De zomers kunnen grote schade aanrichten aan ons lichaam door de energie- en waterinhoud te ondermijnen. Wat we nodig hebben tijdens deze extreme weersomstandigheden zijn knapperige, sappige en heerlijke vruchten. Deze vruchten bieden niet alleen voeding, maar behouden ook het kostbare watergehalte in ons lichaam. Extreme hitte kan hitteberoerte en andere ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken. Het is dus erg belangrijk om voldoende fruit te consumeren om onze gezondheid te behouden. Zomerfruit is een geweldige bron van energie, hydratatie en voeding voor ons lichaam om de zomerhitte te verslaan. Laten we meer te weten komen over het beste zomerfruit in India.

fruit dat in de zomer groeit

Wat zijn zomerfruit??

Zomerfruit is fruit dat zorgt voor essentiële voedingsstoffen en hydratatie tijdens extreme hitte in de zomer. Enkele voorbeelden van zomerfruit zijn watermeloen, druiven, meloen, mango’s, lychees, perziken enz.

De meeste van deze vruchten zijn volop verkrijgbaar tijdens het zomerseizoen. Ze hebben warme temperaturen nodig om te groeien en worden daarom alleen in de zomer geoogst. De meeste van deze zomervruchten zijn dit seizoen op hun hoogtepunt qua smaak, smaak en oogst.

Belang van zomerfruit:

De zomers in India duren meestal van maart tot juni. Dit is de periode van extreem hoge temperaturen, die een enorme tol eisen van ons lichaam, vooral voor degenen die meestal buiten moeten zijn. Hoge temperaturen zijn erg belastend voor ons lichaam en veroorzaken uitdroging, vermoeidheid, voedingsverlies enz. Te veel blootstelling aan warm weer kan ook leiden tot ernstige gezondheidsproblemen.

Zomerfruit voorziet ons lichaam van belangrijke voedingsstoffen en de nodige energieboost. In de zomer verliezen we het grootste deel van het watergehalte van ons lichaam door transpiratie, en deze vruchten zitten boordevol water en essentiële mineralen die helpen om voldoende hydratatie in ons lichaam te behouden. Ze koelen ons lichaam af en verminderen vermoeidheid en spierkrampen veroorzaakt door hoge temperaturen. Het belangrijkste is dat zomerfruit eigenschappen heeft die ons lichaam helpen wennen aan warme weersomstandigheden.

Voordelen van zomerfruit:

Zomerfruit zit boordevol vitamines, mineralen en antioxidanten die het lichaam niet alleen voeden met essentiële voedingsstoffen, maar ook helpen bij het bestrijden van vele ziekten en gezondheidsproblemen veroorzaakt door extreme hitte en vochtigheid.

  • De voedingsstoffen en antioxidanten in zomerfruit helpen infecties te bestrijden, het immuunsysteem te versterken, de bloeddruk en de bloedsuikerspiegel te reguleren, huid en haar te beschermen tegen schadelijke effecten van hitte en ziekteverwekkende gifstoffen en vrije radicalen uit het lichaam te verwijderen.
  • Deze vruchten helpen ook de gezondheid van verschillende organen zoals hart, nieren, lever, pancreas enz.
  • Ze spelen ook een belangrijke rol bij de behandeling van door hitte veroorzaakte aandoeningen zoals hoofdpijn, diarree, misselijkheid, zonnesteek, enz..

Top zomerseizoen fruitlijst in India:

Hier hebben we 20 beste vruchten in de zomer voor hydratatie ingehuurd. Laten we ze eens bekijken.

1. Watermeloen:

fruit beschikbaar in de zomer

Watermeloen is een populair zomerfruit omdat het veel water bevat. Meer dan 90% van deze vrucht is water, wat helpt om ons lichaam voldoende te hydrateren en de huid en haarcellen te hydrateren. Het helpt bij het afkoelen van het lichaam en het reinigen van het lichaam van gifstoffen.

Watermeloen is een zeer goede bron van kalium, ijzer, calcium, vitamine C, vitamine A, vitamine B6 en veel antioxidanten zoals lycopeen, aminozuren en voedingsvezels (1). Vitaminen in watermeloen helpen bij het versterken van het immuunsysteem en het verbeteren van de gezondheid van de ogen. De mineralen in watermeloen helpen bij het versterken van de botten, zenuwen en spieren. Ze helpen ook bij het voorkomen van hartaandoeningen en celbeschadiging.

