Als je langs de fruitstalletjes op de markt loopt, lokt de tros zwarte, fluweelzachte druiven je om ze te kopen. Elke druif laat, wanneer hij in de mond wordt geplukt, een explosie van smaak achter met zijn zoete en pittige sap. Zwarte druiven worden al meer dan 6000 jaar verbouwd, waardoor ze een van de oudst bekende vruchten voor de mensheid zijn. Deze heerlijke vruchten zitten boordevol antioxidanten, vitamines en mineralen, waardoor ze voedzaam zijn in vergelijking met andere druivensoorten. Van het verminderen van de kans op hartaandoeningen tot het voorkomen van kanker, de gezondheidsvoordelen van zwarte druiven zijn talrijk. Laten we begrijpen hoe het eten van zwarte druiven sterk wordt aanbevolen door voedingsdeskundigen en ook in detail kijken naar enkele evidence-based voordelen van zwarte druiven en hun bijwerkingen.

Beste voordelen van zwarte druiven voor huid, haar & Gezondheid

Wat zijn zwarte druiven??

Zwarte druiven zijn een variant van de druivenfamilie en zijn donkere, zwartpaars gekleurde vruchten. Het zijn technisch gezien bessen en worden in trossen gekweekt. Zwarte druiven zijn verkrijgbaar in gezaaide en pitloze versies, waarbij de eerste klein van formaat is in vergelijking met pitloze druiven. Zwarte droge druiven zijn ook behoorlijk voedzaam en heerlijk om te eten. Ze worden geteeld in India en van september tot december kun je van zwarte druiven genieten.

Zijn zwarte druiven goed voor de gezondheid??

Zwarte druiven zijn opslagplaatsen van voeding en het beste geschenk van de natuur aan de mensheid. Deze supervruchten zitten boordevol vitamines zoals C, A, K en antioxidanten die essentieel zijn voor ons welzijn. Er zijn tal van voordelen van zwarte druiven voor ons lichaam, zoals het verbeteren van het gezichtsvermogen, het versterken van het immuunsysteem, het voorkomen van infecties en het maken van een vlekkeloze huid. Dit is waarom men ervan moet genieten tijdens het hoogseizoen om maximale voordelen te genieten.

Zwarte Druiven Voedingsfeiten:

Hier is het uiteenvallen van voedingsinformatie van 1 portie zwarte pitloze druiven (ongeveer 49 g)

 • Totaal aantal calorieën: 73
 • Totaal vet: 0,7 gram
 • Koolhydraten: 16 gram
 • Voedingsvezels: 0,7 gram
 • Suiker: 15,3 gram
 • Eiwitten: 0,7 gram
 • Vitamine C: 17% van DV
 • Vitamine A: 1% van DV
 • Calcium: 13 mg
 • Ijzer: 0,2 mg

Hoeveel zwarte druiven kan ik dagelijks nemen??

Zwarte druiven zijn onweerstaanbaar en je kunt er gemakkelijk overboord mee gaan. De aanbevolen portie is echter 1,5 kopjes tot 2 kopjes, waarbij elke kop ongeveer 10-20 druiven bevat, afhankelijk van de grootte. Hoewel het niet gevaarlijk is als u deze limiet overschrijdt, kunt u bepaalde ongemakken in uw lichaam ervaren.

Op onderzoek gebaseerde voordelen van zwarte druiven:

Hier hebben we 20 wetenschappelijk bewezen voordelen van zwarte druiven voor huid, haar en gezondheid ingeroepen. Laten we ze eens bekijken.

gezondheidsvoordelen van zwarte druiven

Gezondheidsvoordelen van het eten van zwarte druiven:

Hier hebben we de 16 belangrijkste voordelen van zwarte druiven voor de gezondheid genoemd. Laten we ze eens bekijken.

1. Voordelen van zwarte druiven voor diabetes:

Een kleine portie zwarte druiven is meer dan voldoende om de bloedsuikerspiegel onder controle te houden. Resveratrol in druiven is verantwoordelijk voor het vinden van de juiste balans in de insulinespiegels en voor de insulinegevoeligheid. De lage niveaus van de glycemische index werken hier in uw voordeel. Door een goede toename van de bloedstroom helpt het ook bij het in evenwicht brengen van de bloeddruk.

