Als je naar de kruidenmarkt gaat, zul je waarschijnlijk roodgekleurde strengen zien die zorgvuldig in kleine dozen zijn opgeborgen. In tegenstelling tot de andere kruiden die overal verspreid zijn, wordt saffraan zeer gekoesterd. Saffraan staat bekend als Zafran of Kesar of safran of Saffraan krokus. Het wordt verkregen uit de violetkleurige bloemen van de Kesar-plant. Dit is een van de duurste ingrediënten ter wereld, slechts een gram kost een paar honderd. Ooit uitsluitend gebruikt in de koninklijke keukens, is saffraan nu een hoog aangeschreven element in veel traditionele en moderne culinaire hoogstandjes. Naast het geven van een rijke tint en verrukkelijke smaak aan het voedsel, is saffraan op vele manieren gunstig voor onze gezondheid. Lees verder om meer te weten over deze exotische specerij!

Voordelen van saffraan (kesar) voor huid, haar & Gezondheid

Wat is saffraan??

Saffraan is niets anders dan het roodgekleurde stigma van de saffraanbloemen. Deze rood-paars gekleurde bloemen hebben een bosje “draadjes” in het midden, wat zeer gewaardeerd wordt in de voedingsmiddelen- en medicijnenindustrie. Ze zijn vrij zeldzaam te vinden en er zijn ongeveer 150 bloemen nodig om slechts één gram saffraan op te leveren. De beste saffraan van India wordt verbouwd in heuvelachtige stadjes als Kasjmir en Himachal Pradesh.

Is saffraan goed voor de gezondheid??

Saffraan staat ook bekend als het gouden kruid, omdat het zowel duur als efficiënt is. Wanneer het met melk wordt ingenomen, kan saffraan een rustgevend drankje zijn om een ​​gestoorde geest te troosten. Het zit boordevol essentiële voedingsstoffen zoals ijzer, calcium, magnesium en vitamines zoals C, B6 en A, om het welzijn van ons lichaam te garanderen. Het gebruik en de voordelen van saffraan staan ​​vooral bekend om het geven van een vlekkeloze huid, het behandelen van acne, het verwijderen van pigmentvlekken en zelfs het tegengaan van veroudering..

Saffraan voedingsfeiten:

Hieronder volgt de verdeling van de voedingswaarde van saffraan per 100 gram:

 • Totaal aantal calorieën – 310
 • Totaal vet – 6 gram
 • Natrium – 148 mg
 • Potassium – 1724 mg
 • Totaal koolhydraten – 65 gram
 • Voedingsvezels – 3,9 gram
 • Eiwit – 11 gram
 • Vitamine C – 134 %
 • Vitamine A – 10 %
 • Vitamine B6 – 50 %
 • Magnesium – 66 %
 • Ijzer – 61 %
 • Calcium – 11 %

Hoe saffraan te gebruiken??

Het kruid is ongetwijfeld goed voor onze gezondheid en kan worden gebruikt voor.

 • Koken.
 • Aromatherapie.
 • Zoete gerechten maken.
 • Rijk voedsel maken.
 • Om kleur aan melk toe te voegen.
 • Saffraan voor haar.
 • Saffraan voor de huid.
 • voor ontstekingen.
 • Verlichting van gas en zuurgraad.
 • Algemene welzijn.

Verbazingwekkende voordelen van saffraan voor gezondheid, haar & Huid:

saffraan gebruikt

Laten we enkele van de voordelen van saffraan voor haar, huid en gezondheid begrijpen. Om te weten of je echte saffraan gebruikt, neem je een beetje van het kruid en dompel je het onder in melk of water dat warm is. Valse saffraan zou de vloeistof in een handomdraai kleuren, echte saffraan niet.