2. Mango:

Mango’s, ook wel de ‘King of Fruits’ genoemd, zijn een zomerfavoriet. Hun uitgesproken smaak, kleur, geur en smaak maken ze tot de meest geliefde vrucht, vooral in India. Mango’s zijn zeer voedzaam met een rijk gehalte aan verschillende vitamines en mineralen zoals vitamine A, vitamine D, vitamine C, kalium, mangaan, calcium, magnesium, ijzer, fosfor, selenium, bètacaroteen enz..

De voedingsstoffen van mango helpen gezondheidsproblemen zoals hoge bloeddruk, hartaandoeningen, kanker enz. Te voorkomen. Hoewel ze veel calorieën bevatten, zijn mango’s rijk aan vezels en antioxidanten die een beter metabolisme bevorderen en gifstoffen uit het lichaam verwijderen. Het hoge gehalte aan voedingsstoffen helpt bij het versterken van de immuniteit en het voorkomen van hitteberoerte.

3. Muskmeloen:

Muskmeloenen zijn zeer voedzame en verfrissende vruchten. Door hun hoge alkali- en watergehalte zijn ze een perfect zomerfruit. Ze helpen bij het hydrateren van het lichaam en het verlichten van de zure effecten van extreme temperaturen. Ze zijn ook zeer goede koelvloeistof voor het lichaam.

Meloenen zijn rijk aan vitamine A, vitamine C, magnesium, kalium, ijzer enz. Een kopje meloen kan voldoen aan meer dan 50% van de dagelijkse behoefte aan vitamine A en vitamine C.

4. Kiwi:

Kiwi’s zijn zeer voedzaam en zijn erg goed in de zomer, omdat ze zeer effectief kunnen voldoen aan de voedingsbehoeften van het lichaam. Kiwi’s zijn rijk aan vitamine C, vitamine A, vitamine B6, ijzer, magnesium, kalium, foliumzuur en veel voedingsvezels. Kiwi’s zijn erg goed in het neutraliseren van de PH-balans in het lichaam en het versterken van het immuunsysteem.

Kiwi’s zijn een uitstekende remedie voor het verhogen van het bloedbeeld. Ze zijn ook erg goed voor de gezondheid van hart en lever. Kiwi’s voeden de huid en het haar en beschermen ze tegen hitte. Ze zijn ook erg goed in het verlichten van slaapstoornissen.

5. Sinaasappels:

beste zomerfruit

Sinaasappels zijn een zeer goede zomervrucht omdat ze meer dan 80% water bevatten. Ze helpen het lichaam zeer goed te hydrateren en te voorzien in de benodigde voedingsstoffen. Tijdens de zomers heeft ons lichaam de neiging om kalium, een zeer belangrijk essentieel mineraal, te verliezen door zweet. Sinaasappels bevatten veel kalium en helpen goed te voorzien in de kaliumbehoefte van het lichaam.

Sinaasappels zijn ook rijk aan vitamine C, vitamine A, calcium, pectine enz. Die helpen bij het voorkomen van veel aandoeningen zoals kanker, nierziekte enz. Ze zijn erg goed in het alkaliseren van het lichaam en het beheersen van de bloeddruk.

6. Papaja:

Papaja’s zijn gezonde vruchten die het hele jaar door gegeten kunnen worden. Ze hebben speciale voordelen en worden tijdens de zomer gebruikt omdat ze veel voedingsvezels bevatten. Ze helpen de darmgezondheid te verbeteren en de stoelgang te reguleren (2). Papaja’s zijn rijk aan vitamine C, vitamine A, vitamine B, foliumzuur, bètacaroteen, enz. Die helpen het lichaam goed te voeden. Ze zijn vooral rijk aan verschillende antioxidanten en fytochemicaliën die ontstekingen en celbeschadiging verminderen. Papaya is erg goed in het voorkomen van ernstige ziekten zoals kanker en hartaandoeningen.

7. Ananas:

Ananas is een van de beste vruchten voor hydratatie in de zomer. Ananas bevat veel vitamines en mineralen zoals vitamine C, vitamine B6, vitamine A, magnesium, calcium, kalium enz. Ananas is erg goed in het verbeteren van de spijsvertering omdat ze enzymen bevatten die de spijsvertering ondersteunen. Ze verbeteren ook de stofwisseling in het lichaam. Het antioxidantgehalte in ananas helpt ook veel ziekten te voorkomen.

De ontstekingsremmende eigenschappen van ananas helpen bij het verlichten van ontstekingen en het effectief beheersen van gezondheidsproblemen zoals artritis. Ze staan ​​ook bekend om het verbranden van calorieën en het helpen bij het afvallen.

