Als je dacht dat het bij abrikozen allemaal om hun heerlijk zoete pulp ging, heb je het mis! Abrikozenzaden zijn ook eetbaar en zitten boordevol voeding. Ze zijn een rijke bron van veel belangrijke voedingsstoffen zoals vitamine b17, eiwitten en vezels. De veiligheid van deze zaden staat echter voortdurend ter discussie, omdat werd vastgesteld dat het eten ervan in grote hoeveelheden een ernstige bedreiging kan vormen voor het menselijk leven. Om dezelfde reden worden abrikozenzaden ook van de commerciële markten verbannen. Dit artikel werpt licht op enkele van de belangrijkste voordelen van abrikozenzaden voor ons lichaam wanneer ze in zeer kleine hoeveelheden worden ingenomen. We raden echter af om ze te eten zonder een arts of een gezondheidsdeskundige te raadplegen.

Voordelen van abrikozenzaden voor huid, haar & Gezondheid

Wat zijn abrikozenzaden??

Abrikozen behoren tot de familie van steenvruchten, die een steen in het midden hebben. In de put van deze “stenen” bevinden zich de zaden of pitten. Ze lijken qua uiterlijk op een amandel, met een bruine buitenlaag en een witte binnennoot. Abrikozenzaden worden vaak gebruikt voor het extraheren van olie, schoonheidsproducten en medicijnen.

Zijn abrikozenzaden goed voor de gezondheid??

Hoewel abrikozenzaden voedingsrijk voedsel zijn, zijn ze gevaarlijk als ze in overmaat worden ingenomen. Recente onderzoeken hebben aangetoond dat de vitamine B17 die in deze zaden aanwezig is, wordt omgezet in cyanide wanneer het wordt gemengd met vitamine C. Cyanide kan in uw maag oplossen en zich in uw bloedsomloop verspreiden, waardoor u onmiddellijk sterft!

Abrikozenzaden Voedingsfeiten:

Hieronder vindt u de voedingsverdeling van abrikozenpitten per 100 g portie:

 • Totaal aantal calorieën: 578
 • Totaal vet: 50,45 gram
 • Koolhydraten: 13,77 gram
 • Voedingsvezels: 7,9 gram
 • Suikers: 3,81 gram
 • Eiwit: 25,32 gram
 • Vitamine A: 2%
 • Vitamine C: 1 %
 • Calcium: 17%
 • Ijzer: 16 %

Hoeveel abrikozenzaden kan ik dagelijks nemen??

Experts raden aan te beginnen met slechts één abrikozenzaad per dag en dit geleidelijk te verhogen tot niet meer dan 10 per dag. Het is ook belangrijk om te controleren op allergische reacties en andere ongewone symptomen zoals duizeligheid, hoofdpijn enz. Als u chronische gezondheidsproblemen heeft, wordt geadviseerd om weg te blijven van deze zaden.

Geweldige voordelen van abrikozenzaden voor huid en haar & Gezondheid:

Hier hebben we 17 beste abrikozenpitvoordelen voor gezondheid, haar en huid ingeroepen. Laten we ze eens bekijken.

voordelen van abrikozenzaden

1. Natuurlijke exfoliant:

Abrikozenzaden hebben milde en zachte exfoliërende eigenschappen om de dode cellen en mee-eters op je huid te verwijderen. Je kunt in een paar minuten een effectieve scrub maken van abrikozenzaden. Door de poedervorm van abrikozenzaden te mengen met olijfolie en deze op de huid te gebruiken, kunt u niet alleen een goede exfoliatie bereiken, maar ook een stralende huid die aantrekkingskracht uitoefent. Het reinigt de huid ook goed diep. De stralende teint is iets waar je dol op zult zijn.

2. Regelt de bloeddruk:

Vitamine B17 in abrikozenzaden is een van de voordelen die u kunnen helpen een evenwicht te vinden met de bloeddrukniveaus en ook de problemen met hoge bloeddruk bij veel mensen te verminderen. Je kunt ze in verschillende gerechten gebruiken om het voordeel te halen. Dit is echter geen op bewijs gebaseerde verklaring en het is belangrijk om met een arts te overleggen voordat u het gebruikt.

