Kersen zijn een van de meest populaire vruchten ter wereld! Ze zijn verdeeld in twee basisgroepen – de zoete en de zure. Zoete kers, met name de zwarte kersenvrucht, staat bekend om zijn ongelooflijk heerlijke, zoete smaak. Deze kersen hebben een diep zwartachtig rood pigment, waardoor ze de naam krijgen. Black Cherries is niet alleen een geweldige snackoptie, maar zit ook boordevol belangrijke voedingsstoffen zoals vitamines, mineralen en antioxidanten om je te helpen genieten van een geweldige gezondheid. In dit artikel zullen we enkele van de beste Black Cherry-voordelen voor ons lichaam bekijken.

voordelen van zwarte kers

Wat is zwarte kers??

Zwarte kers is een van de zoete kersensoorten, die ook wel een wilde kers wordt genoemd. Deze vruchten worden op grote schaal geteeld in de Noord- en Zuid-Amerikaanse regio’s. Ze halen hun zwarte kleurpigment uit de grote hoeveelheden anthocyanines die ze bevatten, waardoor ze een van de antioxidantrijke vruchten zijn.

Zijn zwarte kersen goed voor je??

Zwarte kersen worden beschouwd als een van de gezondste voedingsmiddelen ter wereld. Ze bevatten een hoge concentratie ontstekingsremmende middelen om de symptomen van artritis, jicht en andere gewrichtsproblemen te verminderen. Zwarte kersen zijn ook rijk aan antioxidanten om hittegerelateerde problemen, kanker en zelfs diabetes te voorkomen.

Zwarte kersen versus rode kersen:

Rode kersen, zoals de naam al aangeeft, zijn felrood van kleur. Ze zijn zoet met een milde zure smaak. Deze kersen worden in hun geheel geconsumeerd of verwerkt in sappen en desserts. Black Cherries daarentegen hebben een donkerpaarse kleur, die bijna zwart lijkt. Ze zijn erg zoet van smaak en hebben meer vruchtvlees. Deze kersen eet je het lekkerst in hun geheel.

Voedingswaarde van zwarte kersen:

Hier is het uiteenvallen van 100 gram Black Cherry Nutrition-feiten:

 • Totaal aantal calorieën: 63
 • Koolhydraten: 16
 • Suiker: 12.8
 • Eiwit: 1 gram
 • Vezel: 2 gram
 • Potassium: 222 mg

Voordelen van Black Cherry voor huid, haar & Gezondheid:

Hier hebben we 20 geweldige zwarte kersen gebruikt voor gezondheid, haar en huid. Laten we ze eens bekijken.

zwarte kers gebruikt

1. Zorgt voor een goede nachtrust:

Tryptofaan en melatonine zijn enkele van de enzymen die aanwezig zijn in zwarte kersen, waardoor het een van de perfecte voedingsmiddelen is voor diegenen die goed willen slapen. Van slapeloosheid of gebrek aan slaap is bekend dat het veel gezondheidsproblemen veroorzaakt, waaronder zoiets als depressie. Neem wat zwarte kersen voordat je op bed gaat en zie jezelf in een diepe en diepe slaap.

2. Voorkomt hartziekten:

Quercetine is een van de antioxidanten die in goede hoeveelheden in zwarte kersen aanwezig is. Deze antioxidant heeft anticarcinogene eigenschappen die volgens professionals helpen om allerlei hartaandoeningen op afstand te houden. Dit is een van de voordelen waar je naar uit moet kijken, alleen vanwege de toename van hartproblemen tegenwoordig.

3. Houdt kanker op afstand:

Zwarte kersen zitten boordevol antioxidanten die vrije radicalen bestrijden die verantwoordelijk zijn voor kanker. Er zijn enzymen in zwarte kersen die bekend staan ​​​​als amygdaline, een soort fenolzuur. Dit helpt bij het verminderen van de grootte van kankergezwellen in het lichaam en voorkomt ook dat het zich in het lichaam verspreidt en kanker veroorzaakt. Dit is weer een voordeel waar je van zou willen profiteren.