8. Guave:

Guaves zijn strikt een tropische vrucht die populair is vanwege hun talrijke gezondheidsvoordelen. Guaves zijn zeer voedzaam en bevatten vitamine C, vitamine A, vitamine B6, kalium, magnesium, calcium, ijzer enz. Ze zijn zeer gunstig voor diabetespatiënten omdat ze helpen de bloedsuikerspiegel te stabiliseren en de insuline-opname te reguleren.

Guaves zijn zeer hoge bronnen van kalium die helpen de gezondheid van het hart te behouden en spierkrampen te verminderen. Het rijke gehalte aan vitamine C helpt de immuniteit en metabolische activiteiten te verbeteren. Ze hebben een aantal andere voordelen voor de ogen en de huid. Ze blijken ook de geestelijke gezondheid te ondersteunen.

9. Pruimen:

fruit beschikbaar in de zomer

Pruimen staan ​​vooral bekend om het verbeteren van de spijsvertering en het verlichten van constipatie, omdat ze veel voedingsvezels bevatten. Het hoge kaliumgehalte in pruimen helpt bij het handhaven van de gezondheid van het hart door de bloeddruk onder controle te houden. Dit helpt het risico op beroertes aanzienlijk te verminderen. Pruimen zijn ook rijk aan verschillende antioxidanten die ernstige gezondheidsproblemen zoals kanker en diabetes helpen voorkomen. Pruimen zijn rijk aan vitamine C, vitamine A, ijzer en magnesium. Ze bevatten vrij weinig calorieën en kunnen zonder zorgen in overvloed worden gegeten.

10. Lychees:

Litchi is het meest populaire en geliefde zomerfruit, naast mango. Deze sappige en heerlijke vrucht zit boordevol antioxidanten en voedingsstoffen die veel gunstige effecten op het lichaam hebben. Litchi is een zeer goede bron van vitamine C, vitamine B-6, kalium, magnesium en ijzer. Litchi helpt bij het versterken van de immuniteit en het verminderen van ontstekingen in het lichaam. Het helpt bij het beheersen van de bloeddruk en het behouden van de gezondheid van het hart. Litchi is een van de grootste bronnen van polyfenolen die kanker kunnen voorkomen.(3)

11. Vijgen:

Vijgen zijn vezelrijk en zeer gunstig voor het gezond houden van het lichaam tijdens de zomers. Vijgen helpen bij het reguleren van de spijsvertering en verlichten constipatie. Vijgen zijn een rijke bron van vitamine K, vitamine A, kalium, magnesium, calcium en verschillende antioxidanten. Het hoge gehalte aan natuurlijke suikers zorgt voor onmiddellijke energie die nodig is tijdens de zomers. Vijgen zijn goed voor het hart omdat ze de bloeddruk helpen verlagen. Ze zijn ook erg goed in het voorkomen van diabetes en kanker.

12. Banaan:

Bananen zijn het hele jaar door fruit. Bananen zijn rijk aan kalium, magnesium, fosfor, vitamine B6, vitamine C en verschillende fytonutriënten en antioxidanten. Ze geven direct energie en helpen veel gezondheidsproblemen zoals kanker, diabetes, astma enz. te voorkomen. Ze zijn erg populair bij het verlichten van constipatie en het behouden van een gezonde spijsvertering. Bananen zijn goed voor het hart omdat ze de bloeddruk helpen verlagen.

13. Abrikozen:

fruit om te eten in de zomer

Abrikozen zijn niet alleen heerlijk, maar ook een zeer goed zomerfruit. Ze kunnen u voorzien van essentiële voedingsstoffen zoals kalium, magnesium, ijzer, calcium, vitamine A, vitamine C en vitamine B6. Ze zijn rijk aan voedingsvezels die helpen bij de spijsvertering. Ze zijn een rijke bron van antioxidanten, zoals bètacaroteen, die de ogen en de huid in de zomer helpt beschermen.

14. Perziken:

Perziken zitten boordevol voedingsstoffen zoals vitamine A, vitamine E, vitamine C, niacine, kalium enz. Ze bevatten goede hoeveelheden voedingsvezels die helpen bij het verbeteren van de spijsvertering en het reguleren van de stoelgang. Het hoge gehalte aan antioxidanten helpt de gezondheid van de huid te behouden. Het kalium in perziken helpt de bloeddruk te verlagen en bevordert de gezondheid van het hart.

15. Druiven:

Druiven zijn een heerlijk zomerfruit dat rijk is aan antioxidanten en essentiële vitamines en mineralen. Ze hebben een scala aan gezondheidsvoordelen, van het stimuleren van het immuunsysteem, het verbeteren van de botgezondheid tot het verbeteren van de gezondheid van het hart (4).

