Het woord “cafeïne” is altijd in verband gebracht met negatieve effecten. Cafeïne staat bekend om het geven van een tijdelijke “high” toestand en het veranderen van je geest. Het wordt ook beschouwd als slecht voor je maag en lever! Er is echter niet veel bekend met de positieve effecten op dit middel. Cafeïne wordt aanbevolen in kleine doses om verschillende soorten ziekten zoals kanker, hartaandoeningen en zelfs diabetes type 2 af te weren. In dit artikel zullen we u verrassen door enkele van de voordelen van cafeïne te bespreken wanneer deze in gematigde hoeveelheden worden geconsumeerd!

Voordelen van cafeïne voor huid, haar & Gezondheid

Wat is cafeïne??

De geschiedenis van cafeïne gaat terug tot de 6e eeuw toen koffie voor het eerst werd verbouwd om te drinken. Het woord is afgeleid van het Duitse woord “Kaffee”, wat zich letterlijk vertaalt naar koffie. Cafeïne is een belangrijk middel dat ook in veel dranken zoals thee en cacaoproducten wordt aangetroffen. Het is een stimulerend middel dat werkt op de hersenen en het zenuwstelsel om u te helpen alert te blijven. Het wordt veel gebruikt in veel gezondheidsdranken om je een onmiddellijke energieboost te geven en vermoeidheid te verminderen. Cafeïne kan ook de slaap verdrijven en je lang actief houden.

Is cafeïne goed voor de gezondheid??

Ja! In tegenstelling tot het algemene idee dat cafeïne alleen maar gevaren voor je lichaam vormt, kan het ook goed werken! Cafeïne kan je zenuwen ontspannen en je humeur verbeteren. Het vermindert ook de symptomen van depressie en geeft je een verjongd gevoel. Cafeïne kan uw spijsvertering en metabolisme verbeteren en daardoor helpen bij het afvallen.

Cafeïne Dosering/Dag:

  • U kunt elke dag ongeveer 300 mg – 400 mg cafeïne consumeren zonder grote nadelige effecten op uw lichaam.

Voordelen van cafeïne voor huid, haar & Gezondheid:

Hier hebben we 17 geweldige cafeïnegebruiken voor gezondheid, haar en huid ingeroepen. Laten we ze eens bekijken.

cafeïne gebruikt

1. Onmiddellijke energiebooster:

Een geweldige manier om uw training veel effectiever te maken, is door cafeïne aan uw dieet toe te voegen. Dit kunt u eenvoudig doen door direct na de training een kopje sterke koffie te drinken. Je verbrandt veel calorieën, stimuleert de stofwisseling en verliest effectief gewicht. De meeste mensen die de neiging hebben om elke dag koffie te drinken, zijn over het algemeen fit en actief in vergelijking met degenen die dat niet doen. Dit is een van de belangrijkste voordelen van cafeïne.

2. Verlicht stress:

Omdat werk een zeer belangrijk onderdeel van ons leven is, hebben we soms de neiging om te vergeten dat te veel ervan ons kan opeten. Ja, ik heb het over stress. Door de oneindige werkdruk is het gemakkelijk om snel gestrest en opgewonden te raken. Om dit tegen te gaan is belangrijk. Anders heeft u negatieve gevolgen voor uw gezondheid. Dus om jezelf uit deze situatie te redden, moet je wat cafeïne gaan gebruiken. Door elke dag een kopje koffie te drinken, ben je zeker stressvrij en ontspannen.

3. Regelt uw bloeddruk:

De meeste mensen met bloeddruk lopen altijd het risico op gevaarlijke gezondheidsproblemen en ziekten. Een eenvoudige en gemakkelijke oplossing voor dit probleem is cafeïne. Met behulp van dit verbazingwekkende natuurlijke ingrediënt kun je je bloeddruk onder controle houden en elke vorm van ziekte voorkomen. Het zal je bloedvaten enorm ondersteunen en je zult met behulp hiervan een gelukkig en gezond leven leiden.

4. Vermindert vermoeidheid:

Ben jij een van die mensen die het gevoel hebben dat ze niet genoeg kracht hebben? Heb je ooit geprobeerd een sport te spelen en viel je er middenin terug omdat je geen energie meer had? Welnu, als je met een van deze problemen te maken hebt gehad, dan heb je geen kracht en kracht. Maar er is geen reden meer om te piekeren. Omdat we speciaal voor jou een geweldige oplossing hebben bedacht. En je hebt het goed geraden. Het is cafeïne. Als u elke dag 6 tot 9 kopjes van deze gezonde drank drinkt, verbetert u uw prestaties en kunt u elke keer beter werken.

5. Verlaagt de kans op hartziekten:

Preventie van hart- en vaatziekten is een van de belangrijkste gezondheidsvoordelen van cafeïne. Volgens een beroemde studie die ongeveer vijftien jaar werd uitgevoerd, hadden 40.000 vrouwen die elke dag koffie dronken minder kans op hartaanvallen of eender welk hartrisico. Soortgelijke resultaten zijn ook bij mannen aangetoond. Voeg echter minder suiker toe aan uw koffie om betere resultaten te krijgen.

6. Vermindert spierpijn:

Een geweldige manier om spierpijn te verminderen, is door elke dag koffie te drinken. Dit zal u helpen binnen 48 uur te herstellen van de vreselijke toestand. Volgens één onderzoek konden degenen die koffie dronken sneller van hun pijn afkomen in vergelijking met degenen die dat niet deden. Het beste van cafeïne is dat het direct op de spieren inwerkt om steeds grotere kracht en kracht te produceren. Je zult hierdoor ook veel afvallen.

