Kardemom is een van die zeldzame kruiden met een geweldig aroma en talloze voordelen. Het is zelfs bestempeld als de ‘Koningin van de specerijen’ en is absoluut een van de belangrijkste om in de keuken te hebben. De meeste mensen kennen echter alleen groene kardemom en zelden weet iemand dat zwarte kardemom ook op de markt verkrijgbaar is als een soort van deze specerij. Zwarte kardemom wordt veel gebruikt in hartige gerechten en staat bekend om zijn intense smaak. Daarnaast zit het boordevol belangrijke voedingsstoffen die essentieel zijn voor je lichaam. Laten we eens kijken naar enkele van de prominente voordelen van zwarte kardemom voor een goede gezondheid!

voordelen van zwarte kardemom

Wat is zwarte kardemom??

Black Cardamom is een variëteit van de Cardamom-soort, met een sterk aroma en een krachtige smaak. Het wordt veel gebruikt in Biryani, Curries en zelfs in veel Aziatische keukens. Zwarte kardemom wordt ook Kali Elaichi, Hill Cardamom of zelfs Bengaalse kardemom genoemd. De unieke methode om de peulen op een vlam te drogen, geeft het een uitgesproken rokerige, kamferachtige smaak.

Is zwarte kardemom goed voor de gezondheid??

Zwarte kardemoms zijn onbezongen helden in het kruidenrijk. Ze zijn minder bekend bij de kopers dan de groene variant. Zwarte kardemom zit boordevol antioxidanten om verschillende soorten kanker af te weren. Ze bevatten ook veel antimicrobiële middelen die de potentie hebben om meer dan 10 soorten bacteriën te doden. De lijst eindigt hier niet! Er zijn nog veel meer interessante voordelen van Kali Elaichi, die in detail zullen worden besproken.

Hoe zwarte kardemom te gebruiken?

Je kunt deze peulen in je gerechten gebruiken en ze samen met andere kruiden koken. Zwarte kardemom kan ook direct na de maaltijd worden gekauwd voor een betere spijsvertering en verlichting van verkoudheid, keelontsteking.

Zwarte kardemom voedingsfeiten:

Hier is de informatie van Black Cardamom Nutrition (100 gram portie)

 • Totaal aantal calorieën: 311
 • Totaal vet: 6,7 gram
 • Natrium: 18 mg
 • Totaal koolhydraten: 68 gram
 • Voedingsvezels: 28 gram
 • Eiwit: 11 gram
 • Vitamine C: 35 %
 • Calcium: 38 %
 • Ijzer: 78 %

Deze gids hieronder is opgesteld om ervoor te zorgen dat u informatie krijgt over de beste gezondheidsvoordelen van zwarte kardemom die u kunt extraheren.

Top gezondheidsvoordelen van zwarte kardemom:

Hier hebben we de top 20 van zwarte kardemom gebruikt voor gezondheid, haar en huid. Laten we ze eens bekijken.

1. Voor gastro-intestinale gezondheid:

De consumptie van zwarte kardemom helpt bij de afscheiding van bepaalde sappen in het maagdarmkanaal, wat helpt om de zuren in de maag onder controle te houden. Dit houdt spijsverteringsstoornissen en maagzweren weg. Het voorkomt ook brandend maagzuur veroorzaakt door zuren en behandelt constipatie. Dit helpt bij het verbeteren van de eetlust en voorkomt problemen met gasvorming en een opgeblazen gevoel. Over het algemeen bevordert het een goede gezondheid van het maag-darmkanaal.

2. Voor een gezond hart:

Om hartaandoeningen weg te houden, is een van de beste voedingsmiddelen in de vorm van zwarte kardemom. Daarnaast helpt het bij het vinden van een balans in de bloeddrukniveaus en het ritme van de hartorganen. Het helpt ook bij het verminderen van alle risico’s op een blot-stolsel.

3. Voor een goede mondverzorging:

Elke persoon met orale problemen zoals mondgeur, tandbederf en bloeding in het tandvlees zal goed worden behandeld met de consumptie van zwarte kardemom. De oliën in deze specerij zorgen ervoor dat je al deze doelen bereikt. Het verfrist ook de geur in de mond onmiddellijk.