1. Verlicht pijn:

Het is bekend dat saffraan als kruid mensen helpt die last hebben van pijn. Het is ook een natuurlijk kruid dat ook helpt bij het verminderen van een groot aantal kwalen in het lichaam. Controleer de heilige leerboeken en er zou een vermelding zijn van het kruid dat wordt aangeboden als medicijn of wordt gebruikt in behandelingen. Ze zeggen dat saffraan ook in kleine hoeveelheden kan worden gebruikt om milde depressies te behandelen. De kleur, zeggen ze, brengt vitaliteit en vrolijkheid in iemands leven, en voor vrouwen kan het ook als afrodisiacum worden gebruikt.

2. Tandpijn:

De voordelen van Kesar voor de mondgezondheid zijn algemeen bekend. In sommige landen geeft de moeder saffraan door aan haar kinderen om hun baby’s te helpen bij het verlichten van kiespijn. Wanneer de pasta van saffraan in het tandvlees van de baby wordt gemasseerd, met behulp van een gouden ring bedekt met honing, wordt gezegd dat het kruid een natuurlijk antisepticum wordt en de ontsteking in de mond van de baby verzacht. Hetzelfde drankje wordt gebruikt door vrouwen die ook last hebben van menstruatiekrampen, in dit geval met melk en een beetje saffraan eraan toegevoegd.

3. Goed voor gezondheidsproblemen:

Saffraan is rijk aan B2 en flavonoïden, die kunnen helpen om het lichaam vrij te houden van verschillende gezondheidsproblemen en kwalen. Riboflavine is overvloedig beschikbaar in de bescheiden maar rijke saffraan, en het kruid heeft ook een essentiële olie, samen met crocetins en Safranal, carotenoïden die zouden helpen bij de balans van vitamine A in het lichaam, zeggen experts.

4. Verwijdert pigmentatie:

Pigmentatie kan inwendig en uitwendig worden behandeld met saffraan; omdat het helpt het lichaam schoon te houden. Zelfs het spijsverteringsstelsel wordt op grote schaal geholpen met saffraan, en het kruid kan ook als kalmerend middel worden gebruikt, zeggen experts. Het is bekend dat het kruid zelfs het zenuwstelsel helpt; zowel als tonicum en ook als pijnstiller, zeggen gezondheidsexperts.

5. Regelt de bloeddruk:

De hartslag kan worden vertraagd, de bloeddruk kan worden verlaagd en ook de ademhaling kan worden geholpen als elke dag saffraan wordt gebruikt, zeggen holistische experts. Zelfs de lever en de nieren zouden worden geholpen, en als bloedverdunning nodig is, kan saffraan ook daar wonderen doen.

6. Behandelt artritis:

Zelfs artritis en ontstekingen kunnen grotendeels worden verminderd met saffraan. Studies hebben aangetoond dat saffraan ook vermoeidheid en ontsteking van de spier helpt verlichten. Het kan de symptomen van zwelling, roodheid en ongemak in de gewrichten verminderen. Het hoge calciumgehalte in saffraan kan botten versterken, vooral wanneer het met melk wordt ingenomen.

7. Geneest slapeloosheid:

saffraan gezondheidsvoordelen

Degenen onder u die aan slapeloosheid lijden, kunnen voor het slapengaan een snufje saffraan in warme melk drinken. Zelfs koorts kan worden genezen met hetzelfde brouwsel, omdat de verbinding crocine in saffraan een enorme hulp zou zijn. Men kan ook het geheugen en het leervermogen en het geheugenvermogen verbeteren door melk met een vleugje saffraan te drinken. Dit is een van de beste toepassingen van Kesar.

8. Bevordert een goede ooggezondheid:

Als u last heeft van oogproblemen, verlies van gezichtsvermogen en meer, kan saffraan helpen. Onderzoek en studies tonen aan dat patiënten die elke dag saffraan in hun maaltijden hadden, betere kansen hadden op een gezonder gezichtsvermogen dan degenen die dat niet deden. Ook staar in een vroeg stadium kan worden genezen en helemaal voorkomen, wat een van de grote voordelen van Kesar is.

