Een veel voorkomende verwarring onder mensen om te weten hoe ze goed moeten snacken! Afscheid nemen van junkfood en ze vervangen door gezonde noten en gedroogd fruit zoals zwarte rozijnen is de eerste stap naar een goede gezondheid. Zwarte rozijnen zijn een van de populaire droge vruchten, die hun naam te danken hebben aan hun zwartgekleurde schil. Ze worden sterk aanbevolen door artsen om veel gezondheidsproblemen weg te houden. Bekijk dit artikel om enkele van de beste voordelen van zwarte rozijnen voor huid, haar en gezondheid in detail te leren.

Voordelen op basis van zwarte rozijnen voor huid, haar & Gezondheid

Zwarte rozijnen heten “Kali Kishmish” in het Hindi, “NallaDraksha” in Telugu, “KainthaThratchai” in Tamil en “Kali Manuka” in Marathi. Zwarte rozijnen zitten boordevol antioxidanten, aminozuren, koolhydraten, calcium en andere belangrijke voedingsstoffen.

Wat is zwarte rozijn??

Zwarte rozijnen worden gemaakt door zwarte pitloze druiven van Corinth onder de zon of in een dehydrator te drogen. Ze hebben een donkerdere kleur in vergelijking met de andere rozijnensoorten en zijn pittig en zoet. Zwarte rozijnen worden gebruikt bij het bereiden van smoothies, desserts en zelfs als garnering op salades.

Zijn zwarte rozijnen goed voor de gezondheid??

Zwarte rozijnen zijn een van de gezondste voedingsmiddelen om in uw dieet op te nemen. Ze bevatten grote hoeveelheden fruitsuikers zoals glucose en fructose, die je hongergevoel kunnen stillen en je trek in voedsel kunnen verminderen. Deze staan ​​ook bekend om hun immuniteitsversterkende eigenschappen. Zwarte rozijnen kunnen uw darmgezondheid behouden en constipatie voorkomen.

Hoe zwarte rozijnen te eten?

Zwarte rozijnen worden over het algemeen behandeld met zwaveldioxide nadat ze in een dehydrator zijn gedroogd. Daarom wordt aanbevolen om ze een paar uur in water te laten weken voordat je ze consumeert. Het kan helpen bij het verwijderen van de onnodige mineralen op de buitenste huid voor volledige opname van de werkelijke voeding. Op deze manier verdubbelen de voordelen van zwarte rozijnen gedrenkt in water.

Voedingsfeiten van zwarte rozijnen:

Hier is de voedingswaarde van zwarte rozijnen per portie van 1 kopje:

 • Totaal aantal calorieën: 408
 • Totaal koolhydraten: 107 gram
 • Voedingsvezels: 9,8 gram
 • Potassium: 1284 mg
 • Natrium: 12 mg
 • Eiwitten: 5,9 gram
 • Vitamine A: 2,1%
 • Vitamine C: 11 %
 • Calcium: 9,5 %
 • Ijzer: 26 %

Op onderzoek gebaseerde voordelen van zwarte rozijnen voor huid en haar & Gezondheid:

Zwarte rozijnen

Hieronder staan ​​​​enkele van de beste voordelen van droge zwarte rozijnen voor gezondheid, haar en huid. Laten we ze eens bekijken.

1. Geneest bloedarmoede:

Het goede ijzergehalte in zwarte rozijnen verhoogt het hemoglobinegehalte in het bloed en geneest bloedarmoede op een perfect perfecte manier. Als je elke dag een handvol zwarte rozijnen hebt, zorg je ervoor dat je aan de dagelijkse ijzerbehoefte van het lichaam voldoet.

2. Verlaagt LDL-niveaus:

Een van de voordelen van zwarte rozijnen zijn de LDL-verlagende eigenschappen. Het heeft anti-cholesterolverbindingen in de vorm van oplosbare vezels die het cholesterol in het lichaam wegspoelen en het een goede gezondheid geven. Er zijn zelfs enzymen die cholesterol absorberen en de niveaus in het lichaam verlagen.

3. Reguleert de bloeddruk:

Hoge bloeddruk is een van de veel voorkomende problemen die tot veel ernstige problemen in het lichaam leiden. De rijke kaliumspiegels in zwarte rozijnen maken het perfect om ‘s morgens vroeg te eten, waardoor het natriumgehalte in het lichaam in hoge mate wordt verlaagd. Natrium is een van de belangrijkste redenen voor hoge bloeddruk. Dit is hoe een handvol zwarte rozijnen je probleem kan behandelen.

4. Beperkt hunkeren naar voedsel:

Met een hoog vezelgehalte in zwarte rozijnen, kan dit, als het bij het ontbijt wordt ingenomen, je echt helpen een lang vol gevoel te hebben en de hongergevoelens onder controle te houden en extra calorie-inname te voorkomen. De natuurlijke fruitsuikers zoals fructose en sucrose die aanwezig zijn in zwarte rozijnen kunnen je langer een vol gevoel geven. Dit is de reden waarom artsen aanbevelen om zwarte rozijnen te nemen om af te vallen.

