Van biryanis tot pasta’s, knoflook is onmisbaar in elke keuken! Deze scherpe bol kan een uitgesproken aroma aan uw eten toevoegen en doet zijn ‘Flavour powerhouse’-label eer aan. Knoflook behoort tot de uienfamilie, met de wetenschappelijke naam “Allium Satvium”. Knoflook wordt al sinds mensenheugenis gebruikt, niet alleen vanwege de smaakverhogende eigenschappen, maar ook vanwege de talrijke medicinale voordelen. Een dergelijke vorm van knoflook die in dit artikel wordt besproken, is natuurlijke knoflookolie. Van deze krachtige eetbare olie is bewezen dat het vele kwalen bestrijdt, waaronder het voorkomen van kanker. Laten we meer te weten komen over de voordelen van knoflookolie en ook de beste manier om het thuis te bereiden.

Voordelen van knoflookolie voor huid, haar & Gezondheid

Wat is knoflookolie??

Knoflookolie is een krachtig ruikende olie afgeleid van knoflookpeulen. De essentiële knoflookolie wordt bereid door stoomdestillatie en wordt veel gebruikt voor kook- en medicinale doeleinden. De grote hoeveelheden Diallyldisulfide geven het een scherp aroma. Het gebruikelijke type knoflookolie, bereid door knoflook in plantaardige olie te weken of te koken, wordt niet als de pure vorm beschouwd. Het is met knoflook doordrenkte olie die voornamelijk wordt gebruikt bij het koken of als saladedressing.

Is knoflookolie veilig??

Essentiële knoflookolie is over het algemeen erg krachtig en wordt niet aanbevolen in grote hoeveelheden. De veiligste manier om deze olie in uw dieet of voor plaatselijke toepassingen te gebruiken, is door zelfgemaakte knoflookolie te gebruiken. Met een houdbaarheid van slechts 4-5 dagen wanneer bewaard in de koelkast, wordt deze olie meestal als veilig beschouwd voor interne consumptie.

Knoflookolie Voeding:

Knoflookolie gemaakt met 1 ons knoflook bevat ongeveer.

(De waarden vertegenwoordigen uitsluitend de voeding die aanwezig is in knoflook en niet de basisolie)

 • Magnesium: 23%
 • Vitamine B6: 17%
 • Vitamine C: 15 %
 • Selenium: 6%

Afgezien hiervan zijn er ook overvloedige hoeveelheden calcium, ijzer, fosfor en vitamine B1 aanwezig.

Hoe werkt knoflookolie??

Knoflookolie is een rijke bron van antioxidanten, vitamines en mineralen. De antibacteriële eigenschappen van deze olie helpen bij het bestrijden van symptomen van griepachtige loopneus, keelpijn en hoesten. Van knoflookolie is ook bekend dat het het cholesterolgehalte verlaagt, waardoor hartaandoeningen op afstand worden gehouden. Topische toepassing van knoflookolie kan huidinfecties zoals acne, huiduitslag enz. behandelen.,

Hoe maak je knoflookolie thuis??

Hier is een eenvoudig recept om thuis met knoflook doordrenkte olie te maken:

Dingen die je nodig hebt:

 • Knoflookteentjes – 6
 • Olijfolie – ½ kopje

Methode:

 • Pel de knoflookteentjes en hak ze fijn.
 • Breng in een wok met dikke bodem de olijfolie en het gehakt samen.
 • Verwarm het een paar minuten.
 • Laat het niet te lang op het vuur staan, want hierdoor kan de knoflook verbranden.
 • Haal van het vuur en zeef de olie.
 • Bewaar het in een glazen container.

Hoe knoflookolie te gebruiken??

Knoflookolie kan worden gebruikt in roerbakgerechten, saladekruiden en zelfs in curry’s om de smaak te versterken. Als je verkouden bent en hoest, kun je een paar druppels knoflookolie op je warme soep druppelen om direct verlichting te krijgen. Voor huid- en hoofdhuidgerelateerde infecties kan het wonderen doen om deze olie direct op de aangetaste plekken te wrijven. Je kunt zelfs een paar druppels knoflookolie in heet water toevoegen om te werken als voetbad voor likdoorns en stinkende voeten.

