Custardappel wetenschappelijke naam is Annonareticulata. Deze prachtige vrucht heeft verschillende vormen zoals bolvormig, hartvormig, langwerpig en zelfs onregelmatig. De buitenste laag van de vrucht is bruin of geel van kleur en het vlees aan de binnenkant is puur wit. Er zijn verschillende zaden in de vrucht en elk is bedekt met de pulplaag. Er kunnen ongeveer 60-70 zaden in de vrucht zitten. Je krijgt een aangename smaak zoals vla zelf. De vrucht wordt gegeten zoals hij is, maar wordt ook in veel zoete gerechten over de hele wereld gebruikt. In India vind je ijs, milkshakes, enz. die van deze prachtige vrucht worden gemaakt. Dus waar je ook bent, probeer deze fantastische vrucht uit en geniet van de voordelen van custardappel die het je biedt.

Beste Custard Apple-voordelen

Custardappelnamen in verschillende talen:

Hoewel custardappel in verschillende delen van het land met verschillende namen wordt genoemd, is hij toch geliefd. De botanische naam van de vlaappel van Annonareticulata is iets dat niet veel mensen weten. Het meest voorkomende Indiase woord voor custardappel is Sitaphal of zelfs Ram sitaphal. Het sitaphal-beeld zorgt voor de meeste mensen om van te watertanden. De sappige delen van het fruit met zijn custardachtige smaak zijn allemaal perfect voor een warme dag. Verander ze in cheesecake, ijs of zelfs een milkshake en je hebt het beste dessert dat je wilt.

 • Hindi – Sitafal
 • Manipuri – Sharifa
 • Assamees – Katal
 • Tamil – Sitapalam
 • Telugu – Sitaphalamu
 • Bengaals – Ata
 • Malayalam – SitaPazham
 • Punjabi – Sharifa
 • Marathi – Sitafala

Wat is suikerappel??

Dus als je wilt weten wat suikerappel is, kun je er het beste een proeven. Het custardappelsap van het vruchtvlees in je mond is gewoon het beste gevoel ooit. Als u foto’s van custardappel ziet, ziet u de verschillende secties waarin de vrucht is verdeeld. Elk van hen heeft een vlezig fruitgedeelte en een zaadje erin.

Verschillende soorten Custardappel:

Er zijn verschillende soorten custardappel die je op de markt en over de hele wereld kunt vinden. Als je meer wilt weten over custardappel, kijk dan eens naar de verschillende soorten die hier worden genoemd. De andere soorten zijn Cherimoya, Zuurzak, Zoetzak, Alligatorappel, Atemoya, enz. Elk van deze heeft zijn eigen specifieke smaken en smaken. Als je naar de foto van de custardappel en de verschillende soorten kijkt, zie je de overeenkomsten erin. Probeer elk om een ​​idee te krijgen van hoe ze smaken. Custardappelfoto geeft je de kennis van hoe de verschillende soorten eruit zien en aanvoelen.

Is custardappel goed voor de gezondheid??

Ja, custardappel is een van de goede vruchten voor je welzijn. Custardappelpoeder is een leuke manier om baby’s de smaak van het fruit te geven. Custardappel heeft verschillende voedingsstoffen zoals vitamine C, kalium en magnesium. Al deze helpen je om fit en gezond te zijn en je huid en haar sterk te houden.

Belang van Custardappel:

Custardappelnamen zijn er genoeg, maar ze laten allemaal zien dat de vrucht bij iedereen erg geliefd is. Zoete custardappel is een goede manier om vitamine C en A binnen te krijgen. Ook krijg je magnesium en kalium uit deze vrucht. Er zijn zoveel soorten custardappel in India, dat je ze stuk voor stuk zult proeven. De verschillende soorten custardappel geven je smaak en smaak als geen ander. Bekijk de foto’s van custardappelvruchten om de beste te weten en hoe je ze kunt plukken als ze rijp zijn. Haal alle noodzakelijke voedingsstoffen uit deze prachtige vruchten.

Hoe custardappelfruit te eten??

De beste manier om custardappelfruit te eten is zoals het is. Controleer of het fruit rijp is. Het moet een beetje aan de zachte kant zijn bij aanraking. Open het met je handen en zie de verschillende stukken fruitpulp erin. Elke sectie is een wit fruitig en vlezig deel dat je kunt consumeren. Daarin zit een zaadje dat moet worden weggegooid. Je kunt het fruit ook met een lepel uitscheppen. De Indiase custardappel is erg vlezig en smakelijk. Dus leer hoe je custardappelfruit eet om er het beste van te krijgen.

Beste tijd om Custardappel te eten?