5. Beschermt tanden:

Zwarte rozijnen zijn buitengewoon goed voor de tanden. Het bevat een van de fytochemicaliën die ons lichaam nodig heeft. Zwarte rozijnen bevatten de goedheid van de natuur samen met veel natuurlijke elementen en oleanolzuur, wat een van de beste voordelen van zwarte rozijnen is. De toepassing in de tandheelkundige zorg is ook een van de beste toepassingen van zwarte rozijnen. Het kan voorkomen dat de tand vergaat en bestrijdt ziektekiemen en gaatjes. Het voorkomt ook de groei van een aantal bacteriën die tandbederf veroorzaken. De aanwezigheid van veel natuurlijke mineralen, zwarte rozijnen worden beschouwd als een van de beste biologische voedingsmiddelen ooit.

6. Voordelen van zwarte rozijnen voor constipatie:

Zwarte rozijnen staan ​​bekend om hun grote hoeveelheden voedingsvezels, die de ontlasting kunnen verstevigen en helpen bij een soepele beweging. Dit kan uw spijsverteringskanaal zuiveren en uw maag vrij houden van constipatie. Het kan ook helpen bij het verminderen van een opgeblazen gevoel en winderigheid als gevolg van de ophoping van buikgassen.

7. Versterkt botten:

Het is een van de beste toepassingen van zwarte rozijnen, omdat het kan worden gebruikt om de botten gezond te houden. Rozijnen bevatten veel calcium en dit is een van de belangrijkste redenen waarom zwarte rozijnen zo gezond voor ons zijn. Naast goede hoeveelheden calcium bevat het voedsel ook boor, een micronutriënt die in kleine hoeveelheden voor het lichaam nodig is, maar nog steeds moet worden geconsumeerd. Je kunt de gezondheidsvoordelen van zwarte rozijnen niet zomaar negeren. Het is extreem gezond voor ons en moet dagelijks in kleine hoeveelheden worden geconsumeerd.

8. Behandelt seksuele problemen:

Rozijnen kunnen opwinding opwekken voor geslachtsgemeenschap. Het bevat aminozuren die van pas komen als je erectiestoornissen wilt behandelen. De aminozuren helpen ook bij het verbeteren van de spermastroom. Het is dus waar dat zwarte rozijnen je kunnen helpen om betrokken te raken bij geslachtsgemeenschap, waardoor je verzekerd bent van een gezonde seksuele relatie. De aminozuren die aanwezig zijn in deze zwarte biologische voeding kunnen de kans op bevruchting vergroten. Dit wordt beschouwd als een van de beste voordelen van zwarte rozijnen.

9. Geneest koorts:

Rozijnen kunnen ook koorts genezen. Deze functie wordt beschouwd als een van de beste gezondheidsvoordelen van zwarte rozijnen. Dit voer bevat een aantal antioxiderende eigenschappen waardoor het koorts effectief kan bestrijden. Het kopergehalte in dit voedsel maakt het ook geschikt voor de behandeling van een aantal ziekten. Dit is een superfood en bevat bijna alle essentiële benodigdheden die ons lichaam nodig heeft, samen met een goede hoeveelheid calorieën. Dit is de reden waarom zelfs artsen hun patiënten aanraden om regelmatig een bepaalde hoeveelheid zwarte rozijnen te consumeren.

10. Verbetert het gezichtsvermogen:

Sommigen zijn niet op de hoogte van deze specifieke gezondheidsvoordelen van zwarte rozijnen. Het is waar dat zwarte rozijnen kunnen helpen bij oogzorg. Het bevat enkele van de beste fytonutriënten die bovendien een groot aantal antioxiderende eigenschappen hebben. Deze elementen zijn goed voor de gezondheid van het oog en kunnen de ogen effectief beschermen. Het herstelt de schade aan de ogen veroorzaakt door oxidanten of vrije radicalen en kan ook helpen bij het leeftijdsgebonden verlies van het gezichtsvermogen. Dit is een van de beste voordelen van zwarte rozijnen en deze specifieke eigenschap maakt het een van de meest geconsumeerde en ook de meest gezonde biologische voedingsmiddelen ooit.

11. Voldoet aan dagelijkse eiwitniveaus:

Een portie zwarte rozijnen bevat ongeveer 3% eiwit. Dit helpt bij het opbouwen van je spieren en verbetert ook de gezondheid van bloed en botten. Je kunt rozijnen als tussendoortje nemen of ze toevoegen aan je eiwitshake voor betere resultaten. Geweekte rozijnen zijn ook heel gunstig voor baby’s bij het leveren van aminozuren.

12. Verhoogt energieniveaus:

Veel mensen geven er de voorkeur aan rozijnen te nemen voor een sportschoolsessie, omdat deze gezondheidsvoordelen van zwarte rozijnen je energieniveau verhogen en je weer actief maken. Dit is vooral handig voor studenten en werkende professionals die op een warme zomerdag uitgaan. Het eten van geweekte rozijnen kan het lichaam onmiddellijk verjongen.

