Het aroma van koffie elke ochtend heeft de kracht om onze geest op te frissen en maakt ons klaar voor de dag. Terwijl koffie met melk een soort drank is en zwarte koffie een gezonde drank is, heeft het een grote impuls gekregen bij koffieliefhebbers over de hele wereld. Behalve dat het rijk is aan cafeïne, heeft zwarte koffie ook tal van gezondheidsvoordelen te bieden. Maar hoe consumeer je zwarte koffie en in welke hoeveelheid? We zullen! Van de soorten zwarte koffie tot het consumeren van deze gezonde drank, hier is alles wat u graag zou willen weten. We hebben ook 15 bewezen voordelen van zwarte koffie toegevoegd om op te merken.

Voordelen van zwarte koffie

Zwarte koffie versus melkkoffie:

Als je dacht dat koffie alleen lekker zou zijn met melk, dan ken je de geweldige smaak van zwarte koffie niet. Melk is natuurlijk rijk aan calcium, eiwitten, mineralen en vitamines die bijdragen aan de voeding. Maar zwarte koffie, de gewone koffie gekookt in water zonder toevoeging van melk heeft een sterke smaak, is licht bitter van smaak maar is zeer voedzaam. Het heeft alle antioxidanten die het lichaam op vele manieren ten goede komen. Het helpt bij het beheersen van verschillende gezondheidsproblemen, zoals kanker, leveraandoeningen, geheugenproblemen, enz..

Koffie heeft grote hoeveelheden flavonoïden, meer flavonoïden dan zelfs wijn. Dit maakt koffie tot een krachtpatser van smaken, een prachtige combinatie van nootachtige, fruitige, zoete en bloemige smaken. Het toevoegen van melk aan uw koffie kan de positieve effecten van antioxidanten op het lichaam verminderen. Geef dus de voorkeur aan zwarte koffie boven melkkoffie en zie zelf het verschil!

Soorten zwarte koffie:

Koffie komt oorspronkelijk uit Arabië, maar zwarte koffie is over de hele wereld populair geworden. De culturele invloeden en diversiteit in regio’s hebben laten zien dat deze drank op verschillende manieren kan worden geserveerd. Laten we eens kijken naar enkele populaire soorten zwarte koffie, elk met een unieke smaak en smaak.

 • Espresso.
 • Amerikaans.
 • Lang zwart.
 • Batch Brew.
 • Druppel koffie.
 • Ristretto.
 • Doppio.
 • Oploskoffie.
 • Over koffie schenken.
 • Vacuüm koffie.
 • AeroPress-koffie.
 • Onderdompeling Koffie.

Voedingswaarde van zwarte koffie:

Koffie is een drank om je de hele dag alert en product te houden, dankzij de cafeïne die erin zit. Maar niet velen van ons kennen de voedzame waarde die zwarte koffie biedt. Scroll naar beneden om te weten.

 • Zwarte koffie bevat misschien geen significante hoeveelheden eiwitten, koolhydraten of vetten, maar is rijk aan micronutriënten die opmerkelijke gezondheidsvoordelen hebben.
 • Koffie is rijk aan antioxidanten, essentiële vitamines en mineralen zoals kalium, magnesium, mangaan, riboflavine, niacine en natrium die ons lichaam ten goede komen.
 • Zwarte koffie bevat ook erg weinig calorieën, 100 ml medium zwarte koffie blijkt maar 1-2 kcal energie te hebben, dus weightwatchers kunnen het met plezier een paar keer per dag consumeren.

Omdat koffiebonen in verschillende delen van de wereld worden verbouwd, kan de samenstelling van de voedingsstoffen enigszins variëren, afhankelijk van de herkomst en verwerking van koffiebonen. De samenstelling van de blend heeft ook invloed op het vitamine- en mineraalgehalte.

Is zwarte koffie goed voor de gezondheid??

 • Koffiebonen of de gebrouwen zwarte koffie bevatten de hoogste hoeveelheid anti-oxidanten van alle voedingsmiddelen op aarde. Deze antioxidanten hebben ziektebestrijdende eigenschappen die helpen bij het beheersen en beheersen van verschillende ziekten zoals diabetes, hartaandoeningen, kanker, astma, neurodegeneratieve aandoeningen, gastro-intestinale aandoeningen enz..
 • Zwarte koffie helpt ontstekingen in het lichaam te verminderen en celbeschadiging te voorkomen.
 • Zwarte koffie is ook rijk aan polyfenolen en micronutriënten die de algemene gezondheid van het lichaam verbeteren.
 • Cafeïne in zwarte koffie verbetert niet alleen ons humeur en onze prestaties, maar verlaagt ook het risico op ziekten zoals Parkinson en Alzheimer.

