Als je dol bent op het eten van tropisch fruit, hebben granaatappels geen speciale introductie nodig. Granaatappels worden vaak gekweekt in de achtertuinen van de meeste huishoudens en genieten al generaties lang van de heerlijke, sappige smaak. Of het nu als garnering op de traditionele wrongelrijst is of als een knapperig laagje in je desserts, granaatappelpitjes kunnen zelfs een eenvoudig gerecht naar een heel nieuw niveau tillen. Deze zure zaden, ook wel “rode robijnen” of “rode juwelen” genoemd, zitten boordevol voedingsvoordelen om te genieten van een sterk lichaam en een mooie huid. Laten we meer te weten komen over deze geweldige voordelen van granaatappelzaden in detail!

Granaatappelpitten Voordelen voor huid, haar & Gezondheid

Wat zijn granaatappelzaden??

Granaatappelzaden zijn de eetbare elementen van de granaatappelvrucht, die een harde buitenlaag en een bittere binnenlaag heeft. Deze dieprode zaden hebben een zoete en pittige smaak, met een harde witte pit erin. De zaden kunnen op zichzelf worden genoten of kunnen worden geperst door het vruchtvlees te verwijderen.

Hoe granaatappelzaden te eten??

Om van de lekkere smaak van granaatappelpitjes te genieten, snijdt u het fruit met een scherp mes in twee helften. Verwijder nu de zaden van de bittere lagen in de vrucht en doe ze in een kom. Je kunt ze direct eten of toevoegen aan je salades voor een betere smaak.

Zijn granaatappelzaden gezond??

De gezondheidsvoordelen van granaatappelzaden zijn al lang erkend door de oude Indianen. De gedroogde versies van deze zaden worden veel gebruikt in veel Ayurveda-medicijnen voor de spijsvertering, immuniteit enz. Omdat ze rijke bronnen zijn van ijzer en foliumzuur, worden deze zaden ten zeerste aanbevolen in een zwangerschapsdieet om het welzijn van de moeder en de baby te waarborgen. Trouwens, granaatappelzaden zitten ook boordevol antioxidanten en afrodisiacumvoordelen om te genieten van een gezond en gelukkig leven!

Granaatappelpitten Voedingsfeiten:

Hieronder staat de voedingsverdeling van verse granaatappelzaden per 100 g portie:

 • Totaal aantal calorieën: 83
 • Totaal vet: 1,2 gram
 • Natrium: 3 mg
 • Potassium: 236 mg
 • Totaal koolhydraten: 19 gram
 • Voedingsvezels: 4 gram
 • Vitamine C: 17%
 • Vitamine B6: 5 %
 • Magnesium: 3%

Geweldige voordelen van granaatappelpitten:

Hier hebben we 15 beste voordelen van granaatappelzaden voor de gezondheid, het haar en de huid genoemd. Laten we ze eens bekijken.

voordelen van granaatappelpitjes

1. Hulp bij gewichtsverlies:

Granaatappelpitten bevatten nu alleen nog maar weinig calorieën, maar zijn ook zeer vezelrijk, net als volle granen. Dit zijn de twee aspecten van de zaden die helpen bij het balanceren van het gewicht van het lichaam en het voorkomen van vetophoping en extra calorieën en kilo’s in het lichaam. Voor een goede gewichtsbeheersing kunnen verse of gedroogde granaatappelzaden gemakkelijk worden overwogen. Het drinken van granaatappelsap is ook een andere gemakkelijke manier om aan voeding te komen zonder je zorgen te maken over het aantal calorieën.

2. Versterkt uw immuunsysteem:

Vitamine C in granaatappelpitten is weer iets dat veel voordelen biedt voor het welzijn van het lichaam en deze voedingsstof is ook een krachtige antioxidant. Het is in hoge concentraties aanwezig in granaatappelzaden en helpt bij het versterken van het immuunsysteem om ziekten en infecties te bestrijden en te voorkomen. Je moet elke dag een kom granaatappelpitjes in de routine opnemen.