2. Voor een betere hersenfunctie:

Veel professionals hebben de goede resultaten gezien van zwarte druiven op geheugen, concentratie en verbaal geheugen. Dit maakt dit voordeel als een van de beste en het vermelden waard hier. Migraine, dementie en zelfs iets dodelijks als de ziekte van Alzheimer kan worden genezen met zwarte druiven.

3. Zwarte druiven voorkomen kanker:

Het is aangetoond dat het regelmatig eten van zwarte druiven helpt bij het voorkomen van veel verschillende soorten kanker, waaronder borst-, maag-, long-, prostaat- en pancreaskanker. Dit is een van de beste voordelen om op te letten.

4. Wonderen over gewichtsverlies:

Voor degenen die overgewicht hebben en op zoek zijn naar een natuurlijke manier om het te verliezen, is er niets beter dan zwarte druiven te gebruiken om je te redden. De antioxidanten in de vrucht helpen bij het wegspoelen van de gifstoffen en het opgehoopte vet in het lichaam en zorgen voor een correct gewichtsverlies. Dit is de reden waarom gezondheidsexperts zwarte druiven sterk aanbevelen voor gewichtsverlies.

5. Zwarte druiven voor een goed zicht:

Het effect van zwarte druiven op het gezichtsvermogen is vrij positief. Luteïne en zeaxanthine in deze vrucht helpen het juiste zicht te behouden en zorgen voor een goede ooggezondheid die u wenst.

6. Voor een goede hartgezondheid:

Er zijn fytochemicaliën in zwarte druiven die helpen de hartspieren weg te houden van eventuele schade. Het vermindert ook het slechte cholesterol en beschermt zo het hart tegen verschillende ziekten en aanvallen.

7. Ontstekingscontrole:

Zwarte druiven zijn ontstekingsremmend van aard. In geval van infectie, zowel uitwendig als inwendig, kunnen zwarte druiven in de vorm van sap of fruitsalade worden gebruikt om een ​​gezond ochtendontbijt te creëren waarmee u de ziektekiemen of bacteriën kunt bestrijden. Zwarte druiven zijn ook antibacterieel van aard, wat een extra zegen is.

8. Zwarte druiven voor immuniteitsversterking:

Voordelen van zwarte druiven zijn ook het verzorgen van je immuunsysteem. Nu zit de wereld vol met ziekten en juist op dit moment zou een defect immuunsysteem je zeker elke keer in de problemen brengen. Dit is waarom zwarte druiven met een glas melk de perfecte manier kunnen zijn om je dag te beginnen.

9. Constipatiebehandeling:

Frequente runs naar de badkamer met een onproductief resultaat kunnen de reden zijn waarom u te laat bent gekomen voor uw kantoorruns. Constipatie kan de vraag zijn, maar het antwoord is hier. De gezondheidsvoordelen van zwarte druiven omvatten ook het voorkomen of aanmoedigen van verstopte gevoelens, omdat het werkt als een ontgifter en meestal uw systeem reinigt. Een zwarte druivensap klinkt best strak nu.

10. Natuurlijke lichaamsdetox:

Als je op dieet bent en de opgehoopte gifstoffen uit je systeem wilt, wat is dan een betere manier om dat te doen dan een stapel zwarte druiven je systeem perfect door te spoelen. De antioxidanten en de antibacteriële eigenschappen in de zwarte druiven zouden de hardnekkige zwarte druiven uit je systeem halen en je fris en licht houden.

11. Zwarte druiven voor sterke botten:

Sterkere botten zijn een van de voordelen van de zwarte druif waarbij consumptie van voldoende zwarte druiven, in een onderzoek aantoonde, je botten verstevigt. Dit gebeurt voornamelijk vanwege hun calciumvasthoudende eigenschap waardoor uw botten zich kunnen terugtrekken en opslaan in het calcium in uw botten, waardoor ze sterker en winterhard worden..

12. Indigestie en gas:

Zoals eerder gezegd, zou een goede manier van ontgiften altijd een schone maag omvatten. De hulp van antioxidanten om hierin een grote rol te spelen, aangezien zwarte druiven indigestie en gas genezen.

