Groene thee biedt een groot aantal gezondheidsvoordelen voor ons lichaam. Het is gemaakt van de bladeren van de Camellia Sinensis-plant en is, in tegenstelling tot de zwarte of oolongthee, niet geoxideerd. De van nature voorkomende antioxidanten in groene thee kunnen ook worden versterkt door de toevoeging van citroen, dat veel essentiële voedingsstoffen bevat. Groene thee met citroen is een heerlijk elixer met weinig calorieën en veel voedingswaarde. Vooral voor diegenen die op zoek zijn naar snellere gewichtsverliesresultaten, kan dit drankje een geweldige zegen zijn. Laten we meer te weten komen over de beste gezondheidsvoordelen van groene thee met citroen en ook het recept om het te bereiden.

voordelen van groene thee met citroen

Is groene thee met citroen goed voor je??

Groene thee wordt, zoals we allemaal weten, “vloeibaar goud” genoemd vanwege de vele gezondheidsvoordelen die het biedt. Het zit boordevol antioxidanten, flavonoïden en andere fytonutriënten waarvan is bewezen dat ze vele ziekten, waaronder kanker, bestrijden. Het toevoegen van vers citroensap aan deze drank kan de geneeskrachtige eigenschappen verdubbelen en de smaak verbeteren. Groene thee en citroen vormen samen een vitamine C-drank, die ontstekingsremmende en antimicrobiële eigenschappen heeft om u te helpen weg te blijven van medicijnen!

Hoe maak je groene thee met citroen??

De gemakkelijkste manier om deze drank te consumeren, is door te kiezen voor kant-en-klare groene theezakjes met citroensmaak. Deze zakjes bevatten echter kunstmatige elementen die qua kwaliteit en smaak niet opgewassen zijn tegen natuurlijke ingrediënten. Laten we eens kijken hoe je thuis groene thee met citroen kunt maken:

Dingen die je nodig hebt:

 • Groene theezakje – 1
 • Citroensap – 1 el
 • Water – 1 kop

Proces:

 • Verwarm wat water in een vat.
 • Plaats een theezakje in een kopje en giet het hete water.
 • Wacht 2-3 minuten tot de thee naar binnen sijpelt.
 • Voeg nu wat citroensap toe aan dit drankje.
 • Heet opdienen.

Serveersuggestie: Je kunt wat honing toevoegen om de zuurgraad te verminderen en een natuurlijke zoetheid aan de drank te geven.

Op onderzoek gebaseerde gezondheidsvoordelen van groene thee en citroen:

Hier zijn de 14 geweldige voordelen van het drinken van groene thee en citroen. Laten we ze eens bekijken.

1. Helpt bij de spijsvertering:

Citrusvruchtensap voert de antioxidanten van groene thee uit, waardoor ze beter toegankelijk zijn voor je lichaam om op te nemen. Catechines, die de zure omgeving van de maag begunstigen, worden geruïneerd in de extra alkalische toestand van de dunne en dikke darm, waar de opname van voedingsstoffen plaatsvindt. Citroensap kan het aantal catechinen dat je lichaam uit groene thee haalt tot zes keer zo groot maken. Verbindingen in thee kunnen de opname van ijzer uit voedsel in uw dieet vertragen, neem uw groene thee met citroen om het effect te verminderen.

2. Verlaag de eigenschap van diabetes:

Dit helpt bij het verminderen van de nierschade die optreedt als gevolg van de eigenschap van diabetes. De hoge niveaus van zink in gember spelen een hoofdrol bij de productie en afscheiding van insuline. Het is de insuline die de bloedsuikerspiegel regelt en diabetes onder controle houdt. De antioxidanten die in de drank aanwezig zijn, kunnen andere schadelijke effecten van diabetes tegengaan, zoals bloeddruk, hartproblemen, enzovoort.

3. Hulp bij gewichtsverlies:

Iedereen weet dat de voordelen van groene thee en citroen voor gewichtsverlies een bewezen natuurlijke oplossing is. Deze drank heeft het vermogen om vet te verbranden en je stofwisseling te verhogen. Hoewel groene thee duidelijk EGCG en cafeïne bevat, kan de extra mate van energie en alertheid door de thee waardevol zijn om het energieniveau de hele dag op peil te houden. Citroenen zijn geweldig in pectinevezels die helpen bij het bestrijden van hongergevoel.

4. Het beste voor de huid plus geweldig haar:

Groene citroenthee is rijk aan antioxidanten plus vitamines die waardevol zijn voor een ideale huid, haar en een goede gezondheid. De antiseptische en antibacteriële eigenschappen beschermen je huid tegen infecties. Vitamine A met C bestrijdt de productie van DHT in de hoofdhuid, wat op zijn beurt de haargroei activeert. Een gladde, stralende huid en glanzend haar zijn een van de vele voordelen van groene thee met citroen voor huid en haar.

5. Snelle wondgenezing:

Citroenen zijn een uitstekende basis van vitamine C die wonden kan genezen en de kracht van botten en tanden kan beschermen. De bioflavonoïden die aanwezig zijn in citroenen voorkomen dat de kankercellen opstijgen en verspreiden. De antioxidanten in de citroenen helpen bij het verminderen van ontstekingen en artritissymptomen.

6. Gevechten tegen kanker:

Als je citroensap in je groene thee knijpt, kan dit zowel gezondheidsvoordelen als smaak opleveren. Bij het optellen bevatten citroenen een fytochemisch recht limoneen dat kanker kan bestrijden. Antioxidanten plus EGCG zijn natuurlijke elementen die de lichaamscellen beschermen tegen schade door ecologische gifstoffen en vrije radicalen.