9. Immuniteitsbooster:

Hoewel individuen regelmatig smaken aannemen als alleen voedselversterkende apparaten, ondanks alles zijn er andere voordelen van saffraan, bevatten ze hoge groepen van bepaalde essentiële supplementen, waaronder zaken als vitamine C. Ascorbinezuur is zo cruciaal voor het menselijk welzijn, omdat het de generatie van het onkwetsbare raamwerk bezielt van witte bloedplaatjes, de eerste beschermingslijn van het lichaam tegen aandoeningen, is bovendien dringend nodig voor de aanmaak van collageen, wat belangrijk is voor de aanmaak van cellen in het lichaam, en draagt ​​bij aan het herstel van wonden, spierontwikkeling, aderherstel en weefselaanmaak leeftijden van saffraan.

10. Behandelt problemen met de bloedsomloop:

Saffraan kan werken als een levensvatbare vitaliteitsbevorderaar en kan uw spijsverteringssysteem uitbreiden door uw bloedstroom te vergroten. De hoge convergentie van ijzer houdt in dat saffraan je RBC uitbreidt, wat op deze manier de koers en oxygenatie van orgaanframes en de verste punten van het lichaam versterkt. Dit verbetert de productiviteit en bruikbaarheid van onze weefsels en orgaankaders voor een voordeligere metabolische beweging en houdt de bijwerkingen van bleekheid in stand.

11. Goed voor de gezondheid van het hart:

Het gebruik van saffraan draagt ​​bij aan het verbeteren van de werking van het hart. Het verbeteren van het welzijn van het hart is in alle opzichten een van de belangrijkste doelstellingen in het menselijk welzijn van vandaag, en een eenvoudige benadering om dit te doen is om uw kaliumconsumptie op te bouwen. Kalium werkt als een vasodilatator en vermindert met succes de angst en het gewicht op aderen en leidingen, waardoor de hartslag kan verminderen en de spanning op het cardiovasculaire kader kan worden verminderd. Dit kan anticiperen op dingen zoals atherosclerose, hartaanvallen en beroertes.

12. Voorkomt diabetes:

De opmerkelijke niveaus van mangaan kunnen het lichaam helpen zijn glucosespiegels te verhogen, wat een van de belangrijkste voordelen van saffraan is. Diabetes is een van de meest gevaarlijke en algemene aandoeningen in onze huidige realiteit en beïnvloedt een groot aantal mensen overal. Door uw insuline- en glucosespiegels te sturen, kunt u het begin van diabetes type II levensvatbaar behouden of de manifestaties aanpakken als u vanaf nu de nadelige gevolgen van deze last ervaart.

13. Behandelt angst:

Van saffraan is bekend dat het geen zachte droefheid is en de gemoedstoestand verbetert bij mensen die het vaak verslinden. De talrijke dynamische mixen in saffraan hebben enige invloed op het endocriene kader en kunnen de komst van nuttige hormonen stimuleren die ons opgewekt en gezond houden. Voor dames wordt dezelfde impact ook wel een Spaanse vlieg genoemd. Het is geprezen als een karakteristiek bovenwerk door verschillende onderzoeksstudies en verenigingen.

14. Geeft een gloeiende huid weer:

voordelen van saffraan

Door de dagelijkse vervuiling, het meedogenloze klimaat en een paar verschillende componenten, heeft de huid de neiging om dof en zonder leven te worden. Daarom kunnen de voordelen van saffraan voor de huid worden gebruikt om een ​​stralende huid te krijgen. Lokaal gebruik van saffraan over de huid kan de verloren glans op het gezicht terugbrengen.

Voeg 3-4 strengen saffraan toe aan 1-2 eetlepels extreem kokend heet water in een kleine kom. Dek af en laat in ieder geval dertig minuten staan. Sla voor het slapengaan de lokken goed door elkaar met je vingers om het saffraanarrangement te concentreren. Voeg een halve eetlepel nectar toe en meng goed. Breng een laag van dit arrangement aan op een schone huid.