Hoeveel dosering olijfolie kan ik dagelijks nemen??

De aanbevolen dosering olijfolie is ongeveer 2 eetlepels tot 3 eetlepels per dag. Het consumeren van meer dan deze hoeveelheid kan leiden tot boeren, indigestie en andere bijwerkingen. Ook kan knoflookolie leiden tot brandend maagzuur en een slechte geur in je mond als het in grote hoeveelheden wordt ingenomen. Dus, voordat je het matig in je eten gebruikt!

Voordelen van knoflookolie voor huid, haar & Gezondheid:

Bekijk de 14 verrassende voordelen van knoflookolie voor gezondheid, haar en huid. Laten we ze eens bekijken.

gezondheidsvoordelen van knoflookolie

Voordelen voor de gezondheid van knoflookolie:

Hier hebben we de top 10 gezondheidsvoordelen van knoflookolie ingeroepen. Laten we ze eens bekijken.

1. Genees infecties:

Eventuele infecties veroorzaakt door schimmels of bacteriën kunnen worden behandeld met knoflookolie. De geneeskrachtige eigenschappen van knoflookolie zullen helpen bij de behandeling van de infecties. Gistinfecties en stafylokokbesmettingen zijn enkele van de meest voorkomende die kunnen worden genezen.

2. Verlaagt cholesterol:

De vermindering van slechte cholesterol genaamd LDL en triglyceriden is mogelijk met de consumptie van knoflookolie. Dit helpt bij het onder controle houden van cholesterol en bevordert zo de gezondheid van het hart. Het voorkomt ook de ophoping van vet en cholesterol waardoor het lichaamsgewicht toeneemt.

3. Verlicht tandpijn:

Neem wat knoflookolie op een schoon watje en breng het goed aan op het aangetaste deel van de tand om de pijn te verlichten. Dit moet minimaal 10 minuten worden gedaan. Dit moet ongeveer 2-3 keer op één dag worden gedaan totdat het probleem volledig is genezen.

4. Voorkomt kanker:

Er zijn chemicaliën in knoflookolie bekend als allylzwavel. Dit voorkomt en stopt het optreden van kankercellen in het lichaam. Dit geldt voor darmkanker, alvleesklierkanker en maagkanker, en borst-, prostaat- en slokdarmkanker.

5. Behandelt infecties in het oor:

Er zijn virussen die oorinfecties veroorzaken die leiden tot ongemak, angst en prikkelbaarheid. Warme zelfgemaakte olie van knoflook kan worden gebruikt als een huismiddeltje voor de behandeling hiervan. De antivirale, antibacteriële en schimmelwerende voordelen van knoflookolie voor oren zijn bewezen.

6. Natuurlijk muggenspray:

Knoflookolie heeft een sterke geur die insecten, waaronder muggen, kan afstoten. Ze zijn een van de natuurlijke insecticiden die boeren gebruiken om hun gewassen te beschermen. De beste manier om de vervelende muggen af ​​te weren is door 1 deel knoflookolie in 3 delen water in een spuitfles te mengen en dit bij de ramen, de tuin en de wasplaatsen te spuiten.

7. Diabetische controle:

Een van de factoren die tot diabetes kunnen leiden, zijn hartproblemen. Door de bloeddruk onder controle te houden en hart- en vaatziekten te voorkomen, kan knoflookolie ook helpen de risico’s op diabetes te verminderen. Studies tonen ook de effecten aan bij het beheersen van de bloedsuikerspiegel. Als u een voorgeschiedenis van diabetes in uw familie heeft, is het beter om nu te beginnen met handelen!

8. Handhaaft de gezondheid van de luchtwegen:

Knoflook heeft een stof genaamd “Allicine”, waarvan bekend is dat het infectieveroorzakende bacteriën bestrijdt, met name die welke de longen aantasten. Dit is de reden waarom Knoflookolie goed kan zijn voor mensen die vatbaar zijn voor longgerelateerde problemen en hen kan helpen vrij te ademen. Zelfs genetische ziekten zoals cystische fibrose die de longen aantasten, kunnen tot op zekere hoogte worden voorkomen met knoflook.