4. Genees astma:

Allerlei luchtwegproblemen kunnen met behulp van zwarte kardemom tot een goede, effectieve en natuurlijke behandeling worden gebracht. Dit geldt niet alleen voor de genezing van astma, maar ook voor kinkhoest, bronchitis, longcongestie en meer. Door op wat zwarte kardemom te kauwen, kun je de doorgang openen die de lucht naar de longen voert.

5. Goede preventie van kanker:

De anti-carcinogene eigenschappen van zwarte kardemom helpen bij het voorkomen van de dodelijke ziekte die we allemaal kennen als kanker. Het doet dit door de niveaus van antioxidanten in het lichaam te verhogen die de vrije radicalen doden die de cellen beschadigen.

6. Voor de gezondheid van de urinewegen:

De natuurlijke diuretische eigenschappen van zwarte kardemom helpen bij het voorkomen van uitdroging en houden ook de urinewegen schoon en fris. Dit is hoe het helpt om zonder veel moeite de juiste gezondheid van de urinewegen te behouden.

7. Voor een lichte huid:

Zwarte kardemom heeft eigenschappen en enzymen die niet alleen de tekenen van veroudering vertragen, maar ook helpen om de huid zonder problemen glad te maken. De antioxidanten in zwarte kardemom helpen hierbij.

8. Hulp bij gewichtsverlies:

Het gebruik van zwarte kardemom voor gewichtsverlies is een van de effectieve methoden om te proberen! Naast het afbreken van voedsel, helpt het ook om de gifstoffen uit het lichaam te spoelen, samen met de vrije radicalen en gevaarlijke vloeistoffen. Het is het beste om zwarte kardemom in het dieet op te nemen. Een eenvoudige manier om de kardemomzaden elke dag te kauwen, zal je hierbij helpen. Neem het na elke maaltijd voor maximale voordelen.

9. Voorkomt hoofdhuidinfectie:

De antibacteriële en antiseptische eigenschappen van zwarte kardemom helpen irritatie en infectie van de hoofdhuid weg te houden. Dit is een van de voordelen die de zaden hebben voor het haar. Zorg ervoor dat u het elke dag inneemt voor het beste resultaat.

10. Goede cardiovasculaire gezondheid:

Wil je meer weten over de gezondheidsvoordelen van zwarte kardemom? Nou, het is goed voor de cardiovasculaire gezondheid. Het kan de gezondheid van het hart enorm beïnvloeden en dit wordt beschouwd als een van de beste toepassingen van zwarte kardemom. Het houdt de bloeddruk op peil en is goed voor mensen met bloeddrukproblemen. Samen met dat alles kan het de kans op bloedstolling verminderen.

11. Goed voor de gezondheid van de luchtwegen:

De pittige zwarte kardemom is buitengewoon gunstig voor de gezondheid van de luchtwegen. Het is een redding voor mensen die last hebben van ademhalingsproblemen zoals astma (eerder besproken). Afgezien van het genezen van astma, kan zwarte kardemom ook andere soortgelijke ademhalingsproblemen genezen. Het bestrijdt ook longtuberculose. Patiënten met ademhalingsproblemen wordt vaak aangeraden om deze specerij dagelijks te consumeren. Dit is een van de beste medicinale toepassingen van zwarte kardemom voor het lichaam.

12. Het werkt als een tonicum:

Zwarte kardemom werkt als een tonicum door je een betere eetlust te geven. Vanwege deze specifieke functie kan het u helpen bij het elimineren van het brakende gevoel. Dit voordeel van zwarte kardemom maakt het een van de meest gebruikte kruiden over de hele wereld. Samen met veel fytochemicaliën bevat dit kruid een goede hoeveelheid mineralen waardoor het vele ziekten kan bestrijden en veel ernstige lichaamsproblemen kan genezen.

13. Anti-carcinogene eigenschappen:

Dit is een van de beste gezondheidsvoordelen van zwarte kardemom. Het heeft anti-carcinogene eigenschappen zoals I3C en DIM die kunnen vechten tegen borstontsteking, eierstokkanker, enz. De anti-carcinogene eigenschappen van deze specerij stellen het in staat om de niveaus van verschillende antioxidanten in het lichaam te verhogen en het fit en gezond te houden van de binnenkant. Het kan groei voorkomen en zelfs de kankercellen in het lichaam elimineren.

