Ooit ronde, houtachtige textuurvruchten gespot in uw plaatselijke winkel? Het zijn zoete, aromatische vruchten die bekend staan ​​als “Bael”. Baelvruchten zijn inheems in India en Zuid-Azië met de wetenschappelijke naam “Aegle Marmelos”. Ze zijn algemeen bekend als “houten appels” of “steenappels” vanwege hun gelijkenis met harde houten ballen of kleine stenen. Hoewel hun schaal moeilijk te breken is, is de pulp van binnen vrij zacht en papperig. Het heeft een zoet aroma en is licht pittig van smaak. De oude Indianen gebruiken al eeuwenlang baelvruchten vanwege de ongelooflijke geneeskrachtige voordelen die ze bieden. In dit artikel hebben we een aantal geweldige voordelen van bael juice genoemd, ook gezien het recept van bael juice, de voedingsfeiten en bijwerkingen.

Beste Bael Juice-voordelen + Voorbereiding & Bijwerkingen

Wat is Bael-sap??

Bael-sap is een natuurlijke drank die wordt gewonnen uit het vruchtvlees van de Bael-vruchten. Wanneer gemaakt met rijp fruit, krijgt het sap een diep geeloranje kleur met een zoete smaak. Dit sap wordt beschouwd als de beste zomerdrank vanwege zijn ongelooflijke verkoelende eigenschappen. De meest gebruikelijke manier om dit sap te consumeren is in de vorm van Bael-sorbet, wat niets anders is dan Bael-sap, verrijkt met wat zout en peper.

Is appelsap van hout goed voor je??

Hout Appelsap of Bael Juice is een uitstekend medicijn om vele kwalen te behandelen. Het wordt vaak gebruikt om te helpen bij het afvallen door het metabolisme en de spijsvertering te verbeteren. Beladen met vezels, kan onbevlekt Bael-sap constipatie behandelen en een opgeblazen gevoel verminderen. De natuurlijke zoetheid van het sap maakt het ook geschikt voor diabetespatiënten. Het is echter belangrijk om uw arts te raadplegen voordat u dit sap drinkt om onnodige complicaties te voorkomen.

Voedingsfeiten van Bael-sap:

Bekijk de voedingsbreuk in Homemade Bael-sap gemaakt met 100 g Wood Apple.

 • Totaal aantal calorieën: 134
 • Totaal vet: 3 gram
 • Koolhydraten: 18 gram
 • Eiwit: 7 gram
 • Vitamine C: 3%
 • Calcium: 13%
 • Ijzer: 6%

Hoe maak je Bael-sap thuis??

Veel mensen kopen over het algemeen Patanjali Bael-sap dat direct op de markt verkrijgbaar is. Als u echter op zoek bent naar een recept voor Bael-sap om thuis te maken, kunt u het onderstaande proces bekijken:

Dingen die je nodig hebt:

 • Bael-fruit – 1 middelgroot
 • Water – 1 kop
 • Geroosterd Komijnpoeder – ½ Lepel
 • Zwart zout – 2 snuifjes

Proces:

 • Baelfruit moet eerst met een steen of een harde stamper worden geraakt om de schaal open te breken.
 • Schep met een lepel het vruchtvlees eruit en verwijder de zaadjes.
 • Voeg 1 kopje water toe aan deze pulp en laat 10 minuten weken.
 • Gebruik nu een blender en mix het sap goed.
 • Zeef het sap en voeg wat komijnpoeder en zwart zout toe.
 • Schenk het in een glas en serveer direct.

Serveertip: Je kunt zelfs wat Jaggery of Pepper aan dit recept toevoegen, afhankelijk van je keuze.

Hoe Bael-sap te bewaren??

Bael-sap kan maximaal 5 dagen in de koelkast worden bewaard. De beste manier om het sap te bewaren is in een glazen pot met een luchtdichte afsluiting. Als u het sap op kamertemperatuur openlaat, kan het ranzig en ongeschikt voor consumptie worden. Ook het toevoegen van rietsuiker, zout of een andere smaakmaker heeft geen invloed op de kwaliteit van Bael-sap.

Hoeveel Bael-sap kan ik per dag consumeren??

Er is geen specifieke portiebeperking voor Bael-sap, omdat het over het algemeen als veilig wordt beschouwd. Als u echter van deze drank wilt genieten zonder bijwerkingen te ervaren, kunt u maximaal twee keer per dag tot 30 ml-50 ml van het sap innemen. Alles daarbuiten kan leiden tot bepaalde gezondheidscomplicaties en ongewenste problemen.