7. Breng PH-niveaus in evenwicht:

Citroenen bevatten zowel citroenzuur als ascorbinezuur, fragiele zuren die eenvoudig door het lichaam worden gemetaboliseerd, zorgen ervoor dat de minerale substantie van citroenen helpt om het bloed te alkaliseren. Het drinken van groene thee met citroenwater helpt bij het elimineren van de algemene zuurgraad in het lichaam, het tellen van urinezuur in de gewrichten, dat is een van de belangrijkste oorzaken van pijn en ontsteking.

8. Reinigt uw systeem / is een diureticum:

Groene thee met citroensap helpt om overtollige materialen gedeeltelijk te wassen, omdat citroenen het urineren in het lichaam stimuleren. Het citroenzuur in citroenen helpt de enzymfunctie te benutten die de lever stimuleert en bovendien helpt bij ontgifting.

9. Goed voor de gezondheid van de lever:

De citroen helpt bij het herstellen van de natuurlijke pH van het lichaam en reinigt ook de lever. Dit helpt om de lever meer gal te laten produceren die de spijsvertering bevordert. Ook werken bepaalde antioxidanten die in de drank aanwezig zijn, zoals EGCG, EGC enz., door de celbeschadiging veroorzaakt door oxidatie te verminderen. Regelmatige consumptie van deze drank kan deze beschadigde levercellen herstellen en nieuwe groei stimuleren.

10. Retentie van anti-oxidanten in het lichaam:

Het combineren van groene thee met citroen heeft meer gezondheidsvoordelen dan vroeger. Een onderzoek toont aan dat het toevoegen van citroensap aan je kopje groene thee daadwerkelijk helpt bij het vasthouden van unieke antioxidanten, zelfs na gesimuleerde spijsvertering. Citroen zorgt ervoor dat 80% van de catechines in groene thee in het lichaam achterblijft. Catechines zijn de belangrijkste gezonde stof die in thee wordt aangetroffen en die het risico op kanker, hartaanvallen en andere ziekten vermindert. Maar helaas zijn darmen niet in staat om alles goed op te nemen. Vitamine C in citroen voorkomt de afbraak van catechinen in de darmen, omdat de citroensappen een stabiliserend effect hebben op het lichaam.

11. Verhoogde BMR:

We hebben allemaal gehoord dat alleen groene thee het basismetabolisme per dag met 4% verhoogt. Het komt neer op ongeveer 70 calorieën per dag extra verbrand. Het is echter mogelijk dat het drinken van 3-4 kopjes zure groene thee de hele dag niet bij alle smaakpapillen past. Maak je thee ijskoud en voeg er citroensap aan toe. Het zal je eigen gezonde frisdrank maken die lekker is en het drinken ervan zal je helpen je BMR te verhogen.

12. Behandel verkoudheid en griep:

Citroenen zitten boordevol vitamine C, dat het immuunsysteem van het lichaam ondersteunt. Groene thee zit vol met anti-oxidanten die helpen bij het opbouwen van een sterk immuunsysteem. Van citroensap is ook bekend dat het de effecten van verkoudheid en hoest uit het systeem afweert. Zo vermindert het mengen van je citroen in je groene thee niet alleen de griep maar helpt het ook om een ​​sterke weerstand op te bouwen tegen de vervelende verkoudheid. Deze mix helpt je snel beter te worden als je toch verkouden wordt.

13. Voorkom hartziekten:

Groene thee is iets dat vanzelfsprekend een zegen is voor de gezondheid. Men moet de juiste doses kennen die dagelijks moeten worden ingenomen voor effectieve en gewenste resultaten. Deze drank is vooral goed voor de gezondheid van het hart, omdat het de cholesterolspiegels, die de slagaders blokkeren, verbrandt. Mensen met chronische gezondheidsaandoeningen wordt aangeraden deze drank regelmatig te consumeren.

14. Versterkt immuunsysteem:

Een van de belangrijke voordelen van het drinken van groene citroenthee is een versterkt immuunsysteem. Deze drank is rijk aan vitamine C en beschermt het lichaam tegen ziekteverwekkende microben en helpt het lichaam terug te vechten zonder antibiotica. Door deze drank regelmatig te consumeren, loop je minder risico op infecties.

Bijwerkingen van groene thee met citroen:

Hoewel deze drank heel gunstig is voor je gezondheid, kan overconsumptie leiden tot veel gezondheidscomplicaties. De volgende zijn enkele van de meest voorkomende bijwerkingen van citroengroene thee:.

 • Hart branden
 • zuurgraad
 • Indigestie
 • Losse ontlasting
 • Verlies van eetlust
 • zweren
 • Brandend gevoel in de keel
 • Bloedingsstoornissen
 • Ijzertekort

Groene thee met citroen is de lekkerste en voordeligste manier om een ​​goede gezondheid te geven. Het kan gemakkelijk worden gemaakt, zelfs op uw werkplek. Een groene theezakje, een schijfje citroen, wat heet water. Dat is alles! Je bent gesorteerd! In slechts een paar dagen kunt u zichtbare veranderingen in uw lichaam opmerken die te mooi zijn om te geloven. Niets kan een glimlach op je gezicht toveren dan een verlaagde taille. Tijd om je junkfood te verminderen en over te stappen op deze gezonde drank.

14 op onderzoek gebaseerde gezondheidsvoordelen van groene thee met citroen