De beste tijd om custardappel te eten is in de maanden augustus tot oktober. Het romige fruit is in deze tijd van het jaar op zijn best. Je kunt het met de hand geplukte weelderige fruit krijgen op alle fruitmarkten in het land. Haal dus alle voedingswaarde van custardappel binnen als de vruchten in het seizoen zijn, want dan is de voedingswaarde van custard op zijn best. Hieronder geven we u de voedingsfeiten van custardappel. Dit zal je vertellen dat custardappel goed is voor de gezondheid. Het fruit in het juiste seizoen hebben is altijd een goede keuze voor smaak en voedingsstoffen.

Custardappel Voedingswaarden:

Voedingswaarde van custardappel staat hieronder voor uw voordelen:

1 custardappel Bevat ongeveer:

 • Calorieën: 146
 • Totaal vet: 0,4 gram
 • Verzadigd vet: 0,1 gram
 • Meervoudig onverzadigd vet: 0,1 gram
 • Enkelvoudig onverzadigd vet: 0,2 gram
 • Eiwitten: 3,2 gram
 • cholesterol: 0 mg
 • Koolhydraten: 37 gram
 • Ijzer: 4%
 • Magnesium: 8%
 • Calcium: 3%
 • Vitaminen: A- 0%, C- 93 %, B6-15%

Verbazingwekkende gezondheidsvoordelen van Custardappel:

Hier hebben we 21 custardappel-toepassingen voor huid, haar en gezondheid ingeroepen. Laten we ze eens bekijken.

gezondheidsvoordelen van custardappel

1. Custardappel voor diabetes:

Het belang van custardappel in uw dieet kan worden gezien voor diabetespatiënten. Omdat custardappel veel voedingsvezels bevat, helpt het de opname van suiker te vertragen. Dit vermindert op zijn beurt uw kansen om diabetes type 2 te krijgen. Dus het hebben van custardappel kan je veel goed doen. Bekijk deze voordelen van custardappel voor jezelf en zie hoe je leven gezonder wordt.

Hoe Custard Apple te consumeren voor gezondheidsproblemen:

 • Het fruit kan worden gegeten als het rijp is zoals het is.
 • Het is beter om het te hebben zonder toevoeging van suiker in de vorm van desserts.

2. Custardappel voor kanker:

Custardappel heeft bepaalde verbindingen die bekend staan ​​als kankerpreventie. Dit zijn alkaloïden en acetogenineverbindingen en deze werken tegen de kankercellen, maar beschadigen de gezonde cellen niet. De krachtige antioxidanten in custardappel helpen ook om het risico op kanker te voorkomen. Zie hoe de voordelen van custardappel je nieuw leven inblazen. Dus het gebruik van custardappel helpt je een heel eind op weg.

Hoe Custard Apple te consumeren voor gezondheidsproblemen:

 • Het dagelijks eten van een custardappel kan je de gezondheidsvoordelen van custardappel laten zien.
 • Schep het vlezige vruchtvlees eruit en geniet ervan.

3. Custardappel tijdens de zwangerschap:

Het gebruik van custardappelverlof voor zwangerschap kan ook worden gezien. De romige vrucht geeft de moeder en de baby vitamine C en A. Het kalium en magnesium dat nodig is voor de groei van de baby is ook geweldig, dus custardappel tijdens de zwangerschap is een goede keuze. Dus het hebben van fruit kan een goed idee zijn voor zowel de moeder als de baby. Voordelen van custardappelbladeren zijn van oudsher doorgegeven door grootmoeders aan hun dochters.

Hoe Custard Apple te consumeren voor gezondheidsproblemen:

 • Het is de beste manier om alle voedingsstoffen uit het fruit te krijgen.

4. Vermindert cholesterol:

De voordelen van custardappel zijn dat ze niacine bevatten en ook voedingsvezels die perfect zijn om je cholesterolgehalte te verlagen. Als u een persoon bent die vatbaar is voor een hoog cholesterolgehalte, kan het eten van custardappel u enorm helpen. Probeer dit toe te voegen aan uw dagelijkse voeding of in ieder geval om het twee keer per week te hebben. Niacine zorgt ervoor dat de triglyceridenspiegels dalen en dit verlaagt het cholesterol.

Hoe Custard Apple te consumeren voor gezondheidsproblemen:

 • Eet het fruit minstens een paar keer per week voor dat goede gezondheidsvoordeel voor je hart.