Hoe maak je thuis zwarte koffie??

Zwarte koffie maken is heel eenvoudig, maar je moet het wel weten om het op de juiste manier te maken om een ​​verbazingwekkend unieke smaak en smaak te krijgen. Het internet wordt overspoeld met talloze recepten voor zwarte koffie. We hebben de beste manieren om zwarte koffie voor je te maken onderzocht en verzameld. Dit zijn de te volgen stappen.

Ingrediënten:

 • Een kopje water.
 • Twee theelepels vers gebrand en gemalen koffiepoeder.
 • Een eetlepel gekoeld water.

Voorbereiding:

 • Voeg koffiepoeder toe in een mok en klop het met een eetlepel gekoeld water tot de koffiekorrels goed gemengd zijn.
 • Kook een kopje water.
 • Voeg het gekookte water toe aan de opgeklopte koffie.
 • Goed mengen en serveren.

Hoe zwarte koffie te drinken??

Als de bittere smaak van koffie je wegdrijft van deze drank, volgen hier snelle tips om op te merken om te genieten van de rijke smaak van koffie en de voordelen van zwarte koffie te plukken.

 • Kies altijd vers gebrande koffiebonen omdat de koffiebonen na verloop van tijd hun smaak verliezen.
 •  Maal de koffiebonen vlak voor het zetten om de smaak te behouden.
 • Om de echte smaak van koffie te ervaren, moet je suiker, room en melk geleidelijk verwijderen.
 • Er zijn verschillende koffiebranders om te proberen, met verschillende smaken en aroma’s. Je hebt voldoende keuze om bij je smaak en lichaam te passen. Lichtere braadstukken zijn minder zuur en minder bitter en zacht voor je buik.
 • Als je de bitterheid van zwarte koffie niet kunt verdragen, probeer dan de cold brew zwarte koffie die minder bitter is en ook je smaakpapillen verwent.
 •  Hoewel de oploskoffiemixen zoals Nescafe, Bru enz. gemakkelijk te gebruiken zijn, moet je exotische koffie van hoge kwaliteit proberen om de echte smaak van zwarte koffie te ervaren!

Op bewijs gebaseerde voordelen van zwarte koffie:

Hier hebben we 15 wetenschappelijk bewezen gezondheidsvoordelen van zwarte koffie ingeroepen. Laten we ze eens bekijken.

Voordelen van zwarte koffie

1. De krachtpatser van antioxidanten:

Koffie is rijk aan polyfenolen en micronutriënten zoals kalium, magnesium, mangaan, vitamine B5, vitamine B3 en vitamine B2. Deze micronutriënten zitten boordevol antioxidanten die ons lichaam op verschillende manieren ten goede komen door vrije radicalen uit ons lichaam te verwijderen (1). Deze vrije radicalen zijn een van de belangrijkste oorzaken van cel- en weefselbeschadiging, vandaar dat het drinken van koffie de celbeschadiging in ons lichaam voorkomt of vertraagt.

2. Verbetert de prestaties tijdens de training:

Koffie helpt het adrenalinegehalte in ons bloed te verhogen. Adrenaline, ook wel epinefrine genoemd, is het hormoon dat het lichaam voorbereidt op vecht- of vluchtsituaties of intensieve trainingen.

Cafeïne, dat aanwezig is in koffie, stimuleert het zenuwstelsel en breekt de vetten af ​​die zijn opgeslagen in de cellen en weefsels. Deze vetten komen dan beschikbaar om te worden verbrand als brandstof, waardoor fysieke prestaties en inspanning worden verbeterd. Geen wonder dat de meeste gymtrainers je aanraden om voor elke trainingssessie een kopje zwarte koffie te drinken.

3. Voordelen van zwarte koffie voor gewichtsverlies:

Cafeïne is een van de beste natuurlijke voedingsmiddelen die helpen bij het verbranden van vet. Het is geen verrassing dat alle afslanksupplementen op de markt cafeïne als een van de belangrijkste ingrediënten bevatten. Koffie stimuleert de stofwisseling in het lichaam waardoor vet sneller wordt verbrand (2). Het stimuleert ook het zenuwstelsel om de vetcellen af ​​te breken en geeft het lichaam aan om deze afgebroken vetten als brandstof voor de cellen te gebruiken in plaats van glucose. Deze vetverbranding helpt om sneller en veiliger af te vallen.

