Kaneel wordt beschouwd als een van de heerlijke gerechten in het kruidenrijk. Verkregen uit de bast van de tropische bomen, wordt kaneel veel gebruikt voor culinaire en medicinale doeleinden. Een wandeling over de markt kan je een zicht geven op rollen kaneel en blikjes kaneelpoeder, vanwege zijn immense populariteit. Een andere versie die echter niet bij velen bekend is, is de kaneelolie (dalchini-olie)! Deze aromatische olie heeft een mooie houtachtige geur, die je zintuigen kan verheffen bij het nemen van slechts één vleugje! In dit artikel geven we in detail enkele beste voordelen van kaneelolie voor gezondheid, haar en huid.

Voordelen van kaneelolie voor huid, haar & Gezondheid

Wat is kaneelolie??

Kaneelolie is een essentiële olie die wordt gewonnen uit de bast van de kaneelboom. Het wordt gebruikt in aromatherapie om een ​​aantal fysieke en mentale aandoeningen te behandelen. Pure kaneelolie is behoorlijk krachtig en moet worden gecombineerd met een dragerolie voor plaatselijke toepassingen.

Is kaneelolie goed voor je??

Kaneelolie heeft een goede reputatie in de gezondheids- en schoonheidsindustrie vanwege zijn antimicrobiële, ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen. Kaneelolie kan weefselontstekingen behandelen, samen met verlichting van gewrichtspijn en spierpijn. Het kan ook je huid voeden en een vernieuwde uitstraling geven. Kaneelolie wordt ook gebruikt voor het versterken van de immuniteit en het bestrijden van veelvoorkomende infecties zoals verkoudheid en hoesten.

Beste gezondheidsvoordelen van kaneelolie:

Hier hebben we 15 geweldige voordelen van kaneelolie voor de gezondheid, het haar en de huid op een rijtje gezet. Laten we ze eens bekijken.

1. Verbetert de hersenfunctie:

Kaneel helpt bij het verbeteren van de functies van de hersenen. Daarnaast is het effectief bij het herstellen van verloren geheugen, verwijdert het spanning en is het een uitstekende hersentonicum. Slechts een kleine hoeveelheid kaneelgeur helpt de hersenactiviteit te stimuleren. Het maakt de geest attent en verhoogt de reactiesnelheid van de visuele mentor. Je kunt een paar druppels kaneelolie aan je diffuser toevoegen en in je kamer bewaren om binnen een paar dagen zichtbare resultaten te zien.

2. Natuurlijke bloedzuiveraar:

Al eeuwenlang gebruiken Aziatische mensen kaneel als bloedzuiveraar. Het verwijdert onzuivere elementen in het bloed en maakt het zuiver. Onzuiver bloed is een van de belangrijkste redenen voor puistjes en andere huidziekten. Zo kan worden gezegd dat kaneel indirect een einde maakt aan de vorming van puistjes en vele andere huidinfecties. Dit is een van de beste toepassingen van kaneelolie voor ons lichaam.

3. Verbetert de bloedcirculatie:

Onder de vele toepassingen van Dalchini-olie is de rol ervan bij het bevorderen van een goede bloedcirculatie het vermelden waard. Het kruid heeft een unieke bloedverdunnende verbinding die helpt bij de onbeperkte stroom van zuiver bloed door het lichaam. Elke vorm van pijn die wordt veroorzaakt door de onregelmatige bloedstroom zal worden verminderd. Samen met een goede bloedcirculatie zal de ononderbroken zuurstofstroom op gang komen, wat zorgt voor een beter hart en een lang leven.

4. Verlaagt het risico op diabetes:

Kaneel is gunstig bij het beheersen van diabetes, omdat het effectief is bij het beheersen van de bloedsuikerspiegel. Als u kaneel consumeert, kunt u het aanbevolen insulinegebruik voor diabetes verminderen. Talrijke voedingsmiddelen die kaneel bevatten, zijn uitstekend in het handhaven van de gewenste bloedsuikerspiegel voor type 2-diabetespatiënten. Kaneel bevat MHCP dat samenwerkt met de insuline en helpt bij het juiste gebruik van vitale lichaamsorganen.

5. Hulp bij snelle genezing:

Het kruid helpt ook bij de snelle genezing van wonden. Het stopt met succes het bloeden en helpt het genezingsproces. Kaneelolie is ook een natuurlijk antimicrobieel middel dat de infectieveroorzakende bacteriën en virussen kan doden. Breng gewoon kaneelolie gemengd met een dragerolie aan en verdeel het gelijkmatig over de aangetaste gebieden. Dit is een van de beste voordelen van Dalchini-olie.

6. Indigestie:

Mensen met spijsverteringsproblemen kunnen kaneel gebruiken. Veel recepten bevatten kaneel voor een snelle spijsvertering. Het kruid zal je ook behoeden voor braken, misselijkheid, maagklachten, enz. Je kunt een of twee druppels kaneelolie in een kopje warm water gebruiken en nemen. Essentiële oliën mogen echter niet inwendig worden ingenomen zonder het advies van een arts.

