Gemberthee of Adrak Ki Chai is een van de warme dranken in India. Deze heerlijke drank kan je humeur onmiddellijk verbeteren met zijn dichte smaak en warmte. Ook wel Inji-thee genoemd in Tamil en Allam Chai in Telugu, dit brouwsel is geweldig voor je gezondheid. Gemberthee wordt van oudsher gebruikt voor de behandeling van veel voorkomende aandoeningen zoals verkoudheid, hoesten, een opgeblazen gevoel, constipatie en misselijkheid. Het is rijk aan antioxidanten en ontstekingsremmende middelen, dus de voordelen van gemberthee voor lichaam en geest zijn talrijk. Laten we dieper ingaan op de details en de verbazingwekkende voordelen en bijwerkingen van gemberthee begrijpen.

Voordelen van gemberthee

Wat is gemberthee??

Gemberthee is een aromatische drank gemaakt met gemberwortel of gemberpoeder. Het sap van gember wordt in het water gegoten om een ​​pittige, maar smaakvolle gemberthee te maken. In landen als India wordt gemberthee vaak gewone melkthee met toegevoegde gember genoemd. De versie die wordt gebruikt in huismiddeltjes is echter een niet-zuivelthee gemaakt met gewoon water en gember.

Is gemberthee goed voor de gezondheid??

De voordelen van gemberthee voor de gezondheid zijn talrijk. Van het bestrijden van infectieveroorzakende microben tot het stimuleren van het metabolisme, gemberthee is een krachtige drank die wordt gebruikt als onderdeel van het dieetprogramma om te helpen bij het afvallen en het verbeteren van de spijsvertering. Dit verfrissende drankje kan ook helpen om stress te verlichten en je geest op te frissen.

Hoe maak je gemberthee thuis??

Het maken van gemberthee is uiterst eenvoudig en vereist geen moeizaam proces. Er zijn meerdere manieren om dit drankje te maken – met wortel, poeder en een theezakje. Laten we elk van deze recepten voor gemberthee in detail bekijken:

Met gemberwortel:

Dingen die nodig zijn:

 • Verse gemberwortel – 1 inch
 • Water

Proces:

 • Was de wortel en schraap de schil eraf met een lepel of dunschiller.
 • Hak Ginger nu grof in stukjes.
 • Voeg ze toe aan kokend water.
 • Laat intrekken tot het sap in het water is getrokken.
 • Zet het vuur uit en zeef het water.
 • Geniet van een warme kop gemberthee.

Met gemberpoeder:

Dingen die nodig zijn:

 • Gemberpoeder – 1 el
 • Water -1 kop

Proces:

 • Breng een kopje water aan de kook in een vat.
 • Voeg gemberpoeder toe en laat een paar minuten intrekken.
 • Het water wordt bruin en ruikt naar gember.
 • Zeef het water en serveer heet.

Met theezakje:

Dingen die nodig zijn:

 • Gember Theezakje – 1
 • Heet water -1 kop

Proces:

 • Plaats een gembertheezakje in een kopje en giet er heet water op.
 • Laat 3-5 minuten intrekken tot de thee erin sijpelt.
 • Verwijder de zak en serveer warm.

Serveersuggestie: Gemberthee is het lekkerst met begeleidingen zoals honing, citroen of stevia.

Beste tijd om gemberthee te drinken:

Gemberthee kan op elk moment van de dag worden gedronken. Het drinken van gemberthee op een lege maag kan echter maaggerelateerde problemen veroorzaken en ongemak veroorzaken. Daarom is het raadzaam om gemberthee te consumeren na het eten om een ​​betere spijsvertering te induceren en de stofwisseling te verbeteren.

Hoeveel gemberthee kan ik dagelijks nemen??

De aanbevolen dosering gemberthee per dag is beperkt tot 2-3 kopjes per dag. Voor mensen met een gevoelige maag wordt geadviseerd om na het eten bij slechts één kopje gemberthee te blijven. Overconsumptie van gemberthee kan leiden tot veel gezondheidscomplicaties.

