Amandelen zijn voedingsrijk voedsel en worden de “koning der noten” genoemd. Ze bevatten extreem veel vitamines, mineralen en anti-oxidanten en bieden een verscheidenheid aan voordelen voor ons lichaam. Amandelen worden geconsumeerd in de vorm van hele noten, poeder, pasta en zelfs olie. Eetbare zoete amandelen zijn de bron van zoete amandelolie. De olie wordt gewonnen uit amandelen door ze in een koude persmachine te persen. De geëxtraheerde zoete amandelolie wordt vervolgens gebruikt als een essentieel ingrediënt in cosmetische, medicinale en bakproducten. De voordelen van zoete amandelolie zijn talrijk voor huid, haar en gezondheid. Laten we ze eens bekijken.

Wetenschappelijke naam: Prunus amygdalus var. dulcus

Voordelen van zoete amandelolie voor huid, haar & Gezondheid

Namen van amandelolie in verschillende Indiase talen:

 • Telugu: TheepiBadamNiemand
 • Hindi: MeethaBadaam Tel
 • Tamil: IṉippuPatamEnney
 • Kanna: Sihi Badami Enney
 • Malayalam: Badam Enna
 • Marathi: Gōḍabadāmatēla
 • Punjabi: Miṭhēbādāmatēla
 • Gujarati: MīṭhīBadāmanuṁtēla

Wat is zoete amandelolie??

Zoete Amandelolie is de olie gewonnen uit zoete amandelen die eetbaar zijn. Het wordt meestal gemaakt door de amandelspijs in olijfolie te mengen of door in een koude persmachine te persen. De geëxtraheerde olie wordt vervolgens opgeslagen in een glazen container voor menselijk gebruik en consumptie.

Zoete amandelolie versus amandelolie:

De basis Amandelolie is de olie die wordt gewonnen door de noten in een machine te persen. Er zijn echter twee versies van amandelolie: bittere amandelolie en zoete amandelolie.

Zoete amandelolie is de olie die wordt gewonnen uit eetbare zoete amandelen en kan worden gebruikt voor interne consumptie en plaatselijke toepassingen.

Terwijl,

Bittere amandelolie wordt gewonnen uit wilde bittere amandelen en is dodelijk als het intern wordt geconsumeerd, omdat het cyanidevergiftiging kan veroorzaken. De olie wordt alleen gebruikt in medicijnen voor plaatselijke toepassingen.

Voedingsfeiten van zoete amandelolie:

Bekijk hieronder de voedingsfeiten van Zoete Amandelolie voor 1 el portie:

 • Totaal aantal calorieën: 120
 • Totaal vet: 13,6 gram
 • Verzadigd vet: 1,1 gram
 • Enkelvoudig verzadigde vetten: 9,4 gram
 • Vitamine E: 26% van de ADH
 • Fytosterolen: 35,9 mg

Hoe zoete amandelolie thuis te maken:

Bekijk deze stapsgewijze procedure om thuis zoete amandelolie te maken, als je geen oliepers gebruikt:

Zoete amandelolie Ingrediënten:

 • 1 kop zoete eetbare amandelen.
 • 2 el olijfolie.

Procedure:

 • Doe eerst de eetbare amandelen in een blender. Zorg ervoor dat ze droog zijn.
 • Blend ze om te beginnen op lage snelheid.
 • Herhaal het proces totdat de amandelen een gladde pasta worden.
 • Voeg nu olijfolie toe en mix opnieuw.
 • Bewaar deze pasta in een glazen pot en laat twee weken staan.
 • Je zult merken dat de olie gescheiden is van de pasta.
 • Deze olie kan voor gebruik worden geëxtraheerd en in een fles worden bewaard.

Voorbereidingstijd:

 • Je hebt ongeveer 10-15 minuten nodig om je voor te bereiden en 2 weken voor verwerking.

Hoe zoete amandelolie te bewaren??

De ideale manier om zoete amandelolie te bewaren is in een glazen pot. De olie moet uit de buurt van direct zonlicht en extreme temperaturen worden gehouden. Op kamertemperatuur bewaren is de beste manier om een ​​betere houdbaarheid van de olie te garanderen.