14. Ontgiftingsfuncties:

Er zijn tal van gezondheidsvoordelen van zwarte kardemom, maar dit is een van de meest populaire. Het staat bekend om zijn ontgiftende eigenschappen die het lichaam effectief ontgiften en de overtollige cafeïne uit het bloed verwijderen. Als dergelijke cafeïne niet uit uw systeem wordt gespoeld, wordt u ziek en wordt uw lichaam niet beïnvloed door de schadelijke effecten van de alkaloïden.

15. Anesthetische kenmerken:

De gezondheidsvoordelen van zwarte kardemom kunnen niet worden verwaarloosd. De verdovende eigenschappen maken het een van de gezondste en lekkerste kruiden ooit. De olie die uit deze specerij wordt gewonnen, kan als kalmerend middel worden gebruikt en wordt als verdovend beschouwd. Het kan hoofdpijn en andere soortgelijke pijnen genezen. Het kan u ook onmiddellijke verlichting bieden van vele andere lichaamspijnen. De olie die uit deze specerij wordt gewonnen, kan worden gebruikt om vermoeidheid te behandelen.

16. Betere teint van het gezicht:

Zeg vaarwel tegen de eerlijkheidscrèmes. Nu kunt u eerlijker worden en op natuurlijke wijze een goede teint krijgen. Het is bewezen dat zwarte kardemom je kan helpen om een ​​mooiere huid te krijgen en ook je teint kan verbeteren. Dit is een van de beste voordelen van zwarte kardemom. Veel huidexperts raden hun klanten aan om dit kruid vrij vaak te consumeren voor een betere teint op hun gezicht.

17. Krampstillende eigenschappen:

Er zijn veel toepassingen van zwarte kardemom. Dit is waarschijnlijk een van de beste. Het kleine zwarte kruid wordt gebruikt voor de behandeling van verschillende pijnen en spasmen. Dit alles komt door de krampstillende eigenschappen die deze specerij bezit. Het kan soms ook het gevoel van braken wegnemen. Wanneer je zin hebt om te braken, neem dan kleine hoeveelheden zwart kardemomzaad in de vorm van kracht en verslind het met water.

18. Rijk aan riboflavine:

Zwarte kardemom is rijk aan riboflavine, een van de beste vitamines die de mens kent. Riboflavine helpt bij de juiste groei van het lichaam door te helpen bij het afbreken van de eiwitten en koolhydraten in het voedsel. Het helpt ook bij het juiste gebruik van zuurstof door het lichaam voor het beter functioneren van organen.

19. IJzer en mangaan:

Dit ijzer en mangaan zijn twee van de beste essentiële componenten van zwarte kardemom. Dit zijn zeer nuttige voedingsstoffen voor het menselijk lichaam. Hoewel ijzer nodig is voor bloedzuurstof, is mangaan heel belangrijk voor het behoud van een goede botgezondheid. Vooral bij een oudere vrouw kan het regelmatig eten van zwarte kardemom helpen bij een betere botdichtheid.

20. Spijsvertering:

De olie gewonnen uit zwarte kardemom kan allerlei spijsverteringsproblemen oplossen. Het is bekend dat het eten van zwarte kardemom na de maaltijd de stofwisseling en een snellere vertering van voedsel verhoogt. Het helpt ook bij het voorkomen van constipatie en maagkrampen. Zwarte kardemom kan een gebrek aan eetlust behandelen en u helpen goed te eten.

Bijwerkingen van zwarte kardemom:

Het eten van meer 8-10 peulen per dag kan leiden tot ongemak in het lichaam. Zoals met elk kruid, kan het te veel eten van zwarte kardemom u bepaalde bijwerkingen geven, zoals:

 • Misselijkheid
 • Buikpijn
 • Brandend gevoel in mond en keel.
 • Verlies van eetlust
 • Hoofdpijn
 • Spasmen in de maag
 • Koliekproblemen
 • Allergische reacties zoals huiduitslag, netelroos, roodheid, ademhalingsmoeilijkheden enz..,

Zwarte kardemom is een van de meest gebruikte kruiden en komt ook met de goedheid van de natuur. Het bevat enkele van de beste mineralen en elementen die je lichaam dienen en ook je levensduur verlengen. Het is een van die smakelijke kruiden die je dagelijks zou moeten consumeren. U moet echter heel precies zijn over de hoeveelheid van deze kruiden, anders kunnen ze leiden tot ernstige gezondheidscomplicaties. Dus, knal elke dag een zwarte kardemompeulen om gezondheidsproblemen op afstand te houden!