4. Ontstekingsremmende eigenschappen:

Het vermogen om ontstekingen daadwerkelijk te verminderen en vervolgens geleidelijk te behandelen, is opnieuw een van de voordelen van zwarte kersen waar u naar moet zoeken. Anthocyanines in de zwarte kers werken als natuurlijke pijnstillers en geven u verlichting van gewrichtsgerelateerde aandoeningen zoals artritis, jicht enz. Hiervoor moet u regelmatig zwarte kersen consumeren in de dagelijkse voeding.

5. Geneest artritis:

De ophoping van urinezuur in het lichaam in de vorm van kristallen is wat leidt tot artritis en zijn vormen zoals jicht. Dit leidt tot ontstekingen en extreme pijn in de gewrichten. Het nemen van het sap van zwarte kersen helpt bij de behandeling van artritis en de pijn die het met zich meebrengt. Dit is tong omdat de enzymen anthocyanines in kersen helpen bij het afbreken van het urinezuur en het uit het lichaam spoelen. Hier wordt gedurende een paar weken elke dag ongeveer 10 ons zwarte kersensap aanbevolen.

6. Beschermt tand tegen bederf:

Het is bekend dat de verbindingen van de vrucht de tandplakvorming in de mond beheersen, wat de belangrijkste oorzaak is van tandbederf en gaatjes. Van zwarte kersen is ook bekend dat ze de vorming van bacteriën in de mond tegengaan, die een slechte geur kunnen veroorzaken. Ze hebben ook tanden whitening eigenschappen. Dit is een van de belangrijkste gezondheidsvoordelen van Black Cherry.

7. Bescherming voor de huid:

Kersen bieden tal van voordelen voor uw huid. Regelmatige inname van zwarte kersen beschermt de huid als zonnebrandmiddel tegen UVA- en UVB-stralen van de zon. De bèta-caroteen in de vrucht is hiervoor verantwoordelijk. Het bevordert ook de gezondheid van de huid, samen met bescherming. Anthocyanines helpen bij het voorkomen van huidkanker. Dit is een van de beste voordelen van zwarte kersenconcentraat.

8. Beheers haarverlies:

Van zwarte kersen is ook bekend dat ze je haarzakjes versterken en haaruitval voorkomen. Het rijke ijzergehalte in zwarte kersen helpt bij het voorkomen van bloedarmoede. Het is bekend dat bloedarmoede leidt tot haaruitval. Dus als je het probleem van haaruitval wilt bestrijden, dan is er niets beters dan een handvol zwarte kersen te hebben.

9. Vertraagt ​​tekenen van veroudering:

Een ander belangrijk voordeel van zwarte kersen is de potentie om de tekenen van veroudering tegen te gaan. De antioxidanten in kersen helpen bij het wegspoelen van de vrije radicalen die schade aan het lichaam en de huid veroorzaken. Dit houdt ook de huid stevig en jeugdig en voorkomt fijne lijntjes en rimpels die het gezicht dof maken.

10. Voordelen van antioxidanten:

De zwarte kersenvrucht is een van de beroemdste vruchten ter wereld, vooral bekend om zijn smaak. Slechts een paar mensen zijn zich bewust van de gezondheidsvoordelen van zwarte kers. Het is bewezen dat deze vrucht oxidatieve stress vermindert en het lichaam in staat stelt verschillende infecties en ziekten te bestrijden. Het neutraliseert de vrije radicalen in het lichaam die schadelijk zijn voor het lichaam en houdt uw gezondheid centraal.

11. Bevordert de gezondheid van het haar:

Afgezien van het voorkomen van haaruitval, kan de zwarte kersenvrucht het haar gezond maken van de lokken. De extracten van deze vrucht worden gebruikt in verschillende supplementen die ook de reden zijn voor de anti-verouderingseigenschap (eerder besproken). Met behulp van zwarte kers kunt u gespleten haarpunten vermijden, wat verder leidt tot minder haaruitval. Dit is een van de beste voordelen van zwarte kers waarvoor mensen zo dol zijn op deze vrucht.