Hoeveel zoete amandelolie kan ik drinken??

Mensen met constipatie en spijsverteringsstoornissen consumeren meestal zoete amandelolie. Men moet echter voorzichtig zijn met de hoeveelheid verbruikte olie. U kunt ‘s morgens vroeg niet meer dan 1 eetlepel zoete amandelolie hebben voor de beste voordelen.

Wanneer zoete amandelolie drinken??

Zoete amandelolie kan het beste vroeg in de ochtend worden ingenomen om uw stoelgang te activeren. Regelmatige consumptie kan profiteren van het stimuleren van uw spijsvertering en het laten zien van verbeteringen bij mensen met zenuwaandoeningen.

Wanneer resultaten te krijgen??

Het drinken van zoete amandelolie als laxeermiddel kan onmiddellijke resultaten opleveren. Het kan binnen een dag of twee gladde darmen veroorzaken. Als u echter op zoek bent naar complexe gezondheidsdoelen zoals zenuwaandoeningen of botsterkte, moet u deze mogelijk minimaal 3-6 maanden gebruiken..

Voordelen van zoete amandelolie voor gezicht, huid en haar & Gezondheid:

Voordelen van zoete amandelolie voor het gezicht:

Hier hebben we de top 6 voordelen van zoete amandelolie voor het gezicht ingeroepen. Laten we hier eens naar kijken.

Is zoete amandelolie goed voor het gezicht??

Zoete amandelolie voor het gezicht werkt als een tierelier. Het is rijk aan vitamine E en antioxidanten die een glanzende, gladde huid bevorderen. Regelmatige toepassing kan helpen bij het verminderen van littekens, vlekken, acne, pigmentvlekken, tekenen van veroudering en een slappe huid. Vermindering van oogrimpels, donkere kringen en wallen zijn enkele van de bekendste toepassingen van zoete amandelolie.

1. Zoete amandelolie voor donkere kringen:

Zoete amandelolie heeft huidverlichtende eigenschappen, dankzij het rijke gehalte aan vitamine E. Het kan donkere kringen effectief verminderen bij regelmatig gebruik. Zoete amandelolie kan ook de huidelasticiteit rond de ogen bevorderen door collageen te verbeteren.

Hoe te gebruiken:

 • Neem een ​​paar druppels olie en masseer het regelmatig over de ogen.

2. Zoete amandelolie voor acne:

Zoete amandel is rijk aan vetzuren die helpen bij het beheersen van talg die verantwoordelijk is voor acne. Het helpt ook de poriën te ontstoppen die tot acne leiden. Om dit te doen, was je eerst je gezicht en masseer je zoete amandelolie op de aangetaste plekken. Je kunt het ook gebruiken als een vlekbehandeling voor puistjes.

Hoe te gebruiken:

 • Om zoete amandelolie te gebruiken voor acnelittekens, regelmatig aanbrengen op de aangetaste gebieden.

3. Zoete amandelolie voor rimpels:

Zoete amandelolie is rijk aan antioxidanten en vitamine E. Regelmatige toepassing van zoete amandelolie op het gezicht kan collageen bevorderen en de elasticiteit van de gezichtshuid verbeteren. Het resultaat: minder rimpels, een jongere, strakkere huid.

Hoe te gebruiken:

 • Je moet elke avond zoete amandelolie op je gezicht masseren voordat je naar bed gaat.

4. Zoete amandelolie voor littekens:

Regelmatige toepassing van zoete amandelolie kan de vorming van littekens op de huid verminderen en voorkomen. Deze littekens worden meestal veroorzaakt door puistjes, vlekken en zelfs krassen. Eerder het litteken, beter is het effect van zoete amandelolie.

Hoe te gebruiken:

 • Breng een paar druppels olie direct aan en masseer in.

5. Zoete amandelolie Moisturizer:

Zoete amandelolie heeft rijke hydraterende eigenschappen. Het is een geweldige bron van vetzuren die diep in de huid doordringen en zorgen voor een goede hydratatie. Regelmatig gebruik van zoete amandelolie kan resulteren in een gezonde en mooi uitziende huid.

Hoe te gebruiken:  

 • Het wordt aanbevolen om na het douchen een paar druppels op gezicht en lichaam te gebruiken.