7. Culinaire voordelen:

Kaneelolie heeft een verbinding die kaneelaldehyde wordt genoemd en die een van de beste natuurlijke smaakstoffen ter wereld is. Daarom voegen mensen vaak kaneelolie toe aan hun recepten. U moet ervoor zorgen dat de olie niet wordt blootgesteld aan koken op hoge temperatuur, omdat deze gemakkelijk zijn antioxiderende eigenschappen kan verliezen.

8. Van muggen afkomen:

Een aantal muggenwerende crèmes bevatten kaneel. De kaneelolie doodt muggen met succes. Voor het elimineren van de muggenlarven is kaneel de beste natuurlijke oplossing. De schors van de kaneelboom is ook nuttig bij het uitroeien van muggen. Volgens veel experts is kaneel een effectief antischimmel- en antibacterieel middel.

9. Behandelt droge lippen:

Als je op zoek bent naar vollere, vollere lippen, moet je kaneelolie proberen! Deze olie kan je huid voeden en hydrateren, waardoor je lippen zacht en glad blijven. Combineer een paar druppels kaneelolie met vaseline en wrijf het zachtjes over je lippen om kloven, barsten en uitdroging van de lippen te voorkomen.

10. Hulp bij gewichtsverlies:

Als je op zoek bent naar een natuurlijke manier om af te vallen, kan kaneelolie een perfecte truc zijn! Het toevoegen van een of twee druppels kaneelolie aan uw water kan het verlangen naar voedsel verminderen en daardoor helpen bij het afvallen. Ook kan het ruiken van deze olie je geest afleiden van voedsel, waardoor je minder calorieën binnenkrijgt. Dit is een van de beste voordelen van aromatherapie met kaneelolie.

11. Voordelen van kaneelolie voor de huid:

Kaneelolie is perfect voor de behandeling van huidproblemen zoals acne en puistjes. De antischimmel- en antibacteriële eigenschappen van deze olie kunnen de uitbarstingen op uw huid verminderen door de bacteriegroei te doden. Om het te gebruiken, voeg twee druppels kaneelolie toe aan een dragerolie zoals kokosolie of olijfolie en breng het aan op de aangetaste gebieden om veelvoorkomende bacteriële infecties te behandelen.

12. Voorkomt hartziekten:

Van kaneelolie wordt aangenomen dat het de gezondheid van uw hart beschermt door te helpen bij het verlagen van uw slechte cholesterolgehalte. Volgens onderzoek kan het opnemen van kaneelolie in uw routine, samen met een strikt trainingsregime, helpen bij het voorkomen van hartaanvallen en cardiovasculaire problemen. De ontstekingsremmende verbindingen die aanwezig zijn in kaneelolie maken het goed voor chronische hartpatiënten.

13. Kamerverfrisser:

Een van de populaire voordelen van kaneelolie zijn de geurverdrijvende eigenschappen. Deze aromatische etherische olie kan de slechte geur in de lucht absorberen en het milieu ontgiften. Voeg gewoon een paar druppels van deze olie toe aan een diffuser en bewaar deze in je kamer om thuis een spa-achtig effect te ervaren. Het verfrist niet alleen je kamer, maar geeft je ook een rustgevend gevoel.

14. Voordelen van kaneelolie voor haar:

Een ander minder bekend voordeel van kaneelolie is zijn rol bij het stimuleren van de haargroei. Kaneelolie kan de bloedcirculatie verbeteren en je wortels activeren om het ontkiemen van nieuwe haarzakjes te stimuleren. Het kan ook veel hoofdhuidaandoeningen zoals roos, eczeem en schimmelinfecties behandelen met zijn antimicrobiële eigenschappen.

15. Geneest keelpijn:

Een zere keel kan erg frustrerend zijn! Gelukkig is het te genezen met behulp van kaneelolie! De antibacteriële eigenschappen van kaneelolie kunnen de ziektekiemen onmiddellijk doden en infecties wegwerken. Het kan ook rustgevende verlichting bieden met zijn smaakstoffen. Voeg gewoon een of twee druppels kaneelolie toe aan een kopje warm water en gorgel ermee. Dit is een van de beste toepassingen van Dalchini-olie.

Bijwerkingen van kaneelolie:

Hoewel kaneelolie boordevol gezondheidsvoordelen zit, is het zeker gevaarlijk om meer dan een of twee druppels in te nemen. Lees verder om enkele van de ernstige bijwerkingen van deze essentiële olie te begrijpen:

  • Interne consumptie is meestal giftig, tenzij geadviseerd door een arts.
  • Kaneelolie kan allergische reacties veroorzaken wanneer het rechtstreeks op de huid wordt aangebracht.
  • Zwangere vrouwen kunnen vroegtijdige weeën krijgen met kaneelolie en moeten dit daarom vermijden.
  • Als je te veel van deze olie ruikt, kun je duizelig worden.

Dit zijn dus enkele van de belangrijkste voordelen van kaneelolie voor je lichaam! Je kunt deze olie direct op de markt krijgen of zelfs thuis bereiden. Het enige dat u moet weten, is dat pure essentiële olie van kaneel met voorzichtigheid moet worden gebruikt om gezondheidscomplicaties te voorkomen. Als u op deze punten let, is het een geweldige agent om u te helpen ontspannen en te genieten van de vele voordelen!