Als je een supermarkt of groentemarkt bezoekt, is de kans groot dat je roodgekleurde paprika’s in de koelers ziet. Ze worden Rode Paprika’s genoemd en worden veel gebruikt in salades, roerbakgerechten en zelfs Pizza’s. Ondanks dat ze een felrode tint hebben, zijn ze vrij mild en zoet van smaak, in tegenstelling tot rode pepers of paprika. Rode paprika’s zijn gemakkelijk te bereiden en voegen een crunch-element toe aan uw gerechten. Ze zijn ook vrij sappig en kunnen zonder aarzeling rauw worden gegeten. Afgezien van de culinaire voordelen, hebben rode paprika’s ook de voorkeur vanwege hun voedingswaarde. In dit artikel zullen we enkele van de belangrijkste gezondheidsvoordelen van het eten van rode paprika in detail bespreken.

voordelen rode paprika

Wat is rode paprika??

Rode paprika, ook wel rode paprika genoemd, is een subcategorie van groene paprika’s. De wetenschappelijke naam van rode paprika is “Capsicum Annum”. Het zijn in wezen dezelfde groene paprika’s die na het rijpen rood zijn geworden. De aanwezigheid van grote hoeveelheden carotenoïden geeft de groente de heldere rode kleur en glans. Rode paprika’s zijn vrij zoet van smaak en worden veel gebruikt in veel Indiase en continentale keukens. Rode paprika-afbeeldingen worden ook het meest gezocht op internet vanwege hun heldere en mooie uiterlijk.

Zijn rode paprika’s gezond??

Rode paprika’s zijn een heerlijke manier om belangrijke mineralen en vitamines aan uw dieet toe te voegen. Ze zitten boordevol antioxidanten die infectieveroorzakende bacteriën kunnen afweren en je immuunsysteem kunnen versterken. Rode paprika’s bieden ook meer dan 200% ADH van uw dagelijkse vitamine C-inname. Regelmatige consumptie van deze geweldige groenten kan bloedarmoede, gezichtsstoornissen en zelfs kanker voorkomen.

Feiten over voeding van rode paprika:

Hieronder vindt u de voeding voor rode paprika per portie (149 gram):

 • Rode paprika calorieën: 46.2
 • Totaal koolhydraten: 3,1 gram
 • Eiwit: 1,5 gram
 • Vezel: 3,1 gram
 • Vitamine A: 93 % ADH
 • Vitamine C: 317 % DV
 • Vitamine E: 12% DV
 • Vitamine K: 9% DV
 • Foliumzuur: 17% DV
 • Calcium: 10,4 mg
 • Magnesium: 17,9 mg
 • Potassium: 314 mg

Hoe rode paprika’s te eten?

Als je je afvraagt ​​hoe je rode paprika’s kookt, is het antwoord simpel! Ze zijn extreem veelzijdig en kunnen in bijna elke vorm worden gegeten. Je kunt rauwe paprika’s eenvoudig aan salades toevoegen, grillen op de barbecue, toevoegen aan je curry’s of pureren om dipsauzen te maken. Creativiteit is de limiet als het gaat om het eten van paprika’s!

Gezondheidsvoordelen van rode paprika:

Voor een gemakkelijke benadering is de onderstaande gids verstrekt die enkele van de eersteklas en de meest ideale toepassingen en voordelen van rode paprika’s bevat. Bekijken:

gezondheidsvoordelen van rode paprika

1. Laag in calorie-inhoud:

Naast het verstrekken van zoveel belangrijke voedingsstoffen en antioxidanten aan het lichaam, is het beste deel en de belangrijkste voordelen van rode paprika de lage hoeveelheid calorieën die het aan het lichaam toevoegt. Deze eigenschappen zijn een van de belangrijkste voordelen van het eten van rode paprika voor het voorkomen van gewichtsverlies en een goed gewichtsbeheer.

2. Biedt vitamine C:

Van de vele vitamines in rode paprika, bevat vitamine C het hoogste percentage. Vit C is niet alleen belangrijk om het immuunsysteem sterk te houden, maar helpt ook bij het verwijderen van de tekenen van veroudering en houdt de huid jeugdig. Dit zijn enkele van de voordelen die u in uw tas krijgt van rode paprika’s, alleen omdat ze een rijk gehalte aan deze vitamine bevatten.

3. Anti-inflammatoire voordelen:

De bèta-caroteenspiegels in het lichaam, samen met fytochemicaliën en carotenoïden, zijn goede antioxidanten met ontstekingsremmende eigenschappen die helpen bij de behandeling van allerlei soorten ontstekingen in het lichaam, waaronder gewrichtsontstekingen zoals artritis..

4. Regelt diabetes:

De voedingsvezels, de voedingsstoffen, de vitamines, de mineralen en de antioxidanten in paprika helpen de bloedsuikerspiegel in het lichaam onder controle te houden en voorkomen dat deze omhoog schieten. Dit helpt bij een goede controle over diabetes.

