We kennen allemaal de groene kool. Niet veel van ons weten echter dat er eigenlijk 7 verschillende soorten kool zijn, waarvan de rode kool een van de belangrijkste is. Rode kool, ook wel paarse kool genoemd, heeft een heldere roodpaarse kleur. In tegenstelling tot de gewone kool wordt rode kool vooral gebruikt in salades en als bijgerecht. Deze exotische groente was tot voor kort niet veel bekend op de Indiase markt. Nu verkrijgbaar in alle grote supermarkten en groentemarkten, wint rode kool snel aan populariteit vanwege zijn verrukkelijke smaak en hoge voedingswaarden. Laten we meer te weten komen over deze geweldige groente en de belangrijkste voordelen van het eten van rode kool begrijpen.

Voordelen van rode kool voor huid, haar & Gezondheid

Wat is rode kool??

Rode Kool heeft, zoals de naam al doet vermoeden, een felrode tint die wordt veroorzaakt door de pH-waarde van de grond, veroorzaakt door het hoge zuurgehalte. Het donkere pigment van deze groente zit boordevol flavonoïden, die enorm goed zijn voor je gezondheid. De grote hoeveelheden zwavel die in deze kool aanwezig zijn, geven een scherpe geur en peperige smaak.

Is rode kool goed voor je??

Rode Kool is enorm goed voor je gezondheid door de hoge gehaltes aan antioxidanten, vitamines en mineralen. Het biedt tal van voordelen voor ons lichaam, zoals het verbeteren van het gezichtsvermogen, het voorkomen van botgerelateerde ziekten en het beschermen van het lichaam tegen infectieveroorzakende bacteriën. Het rode kleurpigment heeft veel krachtige middelen om veel soorten kanker te voorkomen.

Voedingsfeiten van rode kool:

Hieronder vindt u enkele van de belangrijkste voedingsvoordelen van rode kool, per portie van 100 gram:

 • Totaal aantal calorieën: 31
 • Totaal vet: 0,2 gram
 • Natrium: 27 mg
 • Potassium: 243 mg
 • Totaal koolhydraten: 7 gram
 • Voedingsvezels: 2,1 gram
 • Suikers: 3,8 gram
 • Eiwit: 1,4 gram
 • Vitamine A: 22%
 • Vitamine C: 95 %
 • Vitamine B6: 10 %
 • Magnesium: 4%
 • Calcium: 4%

Verbazingwekkende voordelen van rode kool voor huid en haar & Gezondheid:

Hier hebben we 14 beste gezondheidsvoordelen van rode kool ingeroepen. Laten we ze eens bekijken

1. Helpt bij immuniteit:

Een van de belangrijke voedingsstoffen die nodig zijn om het immuunsysteem sterk te houden, is vitamine E. Het doet dit door antilichamen aan te maken die helpen bij het bestrijden van ziekten en infecties. Afgezien daarvan helpt de voedingsstof bij DNA-herstel en metabolisme. Deze voedingsstof is rijkelijk aanwezig in rode kool.

2. Voordelen van rode kool voor de ogen:

De niveaus van vitamine A in rode kool zijn perfect voor het behoud van een goed gezichtsvermogen en een gezond gezichtsvermogen. Het helpt ook bij het voorkomen van maculaire degeneratie en staar.

3. Zachte en gevoede huid:

Ook hier weer vitamine A in rode kool helpt de huid zacht en soepel te maken en voedt deze van binnenuit. Het is een natuurlijke vochtinbrengende crème die ook een goede gezondheid en schoonheid geeft aan de huid die je altijd al had gewenst.

4. Spoelt vrije radicalen:

De vitamine C in rode kool is in de volksmond ook een krachtige antioxidant die allerlei vrije radicalen in het lichaam voorkomt en vernietigt die celbeschadiging veroorzaken en in extreme gevallen leiden tot zowel huidveroudering als kanker. Dit is een voordeel dat u zou willen voor het welzijn van het lichaam.

5. Preventie van osteoporose:

Nogmaals, rode kool is een van de beste bronnen voor calcium voor het lichaam. Dit helpt bij het versterken van de botten en voorkomt zo problemen met osteoporose die gepaard gaan met de leeftijd, vooral bij vrouwen. Regelmatig rode kool nemen zal zowel de botten als de tanden versterken.

6. Behandeling van zweren:

Glutamine is een aminozuur dat aanwezig is in rode kool en in hoge mate verantwoordelijk is voor de behandeling van verschillende soorten zweren, met name maagzweren. Het sap van de rode kool is hier ideaal om te consumeren. Dit is een van de beste voordelen van rauwe rode kool.