12. Verlaagt urinezuur:

Volgens wetenschappelijke studies is bewezen dat de dagelijkse consumptie van dit wilde zwarte kersensap de urinezuurspiegels kan verlagen en dus minder pijn veroorzaakt. Het kan de kristallen in de gewrichten verwijderen die zich ophopen om een ​​blokkade te vormen en zo enorme pijn veroorzaken. Nou, zwarte kers kan dat oplossen en die pijn verlichten. Vanwege deze gezondheidsvoordelen van zwarte kers, worden de extracten van deze vrucht ook wel donkere vloeibare medicijnen genoemd.

13. Goede snack na de training:

Veel mensen zijn niet op de hoogte van de gezondheidsvoordelen van zwarte kers. De vrucht heeft het vermogen om de pijn in de spieren te verminderen en je beter te laten voelen. Dit is een van de beste voordelen van zwarte kers, waardoor het als een traktatie na de training kan worden geconsumeerd. Als je een ijsje met zwarte kersen hebt, voorzie je je lichaam niet alleen van vet en kunstmatige suiker, maar geef je je lichaam ook de goedheid van zwarte kersen.

14. Bestrijdt bacteriële infecties:

De zwarte kersenvrucht heeft het vermogen om een ​​aantal bacteriële infecties te bestrijden vanwege de gezonde eigenschappen die erin aanwezig zijn. Veel mensen gebruiken het als lekker antibacterieel voedsel. De vrucht is bijna over de hele wereld beroemd vanwege zijn biologische voordelen. Bacteriële infectie bestrijden met behulp van een vrucht is de meest natuurlijke en gezonde manier om ziekten te elimineren.

15. Vermindert neurologische ziekten:

Zwarte kers heeft een aantal gezondheidsvoordelen en het bestrijden van neurologische ziekten is er een van. Het is bewezen dat de vrucht ziekten die verband houden met zenuwen bestrijdt en een aantal zenuwweefsels in het lichaam elimineert. Artsen schrijven deze vrucht vol vertrouwen voor aan een aantal mensen en om deze reden is dit een van de gezondste vruchten ooit.

16. Verlaagt slecht cholesterol:

Zwarte kers kan het slechte cholesterolgehalte in het lichaam effectief verminderen. Studies tonen aan dat het regelmatig consumeren van zwarte kersensap het LDL-niveau kan verlagen en daardoor hartproblemen kan voorkomen. Omdat het een caloriearme vrucht is, zijn zwarte kersen een gezond alternatief voor rommel en vette snacks!

17. Bestrijdt diabetes:

Zwarte kersen kunnen uw insulinespiegel verhogen, wat op zijn beurt uw bloedsuikerspiegel regelt. Daarom worden zwarte kersen sterk aanbevolen voor diabetespatiënten, vooral als tussendoortje. Ze bevatten ook veel voedingsstoffen en bieden vitamine C, kalium en vezels in goede doses. Dit is een van de beste voordelen van het regelmatig eten van zwarte kersen.

18. Reguleert de bloeddruk:

Volgens onderzoek is bekend dat zwarte kersensap de systolische waarde van je hart verlaagt. Door de bloeddruk te verlagen, kunnen zwarte kersen plotselinge hartaanvallen en andere hart- en vaatziekten voorkomen. Er is een evidence-based onderzoek dat zwarte kersensap de kans op beroertes met bijna 35% kan verminderen!

Bijwerkingen van zwarte kersen:

Hier zijn enkele van de belangrijkste bijwerkingen van het te veel consumeren van zwarte kersen:

 • Spijsverteringsstoornissen
 • Losse ontlasting, door vezels
 • Intern gas
 • opgeblazen gevoel
 • Buikkrampen
 • Allergieën door zwarte kersenextract op gevoelige magen

Zwarte kersen zijn een culinair genot, dat wordt gekweekt in koele klimaten. Deze vruchten zijn zeldzaam op de Indiase markt en zijn verkrijgbaar in geselecteerde online winkels. Ze kosten ook een fortuin, waardoor ze een van de minder bekende vruchten zijn voor de lokale bevolking. Als u echter de kans krijgt om naar het buitenland te gaan en een van de westerse landen te bezoeken, kunt u naar hartelust genieten van zwarte kersen.