13. Houdt de nieren gezond:

Van zwarte rozijnen is bekend dat ze de vorming van nierstenen voorkomen. Het werkt door het lichaam van gifstoffen te reinigen en ze weg te spoelen. In dit proces worden de stenen ook geëlimineerd in combinatie met het drinken van veel water en het nemen van voedsel met een laag cholesterolgehalte. Dit regelmatig doen kan zeker wonderen doen.

14. Geneest zuurgraadproblemen:

Zwarte rozijn is een natuurlijk huismiddeltje tegen de hoge zuurproductie in de maag. Het bevat magnesium en kalium, waarvan bekend is dat ze de reflux reguleren en je buik kalmeren. U zult ook een verminderd opgeblazen gevoel door gasophoping opmerken. Daarnaast verkoelt geweekte zwarte rozijn ook een vulkanische maag.

15. Verlaagt het risico op infecties:

Zwarte rozijnen bevatten polyfenolische antioxidanten, catechinen genaamd, die de kans op infecties kunnen verkleinen. Deze verbindingen hebben ook microbiële eigenschappen om infectieveroorzakende bacteriën of virussen te bestrijden en zo het lichaam te beschermen tegen verkoudheid en hoest. Van catechinen is ook bekend dat ze kanker op afstand houden!

16. Maakt de huid stralend:

Niemand wordt geboren met een vlekkeloze huid en om dat doel te bereiken is een wens die elke vrouw heeft. Zwarte rozijnen hebben natuurlijke eigenschappen als het om bloedzuivering gaat. Dit helpt bij het wegspoelen van de gevaarlijke vloeistoffen, gifstoffen en vuil uit het systeem. Deze zijn meestal verantwoordelijk voor huidproblemen, met name acne, vlekken, rimpels en meer. Als het bloed eenmaal goed is gezuiverd, heb je een gezonde, probleemloze en stralende huid.

17. Anti-verouderingseigenschappen:

Het gehalte aan antioxidanten in zwarte rozijnen maakt het perfect voor het doden van de vrije radicalen die leiden tot huidbeschadiging en uiteindelijk veroudering. Het beschermt de huid ook tegen beschadiging door de zon en vervuiling, wat allemaal fijne lijntjes, rimpels en dofheid in het gezicht veroorzaakt. Om vroegtijdige veroudering tegen te gaan, volstaat elke dag een handvol zwarte rozijnen.

18. Voorkomt acne:

Als u iemand bent die regelmatig last heeft van acne, is het tijd om wat zwarte rozijnen te gaan eten. Deze verbazingwekkende droge vruchten zitten boordevol vitamine C, die puscellen in het lichaam kan voorkomen, veroorzaakt door gifstoffen. Door deze ongewenste materialen weg te spoelen, helpen rozijnen om je huid vlekkeloos te houden.

19. Voordelen van zwarte rozijnen voor haargroei:

Het ijzer helpt de bloedcirculatie in het lichaam en de haarzakjes. Dit zorgt ervoor dat er sprake is van regulering van de haargroeifuncties en behandeling van haaruitval. Het houdt haar volledig op afstand. Het is een van de ideale voordelen om naar uit te kijken.

20. Beschermt de natuurlijke zwarte haarkleur:

De voordelen van zwarte rozijnen voor het haar zijn te mooi om te geloven. Het vitamine C-gehalte en ijzer helpen bij de opname van verschillende mineralen en zorgen voor een diepe voeding van de haarlokken. Dit houdt niet alleen de algehele gezondheid van het haar in stand, maar behoudt ook de natuurlijke haarkleur. Zwarte rozijnen kunnen ook de schachten van je haarzakjes repareren om schade te voorkomen.

Bijwerkingen van zwarte rozijnen:

Hoewel zwarte rozijnen bekend staan ​​om hun voedingswaarde, kunnen ze in bepaalde gevallen complicaties veroorzaken. Maak kennis met enkele van de bijwerkingen van het te veel eten van zwarte rozijnen:

 • Braken
 • Diarree
 • Buikpijn
 • zuurgraad
 • Hoge bloedsuikerspiegel
 • Plotselinge uitbarsting van energie
 • Ademhalingsproblemen

Nu je de vele gezondheidsvoordelen van zwarte rozijnen hebt begrepen, is het tijd om ze goed te gebruiken. Het aanbieden van zwarte rozijnen voor baby’s en voor vrouwen tijdens de zwangerschap kan hen helpen om veel voedingstekorten aan te pakken, samen met het genieten van een zoete snack. Je kunt ze zelfs toevoegen aan je muesli of aan je fruitsalade voor een kleverige textuur. Met mate eten kan helpen om een ​​beter welzijn te bevorderen. Dus waar wacht je op? Tijd om vandaag een handvol zwarte rozijnen te pakken!

Laat het ons weten als je nog steeds twijfels of zorgen hebt over deze voordelen van zwarte rozijnen. We helpen je graag met de beste oplossingen en antwoorden.

Voordelen van zwarte rozijnen