Aloë vera is een groen gekleurde plant die slijm als een gel in de bladeren bevat. Deze gel heeft geweldige gezondheidsvoordelen, dankzij de antibacteriële, schimmelwerende en ontstekingsremmende eigenschappen. Aloë vera-sap is rijk aan voedingsstoffen en inwendig consumeren kan vele aandoeningen behandelen, waaronder kanker. Wat mensen echter vergeten te begrijpen, is het feit dat overdrijven tot complicaties kan leiden. Hoewel aloë vera een wonderplant is en een elixer voor de mensheid is, heeft het ook bijwerkingen. Men moet de voor- en nadelen grondig afwegen alvorens te beslissen over het gebruik ervan. Lokale toepassing van aloë vera op een gevoelige huid kan de situatie verergeren. Evenzo is het misschien niet geschikt voor elke maag om het intern te consumeren. Bekijk dit artikel voor meer informatie over de bijwerkingen van Aloë vera.

Bijwerkingen van Aloë vera

Is Aloë Vera veilig om te consumeren??

De veiligheid van Aloë vera is afhankelijk van uw lichaamstype en de weerstand tegen de gel. De gel bevat een middel dat latex wordt genoemd en dat, wanneer het wordt geconsumeerd op een latex-intolerante maag, kan leiden tot uitdroging en ernstige maagaandoeningen. Aloë vera staat bekend om zijn laxerende effecten en hoge natriumspiegels, die bij consumptie kunnen leiden tot waterverlies en verlaagde kaliumspiegels in het lichaam.

Wat zijn de bijwerkingen van Aloë Vera Latex??

Latex in aloë vera is de geel gekleurde stof die onder de gel aanwezig is. Studies bewijzen dat zelfs een kleine hoeveelheid latex bij consumptie ernstige gezondheidsproblemen kan veroorzaken. Diarree is het meest voorkomende probleem en men kan last krijgen van maagkrampen, nieraandoeningen en verlaagde kaliumspiegels.

Vooral bij inname van meer dan 1 gram kan latex in aloë vera dodelijk zijn, waarbij het waterverlies niet onder controle kan worden gehouden. De effecten van Latex houden minimaal een week aan. Lokale toepassing van latex is echter relatief veilig, tenzij je een gevoelige huid hebt.

Is Aloë Vera Latex veilig om door kinderen te worden geconsumeerd??

Het antwoord is nee! Latex is niet geschikt voor volwassenen en met name bij kinderen is de latexgevoeligheid aan de hogere kant. Kinderen met een kwetsbare maag kunnen bij het consumeren van latex het slachtoffer worden van gevaarlijke situaties van extreme diarree en vochtverlies en kunnen in extreme gevallen fataal zijn. Het is belangrijk om kinderen uit de buurt van aloë vera-sap te houden, tenzij aanbevolen door gezondheidsdeskundigen.

Aloë Vera bijwerkingen:

Hieronder staan ​​​​de top 15 van het toepassen en eten van Aloë Vera-bijwerkingen waarvan een persoon op de hoogte moet zijn.

1. Schildklier:

Het laxeermiddel dat onder de bladeren van de Aloë-plant aanwezig is, kan de opname van bepaalde medicijnen in de bloedbaan remmen. Als een persoon al een vorm van voorgeschreven medicatie gebruikt, zoals schildklier of andere medicijnen voor andere soorten interne problemen, dan moet de arts worden geraadpleegd voordat extracten van deze plant worden geconsumeerd.

Dit kan ernstige uitdroging veroorzaken en het kan de opname van ricinusolie, rabarber en ook fenegriek remmen. Knoflook wordt vaak geconsumeerd voor interne zwaktedoeleinden, dit kan, wanneer het onverwerkt wordt geconsumeerd, sommige problemen met indigestie of andere veroorzaken.