Chemische samenstelling van Bael:

De Bael heeft chemische bestanddelen zoals Aegeline, Skimmianine, Citral, Lupeol, Cineol, Citronellal, Eugenol, Cuminaldehyde, Mermelosin, Aurapten, Luvangetin, Fagarine, Psoralen, Marmelade, Marmin en Tannine.

Beste Bael Juice-voordelen (voordelen van houtappelsap):

Lees verder om meer te weten te komen over de op onderzoek gebaseerde voordelen van Wood Apple Juice voor uw gezondheid, huid & haar.

voordelen van hout appelsap

Voordelen van Bael Juice voor de gezondheid:

Hier hebben we de top 13 voordelen van bael juice voor de gezondheid ingeroepen. Laten we ze eens bekijken.

1. Voorkom constipatie:

Bael-fruit in zijn rijpe vorm is het beste om constipatie te behandelen, waardoor het als de beste laxeermiddelen wordt beschouwd. Het reinigt en verstevigt voornamelijk de darmen, waardoor het zelfs de oude opgehoopte ontlasting in de darmen verwijdert als het een paar maanden regelmatig wordt gebruikt. De beste resultaten worden bereikt als het wordt gedronken in de vorm van het sap van de rijpe vrucht. Het vruchtvlees van de rijpe vrucht moet volledig worden verwijderd en tot sap worden verwerkt. Zorg ervoor dat je de zaadjes verwijdert voordat je er sap van maakt. Om het lekkerder te maken kan men ook een milkshake van bael . maken.

2. Bael-sap om diabetes onder controle te houden:

Van Bael is ook bekend dat het wordt gebruikt om diabetes onder controle te houden. Hiervoor moeten de bladeren van bael worden gebruikt. Het vermindert de oxidatieve stress die optreedt als gevolg van diabetes. De consumptie van baelbladeren heeft bewezen de bloedglucosespiegel te verlagen tot 54%.

3. Om diarree en dysenterie te behandelen:

Onrijpe Bael-vruchten worden gebruikt bij de behandeling van dysenterie en diarree zonder koorts. Het onrijpe baelfruit moet in de zon worden gedroogd en in poedervorm worden bewaard en in een luchtdichte verpakking worden bewaard. Dit poeder kan worden gemengd met rietsuiker en worden geconsumeerd.

4. Om ademhalingsproblemen te genezen:

Frequente koude-aanvallen, evenals ademhalingsproblemen, kunnen heel goed worden behandeld met baelbladeren. De procedure- meng bael-sap en sesamolie, beide in gelijke hoeveelheid en verwarm het goed. Voeg aan dit hete afkooksel wat zwarte peper en komijnzaadjes toe, ongeveer een halve theelepel. Haal het dan van het vuur en bewaar het goed. Deze olie moet op de hoofdhuid worden aangebracht en goed worden gemasseerd. Bij regelmatig gebruik helpt het om weerstand op te bouwen tegen verkoudheid en andere ademhalingsproblemen.

5. Om maagzweer te behandelen:

Bael-bladeren zijn een zeer goede remedie tegen maagzweren. Bael-bladeren moeten een nacht in water worden geweekt en de volgende dag moet het water worden gezeefd en vroeg in de ochtend worden geconsumeerd. Regelmatig gebruik van deze drank zorgt ook voor een afname van pijn en ongemak. Van Bael-bladeren wordt gezegd dat ze verrijkt zijn met tannines die de ontsteking verminderen en zo plaats maken voor de genezing van zweren. Het consumeren van bael-vruchtensap is ook zeer gunstig omdat het vol viskeuze inhoud is. Deze stof helpt bij de vorming van een laagje op de maag en helpt zo bij het elimineren van de zweren.

6. Geen toxinezone:

Bael in zijn sapvorm kan altijd een goede toxineverlichter zijn. Op een dagelijkse dag kunnen opgehoopte gifstoffen in uw lichaam plaats maken voor veel ziekten. Eindig daarom elke avond met een glas gezoet bael-sap en voorkom dat de gifstoffen zich in je lichaam ophopen. Dit is een van de beste voordelen van bael juice.

7. Inflammatoir karakter:

Bael is verrijkt met ontstekingsremmende eigenschappen. Dit is waarschijnlijk de reden waarom bael ook kan worden gebruikt om ontstoken pijnlijke huiduitslag te genezen. Vroeger zagen mensen een poeder van bael en mengden het met kurkuma om kloven of scheuren in hun botten te genezen. Deze keer gebruiken we het sap alleen om allergieën en ontstoken gewrichten op afstand te houden, waaronder hoofdpijn, migrainepijn en lichaamspijn, een goede remedie tegen een kater.

