Kaneel is een heerlijke specerij, die bekend staat om zijn zoete en scherpe smaak. Het wordt gewonnen uit de binnenbast van de tropische bomen en heeft een rustgevend, aards aroma. Kaneel wordt meestal geconsumeerd in de vorm van een hele specerij of poeder voor kook- en medicinale doeleinden. Kaneelthee is ook even populair bij gezondheids- en fitnessliefhebbers, dankzij de antioxiderende, antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen. In dit artikel zullen we u begeleiden bij het maken van dalchini-thee thuis + voordelen van kaneelthee voor gezondheid, haar en huid.

Gezondheidsvoordelen van kaneelthee + voorbereiding

Wat is kaneelthee??

Kaneelthee is een kruidenthee die wordt bereid door kaneelstokjes in heet water te trekken. In tegenstelling tot de gewone chai wordt deze thee zonder melk gedronken en heeft een waterige consistentie. Kaneelthee heeft een goudbruine kleur die afkomstig is van de extracten van kaneel. Het heeft een zoete geur en kan worden gedronken met honing of zoetstof.

Is kaneelthee goed voor je??

Kaneelthee wordt beschouwd als een geweldig medicijn voor lichaam en geest. De rustgevende smaak kan u helpen een zware dag op het werk te ontspannen door uw zenuwen te ontspannen. De voordelen van Dalchini-thee omvatten ook het bieden van bescherming tegen veelvoorkomende infecties zoals verkoudheid en hoest met zijn antibacteriële middelen. Deze smakelijke drank is ook de beste manier om je immuniteit te versterken en om veel gevaarlijke ziekten zoals kanker te voorkomen.

Kaneel Thee Voedingsfeiten:

Hier is de verdeling voor het voedingsprofiel van kaneelthee per 1 theekopje portie:

 • Totaal aantal calorieën: 11
 • Totaal vet: 0 %
 • Natrium: 7 mg
 • Potassium: 82 mg
 • Totaal koolhydraten: 3,36 gram
 • Voedingsvezels: 2 gram
 • Eiwit: 0,14 gram
 • Vitamine C: 2%
 • Calcium: 4%
 • Ijzer: 7 %

Hoe maak je thuis kaneelthee??

Kaneelthee is het lekkerst vers en warm. Volg dit recept om te leren hoe u uw kopje van deze verfrissende drank thuis kunt bereiden:

Ingrediënten:

 • 1 kaneelstokje of in poedervorm.
 • 1 kopje kokend water. (of zoveel kopjes als je wilt maken).
 • 1 gewoon of cafeïnevrij zwarte theezakje.
 • Zoetstof, naar smaak. (optioneel).
 • Het duurt ongeveer 3 minuten om deze thee te koken.

Voorbereidingsmethode:

 • Je moet het kaneelstokje in een kopje plaatsen. Je kunt de stick toevoegen door hem in stukjes te breken of in poedervorm.
 • Voeg het kokende water toe aan het kopje met het kaneelstokje en laat het dan afgedekt ongeveer 10 minuten trekken.
 • Voeg het theezakje (van zwarte thee of een andere kruidenthee) opnieuw toe. Laat dit mengsel een tot drie minuten trekken terwijl het naar smaak begint te ruiken.
 • Het is tijd om de thee naar jouw smaak te zoeten, je kunt desgewenst ook suikervrije tabletten toevoegen als je diabetes hebt.

Verbazingwekkende gezondheidsvoordelen van kaneelthee:

Hier hebben we 13 wonderbaarlijke voordelen van kaneelthee voor gezondheid, haar en huid ingeroepen. Laten we ze eens bekijken.

1. Vergemakkelijk de stoelgang:

Kaneelthee is behoorlijk effectief in het stimuleren van je stoelgang en helpt je naadloos te uploaden. Deze smakelijke drank werkt door de spijsvertering te verbeteren, samen met je stofwisseling. Het dagelijks consumeren van deze kaneelthee geeft verlichting van pijnlijke ontlasting en helpt bij het genezen van constipatie of andere soortgelijke gerelateerde ziekten. Dit is een van de belangrijkste voordelen van Dalchini-thee.

2. Rijk aan antioxidanten:

Het gebruik van kaneelthee voor ons lichaam is talrijk. Kaneel is rijk aan antioxidanten, polyfenolen genaamd, die vrije radicalen kunnen bestrijden. Dit helpt bij het verminderen van de oxidatieve schade aan uw cellen en beschermt ze tegen vernietiging. Regelmatig kaneelthee nemen kan je lichaam beschermen tegen vele dodelijke ziekten en je immuunsysteem versterken

3. Regelt de bloedsuikerspiegel:

Van kaneelthee is ook bekend dat het de bloedsuikerspiegel in uw lichaam onder controle houdt. Kaneelthee is afgeleid van de inhoud, de primaire inhoud is kaneel. Nu helpt kaneel je bij een goede modulatie van de bloedsuikerspiegel, waardoor een suikerpatiënt de suikerstijgingen in het bloed niet kan verminderen. Dit is vaak gebruikelijk direct na een maaltijd, dus een kopje warme thee na een maaltijd kan je helpen het suikerniveau onder controle te houden.

4. Hulp bij gewichtsverlies:

Kaneelthee is zeer effectief in het verminderen van je buikvet. Kaneel kan het warmteniveau in het lichaam verhogen, wat kan helpen bij het snel verbranden van vetcellen. Het kan ook uw stofwisseling verbeteren en een snellere vertering van voedsel bevorderen. Het drinken van kaneelthee voor een maaltijd kan je trek in eten verminderen!