5. Verbetert het gezichtsvermogen:

De voordelen van het eten van custardappel zijn ook zichtbaar voor het gezichtsvermogen. Van custardappel is bekend dat het goed is voor het gezichtsvermogen. Het helpt om het gezichtsvermogen onder controle te houden en vermindert de belasting van de lens. U kunt custardappel als uw dagelijkse fruitdieet hebben. Voeg het toe terwijl het in het seizoen is en zie het verschil in uw gezondheid. De vrucht bevat veel voedingsstoffen die perfect zijn om je ogen gezond te houden.

Hoe Custard Apple te consumeren voor gezondheidsproblemen:

 • Neem het fruit in de vorm van milkshakes, ijsjes of gewoon zoals het is.

6. Voorkomt artritis:

U zult ook voordelen vinden voor uw botgezondheid. Het calcium in custardappel helpt je botten en dit kan je helpen als je aan artritis lijdt. De degeneratie van botten en de pijn die gepaard gaat met artritische pijn vermindert aanzienlijk met behulp van custardappel. Kijk dus eens naar de voordelen van suikerappel voor je botten. Als je verschillende bereidingswijzen hebt, blijf je enthousiast over het hebben van het fruit.

Hoe Custard Apple te consumeren voor gezondheidsproblemen:

 • Je kunt custardappel net als het fruit hebben of je kunt het toevoegen aan milkshakes met melk.
 • Melk draagt ​​bij aan de calciuminname, wat goed is voor de botten.

7. Verhoog de immuniteit:

De gezondheidsvoordelen van suikerappel zijn geweldig voor mensen met een lager immuniteitsniveau. De verschillende voedingsstoffen in custardappel maken het een ideale aanvulling op je dagelijkse voeding. Uw immuniteitsstoornissen op de natuurlijke manier behandelen is de beste manier. Dus voeg custardappel toe aan uw dieet en kijk hoe u uw immuniteitsniveaus kunt opbouwen. Maak een heerlijke smoothie of maak lekker ijs voor dat verleidelijke toetje.

Hoe Custard Apple te consumeren voor gezondheidsproblemen:

 • Snijd het fruit en heb alle pulpachtige secties.
 • Je kunt een smoothie maken met melk voor een extra boost.

8. Behandel bloedarmoede:

Omdat custardappel een koel- en stimulerend middel is, helpt het bij de behandeling van bloedarmoede. Een van de gezondheidsvoordelen van sitaphal is de rijke bron van ijzer. Dit helpt bij de behandeling van bloedarmoede. De hematinische en slijmoplossende eigenschappen van suikerappelblad zijn gunstig voor de meeste mensen die aan bloedarmoede lijden. Voordelen voor de gezondheid van suikerappelfruit werken ook geweldig voor kinderen en jonge volwassenen die kieskeurig zijn over voedselkeuzes en smaken.

Hoe Custard Apple te consumeren voor gezondheidsproblemen:

 • Je kunt deze vrucht op veel manieren hebben, zoals hierboven vermeld.
 • Smoothies, ijsjes of milkshakes zijn allemaal goede keuzes.

9. Verbeter de spijsvertering:

Om een ​​betere spijsvertering te krijgen, heb je vezels nodig die de stoelgang bevorderen. Wanneer u een goede stoelgang heeft, nemen de constipatieproblemen af. Custardappel bevat koper en voedingsvezels. Deze twee voedingsstoffen helpen bij de stoelgang. Sitaphal gebruikt om ons te laten zien hoe goed het kan zijn om de gezondheidsvoordelen van sitaphal te krijgen. Dus bekijk het gebruik van sitaphal en verbeter je spijsvertering.

Hoe Custard Apple te consumeren voor gezondheidsproblemen:

 • De voordelen van custardappelfruit kunnen in de vorm van gewoon fruit zijn.
 • Gebruik het niet in milkshakes of smoothies, aangezien melk zelf constipatie kan veroorzaken.

10. Helpt om aan te komen:

Custardfruit komt ten goede aan mensen die op natuurlijke wijze willen aankomen. Door dagelijks custardappel en honing te eten, krijg je de nodige calorieën om aan te komen. Gezondheidsvoordelen van custardappel zijn de calorieën die je op een gezonde manier aan je lichaam kunt toevoegen. Beide zijn zoete en smakelijke ingrediënten die niemand zal willen vermijden. Dus op een natuurlijke en lekkere manier aankomen.

Hoe Custard Apple te consumeren voor gezondheidsproblemen:

 • Schep het vruchtvlees van de custardappel en voeg er honing aan toe.
 • Neem dit dagelijks voor extra gewicht.

