Als je opgegroeid bent met het eten van zelfgekookt voedsel, moet je de tarowortel goed kennen. Tarowortel, een hoofdgroente in de meeste huishoudens, staat in het Hindi bekend als “Arbi”. Het wordt ook “Chamagadda” genoemd in het Telugu, “Chepankizhangu” in het Tamil, “Kacchalo” in Punjabi. Tarowortel wordt op grote schaal gekweekt in India, maar zou zijn oorsprong hebben in Maleisië. Het staat bekend om zijn nootachtige smaak en lichtzoete smaak. Arbi-groente zit boordevol koolhydraten, foliumzuur, ijzer, vitamines en mineralen en is een van de beste geschenken van de natuur aan de mensheid. Laten we de vele voordelen van tarowortel voor onze gezondheid eens nader bekijken.

Voordelen van tarowortel

Wat is Taro-wortel??

Tarowortel is de knolsteel van de Taro-plant, die lange, brede bladeren heeft. Ook wel “Olifantenoren” genoemd, deze bladeren zijn ook behoorlijk eetbaar en voedzaam. Taro Wetenschappelijke naam is “Colocasia esculenta”. Aangenomen wordt dat de knollen in ruwe vorm giftig zijn vanwege de grote hoeveelheden oxalaten. Indiase Taro is een zetmeelrijke knolgewas met een bruine buitenkant en witte pulp aan de binnenkant. Het lijkt qua smaak en textuur op een aardappel na het koken

Is Taro gezond??

Taro is een van de gezondste voedingsmiddelen die op de markt verkrijgbaar zijn. Het staat bekend als darmvriendelijk vanwege de grote hoeveelheden voedingsvezels. Taro heeft ook een lage GI en wordt door de artsen aanbevolen voor diabetespatiënten. Het is rijk aan ijzer en folaat, wat helpt bij het voorkomen van bloedarmoede en energieverlies. Het is ook bekend dat tarowortel veel soorten dodelijke kankers voorkomt.

Taro Voedingsfeiten:

Bekijk de voedingswaarde van Tarowortel in gekookte vorm, per portie van 132 gram:

 • Totaal aantal calorieën: 187
 • Voedingsvezels: 6,7 gram
 • Vitamine E: 19 % van de DV
 • Potassium: 18 % van de DV
 • Koper: 13% van de DV
 • Vitamine C: 11% van de DV
 • Fosfor: 10% van de DV
 • Magnesium: 10% van de DV

Hoe tarowortel te eten??

Tarowortel moet altijd worden gebruikt na goed koken. Het is ofwel gekookt, geroosterd of gestoomd. Het koken van taro is een tijdrovend proces. Het wordt meestal onder druk gekookt om tijd en moeite te besparen. Taro wordt ook gebruikt bij het maken van frites, waar het voorgekookt en gebakken wordt in hete olie voor knapperigheid.

Beste Taro Root-voordelen voor gezondheid, haar & Huid:

Hier hebben we 16 beste tarowortelvoordelen voor huid, haar en gezondheid ingeroepen. Laten we ze eens bekijken.

1. Geweldig energievoedsel:

Arbi heeft voordelen door u goede energie te geven. Er zijn enzymen in Taro-groente die helpen bij het geven van langdurige energie aan het lichaam en dit maakt het ook perfect voor atleten. De lage glycemische index in de groente zorgt ervoor dat het lichaam wegblijft van vermoeidheid. Het is een van de eersteklas taro-voordelen.

2. Helpt bij een betere spijsvertering:

Er zitten veel vezels in tarogroente, waardoor het perfect is voor de regulatie van de darmen en voor het helpen bij de spijsvertering. Het hele proces begint goed te werken met elke dag een kleine portie van deze groente. Door bulk aan de ontlasting toe te voegen, reinigt Taro-wortel ook je maag om constipatie te voorkomen.

3. Bevordert gewichtsverlies:

Een van de beste voordelen van Arbi-groenten is de bevordering van gewichtsverlies. Het helpt je om je langer verzadigd te voelen, waardoor de hongergevoelens en de consumptie van extra calorieën gedurende de dag onder controle worden gehouden. Dit beheerde het gewicht en zorgt voor lage calorieën in het lichaam waar taro om bekend staat.

4. Verlaagt de bloeddruk:

Voedingsmiddelen met een laag natriumgehalte zijn perfect voor mensen die last hebben van hypertensie, ook wel bekend als hoge bloeddruk. Taro-groente is zeker laag in dit mineraal, waardoor het perfect is voor patiënten met hoge bloeddruk. Het geeft je een minimale hoeveelheid natrium die belangrijk is om de nier schoon te houden en de waterretentie weg te spoelen.

5. Maag reinigen:

Om het afval uit de maag te verwijderen, heb je vezelrijk voedsel nodig en tarogroente is een ideale keuze om te maken. Daarnaast zal het eten van taro dergelijke situaties later in het leven voorkomen waarin u mogelijk ontlastingsretentie heeft. Het ververst het systeem volledig.

6. Voorkomt kanker:

De polyfenolen in taro-groente zijn wat je hier helpt. Het is een krachtige antioxidant die behoort tot de categorie vitamine A en helpt bij het voorkomen van kanker. Taro-groente heeft ongeveer 160% van de totale behoefte die het lichaam aan vitamine A heeft. Dit is een van de belangrijkste gezondheidsvoordelen van Taro.