3. Bevordert een gezond hart:

Naast het verlagen van het slechte cholesterolgehalte in het lichaam, zorgt de inname van granaatappelpitten ervoor dat de bekleding van de bloedvaten wordt versterkt en zo de gezondheid van het hart wordt hersteld. Ook zorgt het ervoor dat het goede cholesterol in het lichaam wordt verhoogd. Je hebt elke dag granaatappelpitjes nodig om cardiovasculaire problemen weg te houden en het risico op beroertes en aanvallen te verminderen.

4. Helpt bij het voorkomen van kanker:

De fytochemicaliën en antioxidanten die in goede hoeveelheden in granaatappels aanwezig zijn, zijn echt nuttig bij het bestrijden en wegspoelen van de vrije radicalen in het lichaam. Van deze vrije radicalen is bekend dat ze schade aan de cellen veroorzaken en niet alleen leiden tot veroudering van de huid, maar ook tot de ontwikkeling van kankercellen. Het bestrijden van vrije radicalen helpt bij het voorkomen van zoiets dodelijks als kanker. Het is een van de beste voordelen van granaatappelpitjes.

5. Geeft een natuurlijke gloed op je huid:

De antioxidant in granaatappelpitten reinigt niet alleen de huid en verwijdert de gifstoffen en het vuil, maar vernietigt ook de vrije radicalen. Door het sap van deze zaden direct op je huid aan te brengen, kun je je teint lichter maken, je huid strakker maken en er ook nog eens jong en fris uitzien. Elke dag een kom granaatappelpitjes consumeren zorgt voor een heldere en vlekkeloze huid en voegt een gloed toe waar je dol op zult zijn.

6. Behandelt acne en puistjes:

Granaatappelpitten of granaatappelsap zijn beide erg nuttig bij de behandeling van acne en puistjes op de huid. De vitamine C-spiegels in granaatappelpitjes helpen bij het reguleren van de hormonale onbalans die gewoonlijk een overmatige afscheiding van talg veroorzaakt die tot acne leidt. Dit helpt bij de behandeling van het probleem op een gemakkelijke en natuurlijke manier.

7. Geneest bloedarmoede:

De goede niveaus van ijzer en foliumzuur in granaatappelpitten helpen bij het verbeteren van de niveaus van hemoglobine en rode bloedcellen in het lichaam. Het ontbreken hiervan is meestal de oorzaak van de toestand van bloedarmoede. Dit is de reden waarom een ​​glas granaatappelsap of een kom met deze zaden verplicht is voor een zwangere vrouw.

8. Voldoet aan de vereiste kaliumspiegels:

Er is een specifieke behoefte van het lichaam als het gaat om alle mineralen en hetzelfde geldt voor kalium. Het hoge kaliumgehalte in granaatappelzaden helpt bij het handhaven van de juiste niveaus van dit essentiële mineraal in het lichaam. Dit helpt op zijn beurt bij het verlagen van uw bloeddruk en beschermt uw hart tegen plotselinge beroertes en andere aandoeningen. Dit is een van de beste voordelen van granaatappelzaad voor ons lichaam.

9. Voedingsrijk voedsel:

We weten allemaal over de goedheid van deze vrucht. De voordelen van granaatappelzaad kunnen niet worden genegeerd. Het bevat een van de beste voedingsstoffen waardoor het kan worden gebruikt tijdens het genezingsproces van een aantal ziekten. De vrucht is klein van formaat maar heeft een breed scala aan toepassingen en is eigenlijk een van de meest gebruikte vruchten ter wereld. Het ziet eruit als een appel en heeft bijna dezelfde variëteit aan toepassingen. Het is duidelijk dat we kunnen zeggen dat we deze vrucht regelmatig moeten consumeren.

10. Bron van belangrijke plantenverbindingen:

Wil je meer weten over enkele voordelen van granaatappelpitten? Het voedsel is extreem gezond vanwege de aanwezigheid van twee van de belangrijkste plantaardige stoffen in de zaden, namelijk punicinezuur en punicalagin. Deze verbindingen maken de extracten van de zaden van deze vrucht extreem gezond voor ons en zijn een van de belangrijkste redenen achter het wijdverbreide gebruik van de zaden van deze vrucht.