11. Verbeter de gezondheid van de hersenen:

Custardappelsap komt ten goede aan mensen die een hectisch leven leiden vol spanningen en problemen. De voordelen van het eten van custardappel maken het mogelijk om de gezondheid van je hersenen te verbeteren. De voordelen van het eten van vla betekenen dat alle voedingsstoffen door de bloedbaan worden opgenomen. Dit helpt de hersenen om te groeien en sterk te blijven. Neurologische problemen worden minder en mild. Gebruik van het eten van custardappelfruit voor de hersenen staat bekend als positief en heilzaam.

Hoe Custard Apple te consumeren voor gezondheidsproblemen:

 • Voeg het fruit toe aan je dagelijkse voeding en laat het in zijn rauwe vorm – geschept of gewoon gemengd met honing.

12. Goede cardiovasculaire gezondheid:

Custardappel bevat magnesium, de perfecte voedingsstof voor het hart. Het helpt om het hart gezond te houden en uit de buurt van hartstilstand. Vitamine B6 is een andere voedingsstof die goed is voor het hart omdat het de ophoping van homocysteïne voorkomt. De gezondheidsvoordelen van custardappelfruit zijn geweldig voor mensen met hartaandoeningen. Custardgebruik kan worden gebruikt voor mensen of familieleden die mogelijk ook vatbaar zijn voor hartproblemen.

Hoe Custard Apple te consumeren voor gezondheidsproblemen:

 • Kies fruit dat rijp is en voeg dit toe aan je dagelijkse voeding voor dat hart-gezonde gevoel.

Top 4 Custard Apple-voordelen voor de huid:

Hier hebben we de 4 beste custardappel-voordelen voor de huid op een rijtje gezet. Laten we ze eens bekijken.

1. Behandel puistjes:

Een van de gezondheidsvoordelen van het eten van custardappel is dat ze een positief effect hebben op je huid. Puistjes kunnen worden behandeld met custardappel omdat ze vitamines bevatten. Het helpt het puistje te genezen en de pus die zich aan de oppervlakte vormt te verwijderen. Je kunt het fruit consumeren of het op het oppervlak aanbrengen. De talg wordt gereguleerd en dus verminderen de puistjes waardoor je een heldere huid krijgt.

Hoe toepassen:

 • Schep het vruchtvlees eruit en prak het met een vork.
 • Breng deze pasta aan op een schone huid en laat drogen.
 • Afwassen met water.

2. Voorkom veroudering en houdt de huid jeugdig:

Voor die jeugdige uitstraling hebben we collageen nodig om zich op te bouwen in ons systeem. We kunnen collageen krijgen van custardappel omdat het vitamine C in overvloed bevat. Collageen is het eigenlijke eiwit dat we nodig hebben voor een gezonde huid. Dit voorkomt ook veroudering. Custardappel voor de huid is de perfecte manier om collageen te krijgen. Profiteer van de voordelen door het te consumeren of de pasta aan te brengen.

Hoe toepassen:

 • Consumptie van het fruit is een betere manier om het collageen in je systeem te krijgen.
 • Anders kun je een pasta van het fruit op je gezicht en hals aanbrengen.
 • Was het af als het droog is.

3. Geneest huidinfecties:

De voordelen van Custardappel voor de huid zijn geweldig als je huidinfecties hebt. Deze kunnen worden genezen vanwege de vitamine-overvloed in custardappel. Deze helpen om infecties sneller te genezen. Vitamine C werkt geweldig op de huid en geeft het de benodigde voeding. Dus het hebben van fruit dat rijk is aan vitamine C is een heel goed idee voor mensen met huidinfecties. Voeg het toe aan je dagelijkse voeding en zie het verschil.

Hoe toepassen:

 • Breng een laag van de pasta aan over de hele huid.
 • Laat het een half uur intrekken en was het daarna af met warm water.

4. Houdt huidkanker weg:

Zodra de huid zijn collageenniveaus heeft verhoogd, helpt het om de huidlagen opnieuw op te bouwen. Vitamine C in custardappel is echt een goede manier om het collageengehalte in de huid op te bouwen. Het consumeren van het fruit kan dus ook helpen om huidkanker weg te houden. Custardappel is goed voor kanker van de huid omdat het de huid helende eigenschappen geeft. Deze genezing helpt de huidbarrières sterk te maken en kankercellen te bestrijden.

Hoe toepassen:

 • Om voor huidkanker te zorgen, is het beter om het fruit te consumeren in plaats van het rechtstreeks op de huid aan te brengen.

Top 5 Custard Apple-voordelen voor haar:

Hier hebben we 5 beste custardappel-voordelen voor haar ingeroepen. Laten we ze eens bekijken.