4. Verscherpt geheugen- en hersenfuncties:

Koffie is de meest voorkomende psychoactieve drank ter wereld. Het is bekend dat het ons energieniveau verhoogt en ons de hele dag actief houdt. Een kopje koffie kan onze hersenen en zenuwen onmiddellijk alert en energiek maken, omdat de cafeïne in koffie eigenschappen heeft die adenosine blokkeren, een neurotransmitter die remmende effecten heeft op neuronen en het centrale zenuwstelsel verdovend werkt..

Dit resulteert in de toename van neurotransmitters zoals dopamine en noradrenaline die het vuren van neuronen stimuleren, wat enorm helpt bij het verbeteren van het geheugen en het verminderen van het risico op dementie. Het verbetert ook verschillende functies van de hersenen, zoals reactietijd, mentale alertheid, bewustzijn en aandacht, stemming enz.3).

5. Vermindert het risico op kanker:

Een van de grootste voordelen van koffie is dat het eigenschappen heeft die helpen bij het verwijderen van giftige enzymen uit het bloed die kankergezwellen kunnen veroorzaken. Het is ook erg goed in het verminderen van ontstekingen in het lichaam, wat een van de belangrijkste oorzaken is van de vorming van kankertumoren. Koffie blijkt zeer effectief te zijn bij het voorkomen van twee belangrijke soorten kanker: leverkanker en colorectale kanker. Beide vormen van kanker zijn een van de belangrijkste doodsoorzaken door kanker in de wereld.

6. Regelt diabetes:

Diabetes is een aandoening waarbij de glucosespiegels in het bloed stijgen als gevolg van verminderde secretie van insuline of resistentie tegen insuline. Koffie, zowel cafeïnevrij als cafeïnevrij, helpt bij het stimuleren van de productie van insuline in het lichaam. Dit helpt bij het beheersen van diabetes en het verminderen van het risico op diabetes. Verhoogde bloedsuikerspiegels hebben schadelijke effecten op het lichaam, zoals hartaandoeningen en orgaanschade. Het drinken van slechts 2 kopjes per dag toont het significante resultaat bij het beheersen van diabetes.

7. Bestrijdt depressie en stress:

De cafeïne in koffie stimuleert het centrale zenuwstelsel en zorgt voor de afscheiding van ‘gelukshormonen’ zoals dopamine, noradrenaline en serotonine. Deze ‘gelukshormonen’ helpen stress te verminderen en de stemming te verbeteren. Dopamine wordt ook wel het plezierhormoon genoemd omdat het de gevoelens van geluk en bevrediging verhoogt en de gevoelens van depressie en neerslachtigheid verlaagt (4). Elke dag koffie drinken blijkt de zelfmoordgedachten aanzienlijk te verminderen.

8. Voordelen van zwarte koffie voor lever:

De eigenschappen die in koffie aanwezig zijn, helpen de niveaus van giftige leverenzymen die de lever beschadigen, te verlagen. De lever is een vitaal orgaan dat een aantal belangrijke functies in het lichaam vervult. Koffie blijkt leverziekten te voorkomen, zoals cirrose van de lever als gevolg van overmatig alcoholgebruik, leververvetting, galsteenziekte, leverkanker, hepatitis enz. Het drinken van minstens 4 kopjes zwarte koffie per dag blijkt het risico op leverziekten te verlagen door maar liefst 80%.

9. Reinigt je maag:

Onze maag is het orgaan dat al het voedsel dat we consumeren verwerkt. En bij het uitvoeren van deze vitale functie is de maag zeer vatbaar voor de ophoping van gifstoffen. Koffie is een uitstekend diureticum, dat helpt bij het wegspoelen van alle gifstoffen uit de maag via de urine; dit is de reden waarom de meesten van ons de neiging hebben om vaker te plassen na het drinken van een paar kopjes koffie. Het is dus een uitstekende drank om de maag te ontgiften en gezond te maken.

10. Verbetert de gezondheid van het hart:

De cafeïne in koffie helpt de hartslag te verhogen, wat zeer gunstig is voor het hart. Het helpt hartaandoeningen te voorkomen en de cardiovasculaire gezondheid te verbeteren. Regelmatige consumptie van koffie blijkt het risico op een beroerte met 20% te verminderen. Er zijn echter enkele gevallen waarin mensen een verhoging van de bloeddruk ervoeren als gevolg van koffieconsumptie, hoewel het na verloop van tijd blijkt af te nemen, is het raadzaam voor mensen met hoge bloeddruk om opmerkzaam en voorzichtig te zijn bij het regelmatig drinken van koffie.

11. Verhoogt uw metabolisme:

Koffie blijkt de stofwisseling met maar liefst 50% te stimuleren. Het is een van de beste dranken om vet te verbranden en af ​​te vallen. Zwarte koffie bevat stimulerende middelen zoals cafeïne, theobromine enz. die erop wijzen dat het zenuwstelsel de cellen in het lichaam een ​​signaal geeft om vetten af ​​te breken. Toename van vetverbranding en stofwisseling veroorzaakt effectief gewichtsverlies (5).