11. Ontstekingsremmende eigenschappen:

De ontstekingsremmende eigenschappen in de zaden van deze vrucht maken het zo briljant. Men kan het gebruik van granaatappelpitjes niet zomaar negeren. De rode zaden van deze vrucht zijn buitengewoon lekker en worden ook in veel desserts en zoetigheden gebruikt. De zoete smaak van deze vrucht is een indicatie dat het de goedheid van de natuur bevat. Het bestaat uit veel natuurlijke elementen en mineralen waardoor het een ontstekingsremmend middel is en ontstekingen effectief kan bestrijden.

12. Bestrijdt borstkanker:

Dit is een van de beste toepassingen van granaatappelpitjes. De granaatappelpitjes kunnen kanker bestrijden, is hieronder al besproken. Maar om dit onderwerp te specificeren, dit punt benadrukt het feit dat deze rode zaden ook borstkanker kunnen bestrijden en het is bewezen. Het kan de reproductie van borstcellen belemmeren en ze ook elimineren, waardoor borstkanker voorgoed wordt voorkomen. Het is waarschijnlijk de gezondste en gemakkelijkste manier om borstkanker te genezen of vroegtijdige maatregelen te nemen. Volgens sommige specialisten en artsen in het VK is beweerd dat deze eigenschap van granaatappelzaden alleen beperkt is tot laboratoria. Een dergelijk exemplaar of bewijs is in werkelijkheid niet gevonden.

13. Verlaagt de bloeddruk:

Volgens sommige onderzoeken is bewezen dat granaatappelpitjes de bloeddruk effectief kunnen verlagen. Aangezien bloeddruk een van de belangrijkste redenen is voor hartinfarcten, is het noodzakelijk om goed op dit specifieke punt te letten. Volgens veel casestudy’s is gebleken dat de consumptie van deze rode zaden de bloeddruk met succes heeft verlaagd en dit is een van de belangrijkste redenen waarom artsen mensen met hoge bloeddruk aanbevelen om het granaatappelsap dat uit de zaden wordt gehaald, in te nemen.

14. Goed voor prostaatkanker:

Hier zijn nog andere geweldige gezondheidsvoordelen van granaatappelzaden. Volgens veel onderzoekers die veel tijd in laboratoria hebben doorgebracht, kunnen granaatappelzaden prostaatkanker genezen. Dit type kanker wordt bij mannen aangetroffen in de prostaatklieren. Het kan kankerverwekkende cellen elimineren en herhaling van deze ziekte voorkomen.

15. Erectiestoornissen:

Dit is een van de beste voordelen van granaatappelpitten. Volgens enkele recente studies is bewezen dat granaatappelpitjes veel erectiestoornissen kunnen genezen. Het kan de oxidatieve schade herstellen en bevordert de doorstroming in gebieden waar deze eerder werd aangetast. Daarnaast staan ​​granaatappelzaden ook bekend om hun lustopwekkende voordelen om je libido te verhogen en te genieten van een geweldig seksueel leven.

Bijwerkingen van granaatappelpitten:

Granaatappelpitten zijn grotendeels vrij van ernstige bijwerkingen. Als u ze echter in grote hoeveelheden consumeert, kunt u bepaalde problemen krijgen, zoals:

 • Allergische reacties zoals jeuk (zeer zeldzaam)
 • Zwelling
 • Loopneus
 • Ademloosheid
 • Buikpijn
 • Zure reflux

Dat waren enkele van de bekende gezondheidsvoordelen van granaatappelzaden. Dankzij de hybride teelt kun je bijna het hele jaar van deze heerlijke vruchten genieten. Als je een van degenen bent die moeite heeft met het verwijderen van de zaden uit de vrucht, zijn er veel eenvoudige technieken op internet te vinden. In plaats van smoesjes te verzinnen om deze heerlijke goedheid over te slaan, probeer ze dan in je dagelijkse voeding op te nemen voor een gezond welzijn!