6. Zoete amandelolie als natuurlijke make-up remover:

Zoete amandelolie kan diep in de huid doordringen en vuil en vuil uit de poriën verwijderen. Het is een effectieve, natuurlijke make-up remover die ervoor zorgt dat je huid vrij is van allerlei soorten make-up die moeilijk te verwijderen is met normale removers.

Hoe te gebruiken:

 • Aanbrengen met een watje en voorzichtig afvegen om make-up te verwijderen.

Voordelen van zoete amandelolie voor de huid:

Hier hebben we de top 5 voordelen van zoete amandelolie voor de huid op een rijtje gezet. Laten we hier eens naar kijken.

Is zoete amandelolie goed voor de huid??

Zoete amandelolie heeft ongelooflijke hydraterende eigenschappen waar zoete amandelolie om bekend staat. De niveaus van vitamine E, B1, B2, B6 en A helpen bij het verwijderen van uitdroging van de huid en hydrateert de huid diep. Het geneest ook irritatie van de huid. De gemakkelijke absorptie helpt ook bij het voorkomen van verstopte poriën. De olie heeft andere voordelen zoals:

7. Goed voor huidverlichting:

Zoete amandelolie is een van de beste natuurlijke remedies om een ​​gezonde en lichte huid te krijgen. Het werkt door donkere vlekken te verminderen, littekens en puistjes te behandelen. Vooral als je een hypergepigmenteerde huid hebt, kan het gebruik van zoete amandelolie je huid langzaam lichter maken.

Hoe te gebruiken:

 • Het wordt aanbevolen om tweemaal daags te gebruiken, vooral voordat u in de huid stapt.

8. Om eczeem en psoriasis te verlichten:

Eczeem en psoriasis zijn huidaandoeningen die worden veroorzaakt door overmatig drogen. Het resultaat is een vlekkerige en schilferige huid, die behoorlijk irriterend kan zijn. Zoete amandelolie kan bij gebruik op de huid na het douchen de huid het verloren vocht herstellen. Het biedt ook rustgevende verlichting van droogheid.

Hoe te gebruiken:

 • Massageolie op de aangetaste plekken na het douchen.

9. Om huiduitslag te behandelen:

Zoete amandelolie heeft hydraterende en ontstekingsremmende eigenschappen waarvan bewezen is dat ze effectief zijn bij de behandeling van huiduitslag, netelroos en andere huidaandoeningen. Het kan verlichting bieden aan de huid en symptomen zoals roodheid, jeuk, bultjes en ontsteking verminderen.

Hoe te gebruiken:

 • Masseer een paar druppels zoete amandelolie op de getroffen gebieden.

10. Voor diepe reiniging van de huid:

Zoete amandelolie kan diep in de huidporiën doordringen en het vuil en overtollig talg wegspoelen. Het is een van de beste natuurlijke make-up removers, die je huid diep kan reinigen en je huid vrij kan maken van allerlei producten. Je kunt zoete amandelolie ook gebruiken als een normale diepe poriënreiniger voor het douchen.

Hoe te gebruiken:

 • Breng olie aan met een watje en veeg zachtjes over een gezicht om stof en make-up te verwijderen.

11. Behandelt striae:

Er zijn enkele verzachtende eigenschappen waarvan bekend is dat zoete amandelolie heeft. Dit helpt om de huid sterk en goed gevoed te maken van binnenuit. Het gebruik van zoete amandelolie voor massage zal ook helpen bij het verbeteren van de bloedcirculatie. Zwangerschapscrèmes met zoete amandelolie worden gebruikt voor de behandeling van striae.

Hoe te gebruiken:

 • Aanbrengen op de aangetaste gebieden in cirkelvormige bewegingen gedurende ten minste 3 maanden om merkbare veranderingen waar te nemen.

Voordelen van zoete amandelolie voor haar:

Hier hebben we de top 4 voordelen van zoete amandelolie voor haar ingeroepen. Laten we hier eens naar kijken.

Is zoete amandelolie goed voor haar?