2. Aloë Vera-bijwerkingen op de huid:

Sommige mensen kunnen geïrriteerd raken door de consumptie van het Aloë vera-sap. Dit komt omdat het middel ernstige irritaties van de huid kan veroorzaken en in sommige gevallen ook steenpuisten op het oppervlak kan veroorzaken en ook aanleiding kan geven tot huiduitslag die kan worden gelezen en zich ook kan verspreiden. Bijwerkingen van aloë vera op het gezicht kunnen worden opgemerkt in de vorm van brandwonden en puistjes.

3. Diarree:

De meest voorkomende bijwerkingen van Aloë Vera-dranken zijn diarree veroorzaakt door anthrachinon dat aanwezig is in de gel van deze plant. Daarom moet de hoeveelheid inname worden beperkt en als het probleem aanhoudt, moet een arts worden geraadpleegd.

4. Prikkelbare stoelgang:

Gewoonlijk wordt gezegd dat de gel goed kan zijn als hij wordt geconsumeerd en ook iemand van alle vormen van constipatieproblemen kan afhelpen. Er wordt echter gezien dat als dit niet goed wordt ingenomen in de juiste doseringen dit een prikkelbare stoelgang kan veroorzaken.

5. Darmzweren:

De extracten, wanneer ze in sapvorm worden ingenomen, kunnen ziekten zoals de ziekte van Crohn, blindedarmontsteking, darmzweren, aambeien en ook andere problemen zoals colitis verhogen. Daarom is het raadzaam om goed onderzoek te doen voordat dit wordt geconsumeerd.

6. Bloeddrukproblemen:

Aloë vera-gel die onverwerkt wordt geconsumeerd, kan onjuiste bloeddrukproblemen veroorzaken. Daarom, hoewel dit natuurlijk is, mag dit niet worden geconsumeerd, tenzij dit is verwerkt en ook onder de juiste doseringen is voorgeschreven door een gekwalificeerde arts. Dit kan hartproblemen en plotselinge verlaging of verhoging van de bloeddruk, hoofdpijn en andere nervositeit of zelfs overmatig zweten veroorzaken.

7. Constipatieproblemen:

Er wordt ook gezien dat als dit zelfs in de juiste doseringen wordt geconsumeerd, de kaliumbekleding uit de darm kan worden uitgeput en constipatieproblemen kan veroorzaken.

8. Pseudomelanose:

Verhoogde consumptie van de aloë vera-gel kan pseudomelanose veroorzaken. Dit is een aandoening die de kans op colorectale kanker kan vergroten.

9. Nierbeschadiging:

Overmatige consumptie van het Aloë-laxeermiddel kan nierbeschadiging of andere aandoeningen van het urinestelsel veroorzaken. Dit is een van de belangrijkste bijwerkingen van Aloë Vera.

10. Aloë Vera-bijwerkingen op haar:

Hoewel er geen Aloë Vera-bijwerkingen zijn op het haar, kunnen mensen met een gevoelige hoofdhuid jeuk en irritatie ervaren wanneer de gel er rechtstreeks op wordt aangebracht.

11. Elektrolytische onbalans:

Aloë vera veroorzaakt ernstige buikpijn, ernstige blindedarmontsteking, krampen en aan de andere kant nieren, leverziekten en levert giftige stoffen aan de lever. Aloë vera via de mond consumeren is verboden en ook in sommige gevallen hebben aloë vera-sappen niet de voorkeur. Alleen aloë vera-gel die wordt geëxtraheerd, wordt aangebracht op het aangetaste deel van huid en haar.

Het veroorzaakt ook een elektrolytische onbalans in ons lichaam, diarree, constipatieprobleem en verharding van de huid. Het kost tijd om een ​​wond te genezen als deze wordt geconsumeerd en ook overmatig bloeden veroorzaakt. Vaak veroorzaakt inwendig gebruik van aloë vera huiduitslag, allergieën en roodheid van de huid.

12. Hart- en vaatziekten:

Aloë vera verhoogt het risico op een onregelmatige hartslag die ernstige bijwerkingen heeft op onze gezondheid. Het veroorzaakt ernstig nierfalen, vergiftigt de lever, verzwakt de spieren, verlaagt het kaliumgehalte in ons bloed, wat kan leiden tot hart- en vaatziekten, maagproblemen en zelfs urinestenen veroorzaken.