1. Voorkomt vroegtijdige vergrijzing:

Voortijdige vergrijzing bij een persoon treedt op wanneer de hoeveelheid koper in het lichaam niet voldoende is. Het hebben van voedingsmiddelen met een hoog kopergehalte kan helpen om deze voortijdige vergrijzing van het haar te stoppen. Melanine is het lichaam dat ons de kleur geeft die we nodig hebben voor ons haar, onze ogen en onze huid. Custardappel bevat koper en dit bouwt het melaninegehalte op. Dus het consumeren van custardappel heeft voordelen voor het haar en geeft het glans.

Hoe toepassen:

 • Je kunt de pasta van het fruit op de hoofdhuid aanbrengen en een tijdje laten zitten.
 • Normaal afwassen met shampoo.

2. Behandel hoofdhuidinfecties:

Vitamine C in custardappel doet wonderen voor de hoofdhuid. De antioxidanten die in custardappel zitten, helpen ook om elke vorm van infecties van de hoofdhuid te stoppen. Doordat de talg zichzelf reguleert, kan de hoofdhuid goed ademen en zich bevrijden van dode huidcellen en bacteriën. Dit geeft de hoofdhuid frisheid waar de haarwortels goed kunnen groeien. Dus het consumeren van custardappel is een geweldige manier om roos en andere hoofdhuidinfecties op afstand te houden.

Hoe toepassen:

 • Breng een pasta van het fruit aan op de hoofdhuid en laat het een half uur intrekken.
 • Afwassen met gewone shampoo.

3. Voorkom luizen:

De enzymen en de antioxidanten in custardappel zijn geweldig om luizenplagen op de hoofdhuid te verwijderen en te voorkomen. Dus af en toe een pasta van het fruit aanbrengen is een goede manier om de hoofdhuid vrij van problemen te houden. Het versterkt de hoofdhuid en houdt het ook gezond. Een gezonde hoofdhuid weert gemakkelijk elke vorm van plaag of luizen af.

Hoe toepassen:

 • Twee keer per week kun je een pasta van het fruit op de hoofdhuid aanbrengen en laten zitten.
 • Na ongeveer een uur kun je het afwassen met normale shampoo en water.

4. Voor betere collageenniveaus:

Custardappel heeft een overvloed aan vitamine C. Het consumeren van het fruit geeft je de voordelen van deze vitamine C, aangezien collageen zich ophoopt in je systeem. Collageen wordt gevormd door de vitamine C en dus is het hebben van custardappel de beste manier om je systeem de benodigde collageenboost te geven. Voor de meeste mensen met huidproblemen is de opbouw van collageen het beste antwoord. Dus haal een zoet medicijn voor je huidproblemen met custardappel.

Hoe toepassen:

 • Je kunt custardappelpuree op de schil aanbrengen voor vitamine C of je kunt het fruit consumeren om de maximale voordelen te krijgen.

5. Bevorder de haargroei:

De antioxidanten en vitamine C die aanwezig zijn in custardappel zijn het beste voor de haargroei. Je kunt het kopergehalte in je hoofdhuid krijgen van custardappel, wat zal leiden tot een betere melanineproductie. Hierdoor krijg je haar dat goed gekleurd is en sterker en rijker wordt. Dus het dagelijks hebben van custardappel zal helpen bij de haargroei en glans.

Hoe toepassen:

 • Maak een puree van het vruchtvlees en breng dit aan op de hoofdhuid.
 • Laat het een half uur intrekken en was het daarna af met warm water.
 • Herhaal dit twee keer per maand.

Custardappel bijwerkingen:

Dus ook al hebben we de voordelen van custardappelcholesterol en custardappelkanker gezien, te veel ervan is ook niet goed.

 • De nadelen van custardappel zijn dat te veel gewichtstoename je ook problemen geeft.
 • De bijwerkingen van custardappel omvatten ook een overdosis ijzer en de complicaties die hierdoor ontstaan.
 • Een van de bijwerkingen van custardappel is dat kalium overdreven kan zijn en kan interfereren met andere medicijnen die u gebruikt. Dus al met al kunnen de nadelen van custardappel tot andere problemen leiden.
 • Het is raadzaam om met alle andere factoren rekening te houden en vervolgens het fruit te consumeren.

Custardappel is echt een heerlijke vrucht waar velen van houden. Het hebben van het fruit voor zijn smaak geeft je een extra voordeel van alle verborgen gezondheidsvoordelen. Custardappel bevat grote hoeveelheden voedingsstoffen en dit is wat je lichaam wint. Dus behandel veel van uw gezondheidsproblemen, waaronder haar- en huidproblemen, met alleen custardappel. Het aanbrengen van de pasta voor haar en huid kan uw glanzend en sterk haar en een heldere huid geven.