Met de feestdagen voor de deur, is het een normaal gezicht in elk Indiaas huishouden om heerlijk zoet te maken, vooral Kheer. Dit melkachtige snoepje vol met droge druiven maakt het een verrukkelijk gerecht! Droge druiven laten een explosie van smaak in onze mond achter met hun zoetzure smaak. Afgezien van het toevoegen van verrukkingen aan elk voedsel, bieden droge druiven veel gezondheidsvoordelen. Van het behandelen van constipatie tot het verbeteren van hemoglobine in het lichaam, deze pittige droge vruchten kunnen uw perfecte gezondheidspartners zijn. Laten we wat meer in detail leren over de gezondheidsvoordelen van droge druiven en hoe ze te consumeren!

Droge Druiven

Wat zijn droge druiven??

Droge druiven worden in lokale talen ook Kishmish (Hindi) of EndhuDraksha (Telugu) genoemd. Ze worden bereid door groene druiven of zwarte druiven te drogen. De goudkleurige worden oorspronkelijk sultana’s genoemd, terwijl de donker gekleurde rozijnen worden genoemd. Droge druiven zijn er in zowel gezaaide als pitloze versies, gebaseerd op het fruit waarvan ze zijn gemaakt. Ze zijn zoet van smaak met een zure ondertoon en worden gebruikt bij het koken, met name desserts.

Zijn droge druiven goed voor de gezondheid??

Droge Druiven zitten boordevol voedingsstoffen en zijn een rijke bron van voedingsvezels. Ze bevatten ook weinig vet en cholesterol, waardoor ze een gezonde snackoptie zijn. Het hoge kaliumgehalte in droge druiven kan de bloeddruk effectief verlagen. De aanwezigheid van overvloedige hoeveelheden suikers zoals glucose en fructose helpt bij het verminderen van de eetlust en helpt bij het afvallen. Dat is niet alles! Lees verder om de vele andere toepassingen van droge druiven in detail te leren kennen!

Droge Druiven Voedingsfeiten:

Bekijk de voedingswaarde-informatie van Droge Druiven per 100 gram Serving:

 • Totaal aantal calorieën: 299
 • Totaal vet: 0,5 gram
 • cholesterol: 0 mg
 • Natrium: 11 mg
 • Potassium: 749 mg
 • Totaal koolhydraten: 79 gram
 • Voedingsvezels: 3,7 gram
 • Suiker: 59 gram
 • Eiwit: 3,1 gram
 • Ijzer: 10 %
 • Vitamine B6: 10 %
 • Magnesium: 8%
 • Vitamine C: 5 %

Hoe droge druiven te bereiden??

Hoewel het kopen van verpakte droge druiven uit de winkel de gemakkelijkste optie is, kun je de kwaliteit en smaak ervan niet altijd garanderen. Het is ook zo leuk om je eigen rozijnen te maken en toe te voegen aan je desserts, nietwaar?

Er zijn twee manieren om thuis droge druiven te bereiden: drogen in de zon & Oven. Het proces voor elk is als volgt:

i) Zondroog:

Dingen die nodig zijn:

 • Verse Druiven – 1 Bos.
 • Een groot dienblad.
 • Keukenhanddoek.
 • Veel zon.

Proces:

 • Was de druiven grondig met water en maak ze schoon om eventueel achtergebleven vocht af te vegen.
 • Spreid ze uit op een dienblad met een opening tussen elke druif.
 • Bedek het dienblad met een keukenhanddoek.
 • Afhankelijk van het resultaat minimaal 3 dagen onder de hete zon laten staan.
 • Bewaar ze in een container en gebruik ze wanneer nodig.

ii) Oven:

Dingen die nodig zijn:

 • Verse Druiven – 1 Bos.
 • Keukenhanddoek.
 • Oven.
 • Bakplaat.

Proces:

 • Maak druiven grondig schoon met water en veeg overtollig vocht weg met een handdoek.
 • Zet je oven op 225 °F (107 °C) en verwarm 15 minuten voor.
 • Leg de druiven op een bakplaat en verdeel ze gelijkmatig.
 • Bak ze ongeveer 4 uur.
 • Haal ze uit de oven en bewaar ze in een bak nadat ze zijn afgekoeld.

Opmerking: Je kunt ook thuis rozijnen maken met een dehydrator. U kunt hetzelfde bakproces in een oven volgen, maar zet de temperatuur op 57 °C (135 °F).

