Ooit gehoord van etherische oliën? Essentiële oliën zijn afgeleid van natuurlijke bronnen en krijgen de naam van de planten waarvan ze afkomstig zijn. Ze staan ​​bekend om hun therapeutische eigenschappen, die met hun uitgesproken aroma rustgevende verlichting bieden voor lichaam en geest. Een dergelijke olie die bekend staat om zijn pittige, fruitige geur is de grapefruitolie. Geëxtraheerd uit de grapefruit, wordt de olie veel gebruikt in aromatherapie om veel gezondheidsproblemen te behandelen, zoals stemmingswisselingen, depressie en zelfs hoofdpijn. Laten we eens kijken naar de voordelen van grapefruit etherische olie en hoe je het kunt gebruiken.

Voordelen van grapefruitolie voor huid, haar & Gezondheid

Wat is grapefruitolie??

Grapefruit etherische olie is een natuurlijke olie die wordt verkregen uit de schil van Citrus Paradisi fruit, beter bekend als Grapefruit. Deze olie, ook bekend als Chakotra in het Hindi, heeft een heerlijk fruitig aroma. Het behoort tot de familie van citrusoliën en staat bekend om zijn brede scala aan voordelen voor een gezond lichaam en geest.

Is grapefruitolie veilig??

Zoals met elke andere essentiële olie, mag grapefruitolie alleen plaatselijk worden gebruikt. Het is gevaarlijk om deze olie inwendig te consumeren en kan leiden tot toxiciteit. Pure grapefruitolie is ook sterk geconcentreerd en moet samen met andere drageroliën zoals kokosolie en olijfolie worden gebruikt. Het gebruik van de onverdunde olie direct op de huid kan leiden tot brandwonden, huiduitslag en andere reacties. Grapefruitolie veroorzaakt bij veel mensen ook lichtgevoeligheid. Het is beter om met grote voorzichtigheid te gebruiken als u in de zon stapt.

Hoe werkt grapefruitolie??

De basis achter elke aromatherapie-olie is dat hun uitgesproken geur de hersenfuncties stimuleert wanneer ze worden ingeademd. Grapefruitolie werkt precies op dezelfde manier. Door de olie te ruiken of op de huid te wrijven, sturen de hersenen berichten naar het gebied dat onze emoties controleert. Het kan positieve reacties veroorzaken en helpt ons om extreme gevoelens te overwinnen, waaronder depressie, rusteloosheid, stress, enz..,

Hoe maak je thuis grapefruitolie??

De gemakkelijkste manier om grapefruitolie te krijgen, is door het te kopen bij een gerenommeerd merk van essentiële oliën. U kunt het echter ook thuis maken door de onderstaande stappen te volgen:

Dingen die je nodig hebt:

 • Grapefruits met dikke schil – 2
 • Lepel
 • Rasp
 • Kaasdoek of zeef
 • container
 • Dragerolie zoals kokos of olijf

Proces:

 • Was de grapefruit grondig met gewoon water.
 • Schil de grapefruit en schraap met een lepel het witte laagje van de schil.
 • Droog deze schillen in een dehydrator, of je kunt ze ook een paar dagen in de zon drogen.
 • Leg de droge schillen in een beetje draagolie en warm het mengsel minimaal 8 uur op.
 • Deze geconcentreerde olie kan nu worden gezeefd en overgebracht in een container.

Opmerking: De olie die via deze methode wordt verkregen, is vrij sterk en kan niet direct in een van de remedies worden gebruikt. Je moet het samen met een dragerolie gebruiken om de potentie te verminderen.

Hoe grapefruitolie te gebruiken??

Grapefruitolie kan worden gebruikt voor externe toepassing of in een diffuser. Als u op zoek bent naar massagetherapie, wordt de olie gemengd met een dragerolie voordat u deze op de huid aanbrengt. Voor aromatherapie kun je een paar druppels grapefruitolie toevoegen aan een elektrische, wiet- of kaarsverspreider om te genieten van de fantastische geur.

Prachtige voordelen van grapefruitolie:

Lees verder om meer te weten te komen over het gebruik van grapefruitolie voor huid, haar en gezondheid.

gezondheidsvoordelen van grapefruitolie

Gezondheidsvoordelen van grapefruitolie:

Hier hebben we de top 13 gezondheidsvoordelen van grapefruitolie ingeroepen. Laten we ze eens bekijken.

1. Immuniteitsbooster:

Grapefruitolie is rijk aan antioxidanten die bescherming bieden tegen oxidatieve schade aan de cel. Verbindingen zoals vitamine C, vitamine A en lycopeen helpen bij het bestrijden van vrije radicalen en het versterken van het immuunsysteem. Gebruik een diffuser om de dampen van deze olie in te ademen. Je kunt het samen met drageroliën zoals olijfolie gebruiken om het op de huid te masseren.

2. Behandeling van menstruatiekrampen:

Grapefruitolie werkt als een wonder bij menstruatiekrampen. Voeg gewoon 2-3 druppels etherische olie van grapefruit toe met een kleine hoeveelheid dragerolie. Masseer het op je onderrug en buik. Dit zal zeker verlichting geven van menstruatiekrampen. Je kunt zelfs grapefruitolie in een warm kompres gebruiken om verlichting te krijgen.

3. Gebruik van grapefruitolie voor gewichtsverlies:

Grapefruitolie heeft vetoplossende eigenschappen en kan helpen bij het afvallen. Het inhaleren van grapefruitolie direct uit de fles vlak voor het eten kan de eetlust verminderen. Hoewel grapefruit niet direct als voedingssupplement of vetverbrander kan worden gebruikt, werkt het alleen als een middel om uw verlangen naar suiker en voedsel te beteugelen.