7. Voorkomt kanker:

Omdat koffie natuurlijk en biologisch is, kun je hier verschillende gezondheidsvoordelen van verwachten. De beste die tot nu toe is gezien, is de vermindering van kanker. Als je aan kanker lijdt of denkt dat je er om wat voor reden dan ook vatbaar voor bent, probeer dan gewoon elke dag wat koffie te drinken. Volgens een onderzoek hadden meer dan 67.000 vrouwen die elke dag vier kopjes koffie dronken minder kans om kanker in hun lichaam te ontwikkelen dan degenen die dat niet deden. Het ontgift het lichaam en is ook gunstig gebleken voor mannen.

8. Verlaagt slecht cholesterol:

Een ander groot en belangrijk voordeel dat u uit cafeïne zult halen, is de verlaging van het cholesterolgehalte in uw lichaam. Cholesterol kan soms zeer schadelijk zijn en leiden tot ernstige aandoeningen en ziekten. Om dit probleem uit te bannen, drink je gewoon elke dag twee kopjes koffie. U zult verrast zijn als u aan het einde van de maand ziet hoeveel uw gezondheid en conditie is verbeterd.

9. Bevordert gewichtsverlies:

Als je denkt dat je snel aankomt, raden we je aan elke dag wat koffie te drinken. Dit drankje helpt je om de hele dag door veel calorieën te verbranden en zorgt ervoor dat je ver weg blijft van het opstapelen van de kilo’s. Volgens de studie konden vrouwen die elke dag twee kopjes koffie dronken 2,5 kilo afvallen in vergelijking met degenen die dat niet deden. Het is duidelijk dat koffie een geweldige oplossing is voor mensen met een langzame stofwisseling en ook voor mensen die proberen wat kilo’s kwijt te raken.

10. Verbetert het geheugen:

Als je altijd hebt gedacht dat de oplossing voor een traag geheugen gewoon noten en groenten is, dan wil je misschien twee keer nadenken. Noten en groenten kunnen je zeker helpen om dingen beter te leren en te onthouden, maar niets werkt beter in vergelijking met cafeïne. Cafeïne stimuleert de geheugenconsolidatie en helpt u beter te presteren tijdens tests en examens.

11. Ontgift de lever:

Studies tonen aan dat cafeïne ontgiftende effecten heeft op de lever. Het helpt bij het verminderen van de risico’s van leveraandoeningen zoals cirrose met een significant percentage van 84%. Zelfs als u aan bestaande ziekten lijdt, kan cafeïne uw respons verbeteren en de kans op overlijden verkleinen.

12. Bevordert de haargroei:

Cafeïne is een uitstekende stimulans om de haargroei te bevorderen. Het is bekend dat het je haarstructuur verbetert en het vanaf de wortels versterkt. Dit is de reden waarom cafeïne veel wordt gebruikt in veel haarproducten zoals shampoos, haarcrèmes en conditioners voor gezond haar. Van cafeïne wordt ook aangenomen dat het slapende haarzakjes activeert en nieuwe groei stimuleert. Dit is een van de beste voordelen van het drinken van cafeïne.

13. Kan vette lever verminderen:

De voordelen van cafeïne voor de gezondheid van de lever zijn bekend. Naast het verminderen van de risico’s op leveraandoeningen, is het ook bekend dat het de leververvetting verlaagt. Het wordt aanbevolen om één kopje cafeïnehoudende drank te nemen om niet-alcoholische leververvetting te behandelen en in zeldzame gevallen volledig om te keren.

14. Verlaagt het risico op nierstenen:

Volgens onderzoek was het bekend dat cafeïne-inname de snelheid van niersteenvorming verlaagt. Hoewel het een algemeen idee is dat cafeïnedranken de kans op stenen kunnen vergroten, is het bekend dat kleine doses deze kunnen genezen. De beschermende maatregelen van cafeïne tegen hen blijven in studie.

15. Verlaagt het risico op diabetes type 2:

Van cafeïne is bekend dat het positieve effecten heeft op patiënten met diabetes type 2. Een paar patiënten die cafeïnepillen kregen toegediend, vertoonden verbeterde resultaten in vergelijking met de rest van de dagen. Van cafeïne is bekend dat het ook de reactie van het lichaam op insuline beïnvloedt. Deze punten worden echter grotendeels bestudeerd en hebben mogelijk aanvullend bewijs nodig om te bewijzen.

16. Genezen van astma:

Cafeïne bevat een stof genaamd theofylline, een bronchodilatator. Dit is de reden waarom cafeïne kan helpen bij het opruimen van je neusholtes om een ​​betere luchtstroom mogelijk te maken. IT helpt ook bij het verminderen van de symptomen van astma-achtige piepende ademhaling, kortademigheid en hoesten. De voordelen van cafeïne voor de longgezondheid worden hierboven ook besproken.

17. Bescherming tegen Parkinson:

Een wetenschappelijk onderzoek toont aan dat cafeïne het risico op de ziekte van Parkinson kan verminderen met zijn neuroprotectieve eigenschappen. Het is ook bekend dat het het risico op degeneratieve ziekten zoals de ziekte van Alzheimer vertraagt. Naast het drinken van je dagelijkse kopje koffie, kan het uitvoeren van fysieke en mentale oefeningen je lang gezond houden.

Hoewel cafeïne boordevol voordelen zit, kan overconsumptie zeker veel gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Ook mag cafeïne nooit worden behandeld als een direct medicijn voor het genezen van een van de bovengenoemde gezondheidsproblemen. U moet altijd een arts raadplegen om de feiten te verifiëren voordat u probeert uw lichaam met cafeïne te vullen. Aan de andere kant is een kop of twee koffie beter dan slecht voor je!