Hoe droge druiven te eten en wat is de beste tijd om te eten??

Van droge druiven kan op elk moment van de dag worden genoten, maar ze zijn zeer gunstig voor de gezondheid als je ze ‘s morgens vroeg inneemt. De beste manier om ze te maken is door ze een nacht in water te laten weken en ze de volgende ochtend op een lege maag op te eten. Je kunt ze zelfs tussen de maaltijden door nemen om je honger te onderdrukken en je een voldaan gevoel te geven.

Hoeveel droge druiven kan ik dagelijks nemen??

Rozijnen zijn de lekkerste en makkelijkste manier om altijd en overal te snacken. Vanwege de talrijke gezondheidsvoordelen is de aanbevolen dagelijkse dosering ongeveer 1/4 kop of 40 g. Overschrijding van deze limiet kan uw suikerspiegel en kaliumpercentage in het lichaam verhogen, wat behoorlijk gevaarlijk kan zijn.

Op bewijs gebaseerde voordelen van het eten van droge druiven:

Hier hebben we 12 evidence-based voordelen van droge druiven voor huid, haar en gezondheid aangeworven. Laten we ze eens bekijken.

gezondheidsvoordelen van droge druiven

Voordelen voor de gezondheid van droge druiven:

Hier hebben we de top 10 gezondheidsvoordelen van droge druiven ingeroepen. Laten we ze eens bekijken.

1. Behandelt constipatie:

Het voorkomen van constipatie is het belangrijkste gezondheidsvoordeel van droge druiven. Gedroogde druiven zwellen meestal op in het lichaam vanwege de natuurlijke vloeistoffen. Dit helpt bij het reguleren van het voedsel in het spijsverteringsstelsel en helpt bij een goede stoelgang. De onoplosbare vezels in de krenten en rozijnen werken ook in deze richting. Een handvol geweekte droge druiven kan de volgende ochtend helpen bij een gemakkelijke stoelgang.

2. Geneest bloedarmoede:

Er zijn goede niveaus van ijzer in droge druiven. Het vitamine B-complex helpt ook bij de vorming van nieuw bloed. Het essentiële mineraal koper is ook aanwezig voor de vorming van rode bloedcellen. Dit helpt bij het voorkomen van bloedarmoede in het lichaam en helpt u omgaan met duizeligheid, lethargie en vermoeidheid.

3. Leidt tot gezonde gewichtstoename:

Er zijn fructose en glucose in krenten en rozijnen die energie aan het lichaam geven zonder enige ophoping van ongezonde vetten in het lichaam. Vitaminen, eiwitten, mineralen en vele andere essentiële voedingsstoffen in de gedroogde druiven helpen ook bij het verbeteren van de immuniteit. Aan de andere kant gebruiken mensen droge druiven om af te vallen, omdat het eten ervan voor de maaltijd de eetlust kan verminderen en kan helpen bij het afvallen..

4. Beheers diabetes:

Om het insulinegehalte te verlagen, zijn krenten en rozijnen perfect. Het zorgt ook voor de opname van de suiker en houdt zo diabetes weg. Leptine en ghreline zijn twee enzymen die zullen helpen bij het handhaven van de juiste suikerniveaus in het lichaam. Het is echter belangrijk om u aan de dagelijkse doseringslimiet te houden om te voorkomen dat de symptomen ongedaan worden gemaakt door grote hoeveelheden glucose in droge druiven..

5. Geneest hoge temperaturen:

De antioxiderende, antibiotische en kiemdodende eigenschappen van krenten en rozijnen kunnen bacteriële en virale infecties bestrijden en helpen zo bij de behandeling van koorts en het in evenwicht brengen van de lichaamstemperatuur. Het wordt aanbevolen om het geweekte rozijnenwater te drinken om het lichaam onmiddellijk af te koelen en je weer energiek te laten voelen.

6. Behandeling van hypertensie:

Het is al heel lang bekend dat krenten en rozijnen helpen bij de behandeling van hoge bloeddruk en het hart beschermen tegen allerlei soorten ziekten. Het hoge kaliumgehalte in hen helpt bij het ontspannen van de bloedvaten en het versterken van de bloedvaten die voor dit doel bekleden. De voedingsvezels helpen ook bij het verminderen van de stijfheid in de bloedvaten.