5. Verbetert het geheugenvermogen:

Kaneel bevat een middel dat kaneelaldehyde wordt genoemd en waarvan bekend is dat het hersencellen stimuleert. Het consumeren ervan in de vorm van kaneelthee kan je cognitieve vaardigheden en ook je geheugenvermogen verbeteren. Het ontspant ook je zenuwen en verwijdert symptomen van stress, depressie en andere psychische stoornissen.

6. Zuivert bloed:

Kaneelthee kan helpen bij het zuiveren van je bloed. Het is rijk aan antioxidanten die je interne systeem kunnen reinigen en het vrij kunnen houden van gevaarlijke gifstoffen. Het drinken van kaneelthee resulteert daarom in een beter functioneren van organen, samen met een verbeterde kwaliteit van de huid, die vrij is van acne, puistjes en andere onvolkomenheden.

7. Verfrist de adem:

Kaneelthee kan je verlichting geven van orale problemen zoals een slechte adem en gingivitis die wordt veroorzaakt door bacteriën. Kaneel bevat krachtige antibacteriële middelen, die de groei van bacteriën doden en je onmiddellijk verlichting geven. Trouwens, het van nature houtachtige aroma van kaneel kan de slechte geur vervangen door een mooie “kaneel” geur.

8. Verlichting van de menstruatie:

Als je last hebt van onregelmatige menstruatie, pijnlijke krampen of hevig bloeden, kan kaneelthee je te hulp komen. Van kaneel is bekend dat het PCOS behandelt, wat kan leiden tot een onbalans van hormonen in het lichaam. Regelmatig kaneelthee nemen kan je verlichting geven van pijnlijke menstruaties en je cycli reguleren. Het verbetert ook je kansen op vruchtbaarheid.

9. Verlicht gewrichtspijn:

Je oma klaagt steeds over de gezwollen knieën. Je moeder krijgt langzaam ook een lichte pijn in haar knieschijven. Veel mensen weten niet hoe kaneel een zeer goed ontstekingsremmend middel is dat gewoon voor je gezwollen gewrichten zou zorgen en de pijn binnen enkele minuten zou verminderen. Daarom, elke keer dat je die lichte gewrichtspijn door je lichaam voelt kruipen, zet je een warme kaneelthee voor jezelf.

10. Verbetert de concentratie:

Kaneel is een klassiek medicijn voor de drukke beestjes wiens hele dag is gevuld met een luchtdicht schema. Omdat het tegelijkertijd werk en privé in evenwicht houdt, zijn het vaak de geclusterde omgeving en de werkdruk die de belangrijkste oorzaak kunnen zijn van depressie en aandachtsverlies. Neem gewoon een pauze en koel af. De kaneel in de thee zal ook de bloedstroom in de hersenen verbeteren, waardoor je meer geconcentreerd blijft.

11. Beschermt de gezondheid van het hart:

Van kaneelthee is bekend dat het de slechte cholesterolwaarden in het lichaam verlaagt, die gevaarlijk zijn voor uw hart. Meestal zijn er veel hartgerelateerde ongelukken rond een slagader die wordt geblokkeerd door een bloedstolsel, cholesterol of het gebrek aan voldoende bloedtoevoer naar het hart, wat kan worden voorkomen met een kopje kaneelthee. Dit is een van de belangrijkste gezondheidsvoordelen van het drinken van kaneelthee.

12. Bestrijdt kanker:

Volgens studies is het bekend dat kaneelthee vele soorten kanker voorkomt. De antioxidanten die in deze specerij aanwezig zijn, kunnen de tumorcellen doden en voorkomen dat ze zich naar andere lichaamsdelen verspreiden. Kaneelthee kan ook werken als een ontgiftingsmiddel dat kankerverwekkende gifstoffen kan verwijderen. Elke dag een kopje kaneelthee drinken, verbetert je levensduur!

13. Voordelen van kaneelthee voor de huid:

Als je last hebt van lelijke puistjes, puistjes en een doffe huid, kan kaneelthee de beste keuze zijn! Deze thee kan je systeem van binnenuit reinigen om de gifstoffen te verwijderen. De ontstekingsremmende eigenschappen van deze thee kunnen de huidontsteking verminderen en de ernst van je puistjes onder controle houden.

Bijwerkingen van kaneelthee:

Hoewel kaneelthee boordevol gezondheidsvoordelen zit, kan het ernstige bijwerkingen veroorzaken als het te veel wordt gedronken. Hieronder staan ​​​​enkele van de belangrijkste risico’s van het drinken van meer dan 2 of 3 kopjes per dag:

 • Verhoogd risico op kanker.
 • Verlaagde bloedsuikerspiegel.
 • Buikpijn.
 • Braken.
 • Orale zweren.
 • zweren.
 • Ademloosheid.
 • Interferentie met bepaalde medicijnen.

Dit zijn dus enkele van de beste voordelen van kaneelthee voor ons lichaam. Kaneelthee vervangt langzaam de traditionele chai in veel huishoudens. Het is een belangrijk lid geworden van de “Clear tea”-gemeenschap, waartoe ook groene thee behoort. Naast het thuis maken met verse kruiden, kunnen kaneeltheezakjes ook in verschillende smaken op de markt worden gekocht. De volgende keer dat je je slaperig voelt, pak dan gewoon een kop warme kaneelthee en drink je weg naar een goede gezondheid!