengen met wat water of honing en het op je lippen te masseren om de dode huidcellen te verwijderen.

9. Houdt de huid zacht en soepel:

De boter van mangozaad is een weldaad voor de huid en hydrateert en voedt absoluut van binnenuit. De zachte ingrediënten maken het perfect voor gebruik op de huid en werken als een barrière tegen uitdroging. Je kunt gemakkelijk mangoboter op de markt krijgen, wat de beste en natuurlijke manier is om je huid te verzachten.

10. Regelt diabetes:

Mangozaden zijn een van de meest effectieve natuurlijke remedies voor diabetes. De poedervorm van deze zaden, wanneer ze regelmatig worden ingenomen, blijkt de bloedsuikerspiegel te verlagen. Dit is zeker een zegen voor patiënten met diabetes type II, die met dit ingrediënt gemakkelijk hun bloedsuikerspiegel onder controle kunnen houden. Het is ook bekend dat het het LDL-cholesterolgehalte verlaagt.

11. Bescherming tegen acne:

Een van de beste voordelen van mangozaadpoeder voor je gezicht zijn de antimicrobiële eigenschappen. Het is bekend dat het je huid vrijmaakt van hardnekkige acne en puistjes die je in verlegenheid kunnen brengen.

Hoe te gebruiken:

 • Meng 1 eetlepel mangozaadpoeder met 1 eetlepel tomatenpulp en gebruik het als een zachte scrub op je gezicht om een ​​zichtbaar verschil op te merken.

12. Keelgorgelen:

Mangozaadpoeder is behoorlijk effectief bij de behandeling van veel voorkomende keelinfecties. Het heeft veel microbe-bestrijdende eigenschappen die bacteriën en virussen in je keel kunnen elimineren.

Hoe te gebruiken:

 • De beste manier om dit symptoom te behandelen is door 1 eetlepel mangozaadpoeder te mengen in 1 glas warm water en dat te gebruiken als keelgorgelen.

Ben je niet verrast om te lezen over deze toepassingen van mangozaden? De volgende keer dat je een mango eet, gooi het zaad dan niet weg. Droog ze in plaats daarvan onder de zon en maak er een poeder van. Dit gaat bijna een jaar mee, tot het volgende mangoseizoen, mits goed bewaard. Regelmatig innemen kan u en uw gezin beschermen tegen veel gezondheidsproblemen en zorgen voor een goed welzijn. Probeer dit geweldige elixer en laat ons je ervaringen weten.