9. Voorkomt obesitas:

Knoflook helpt bij een betere vertering van voedsel en is ook een effectieve “vetverbrander”. Met lichaamsbeweging en een uitgebalanceerd dieet kan het opnemen van knoflookolie in uw dieet u helpen sneller af te vallen. Knoflookolie met een beetje honing kan een prachtig tonicum zijn om je stofwisselingsstoornissen te behandelen, waardoor het risico op obesitas wordt voorkomen.

10. Behandelt koortsblaasjes:

Knoflookolie kan een magische remedie zijn voor de behandeling van koortsblaasjes. Deze worden meestal veroorzaakt door microbiële infecties en kunnen behoorlijk pijnlijk zijn. Door er rechtstreeks knoflookolie op aan te brengen, kan dit helpen de bacteriën te bestrijden en de huid weer normaal te maken. Het helpt ook bij een snellere genezing van de zweren en vermindert roodheid en ontsteking.

Voordelen van knoflookolie voor de huid:

Hier hebben we de top 2 voordelen van knoflookolie voor de huid genoemd. Laten we ze eens bekijken.

11. Behandel acne:

Knoflookolie voor het gezicht wordt gebruikt om acne en puistjes te behandelen. Een gezichtsmasker kan worden gemaakt van knoflookolie die kan worden gebruikt voor de behandeling van acne en puistjes op de huid. Dit kan meestal worden gemengd in een modderpak en eenmaal per week op het gezicht worden aangebracht om de gewenste resultaten te krijgen.

12. Knoflookolie voor de gezondheid van de huid:

Allerlei schimmelinfecties op de huid, waaronder likdoorns en wratten, maar ook jeuk, voetschimmel en ringworm kunnen worden behandeld door elke dag knoflookolie op de aangetaste plekken aan te brengen. Het zal u zeker uitstekende resultaten in de hand geven. Pijnverlichting en een infectievrije huid zijn enkele van de voordelen van knoflookoliemassage.

Voordelen van knoflookolie voor haar:

Hier hebben we de top 2 voordelen van knoflookolie voor haar ingeroepen. Laten we ze eens bekijken.

13. Behandelt roos:

Knoflookolie kan gemakkelijk op het haar en de hoofdhuid worden aangebracht om roos en schilfering te behandelen. Het behandelt ook jeuk in de hoofdhuid en hydrateert de hoofdhuid goed. Dit moet eenmaal per week om de andere week worden toegepast om de gewenste resultaten op het probleem te krijgen.

14. Knoflookolie voor haarproblemen:

Er zijn veel voedingsstoffen in knoflookolie die helpen bij een goede gezondheid van het haar. Het voorziet in een belangrijke voedingsbehoefte voor het haar en maakt de haartextuur glad en verbetert de haargroei. Ook beschermt het de hoofdhuid goed. Ook haarbreuk kan worden behandeld en de wortels van het haar worden sterk gemaakt met knoflookolie. Het stimuleert de bloedcirculatie naar de haarzakjes en reguleert de functies ervan.

Bijwerkingen knoflookolie:

Nu je hebt geleerd over de geweldige voordelen van knoflookolie, wordt het tijd dat we meer weten over de bijwerkingen:

 • Sterke geur in je mond die een slechte adem veroorzaakt.
 • Brandend gevoel in mond en keel.
 • Hart branden
 • Diarree
 • Maagaandoeningen
 • Braken
 • opgeblazen gevoel
 • Allergische reacties zoals netelroos, huiduitslag, roodheid, jeuk.

De oude Grieken en Egyptenaren hebben deze geweldige voordelen van knoflookolie al lang erkend. Het maakt uw eten niet alleen kwijlenwaardig, maar kan ook leiden tot een vermindering van de afhankelijkheid van medicijnen. De olie is ook vrij eenvoudig te maken, met minder dan 10 minuten bereidingstijd. Dus waar wacht je op? Bereid deze knoflookachtige goedheid thuis en geniet van de te mooi om te geloven gezondheidsvoordelen die het biedt!