13. Verlaag uw cholesterolwaarden:

Net als bloedsuiker, voegen de gezondheidsvoordelen van zwarte druiven ook cholesterolcontrole toe aan hun lijst. De flavonoïden en de antioxidanten zijn voortreffelijk van smaak en zouden u zelfs helpen uw cholesterolgehalte onder controle te houden.

14. Nierzorg:

Ervoor zorgen dat uw nier goed functioneert, is nog een andere hulp die zwarte druif u kan bieden. Ontgiften zou ook betekenen dat uw nieren worden gereinigd van de opgeslagen gifstoffen.

15. Houd jezelf actief:

Zwarte druiven zijn ook gekoppeld aan het wegrijden van vermoeidheid. Wederom brengen we antioxidanten in de mix die niet alleen je systeem energie geven, maar ook de stofwisseling stimuleren die zorgt voor een goede spijsvertering en een licht gezond lichaam.

16. Zwarte druiven voor astma:

De therapeutische waarde van pitloos zwart druivensap zou ook spreken over de regelmatige inname van zwarte druiven om uw astma onder controle te houden.

Voordelen van zwarte druiven voor de huid:

Hier hebben we de top 3 voordelen van zwarte druiven voor de huid op een rijtje gezet. Laten we ze eens bekijken.

17. Voordelen tegen veroudering van zwarte druiven:

Zwarte druiven staan ​​ongetwijfeld bekend om de anti-aging voordelen op de huid. Het antioxidantgehalte in druiven zorgt ervoor dat de huid stevig en jeugdig is en vrij van fijne lijntjes en rimpels. Het verbetert ook de bloedcirculatie naar de huid en de elasticiteit. Het hoge gehalte aan vitamine E in het fruit helpt ook bij het toevoegen van vocht aan de huid en zorgt voor een goede voeding.

18. Bescherming voor de huid:

De niveaus van vitamine C in zwarte druiven helpen bij de regeneratie van de cellen. Het wordt een natuurlijke zonnebrandcrème voor de huid en beschermt deze tegen de schadelijke UVA- en UVB-stralen van de zon. Het zorgt ook voor de volledige vermindering van huidcelbeschadiging. Probeer elke dag een portie zwarte druiven in het dieet en profiteer zonder enige moeite!

19. Acnebestrijding:

Druiven zijn over het algemeen altijd goed voor je huid, en dat is precies waarom we zwarte druiven voor het gezicht moeten gebruiken om acne te behandelen. Verrijkt met antioxidanten, zijn zwarte druiven ontgifters en zouden ze je gezicht reinigen van alle ziektekiemen die zich gedurende de dag ophopen. Je kunt de dag afsluiten met een detox van zwarte druiven door zwarte druivensap te maken vlak voordat je naar bed gaat.

Voordelen van zwarte druiven voor haar:

Hier hebben we de voordelen van zwarte druiven voor haar aangeworven. Laten we ze eens bekijken.

20. Lang en gezond haar:

De antioxidanten en vitamine C in pitloze zwarte druiven werken niet alleen op de gezondheid en de huid, maar ook op het haar. Het verbetert de bloedcirculatie en versterkt zo de haarzakjes. Dit leidt tot een verbeterde haargroei. Daarnaast behandelt het problemen zoals jeuk en droogheid en maakt het de lokken zacht en lang.

Bijwerkingen van zwarte druiven:

Nu u de geweldige voordelen van zwarte druiven kent, kent u ook de bijwerkingen die kunnen optreden als u ze te veel eet. Ook moet men heel voorzichtig zijn met het aantal zwarte druiven tijdens de zwangerschap, omdat het consumeren van grote hoeveelheden ernstig ongemak kan veroorzaken. Enkele van de mogelijk ervaren nawerkingen van zwarte druiven zijn:

 • Buikpijn
 • Diarree
 • Hoofdpijn
 • opgeblazen gevoel
 • boeren
 • Gas
 • Buikpijn
 • Misselijkheid
 • Vertraagde bloedstolling

Verbaasd over hoe je favoriete fruit zo goed voor je is? Deze ongelooflijke gezondheidsvoordelen van zwarte druiven zorgen ervoor dat je nog meer dan voorheen op zwarte druiven wilt binge, nietwaar? Zwarte druiven zijn seizoensfruit en moeten daarom worden genoten voordat ze op zijn. We hopen dat je er naar hartenlust van geniet en onthoud dat niet alle druiven zuur zijn!