12. Beschermt tegen jicht:

Jicht is een vorm van artritis die gepaard gaat met ontstekingen en pijn. Jicht wordt veroorzaakt wanneer het urinezuurgehalte in het bloed stijgt, wat leidt tot kristallisatie en afzetting van urinezuur in de gewrichten. De grote hoeveelheden antioxidanten in koffie helpen bij het wegspoelen van het overtollige urinezuur en verlichten de symptomen van jicht aanzienlijk. Mensen die regelmatig koffie drinken, hebben 57% minder kans om jicht te krijgen.

13. Vermindert het risico op de ziekte van Alzheimer:

Alzheimer wordt veroorzaakt wanneer de verbindingen in hersencellen afsterven of degenereren, wat resulteert in geheugenverlies en schade aan andere belangrijke mentale functies zoals denken en verwerken. Dit is een progressieve hersenaandoening die onomkeerbaar is. Omdat koffie helpt bij het stimuleren van verschillende neurotransmitters in de hersenen die het geheugen en andere hersenfuncties activeren, is er een verminderd risico op het ontwikkelen van dementie of de ziekte van Alzheimer. Regelmatig koffie drinken vermindert het risico op het ontwikkelen van de ziekte van Alzheimer met maar liefst 65%.

14. Vermindert het risico op Parkinson:

Parkinson is de ziekte van het centrale zenuwstelsel die beweging beïnvloedt. Het wordt veroorzaakt wanneer de zenuwcellen beschadigd zijn, wat resulteert in verlaagde niveaus van dopamine. Dit vertraagt ​​de beweging in de spieren. Het veroorzaakt ook stijfheid in de spieren. Van koffie is bekend dat het de dopaminegehalten verhoogt, wat helpt bij het beheersen en voorkomen van de ziekte van Parkinson. Mensen die regelmatig koffie drinken, hebben 30% tot 60% minder kans op het ontwikkelen van de ziekte van Parkinson.

15. Bestrijdt veroudering:

Zwarte koffie helpt de gezondheid van lichaam en geest te behouden. Dit vertraagt ​​het verouderingsproces aanzienlijk. Koffie helpt ook bij het voorkomen en beheersen van veel ziekten. Dit vermindert het risico op vroegtijdig overlijden en verlengt de levensduur.

Bijwerkingen van zwarte koffie:

Hoewel de voordelen van zwarte koffie talrijk zijn, heeft dit zijn eigen nadelen voor het lichaam. Cafeïne blijkt een aantal schadelijke gezondheidsproblemen te veroorzaken, vooral bij mensen die gevoelig zijn voor cafeïne. Laten we eens kijken naar enkele nadelen van het consumeren van zwarte koffie:

 • Omdat koffie erg zuur is, veroorzaakt het brandend maagzuur en zuurgraad. Dit is een van de meest voorkomende negatieve effecten van koffie. Koffie blijkt ook de maag en het darmslijmvlies te beschadigen, wat leidt tot maagzweren.
 •  Hoewel cafeïne een populaire stemmingsverbeteraar is, wordt het ook in verband gebracht met verhoogde niveaus van stresshormonen in het lichaam. Dit resulteert in rusteloosheid en angst.
 • Koffie is een uitstekend diureticum, maar bij overmatige consumptie kan het uitdroging en vermoeidheid veroorzaken. Het kan het vocht van je huid onttrekken en een droge en ruwe huid veroorzaken.
 • Omdat cafeïne de alertheid verhoogt, is het een van de belangrijkste oorzaken van slapeloosheid. Het wordt aangeraden om de laatste kop koffie minimaal 6 uur voor het slapengaan te drinken.
 • Koffieconsumptie wordt niet aanbevolen tijdens de zwangerschap, omdat cafeïne schadelijk kan zijn voor de ontwikkeling van de foetus. Overmatige consumptie van koffie verhoogt het risico op een miskraam, vroeggeboorte en een laag geboortegewicht.

Dus, beste liefhebbers van zwarte koffie, nu je de gezondheidsvoordelen van je favoriete drankje kent, trek je mouwen op, zet wat hete zwarte koffie en drink het op! Zorg ervoor dat je het brouwt zoals we je hebben aanbevolen, dus geniet van het lekkerste drankje ooit! Als je nieuwe manieren weet om koffie te zetten of speciale ingrediënten om eraan toe te voegen om het smaakvol te maken, laat het ons dan weten door ons hieronder te schrijven!