7. Versterkt botten en tanden:

Het magnesium- en vitamine E-gehalte in tarogroente is perfect voor het behoud van de botsterkte. Daarnaast helpt het bij het herstellen van uw mondgezondheid door uw tanden sterk en gezond te houden. Regelmatige consumptie van Taro-wortel kan uw skelet versterken en uw risico op fracturen verlagen.

8. Culinaire voordelen:

Van de wortels en de bladeren van de tarogroente is bekend dat ze een aantal geweldige en sterke smaken hebben. De nootachtige smaak van deze delen helpt bij het bereiden van veel gerechten en verbetert de smaak. Curry’s, chips en gepureerde taro kunnen net zo goed worden gemaakt als voor het maken van cakes.

9. Rijke bron van aminozuren:

Er zijn 17 verschillende soorten aminozuren aanwezig in tarogroente. Samen met deze omega vetzuren 3 zuren en omega vetzuren 6 zuren zijn ook aanwezig voor algeheel welzijn. Het helpt ook bij het voorkomen van kanker, het herstellen van de cardiovasculaire gezondheid en het voorkomen en behandelen van veel andere ziekten. Het is nog een goede reden waarom je taro zou moeten eten.

10. Regelt de bloedsuikerspiegel:

Een van de belangrijkste voordelen van het eten van Taro-wortel is de diabetesvriendelijke eigenschappen. Het is bekend dat tarowortel zeer gunstig is voor diabetespatiënten type 2. Het kan helpen bij het op peil houden van de bloedsuikerspiegel, met zijn vezelrijke pulp. Tarowortel verzadigt het hongerniveau met weinig calorieën en kan ook de insulineproductie in het systeem regelen.

11. Verbeterde hartgezondheid:

Mensen die lijden aan hart- en vaatziekten wordt geadviseerd om regelmatig Tarowortel te gebruiken. Het is een van de gezondste manieren om alle essentiële voedingsstoffen in het lichaam op te nemen. Deze kaliumrijke groente doet veel goeds voor je hart door de vaatwanden te ontstoppen en het cholesterolgehalte in het lichaam te verlagen.

12. Voorkomt veroudering:

Tarowortel is rijk aan antioxidanten die oxidatieve stress op de cellen, veroorzaakt door vrije radicalen, kunnen verminderen. Door de groei van nieuwe cellen aan te moedigen, bevordert de tarowortel een jonger en frisser uitziende huid. Het helpt bij het vertragen van de tekenen van veroudering, zoals vlekken, donkere vlekken, rimpels en fijne lijntjes.

13. Verbetert het gezichtsvermogen:

Tarowortel kan de oogzenuwen versterken met krachtige anti-oxidanten zoals beta-caroteen, cryptoxanthine. Dit resulteert in een verbeterd zicht en een verminderd risico op maculaire degeneratie. Het is ook bekend dat tarowortel staar en andere oogaandoeningen voorkomt. Eet een gezonde portie Tarowortel om van een goede gezondheid te genieten.

14. Verhoogt de immuniteit:

Tarowortel is een geweldige immuniteitsbooster. Het zit boordevol antioxidanten zoals bètacaroteen, die de potentie hebben om infectieveroorzakende microben te bestrijden. Tarowortel kan ook veel verkoudheden en hoesten voorkomen om u te helpen weg te blijven van antibiotica en andere medicijnen.

15. Verbetert de bloedcirculatie:

IJzer en koper aanwezig in Taro-wortel zijn twee meest essentiële componenten die nodig zijn voor een goede bloedcirculatie in het lichaam. Ze helpen bij het verhogen van het aantal rode bloedcellen, die nodig zijn voor de zuurstofvoorziening van de vitale organen. Door de kans op bloedarmoede te verkleinen, helpt Tarowortel je ook om te gaan met vermoeidheid, gebrek aan concentratie en hoofdpijn.

16. Verdikt haar:

Tarowortel zit boordevol foliumzuur en ijzer, die essentieel zijn voor de sterkte van je haarzakjes. Het helpt bij het toevoegen van volume aan je haar door nieuwe haarspruiten aan te moedigen. Koper dat in de wortel aanwezig is, kan ook vergrijzing van het haar voorkomen en het glanzend en zwart maken. Er wordt ook aangenomen dat het haarbreuken vermindert.

Taro-bijwerkingen:

Hieronder vindt u enkele van de veelvoorkomende arbi-plantaardige bijwerkingen:

 • Tarowortels bevatten oxalaten, die bij contact met de blote huid allergische reacties kunnen veroorzaken.
 • Ongekookte tarowortel kan een branderig en jeukend gevoel in mond en keel veroorzaken.
 • Het is bekend dat het in bepaalde gevallen nier- en galstenen vormt.
 • Tarowortel kan ook jichtproblemen verergeren.

Nu je de geweldige voordelen van tarowortel hebt gezien, is het tijd om het serieus te nemen! Tarowortel, wanneer gekookt tot in de perfectie, zorgt niet alleen voor een geweldige bevredigende maaltijd, maar helpt ook bij het bevorderen van een beter welzijn. Het moet een onderdeel worden van uw uitgebalanceerde dieet om alle vitamines en mineralen die uw lichaam nodig heeft, op te nemen. Gefrituurde frites raden we echter af, omdat dit kan leiden tot slechte cholesterol.