Geweldige voordelen van gemberthee:

Lees verder om de 15 beste voordelen van gemberthee (Adrak Ki Chai-voordelen) voor de gezondheid te kennen. Laten we ze eens bekijken.

gezondheidsvoordelen van gemberthee

1. Behandelt misselijkheid:

Het drinken van een kopje vers gemaakte gemberthee met citroen en honing helpt bij het verlichten van de gevoelens van misselijkheid die je misschien ervaart. Het helpt ook bij het behandelen en voorkomen van het brakende gevoel veroorzaakt door reisziekte tijdens het reizen. Zwangere vrouwen wordt ook geadviseerd om beperkte hoeveelheden gemberthee te consumeren om ochtendmisselijkheid tegen te gaan.

2. Verlaagt ontstekingen in het lichaam:

De ontstekingsremmende eigenschappen van gember zijn in redelijke mate bekend. Elke vorm van ontsteking in de gewrichten en spieren kan gemakkelijk worden behandeld met 1-2 kopjes gemberthee per dag. Naast consumptie kan gemberthee ook worden gebruikt om de pijn van ontstekingen te verlichten. Dit kan worden gedaan door het pijnlijke gewricht in een vat warme gemberthee te weken en te laten staan ​​​​tot de pijn afneemt.

3. Verbetert de spijsvertering:

Naast het reguleren van het spijsverteringsproces, helpt gemberthee ook bij een betere opname van voedsel en voedingsstoffen in het lichaam. Eet je meestal te veel op een feestje? Maak je geen zorgen! Een kopje gemberthee helpt ook bij het verminderen van een opgeblazen gevoel. Dagelijkse consumptie van gemberthee kan de maag in een goede staat houden en houdt ons dus gezond.

4. Verbetert de bloedstroom:

Om de doorbloeding op natuurlijke wijze te verbeteren, kun je het beste elke dag een kopje gemberthee drinken. Dit is een bewezen huismiddeltje voor problemen met de bloedsomloop. Dit zal veel problemen behandelen, waaronder pijn en stijfheid in de spieren en het reguleren van de functies van het lichaam.

5. Behandelt koorts:

Gemberthee helpt ook bij het beheersen van de lichaamstemperatuur. Een eenvoudige logica die hier werkt, is dat gemberthee een verwarmend effect op het lichaam heeft dat zweten in het lichaam veroorzaakt. Dit brengt de hoge temperaturen op een gemiddeld niveau waardoor koorts wordt behandeld. Het werkt ook geweldig om je van koude rillingen te genezen.

6. Astmabehandeling:

Door het slijm te verdunnen en de longen uit te breiden, helpt gemberthee bij de behandeling van astma. Het helpt ook bij het genezen van ademhalingsproblemen. Het verminderen van allergieën en niezen zijn enkele andere voordelen die u kunt krijgen met het gebruik van gemberthee.

7. Ontspant de geest:

Een uitstekend voordeel van het drinken van gemberthee komt in de vorm van stressverlichting. Een kopje warme gemberthee is alles wat je nodig hebt om de energie een boost te geven en de geest te ontspannen. Het helpt ook bij het geven van een verfrist gevoel en het verbeteren van de stemming. De aardse geur werkt ook als aromatherapie en kan een geweldige manier zijn om een ​​zware dag te ontspannen!

8. Voor het stimuleren van de vruchtbaarheid:

De lustopwekkende eigenschappen van gember verbeteren niet alleen de kwaliteit van het sperma, maar werken ook goed op de vruchtbaarheid van mannen. Het behandelen van erectiestoornissen bij mannen is een van de belangrijkste voordelen van gemberwortelthee.

9. Gebruik van gemberthee voor gewichtsverlies:

Gemberthee is in eenvoudige bewoordingen een vetverbrander die helpt bij het verwijderen van extra opgehoopt vet in het lichaam. Het helpt bij het snel afvallen en het verlagen van het cholesterolgehalte in het lichaam. Het is een van de belangrijkste toepassingen van gemberthee en wordt veel gebruikt om de toenemende gevallen van obesitas aan te pakken.