7. Botgezondheidsvoordeel:

Er zit ook calcium in krenten en rozijnen. Calcium is een van de belangrijkste voedingsstoffen die nodig zijn voor de gezondheid van botten en tanden en om ze sterk te maken. Het boriumgehalte zorgt voor een goede opname van calcium in de botten. Het is ook goed voor de gewrichten. Een andere voedingsstof die hierbij helpt, is kalium. Het verbetert ook de algehele botgezondheid.

8. Voordelen van droge druiven tijdens de zwangerschap:

Er zijn tal van voordelen van droge druiven tijdens de zwangerschap. Als u gedurende deze periode dagelijks de aanbevolen dosering rozijnen gebruikt, kan dit helpen bij het verbeteren van uw ijzergehalte, het verhogen van het hemoglobinepercentage en het behandelen van constipatie. De aanwezige suikers kunnen u helpen om te gaan met zwakte, misselijkheid en verlies van eetlust.

9. Seksuele disfunctie:

Droge druiven zijn geweldig in het stimuleren van je seksuele libido. Ze zitten boordevol voedingsstoffen die je seksueel actief kunnen maken en de productie van seksuele hormonen kunnen verhogen. Vitamine A aanwezig in droge druiven kan de vaginale gezondheid van vrouwen behouden en ook helpen bij de afscheiding van progesteron.

10. Voorkom kanker:

Rozijnen zitten boordevol krachtige antioxidanten, polyfenolen genaamd, waarvan is aangetoond dat ze kankercellen bestrijden. Regelmatige consumptie van droge druiven kan helpen bij het beheersen van tumorgroei in borsten, dikke darm en zelfs op de huid. Deze antioxidanten helpen ook bij het beschermen van het lichaam tegen de schade veroorzaakt door vrije radicalen en stimuleren de groei van nieuwe cellen.

Voordelen van droge druiven voor de huid:

Hier hebben we de voordelen van droge druiven voor de huid ingeroepen. Laten we ze eens bekijken.

11. Vlekkeloze gezichtshuid:

De voordelen van droge druiven voor de huid, vooral voor je gezicht, zijn te mooi om te geloven. De aanwezige voedingsstoffen kunnen helpen bij het omkeren van tekenen van veroudering, zoals rimpels, fijne lijntjes en donkere vlekken. Vitamine C in rozijnen kan de huid lichter maken en je gezicht helderder maken.

Hoe toepassen?

 • Het enige wat je hoeft te doen is een fijne pasta van rozijnen te maken met melk of rozenwater en deze eenmaal per week op je gezicht aan te brengen om te stralen als een ster!

Voordelen van droge druiven voor haar:

Hier hebben we de voordelen van droge druiven voor het haar ingeroepen. Laten we ze eens bekijken.

12. Gebruik van droge druiven voor haargezondheid:

Droge druiven verbeteren de bloedcirculatie in het lichaam die ook goed tot in de haarzakjes reikt. Dit helpt bij het verbeteren van de gezondheid van het haar en bevordert de haargroei. Het houdt ook verschillende hoofdhuidinfecties en haaruitvalproblemen weg.

Bijwerkingen van droge druiven:

Herinner je je het gezegde: “Te veel van iets kan slecht zijn”? Het geldt ook voor droge druiven. Het overschrijden van de dagelijkse doseringslimieten kan leiden tot veel bijwerkingen, zoals:

 • Hoge suikerspiegels.
 • Verlaagde natriumspiegels.
 • Verhoogde kaliumspiegels.
 • zuurgraad.
 • Buikpijn.
 • opgeblazen gevoel.
 • Verlies van eetlust.

Verbaasd over hoe deze alledaagse ingrediënten zo heilzaam voor ons kunnen zijn? Rozijnen zijn een van de beste geschenken van de natuur en zijn een perfecte manier om het hele jaar door te genieten van de smaak en voeding van druiven. Ze kunnen zelfs aan kinderen van 1+ jaar worden gegeven en zijn redelijk veilig op hun gevoelige buikjes. Of je nu een handvol rozijnen pakt op weg naar je werk of ze in je pudding mengt, droge druiven zullen je goed doen! Nu je hebt geleerd over de voordelen van droge druiven, zorg er dan voor dat je ze elke dag hebt om van een goede gezondheid te genieten!