4. Verlichting van keelpijn:

Grapefruitolie wordt gebruikt om verlichting te krijgen van een droge keel. Neem een ​​kopje warm water en voeg 1-2 druppels grapefruitolie toe en gorgel ermee. Pas op dat u dit mengsel niet doorslikt, want het is behoorlijk giftig. Na het gorgelen moet je je mond grondig wassen om ervoor te zorgen dat de olieresten niet aan de vloer of het gehemelte blijven kleven.

5. Het antidepressivum:

Grapefruit etherische olie is een uitstekend antidepressivum; Het stimuleert specifieke hormonen die positieve emoties kunnen oproepen. Grapefruitolie heeft een kalmerend en geruststellend effect op het lichaam dat resulteert in het aanpakken van nervositeit, angst, stress en depressie. Houd de volgende keer dat je een zware dag tegemoet gaat, een fles grapefruitolie bij de hand om je emoties sneller onder controle te houden!

6. Als hulpmiddel bij de spijsvertering:

Van grapefruitolie is aangetoond dat het de spijsvertering verbetert en ook maagaandoeningen zoals misselijkheid behandelt. Je kunt het gebruiken door de dampen van een diffuser in te ademen of zelfs een mengsel van grapefruit en drageroliën op de maagstreek te masseren. Milde compressie kan helpen bij een soepele spijsvertering en ook gas verminderen.

7. Verlichting van kater:

Gisteravond hard gefeest en niet uit je kater kunnen komen? Probeer het aroma van grapefruitolie in te ademen om direct verlichting te krijgen. De geur van deze olie regelt bepaalde hersenfuncties en maakt je lichaam alert en actief.

8. Als desinfectiemiddel:

Grapefruit etherische olie wordt beschouwd als een sterk ontsmettingsmiddel omdat het eigenschappen heeft zoals antimicrobieel en antiviraal. Ze kunnen worden gebruikt om het lichaam te beschermen tegen infecties, zowel inwendige als uitwendige infecties, met name tegen acne, snijwonden, kneuzingen, maag-, darm-, urineweg-, colon- en nierinfecties.

9. De diuretische eigenschappen:

Grapefruit etherische olie verwijdert extra water, vetten, urinezuur en natrium uit het lichaam door ze door te plassen weg te spoelen. En zo de bloeddruk op peil te houden en te verlagen, het hart gezond te houden en urineweginfecties te genezen. Het helpt ook bij het reinigen van ongezonde afzettingen van de nieren en beschermt ze tegen elke vorm van infectie. Van grapefruitolie wordt aangenomen dat het uitstekend is voor mensen met nierstenen, artritis, bloedureum en cellulitis.

10. Voorkom huidkanker:

Van grapefruitolie met zijn antioxiderende eigenschappen is bekend dat het de kans op huidkanker vermindert. Door het regelmatig samen met een dragerolie op de huid te masseren, kunt u een heldere, stralende huid krijgen. Naast kanker kun je ook andere aandoeningen zoals eczeem, puistjes en donkere vlekken voorkomen.

11. Verwijdert gifstoffen:

Grapefruitolie helpt bij het wegspoelen van de gifstoffen door te helpen bij een soepele spijsvertering, wat kan leiden tot een soepele stoelgang. Mensen die last hebben van een slechte spijsvertering als gevolg van angststoornissen kunnen veel baat hebben bij grapefruitolie.

Grapefruitolie voor de huid:

Hier hebben we de beste voordelen van grapefruitolie voor de huid ingeroepen. Laten we ze eens bekijken.

12. Behandel acne & Voorkom veroudering:

Essentiële olie van grapefruit is goed voor de huid en is behoorlijk effectief bij de behandeling van acne. Neem een ​​paar druppels etherische olie van grapefruit in een watje en breng het aan door het langzaam over het getroffen gebied te deppen. Je kunt ook een mengsel vormen door de grapefruitolie en de draagolie bij elkaar te voegen en dit mengsel vervolgens op dezelfde manier aan te brengen als hierboven vermeld. Grapefruitolie voor het gezicht wordt ook gebruikt voor de behandeling van veroudering en andere huidproblemen.

Grapefruitolie voor haar:

Hier hebben we de belangrijkste voordelen van grapefruitolie voor haar ingeroepen. Laten we ze eens bekijken.

13. Behandel hoofdhuidinfecties & Roos:

Grapefruitolie zit vol vitamine C en vitamine A, wat erg belangrijk is voor de gezondheid van het haar; Een hoofdmassage kan de doorbloeding van de hoofdhuid verbeteren, wat de haargroei bevordert. Het gebruik van grapefruitolie op haar is nuttig voor het verzorgen van hoofdhuidinfecties en roos.

Bijwerkingen van grapefruitolie:

Naast het kennen van de voordelen van grapefruitolie, is het ook belangrijk om de gevaren ervan te begrijpen:

 • Grapefruitolie moet worden vermeden tijdens de zwangerschap en tijdens het geven van borstvoeding.
 • Gebruik de olie nooit onverdund, dit kan leiden tot ernstige brandwonden.
 • Grapefruitolie kan dodelijk zijn als het intern wordt geconsumeerd.
 • Vermijd het gebruik ervan als u in de zon gaat staan, omdat de olie de UV-schade kan vergroten.
 • Gebruik de olie niet direct op de huid zonder een pleistertest te doen.

We hopen dat je nu de geweldige gezondheidsvoordelen van grapefruitolie hebt begrepen. Het wordt tijd dat je een spa-achtige omgeving in je huis creëert door een kleine diffuser te nemen en je huis te vullen met deze citrusgeur. Het is ook een geweldige manier om een ​​hectische dag af te sluiten met dit aroma dat als magie in je geest werkt. Waar wacht je op? Probeer deze heerlijke olie nu en laat ons weten wat je ervan vindt!