7. Goede prestaties van de hersenen:

Rode kool gebruikt voor de hersenen zijn er genoeg! Het eten van rode kool zal zowel de functies van de hersenen als het zenuwstelsel verbeteren. Het is alleen vanwege het jodiumgehalte dat rode kool heeft. Dit helpt ook bij het goed functioneren van de endocriene klieren.

8. Handhaaft de bloeddruk:

Het kalium in rode kool is verantwoordelijk voor het reguleren van de bloeddruk en het op een gecontroleerd niveau brengen. Men moet een kleine portie rauwe rode kool opnemen in de salades of in de gerechten die worden gekookt om dit voordeel voor het lichaam te plukken.

9. Behandelt pijn in de spieren:

Melkzuur is aanwezig in rode kool. Dit is een van de chemicaliën die kunnen helpen bij de behandeling van spierstijfheid en daarom de pijn geneest. Het melkzuur komt echter vrij zodra je de rode kool kookt. Deze behandeling van spierpijn is alleen mogelijk als u gekookte rode kool bij de maaltijden eet.

10. Bescherming tegen de ziekte van Alzheimer:

Red Cabbage heeft positieve resultaten laten zien bij het verbeteren van de cognitieve vermogens van individuen. Regelmatige consumptie van deze groente kan helpen bij het voorkomen of vertragen van het risico op de ziekte van Alzheimer, vooral degenen met een familiegeschiedenis van deze ziekte. Rode kool zit boordevol anthocyanines, die geheugenverlies kunnen behandelen en hersenfuncties kunnen stimuleren.

11. Voordelen van rode kool voor gewichtsverlies:

Rode kool is een van de caloriearme groenten die effectief kan helpen bij het afvallen. De grote hoeveelheden voedingsvezels kunnen uw spijsvertering verbeteren en een vlotte ontlasting bevorderen. Je lichaam zal vrij zijn van gifstoffen en ongewenst afval met behulp van rode kool. Ook kan het eten van rodekoolsalade je hongergevoel stillen.

12. Voorkomt kanker:

Rode kool zit boordevol antioxidanten zoals indolen en anthocyanines, die behoorlijk krachtig zijn in het bestrijden van kankercellen. Het is bewezen dat de grote hoeveelheden vitamine A die aanwezig zijn in rode kool effectief zijn in het verminderen van de risico’s van veel kankers, waaronder borst- en longkanker. Deze middelen bieden ook bescherming tegen oxidatieve stress op de cellen, wat kan leiden tot kanker.

13. Bevordert een gezond hart:

Rode kool bevat grote hoeveelheden anthocyanines, die verantwoordelijk zijn voor de heldere kleur van de groente. Het regelmatig innemen van 10 mg rode kool per dag kan het risico op hart- en vaatziekten met bijna 5% verlagen. Rode kool verlaagt ook het cholesterolgehalte in het lichaam en voorkomt blokkades in het hart.

14. Verbetert de spijsvertering:

Rode kool heeft grote hoeveelheden voedingsvezels, die je ontlasting kunnen vergroten en ze soepel uit de dikke darm kunnen duwen. De vele verbindingen die in deze groente aanwezig zijn, kunnen je voedsel gemakkelijk afbreken en helpen ze snel door het lichaam te worden opgenomen. Het nemen van rode kool in de vorm van salades is de beste manier om veel spijsverteringsstoornissen te behandelen.

Bijwerkingen van rode kool:

Hoewel rode kool vrij gezond en veilig is voor consumptie, kan te veel eten leiden tot bepaalde gezondheidscomplicaties. Ook zijn de effecten van het eten van rode kool tijdens de zwangerschap nog niet bewezen en kunnen ze beter vermeden worden. Hier zijn enkele veelvoorkomende symptomen:

 • Misselijkheid
 • Verlies van eetlust
 • Winderigheid
 • opgeblazen gevoel
 • Indigestie
 • Hypothyreoïdie
 • Interferentie met bloedverdunners
 • Ontwikkeling van koliek bij zuigelingen wanneer een zogende moeder het consumeert

Rode kool wordt vaak beschouwd als een continentale groente en wordt door het Indiase publiek grotendeels genegeerd. Het kan echter perfect worden gebruikt in uw wokgerechten, curry’s en zelfs Poriyals op dezelfde manier als uw groene kool. Naast een verrukkelijk gerecht kun je ook genieten van de heerlijke voordelen van deze groente. Als je minstens twee keer per dag rode kool eet, kun je veel kwalen kwijtraken en genieten van een helder en mooi leven!