15. Verwijdering van zonnebrand:

Het is bewezen dat de voordelen van saffraan voor de huid wonderen doen bij het verwijderen van een bruine teint. Week een paar strengen saffraandraadjes in ieder geval 30 minuten in een eetlepel verwarmd water. Stamp de strengen. Voeg een kleine hoeveelheid nieuwe crème toe en meng goed. Breng dit aan op een schoon gezicht en laat het een nacht staan. Was ‘s ochtends met zachte gezichtswas. Gebruik nectar in plaats van crème als je huid glad is.

16. Voordelen van saffraan tijdens de zwangerschap:

Het is bewezen dat het gebruik van Kesar tijdens de zwangerschap de niveaus van slechte cholesterol of LDL in het lichaam verlaagt en ook triglyceriden bestrijdt. Het kruid kan als pasta worden gebruikt en plaatselijk worden aangebracht op een droge huid en geïnfecteerde huid voor genezingsdoeleinden. Er wordt gezegd dat zwangere vrouwen saffraan zouden moeten hebben om de huidskleur van de baby te verbeteren.

17. Behandelt acne en vlekken:

Van saffraan is bekend dat het effectief is bij het genezen van acne. Naast het opruimen van de infectie van de huidporiën, kan het zelfs de littekens die daardoor worden veroorzaakt verlichten. Saffraan biedt antibacteriële en ontstekingsremmende voordelen voor de huid die roodheid, ontsteking van de huid en eventuele microbiële infecties kunnen verminderen. De beste manier om saffraan voor de huid te gebruiken, is door een pasta van saffraan en kurkuma aan te brengen op de aangetaste plekken.

18. Voorkomt haarverlies:

De voordelen van saffraan voor haar zijn talrijk. Deze specerij is een rijke bron van antioxidanten, die de groei van nieuwe cellen stimuleren. Het kan de haarzakjes stimuleren en herstellen vanaf de wortels. Het aanbrengen van saffraan voor de haargroei kan kale plekken aanpakken, zelfs in gevallen van alopecia, waarbij nieuwe haaruitlopers werden opgemerkt. Regelmatige consumptie van saffraan met melk, samen met de plaatselijke toepassing, kan het haar versterken.

19. Verbetert de spijsvertering:

Saffraan is geweldig om te helpen bij een goede spijsvertering. Het heeft positieve effecten aangetoond bij de behandeling van veel spijsverteringsstoornissen, inclusief die welke verband houden met chemo. Elke dag een klein snufje saffraan nemen kan niet alleen je eetlust stimuleren, maar helpt ook bij een snelle vertering van voedsel. Voor mensen die lijden aan milt- en leververgrotingsproblemen, kan een mengsel van 1 g saffraan in 1 liter water als magie werken!

20. Bestrijdt kanker:

Studies tonen aan dat saffraan de kankerverwekkende celgroei effectief kan afremmen, waardoor wordt voorkomen dat ze zich naar andere delen verspreiden. De drie belangrijkste middelen in saffraan genaamd Crocin, Crocetin en Safranal kunnen leiden tot de dood van kankercellen in het lichaam. Vooral in gevallen van een familiegeschiedenis van kanker kan het consumeren van saffraan de kans verkleinen dat je eraan ten prooi valt.

Het gebruik van een snufje Saffraan is gunstig voor een goede gezondheid en zorgt voor uw welzijn. Voedsel met saffraansmaak is echter niet gelijk aan het nemen van saffraan. Vooral de roodgekleurde dingen die je op de markt ziet, zijn misschien niet echt! Zorg er dus voor dat u specerijen van goede kwaliteit koopt van vertrouwde merken, want de goedkopere kunnen giftig zijn voor uw gezondheid. Waar wacht je op? Gebruik deze geweldige specerij in je dagelijkse voeding voor een mooi gezond leven!

Als je tips, ideeën en voordelen of zelfs recepten van saffraan hebt om met ons te delen, we luisteren. Stuur uw input en suggesties in en we zouden ze ook graag met al onze lezers willen delen. Duur ja, maar overweeg om saffraan te kopen en het ook voor langdurige gezondheidsdoeleinden te gebruiken. Dit zou de beste manier zijn om er goed uit te zien, je goed te voelen en ook nog eens stevige gezonde maaltijden te eten.