3. Heeft eigenschappen tegen kanker:

De vitamine B17 is een voedingsstof die bekend staat voor het voorkomen van kanker en het is in goede hoeveelheden aanwezig in abrikozenzaden, waardoor u van dit voordeel kunt proeven. Abrikozenzaden helpen bij het doden van de kankercellen zodra ze zijn gemaakt. Studies tonen echter ook aan dat de verbindingen in deze zaden het lichaam kunnen schaden, samen met het vernietigen van de kwaadaardige cellen en daarom wordt het niet aanbevolen om abrikozenzaden voor kanker te gebruiken zonder een arts te raadplegen.

4. Versterkt het immuunsysteem:

Om het immuunsysteem te behouden, moet men abrikozenzaden eten in de dagelijkse maaltijden. Dit betekent zowel preventie als een behandeling voor veelvoorkomende kwalen zoals verkoudheid en griep. Dit gebeurt wanneer de lichaamskracht wordt gestimuleerd met natuurlijke producten zoals abrikozenzaden. Het helpt het lichaam om allerlei soorten infecties te bestrijden.

5. Culinaire voordelen:

Abrikozenpitten geven een goede smaak aan de gerechten. De olie uit de zaden wordt gebruikt voor kookvoordelen en kan ook in verschillende salades worden gebruikt. Dit is een van de voordelen waar u zich graag aan zou houden. Het wordt belangrijk om de dagelijkse doseringslimiet van deze olie te begrijpen om ongewenste gezondheidsstoornissen te voorkomen.

6. Verlicht van artritis:

De ontstekingsremmende eigenschappen van abrikozenzaden maken het een perfecte remedie voor thuis voor het genezen van artritis. Het herbeleefde de pijn en zwelling in de getroffen gebieden als het regelmatig werd ingenomen. U kunt langzaam beginnen met het innemen van een of twee zaden per dag om te controleren op verlichte symptomen van artritis.

7. Voedt je haar:

Meng abrikozenzaadpoeder of olie met een van de drageroliën zoals kokos- of olijfolie en masseer de hoofdhuid goed. Het is bekend om zowel schade aan het haar als het chemisch behandelde haar te behandelen. Daarnaast voegen abrikozenzaden glans en kracht toe aan de haarlokken waar je verliefd op gaat worden.

8. Maakt de huid zacht en soepel:

Abrikozenzaadolie kan worden gebruikt als vochtinbrengende crème voor verschillende delen van de huid, zoals ellebogen, handen, knieën en voeten. Het voegt zachtheid en gladheid toe aan de huid. Het is perfect voor een droge huid, vooral bij koud weer. Je kunt zelfs crèmes en lotions gebruiken die zijn verrijkt met de goedheid van abrikozenzaden voor extra voordelen.

9. Helpt bij massagetherapieën:

Abrikozenzaadolie kan alleen worden gebruikt als massageolie vanwege de geweldige absorberende eigenschappen waardoor het perfect is voor een massage. Afgezien hiervan vermindert het pijn en stress op het lichaam en eventuele ontstekingen. Bovendien hydrateert het ook je huid en maakt het glad en glanzend. Dit zou een van de belangrijke gezondheidsvoordelen van abrikozenzaden zijn.

10. Bevordert een stralende huid:

Abrikozenzaden kunnen worden gemalen en tot olie worden verwerkt, iets dat als een schitterende nachtcrème kan dienen. De voordelen van hydraterende khubani-zaden zijn al besproken en deze keer breiden we de goedheid uit naar een geheel nieuw niveau door abrikoos toe te voegen aan je nachtelijke huidritueel. U zult bij elke toepassing een jongere, frisser uitziende huid opmerken.