10. Versterk de immuniteit:

Gemberthee is een uitstekende immuniteitsbooster. De antimicrobiële eigenschappen helpen bij het bestrijden van talrijke ziekteverwekkende bacteriën en virussen. Gemberthee voor verkoudheid, hoest en keelpijn is een veelgebruikt huismiddeltje. Regelmatige consumptie van gemberthee kan u helpen infecties af te weren en u te laten genieten van een goede gezondheid. Je kunt nu afscheid nemen van antibiotica met dit wonderdrankje. Is dat niet wat we allemaal willen??

11. Biedt verlichting van menstrueel ongemak:

Gemberthee kan onmiddellijke verlichting geven van menstruatieongemakken. Dit is een van de beste voordelen van gemberthee. Als je last hebt van menstruatiekrampen, dan is gemberthee hier om je te verlossen van de ondraaglijke pijn. Neem een ​​handdoek en week deze in een kopje gemberthee en plaats deze op de onderbuik. Dit zal u onmiddellijk comfort bieden en helpen bij het elimineren van de pijn binnen een zeer korte tijdspanne. Het drinken van gemberthee helpt ook om je geest te kalmeren.

12. Goed voor het bestrijden van kanker:

Gemberthee kan kanker helpen voorkomen door kankerverwekkende cellen in het lichaam te bestrijden. Studies tonen aan dat gember de groei van kankercellen effectief heeft gecontroleerd en heeft voorkomen dat ze zich naar andere lichaamsdelen verspreiden. Hoewel de bijdrage aan de behandeling van kanker niet is bewezen, kan gemberthee helpen het lichaam te beschermen tegen veel van dergelijke dodelijke ziekten.

13. Zeg vaarwel tegen slechte adem:

Een slechte adem kan behoorlijk gênant zijn! Gemberthee tegen een slechte adem is behoorlijk effectief en helpt je om je zelfvertrouwen terug te krijgen. Een chemische stof genaamd Gingerol die aanwezig is in Ginger breekt de deeltjes af die een slechte adem in je mond veroorzaken. De beste manier om het te gebruiken is om gemberthee te drinken door er langzaam van te nippen. Je kunt zelfs de thee gorgelen voor onmiddellijke verlichting.

14. Goed voor de lever:

Gemberthee kan helpen bij het wegspoelen van de gifstoffen uit het lichaam en houdt de lever gezond. Het helpt ook bij een betere circulatie van bloed en zuurstof. De antioxiderende eigenschappen van gemberthee voorkomen celbeschadiging in de lever veroorzaakt door oxidatie. Door regelmatig gemberthee te drinken, kun je zelfs veel ernstige leverziekten zoals leververvetting, leverfibrose, enz..,

15. Bescherming tegen de ziekte van Alzheimer:

Gemberthee vertoont tekenen van verbetering in de hersenfunctie van ratten. De extracten van gember kunnen nuttig zijn bij het voorkomen van genetische hersenaandoeningen zoals de ziekte van Alzheimer en zelfs leeftijdsgerelateerde cognitieve handicaps. Er zijn echter tal van factoren die deze verklaring ondersteunen.

Bijwerkingen van gemberthee:

Nu je de belangrijkste voordelen van dit fantastische drankje hebt begrepen, wordt het tijd dat je ook de bijwerkingen kent. Enkele van de meest voorkomende symptomen van overconsumptie van gemberthee:

 • Hart branden
 • Buikpijn
 • Allergische reacties
 • Mondzweren
 • Branden in de keel
 • Verlaagde bloeddruk
 • Misselijkheid
 • Verlaagde bloedsuikerspiegel

Houd er rekening mee dat deze symptomen van persoon tot persoon verschillen en mogelijk niet optreden als de thee met mate wordt geconsumeerd, binnen de doseringsrichtlijnen.

Dus mensen! ben je niet verbaasd over de voordelen van gemberthee voor huid, haar en gezondheid? Voordat je probeert je gezondheidsproblemen te genezen met gemberthee, moet je begrijpen dat het geen instant magie is. U moet een paar dagen of soms misschien een paar weken wachten voordat het effect begint. Net als elke andere natuurlijke behandeling heeft gemberthee wat tijd nodig om aan je lichaam te werken. Ook als u medicijnen gebruikt voor diabetes, bloeddruk of hartaandoeningen, is het raadzaam om een ​​arts te raadplegen voordat u het thuis probeert!

voordelen van gemberthee