De huid wordt aangetast door de consumptie van aloë vera, maar als we het uitwendig gebruiken, heeft het geen invloed op ons, maar zou het zeer gunstig zijn. Wanneer het inwendig wordt geconsumeerd, veroorzaakt het pijn, ontsteking van de huid en roodheid van de oogleden en een gelijkmatige splitsing van de huid.

13. Kans op bloedingen:

Het risico op bloedingen wordt verhoogd door het consumeren van aloë vera en het veroorzaakt overmatig bloeden. Een juiste dosering van medicijnen is zeer essentieel voor patiënten met een bloedingsstoornis. Sommige medicijnen die het extract bevatten, verhogen ook het risico op bloedingen bij mensen die vaak aan deze aandoening lijden. Dus mensen moeten suggesties van artsen aannemen voor doseringsaanpassingen. Aloë vera veroorzaakt afwijkingen in ons lichaam die leiden tot hartziekten en zelfs het risico op kanker verhogen.

14. Aloë Vera-bijwerkingen op het hart:

Het niveau van kaliumionen wordt verlaagd door aloë vera of aloë vera-sap te consumeren. Kalium is effectief voor onze cardiovasculaire gezondheid en een goede werking van het hart. Ook raakt kalium uitgeput uit de darmwandcellen. Aloë Vera verhoogt het constipatieprobleem en problemen met de stoelgang en het zou het probleem verergeren voor degenen die aan die problemen lijden.

15. Zwakte van spieren:

Aloë vera consumptie is schadelijk voor zowel ouderen als kinderen. Het wordt niet aanbevolen en ook niet voor consumptie. Een onregelmatige hartslag is een serieus probleem en het verzwakt zelfs onze spieren. Hartaandoeningen worden nog meer getroffen, voor mensen die eerder aan hartaandoeningen leden.

Is het gebruik van Aloë Vera tijdens zwangerschap en borstvoeding veilig??

  • Aloë Vera is onveilig als we consumeren en zou ernstige problemen veroorzaken. Er wordt vaak aangenomen dat het verband houdt met een miskraam.
  • Aloë Vera is zeer onveilig voor zwangere vrouwen en moet worden vermeden als u borstvoeding geeft, omdat het ook de kinderen kan beïnvloeden. Het veroorzaakt vaak diarree, buikpijn en krampen als het wordt geconsumeerd.
  • Ook hebben de bladeren van aloë vera belangrijke bijwerkingen. Alleen de aloë vera-gel die wordt geëxtraheerd, wordt voor verschillende doeleinden gebruikt en voor verschillende behandelingen op huid en haar aangebracht.
  • Aloë vera-componenten worden door de baby’s uit de moedermelk gehaald, wat ook schadelijk voor hen zou zijn en het verhoogt de samentrekking van de baarmoeder.
  • Aloë vera-sap wordt ook als schadelijk beschouwd voor vrouwen die borstvoeding geven, omdat het kan leiden tot diarree.

Het is voor de meesten van ons gebruikelijk om te vertrouwen op internetkennis en -wijsheid die is verkregen uit advertenties. Met de meeste Tele-inkoopadvertenties die schreeuwen over de voordelen van Aloë vera-sap en elk tweede artikel op internet dat de geweldige voordelen voor de gezondheid toejuicht, gaan veel mensen ervan uit dat het 100% veilig is. De realiteit is echter precies het tegenovergestelde. Deze ogenschijnlijk bescheiden plant heeft, hoewel hij betere voordelen heeft, zijn eigen set doornen.

Men moet zich realiseren dat Aloë vera-sap niet geheel vrij is van bijwerkingen en kan leiden tot grote gezondheidsrisico’s. We hopen dat je nu begrijpt waarom het niet wordt aanbevolen om een ​​product blindelings te gebruiken zonder de risico’s te overstijgen!