Druiven zijn ook erg goed in het verlagen van de bloedsuikerspiegel en het bestrijden van infecties in het lichaam. Ze zijn rijk aan kalium, vitamine C, vitamine B6, vitamine A enz., en tal van anti-aging verbindingen. Druiven zijn in de zomer goed voor de huid, omdat ze deze helpen beschermen tegen zonnebrand.

16. Stervrucht:

Startfruit is een heerlijke vrucht die rijk is aan kalium, vitamine C enz. Stervruchten zitten boordevol antioxidanten en voedingsvezels die helpen bij het genezen van hittegerelateerde stress op het lichaam en de huid. Ze behandelen ook hoofdpijn veroorzaakt door extreme temperaturen. Ze helpen de ogen te kalmeren tijdens de zomers en behandelen zere ogen. Stervruchten worden ook gegeten voor de behandeling van ringworminfecties.

17. Baël:

fruit dat in de zomer groeit

Bael is een zeer goede koelvloeistof en een must-have zomerfruit. Het zit boordevol verschillende vitamines, mineralen en antioxidanten die helpen het lichaam te voeden en gezond te houden. Beal heeft veel geneeskrachtige eigenschappen en therapeutische voordelen, waardoor het een belangrijk ingrediënt is in Ayurveda, de oude Indiase medische wetenschap (5). Het is ontstekingsremmend en antibacterieel. Het helpt bij de behandeling van verschillende maagaandoeningen die vaak voorkomen in de zomer, zoals diarree, constipatie, maagkrampen, enz..

18. Aardbeien:

De sappige en heerlijke aardbeien vormen een zeer goed zomerfruit. Ze zijn rijk aan vitamine C, vitamine B9, kalium, mangaan, antioxidanten, fytonutriënten en flavonoïden. Aardbeien zijn ontstekingsremmend en helpen tijdens de zomer verschillende huidirritaties en spijsverteringsproblemen te behandelen. Ze helpen ook de gezondheid van het hart te bevorderen en de bloedsuikerspiegel te reguleren.

19. Citroen:

Citroenen zijn erg goed in de zomer vanwege hun rijke gehalte aan voedingsstoffen en antioxidanten. Citroensap is een vrij populaire drank in de zomer, omdat het helpt het lichaam te koelen en de alkalische niveaus in evenwicht te brengen. Citroenen zijn rijk aan kalium, vitamine C, vitamine B6 enz. Het helpt de immuniteit te versterken en verschillende gezondheidsproblemen zoals hartaandoeningen, kanker, nieraandoeningen enz. Te voorkomen. Citroenen zijn zeer gunstig voor de spijsvertering tijdens de zomers.

20. Komkommer:

zomerfruit

Komkommer is zeer goed in de zomer en is het hele jaar door verkrijgbaar. Het kan op elk moment als tussendoortje worden gegeten. Het bevat een hoog watergehalte en helpt bij het verstrekken van voldoende hydratatie aan het lichaam. Het is een uitstekende koelvloeistof tijdens extreme hitte. Het is rijk aan kalium, vitamine C, vitamine A, vitamine K en verschillende antioxidanten. Het helpt bij de gezondheid van het hart omdat het helpt de bloeddruk te verlagen. Het is ook erg goed in het verlagen van de bloedsuikerspiegel.

Aangezien de zomers in klimatologische omstandigheden erg heet zijn, is het belangrijk om altijd gehydrateerd te blijven. Deze zomervruchten met zijn rijke voedingswaarden en gezonde mineralen kunnen tijdens dit seizoen verschillende gezondheidsproblemen op afstand houden. Of het nu door salades, soepen of door rauw fruit is, ze kunnen deze keer veel voordelen bieden. Dus blijf uit de buurt van ziektes en blijf fit door deze beste zomervruchten!

Expert vraag:

Welke vruchten zijn goed voor de huid in de zomer??

  • Watermeloen.
  • Ananas.
  • Bessen.
  • meloen.
  • Citrus vruchten.
  • Papaja.

De zomers zijn niet alleen hard voor ons lichaam, maar ook voor onze huid. Extreme hitte van de zon veroorzaakt huidveroudering, droogheid, huidbeschadiging enz. Om onze huid te beschermen tegen de schadelijke effecten van dit zware weer, is het erg belangrijk om fruit te consumeren dat helpt de gezondheid en het uiterlijk van onze huid te behouden. Laten we eens kijken naar enkele vruchten die het beste zijn voor onze huid tijdens warm weer. Deze vruchten bevatten een hoog watergehalte, antioxidanten, vitamines en mineralen die de huidcellen voeden en hydrateren en huidveroudering en huidbeschadiging tegengaan. Ze helpen de huid gezond, zacht en glanzend te maken.