Ga naar een van de authentieke Noord-Indiase restaurants en je zult zeker Lobia dal op het menu zien! Lobia of Cowpeas zijn een soort peulvruchten die worden gebruikt voor het maken van Dal, salades en zelfs soepen. Ze zijn een van de meest verbouwde eenjarige gewassen in India. Cowpea in het Hindi wordt “Lobia” genoemd. Het wordt ook “Bobbarlu” genoemd in Telugu, “Karamani” in Tamil, “Chavli” in Marathi en “Alasande” in Kannada. Lobia-zaden zijn geweldige bronnen van eiwitten, vitamines en mineralen, waardoor ze een van de meest economische superfoods zijn. Van hulp bij gewichtsverlies tot het stimuleren van je immuunsysteem, Cowpeas staan ​​bekend om hun heerlijke goedheid. Laten we enkele van de beste voordelen van Cowpeas (Lobia-voordelen) voor ons lichaam leren kennen.

Voordelen van Cowpeas (lobia) met voedingsfeiten

Wat is Cowpea??

Cowpea is een boonsoort, die langwerpig en groen van kleur is. De peulen van deze bonen worden Lobia of Cowpeas genoemd. De wetenschappelijke naam van Cowpea is “Vigna Unguiculata”. Ze werden aanvankelijk gebruikt voor het voeren van vee, waardoor ze de typische naam kregen. Cowpeas worden ook wel Black-eyed peas genoemd, vanwege hun zwarte vlek op de ovale, crèmekleurige boon. Ze zijn een nietje in het Noord-Indiase dieet en worden gebruikt voor het maken van een verscheidenheid aan gerechten.

Soorten Cowpeas:

Cowpeas, die voor menselijke consumptie worden gekweekt, is bekend onder vele namen, afhankelijk van de kleine verandering in variëteit. Laten we eens kijken naar enkele van de populaire soorten Cowpeas:

 • Black Eyed Peas
 • zuidelijke erwt
 • Kousenband
 • Catjang
 • Crowder Erwt

Zijn Cowpeas Gezond??

Cowpeas zijn een van de gezondste voedingsmiddelen om in uw dieet op te nemen. Ze zijn verrijkt met goede hoeveelheden proteïne om vegetariërs te helpen hun tekortkomingen te overwinnen. Lobia staat ook bekend om het stimuleren van energie en speelt een sleutelrol bij het opbouwen van spieren. Het is ook goed in voedingsvezels om spijsverteringsstoornissen te voorkomen en constipatie te voorkomen.

Cowpea-voedingsfeiten:

Hieronder vindt u de voedingswaarde van Lobia per 100 gram portie:

 • Totaal aantal calorieën: 100
 • Totaal koolhydraten: 21 gram
 • Eiwitten: 8 gram
 • Voedingsvezels: 7 gram
 • Natrium: 4 mg
 • Potassium: 278 gram
 • Ijzer: 13 %
 • Vitamine B6: 5 %
 • Magnesium: 13 %

Hoe Cowpeas te koken?

Het kennen van de juiste manier om cowpeas te koken is de eerste stap naar een goede gezondheid. Het consumeren van rauw of half gekookt kan leiden tot ernstige indigestie. Volg de stappen om Lobia perfect gebakken te krijgen:

 • Was Lobia-zaden grondig met water.
 • Week ze een nacht door ze goed af te dekken met water.
 • Giet de volgende dag het water af en doe ze in een snelkookpan.
 • Voeg water en een beetje zout toe.
 • Kook voor 2-3 fluitjes.
 • Als de druk eenmaal laag is, zie je een stevige, maar goed gekookte Lobia.

Topvoordelen van Cowpeas voor huid, haar & Gezondheid:

Hier hebben we 16 uitstekende gezondheidsvoordelen van Cowpeas ingeroepen. Laten we ze eens bekijken.

1. Verlaagt slechte cholesterolwaarden:

De oplosbare vezels en het eiwitgehalte in cowpea maken het een perfecte manier om het slechte cholesterol of het LDL uit het lichaam te verlagen. De fytosterolen die erin zitten helpen alleen om de cholesterol op peil te houden. Dit houdt het hart gezond en fit. Dit is een van de beste toepassingen van Cowpea voor je lichaam.

2. Hulp bij gewichtsverlies:

De voedingsvezels helpen bij het wegspoelen van de gifstoffen, opgehoopt vet en cellulitis uit het lichaam als het gaat om cowpea. Afgezien daarvan zijn de bonen volledig caloriearm. Ze zijn zelfs vrij van slechte cholesterol die extra kilo’s aan het lichaam toevoegt. Lobia gebruiken voor gewichtsverlies is de beste manier om op natuurlijke wijze af te vallen.

3. Bestrijdt vrije radicalen:

Er zitten enorme hoeveelheden antioxidanten in cowpeas in de vorm van vitamine C en A. De consumptie van deze bonen in de dagelijkse voeding betekent alleen dat deze zullen helpen bij het wegspoelen van de vrije radicalen uit het lichaam die anders schade aan de huidcellen zouden veroorzaken. Dit helpt ook om kankercellen weg te houden.

4. Reguleert de bloedsuikerspiegel:

De oplosbare vezel in cowpea maakt het perfect voor het absorberen van het extra suikergehalte in het bloed en is een perfecte keuze als het gaat om diabetespatiënten. Lobia staat bekend om zijn lage glycemische index, die uw bloedsuikerspiegel kan reguleren. Zorg ervoor dat je elke dag een kleine portie hebt voor een maximaal resultaat.

5. Voorkomt maagaandoeningen:

Cowpeas kan alle maagproblemen aan, evenals die van de pancreas en milt. Het idee is om de organen goed te versterken en hun functies zo te stimuleren dat alle problemen in latere stadia worden behandeld en voorkomen. Het kalmeert ook de verergerde stoelgang als een extra voordeel hier.