11. Afrodisiacum eigenschappen:

Abrikozenzaad wordt beschouwd als een goed afrodisiacum, iets dat gevuld is met lust en sensuele gevoelens oproept. Voordelen van abrikozenzaad in de Britse dagboeken hebben abrikoos genoemd als een vrucht die seksuele drift kan versterken en aanmoedigen.

12. Houdt hartproblemen op afstand:

Gezondheidsvoordelen van abrikozenzaden omvatten ook het zorgen voor je tedere hart en ervoor zorgen dat alles op bestelling werkt. Hier hebben we het over cholesterol- en vetopslag in de kamers en slagaders van je hart, iets dat abrikozenzaad kan verbranden. Met uw cholesterol ingesloten en uw verzadigde vetten uit de verstoppingsgang, kan uw hart veilig en stabiel kloppen.

13. Behandelt kleine snijwonden en schaafwonden:

Abrikozenzaad is een goed ontstekingsremmend product, een van de belangrijkste redenen waarom opgezwollen rode snij- en schaafwonden, schrammen en open wonden zeker kunnen worden behandeld met abrikozenzaadpoeder. De ontstekingsremmende eigenschappen kalmeren en kalmeren het gebied terwijl ze de zwelling behandelen en ook de pijn verminderen.

14. Geneest acne en puistjes:

Het voordeel van abrikozenzaden is ook het verwijderen van de acne op uw huid door ontstekingen te verminderen. Er is al vermeld hoe abrikozenzaden altijd hebben geholpen om je een heldere huid te geven. Naast het verminderen van de ernst van de uitbarstingen, kunnen deze zaden ook vlekken en donkere vlekken behandelen.

15. Vertraagt ​​tekenen van veroudering:

Dit is waar we het hebben over abrikoos als een zegen voor je huid op een ervaren leeftijd. Abrikozenzaden in poedervorm kunnen worden geconsumeerd of als applicator op de gerimpelde oude huid worden aangebracht. Het verbetert niet alleen de elasticiteit van je huid, maar werkt ook bij het verwijderen van andere tekenen zoals donkere vlekken, fijne lijntjes en droogheid.

16. Antimicrobiële eigenschappen:

Antimicrobieel van aard, abrikozenzaden zijn goed voor remedies die schimmel- of microbiële infecties omvatten, zowel op de huid als op de hoofdhuid. Je kunt de goedheid van abrikozenzaden gebruiken om te voorkomen dat schimmelproblemen consequent in je lichaam verschijnen.

17. Behandelt luchtwegaandoeningen:

Artsen in China geloven in de kracht van abrikozenzaden bij de behandeling van veel aandoeningen van de luchtwegen. Patiënten met chronische bronchitis en astma zouden verlichting krijgen van het ongemak van ernstige hoest, ademhalingsproblemen en infecties als gevolg van de slijmoplossende eigenschappen van abrikozenzaden.

Bijwerkingen van abrikozenzaden:

Hoewel abrikozenzaden gezond zijn, wegen hun potentiële risico’s zwaarder dan hun voordelen. Het is zelfs illegaal in de VS om beweringen te doen over het gebruik van abrikozenzaden voor de gezondheid. Deze zaden bevatten een stof genaamd Amygdalin, die wordt omgezet in Cyanide. Laten we eens kijken naar enkele van de meest gevreesde bijwerkingen van deze zaden:

 • Hoofdpijn
 • Misselijkheid
 • Duizeligheid
 • Vermoeidheid
 • Mentale verwarring
 • Hartstilstand
 • Ademloosheid
 • Coma
 • Dood

Veel merken die abrikozenzaden produceren, beweren dat het effect van cyanidevergiftiging door deze voedingsmiddelen vrij minimaal is en niet zo gevaarlijk als mensen denken dat ze zijn. Onderzoeksrapporten stellen echter iets anders. Daarom is het belangrijk om voorzichtig te zijn voordat je deze zaden consumeert. De beste manieren zijn om voor actuele toepassingen te gaan om te genieten van een schone huid en gezond haar. Je kunt ook proberen de Kernel-olie in kleine doses te gebruiken om te voorkomen dat je de voedingsstoffen mist!