8. Rijk aan hemoglobine:

De voordelen van Bael-vruchtensap verhogen het aantal bloedcellen in uw lichaam, waardoor problemen met hemoglobine en bloedverlies worden aangepakt. Een goed huismiddeltje voor iemand die onlangs veel bloed heeft verloren, of gewoon in de vroege stadia van het moederschap is, hemoglobine is een must voor u om sterk te blijven, iets dat Bael Juice u graag zal bieden. gebruik honing als zoetstof om op natuurlijke wijze te genezen.

9. Verhoog het metabolisme:

Baelsap bevordert de spijsvertering. Na een goede warme maaltijd kun je altijd baelsap toevoegen aan je dessert of dieet. Het koelt je niet alleen af, maar zorgt er ook voor dat je een vruchtbaar spijsverteringsproces hebt, waardoor je lichaam de voeding kan opnemen. Met de juiste voeding helpt bael ook om spijsverteringssappen uit je darmen af ​​​​te scheiden om het metabolisme te stabiliseren en te verbeteren.

10. Lichaamskoeler:

Hete zomermiddag kan worden aangepakt met een koel gekoeld glas body cooler, dat is ons eigen bael-sap. Een verwarmd lichaam is beslist een opslagplaats voor broeierige ziekten, of ze nu klein of groot zijn. Drink een glas bael en blijf koel en kalm.

11. Bael-sap kan kanker voorkomen:

Hier hebben we het over borstkanker, een veelvoorkomend probleem voor 80% van de vrouwen na een bepaalde leeftijd. Baelsap voorkomt de mogelijkheid van borstkanker door mogelijke kankercellen te elimineren.

12. Immuniteitsboost:

Immuniteit is de zelfverdediging van je lichaam, iets dat bael je kan helpen opbouwen. Bael-vruchtensap gebruikt zijn goedheid om een ​​sluier van bescherming om je lichaam te bouwen en zo je immuniteit te versterken.

13. De krachtpatser van voeding:

Een alleskunner in universeel, bael-sap is strikt de potentiële krachtpatser van vitamines, mineralen en zelfs elektrolyten. Dit zou betekenen dat Bael je met succes gezond en energiek kan houden.

Voordelen van Bael Juice voor de huid:

Hier hebben we de voordelen van bael juice voor de huid ingeroepen. Laten we ze eens bekijken.

14. Bael-sap voor huidgezondheid:

Bael is een natuurlijke huidgenezer die niet alleen kleine problemen zoals acne behandelt, maar ook pijnlijke huiduitslag en bruin worden van de huid. Het is een productieve exfoliator en bij consumptie is bewezen dat het een natuurlijke exfoliator voor de huid teint is. Afgezien hiervan koelt bael je binnenkant en houdt je lichaamstemperatuur op een afstand, waardoor huidproblemen wegblijven.

Voordelen van Bael Juice voor haar:

Hier hebben we de voordelen van bael juice voor haar ingeroepen. Laten we ze eens bekijken.

15. Stop vet haar & Verbetert de haargroei:

Een gewaagd haar is de gratie van een vrouw, haar schoonheid en haar humeur voor de dag. laat slechte haardagen je niet meer verpesten door simpelweg een fles bael-sap bij de hand te houden. Bael stimuleert hoofdhuidweefsels en verbetert de haargroei. Zo groeit je haar sterk en gezond.

Bijwerkingen van Bael Juice:

Nu je de vele voordelen van Bael-sap hebt begrepen, is het tijd om de bijwerkingen ervan te bespreken. Overconsumptie van dit vruchtensap kan leiden tot bepaalde aandoeningen zoals:

 • Verlaagde bloedsuikerspiegel
 • Buikpijn
 • Keel branden
 • Interactie met bepaalde medicijnen
 • Braken
 • In het ergste geval kan het leverbeschadiging en leverfalen veroorzaken.
 • Van Bael-sap tijdens de zwangerschap is bekend dat het bepaalde medicijnen verstoort en wordt daarom niet aanbevolen.

Nooit gedacht dat deze uniek ogende vrucht zo goed kan zijn voor je gezondheid? Het belang van Bael-sap is al lang erkend in de oude praktijk van Ayurveda voor de behandeling van tuberculose, infecties en spijsverteringsproblemen. Het consumeren van vers gemaakt Bael-sap kan niet alleen je nieuwe zomerdrankje zijn, maar je ook helpen een beter leven te leiden. Dus waar wacht je op? Tijd om je voorraadkast te vullen met deze fantastische vruchten en je familie te dienen met zijn heerlijke goedheid.

Voordelen van Bael Juice