6. Voorkomt tekenen van veroudering:

Samen met het gehalte aan antioxidanten en de vezels die helpen bij het wegspoelen van de vrije radicalen die huidbeschadiging veroorzaken, is cowpea een perfect voedingsmiddel voor diegenen die tekenen van veroudering willen vertragen. Deze antioxidanten herstellen tevens de reeds beschadigde huidcellen en zorgen voor een stevige, elastische en jeugdige huid. De huid is glad en vrij van lelijke tekenen zoals rimpels en fijne lijntjes.

7. Voedt de huid:

De eiwitgehaltes in cowpea zijn perfect voor een goede gezondheid van de huid. Het is ook rijk aan antioxidanten die je huid van binnen kunnen herstellen en het vrij houden van elke vorm van schade. Door de maag te reinigen met voedingsvezels, kan Lobia helpen bij het geven van een natuurlijke glans aan uw huid.

8. Bestrijdt haaruitval:

Regelmatige inname van cowpeas zorgt voor een goed proteïnegehalte waaruit de haarlokken bestaan. Dit betekent alleen dat je probleemloze haarlokken kunt hebben en zo voor een goede controle over haaruitval kunt zorgen. Het maakt de lokken ook gezond en verbetert de haargroei.

9. Verbetert de gezondheid van het hart:

Er zijn enkele secundaire metabolieten flavonoïden in dit soort bonen die we kennen als cowpeas. Dit helpt zowel bij de behandeling als bij het voorkomen van alle cardiovasculaire problemen. Met een verlaagd cholesterolgehalte en een gereguleerde bloeddruk, kunt u de risico’s op hartaandoeningen vermijden.

10. Bevordert een betere spijsvertering:

Een van de beste gezondheidsvoordelen van Cowpeas zijn de spijsverteringseigenschappen. Met 28% voedingsvezels in 100 g Cowpeas weet je zeker dat je vrij bent van constipatie. Door ze in aanbevolen porties in uw dieet op te nemen, kunt u meer massa aan uw ontlasting toevoegen en uw spijsvertering versnellen.

11. Veroorzaakt slaap:

Cowpeas zijn rijk aan magnesium en een stof genaamd tryptofaan, die bekend staat om hun zenuwontspannende eigenschappen. Het nemen van een goede portie Lobia als vroeg diner kan je gestresste zenuwen kalmeren en een betere slaap bevorderen. Dit is een van de beste gezondheidsvoordelen van Lobia voor mensen die lijden aan chronische slapeloosheid.

12. Werkt als een ontgifter:

Een ander belangrijk voordeel van het eten van cowpeas zijn de natuurlijke ontgiftende eigenschappen. Cowpeas hebben grote hoeveelheden voedingsvezels, die je maag kunnen reinigen en bevrijden van de onnodige massa. Het kan zelfs gifstoffen uit je lichaam wegspoelen en je helpen een schoon systeem te behouden.

13. Helpt bij kankerpreventie:

Cowpeas zijn een goede bron van vitamine C, een natuurlijke antioxidant. Van vitamine C is bekend dat het vrije radicalen bestrijdt die je lichaam beschadigen door oxidatieve stress. Door de snelheid van deze vrije radicalen te verlagen, kunt u er zeker van zijn dat u uw risico op veel dodelijke vormen van kanker verlaagt.

14. Verhoogt uw immuunsysteem:

Lobia zit boordevol goede hoeveelheden vitamine A, vitamine C en andere belangrijke voedingsstoffen die je immuunsysteem kunnen versterken. Regelmatige consumptie van cowpeas kan verschillende infectieveroorzakende microben afweren. Lobia eten is een van de effectieve manieren om je lichaam te beschermen tegen vele mogelijke ziekten.

15. Biedt gezondheid en glans aan haar:

Lobia is eiwitrijke linzen die de haarwortels kan versterken en volume kan geven. Als een belangrijke bron van belangrijke vitamines en mineralen, helpt Lobia bij het herstellen van je haar en het verminderen van breuken als gevolg van schade. Het is ook goed in ijzergehalte, wat haaruitval en dunner wordend haar kan voorkomen.

16. Behandelt bloedarmoede:

Cowpeas zit boordevol ijzer om chronische bloedarmoedepatiënten te helpen omgaan met ijzertekorten. Gebrek aan ijzer kan de bloedtoevoer in het lichaam verstoren, waardoor zuurstof naar de lichaamsorganen wordt beroofd. Het is belangrijk om elke dag een portie Lobia te consumeren om dit verlies op te vangen en uw hemoglobinegehalte in het lichaam te verbeteren.

Cowpeas-bijwerkingen:

Hoewel cowpeas over het algemeen als veilig voor consumptie worden beschouwd, kan te veel eten zeker tot veel problemen leiden. Hier zijn enkele van de nadelen van Lobia:

 • Indigestie
 • Braken
 • boeren
 • Winderigheid
 • Stinkende ontlasting
 • Constipatie
 • Buikkrampen
 • slaperigheid
 • Zwaarte in lichaam

Nu je hebt geleerd over de vele voordelen van Cowpeas, is het tijd om een ​​storm in je keuken te koken. Lobiabonen zijn vrij veelzijdig in het koken en kunnen worden gebruikt om veel gerechten te maken. Je kunt proberen Lobia dal te maken of wat gekookte lobia toevoegen aan salades voor extra smaak en gezondheid. Probeer ze in uw Kebabs te pureren of gebruik de geroosterde om te snacken. Met tonnen recepten die online beschikbaar zijn, zullen je excuses om Lobia niet te eten gewoon niet werken!