5. Verlaagt slecht cholesterol:

Veel studies en onderzoeken hebben aangetoond dat het dagelijks consumeren van rode paprika helpt bij het verminderen van slechte cholesterol en LDL in het lichaam. Dit is weer een van de voordelen die rode paprika’s opslaan voor het welzijn van het lichaam en houdt ook verschillende hartziekten weg. Dit helpt ook bij een goed gewichtsbeheer.

6. Bescherming tegen kanker:

Er zit zwavel in rode paprika dat kan helpen bij het creëren van een beschermend schild in het lichaam tegen verschillende soorten kanker. Voor hetzelfde doel moet je rode paprika’s routinematig in de dagelijkse voeding opnemen.

7. Goede gezondheid van het zenuwstelsel:

De niveaus van vitamine B6 in rode paprika werken perfect op het zenuwstelsel en helpen het op een ideale manier te functioneren. Het helpt ook de zenuwcellen om goed en op een natuurlijke manier te vernieuwen.

8. Geeft een perfect nachtzicht:

De rode paprika’s waar we het hier over hebben, zijn zeer rijk aan vitamine A, wat helpt om het gezichtsvermogen gezond en probleemloos te houden. Dit geldt vooral voor nachtzicht. Het is een van de goede dingen en zal zichtbare resultaten geven bij dagelijkse consumptie. Het houdt ook maculaire degeneratie en cataracten weg.

9. Jeugdige huid:

De antioxidanten en het vitamine E-gehalte in rode paprika’s is iets om naar uit te kijken als het gaat om een ​​jeugdige huid. Het helpt ook om het haar gezond en probleemloos te houden.

10. Rijk aan antioxidanten:

Als een van de superfoods wordt verondersteld dat rode paprika het lichaam voorziet van goede antioxidanten in de vorm van fytonutriënten. Het helpt bij het voorkomen van celafbraak en het verwijderen van toxines. Het houdt ook kanker op afstand door het lichaam te beschermen tegen vrije radicalen.

11. Geeft vitamine A aan het lichaam:

Vitamine A is een van de essentiële voedingsstoffen die de voordelen van rode paprika bevatten. De voedingswaarde van rode paprika’s zorgt ervoor dat 75% van de behoefte wordt vervuld met slechts één kopje van deze supergroente. Dit verbetert het gezichtsvermogen en voorkomt staar.

12. Vezelrijk:

Voor een gezonde spijsvertering zijn elke dag goede hoeveelheden vezels belangrijk in de maaltijd. Rode paprika profiteert u van deze specifieke optie. Het helpt ook om het cholesterolgehalte onder controle te houden. Voel je vrij van het prikkelbare darm syndroom en constipatie met dit voordeel.

13. Geeft kalium:

7% van de dagelijkse behoefte aan kalium voor het lichaam kan worden vervuld met slechts één kopje rode paprika. Dit reguleert de vloeistof van het lichaam en helpt bij de juiste samentrekking van het hart.

14. Verhoogde haargroei:

De vitamine C in rode paprika helpt bij de productie van collageen in het lichaam dat niet alleen het haar gezond houdt, maar ook helpt bij een optimale haargroei. Het is normaal bekend dat een tekort aan vitamine C broos en droog haar veroorzaakt. Je kunt zelfs een paar stukjes rode paprika ongeveer 10-15 minuten in water koken. Eenmaal afgekoeld, breng dit een half uur aan op de hoofdhuid en spoel het daarna af met water. Dit helpt ook bij het stimuleren van de haargroei.

15. Helpt bij het beheersen van artritis:

De carotenoïden die aanwezig zijn in rode paprika’s werken hier. De voordelen van rode paprika zijn onder meer de genezing van artritis op een natuurlijke manier. Het helpt bij de behandeling van de zwelling die verband houdt met artritis en geeft enige verlichting. Dit is ook mogelijk vanwege het siliciumgehalte in de groente. Het kan in de vorm van sap worden ingenomen om hoge niveaus van aanwezige genezende eigenschappen te bereiken.

Bijwerkingen van rode paprika:

Rode paprika is misschien niet voor iedereen geschikt. Mensen met een gevoelige maag kunnen de volgende bijwerkingen ervaren:

 • Misselijkheid
 • Opvliegers
 • Indigestie
 • Brandend gevoel in de maag
 • Losse ontlasting

Waar wacht je op? Zijn deze voordelen niet te mooi om te negeren? Rode paprika’s zijn een van de beste geschenken van de natuur aan de mensheid. Door ze in uw normale dieet op te nemen, kunt u veel cruciale voedingsstoffen die essentieel zijn voor het welzijn van uw lichaam in evenwicht brengen. Probeer ze in je salades, rooster ze om dipsauzen te maken of smeer ze royaal op je pizza’s om je eenvoudige gerechten heerlijk te laten smaken. Het is tijd om te zeggen “Three Cheers To Red Peppers”!