Zoete amandelolie voor haar wordt veel gebruikt in natuurlijke haarherstelbehandelingen. De olie is rijk aan vetzuren, die kunnen werken op droogheid en kroezen van het haar. Regelmatige massage van het haar met zoete amandelolie kan kroezen temmen en u helpen glanzend, glad haar te krijgen. Zoete amandelolie kan ook je haarzakjes versterken.

12. Bevordert een gezonde haargroei:

Zoete amandelolie kan een gezonde haargroei bevorderen door een beschermende laag op de haarzakjes te creëren. Dit resulteert in het versterken van de haarzakjes en voorkomt problemen zoals broosheid en haarbreuk. Je zult merken dat regelmatig gebruik van zoete amandelolie lang glanzend haar kan bevorderen.

Hoe te gebruiken:

 • Masseer de olie twee keer per week op de hoofdhuid en laat het een nacht staan.

13. Behandelt roos:

Zoete amandel kan werken bij hoofdhuidaandoeningen zoals jeukende vlokken veroorzaakt door een schimmelinfectie. Het regelt effectief overtollige talgvorming op de hoofdhuid en biedt het tegelijkertijd het vereiste vocht. Zoete amandelolie kan bij regelmatig gebruik roos en hoofdhuidinfecties voorkomen.

Hoe te gebruiken:

 • Masseer zoete amandelolie direct op de hoofdhuid en laat 20 minuten intrekken voordat je het haar wast.

14. Stopt haarverlies:

Zoete amandelolie kan haaruitval en dunner wordend haar helpen voorkomen door een beschermende laag op de lokken te creëren. Deze laag geeft stevigheid aan je haar en voorkomt dat het haar afbreekt. Je zult merken dat je haar merkbaar sterk en gezond is bij regelmatig gebruik van zoete amandelolie.

Hoe te gebruiken:

 • Masseer twee keer per week zoete amandelolie op het haar en laat het een nacht intrekken.

15. Behandelt hoofdhuidinfecties:

Heeft u last van een ontstoken hoofdhuid? Ervaar je constant jeuk, schilfers en droogheid op je hoofdhuid? Zoete amandelolie heeft schimmelwerende eigenschappen die hoofdhuidinfecties kunnen behandelen. Het kan ook overtollig talg op je hoofdhuid verminderen en de natuurlijke glans van je haar herstellen.

Hoe te gebruiken:

 • Breng warme zoete amandelolie rechtstreeks op de hoofdhuid aan en masseer goed in. Laat het een nacht staan.

Voordelen van zoete amandelolie voor de gezondheid:

Hier hebben we de top 6 voordelen van zoete amandelolie voor de gezondheid ingeroepen. Laten we ze eens bekijken.

16. Natuurlijke pijnstiller:

Bij gebruik als massageolie helpt de zoete amandelvloeistof bij het verlichten van de pijn uit het lichaam en bij alle soorten fysieke stress. Dit is een van de meest voorkomende behoeften waaraan wordt voldaan door slechts een eenvoudig plaatselijk gebruik van zoete amandelolie.

Hoe te gebruiken:

 • Masseer etherische olie van zoete amandel op de getroffen gebieden voor snelle verlichting.

17. Hoge niveaus van vitamines en mineralen:

Deze olie is zeer rijk als bron voor vitamines en mineralen, waaronder calcium, vitamine E, vitamine D, magnesium en kalium, en helpt bij het herstellen van het evenwicht in de voedingsbehoefte van het lichaam elke dag. Dit helpt bij het activeren van een gezond leven voor iedereen.

Hoe te gebruiken:

 • Gebruik zoete amandelolie in salades en melk.

18. Hartgezondheid:

Foliumzuren, enkelvoudig onverzadigde vetten, eiwitten en kalium in biologische zoete amandelolie zorgen ook voor een perfecte gezondheid van het hart. Door de zoete amandelolie in het dagmenu op te nemen, houd je moeiteloos de verschillende hartziekten weg.

Hoe te gebruiken:

 • Gebruik een paar druppels zoete amandelolie samen met melk.

19. Regelt slechte cholesterol:

Een hoog kaliumgehalte, ideaal gecombineerd met een laag natriumgehalte in zoete amandelolie, maakt het de juiste keuze voor diegenen die het LDL of slechte cholesterol in het lichaam willen verminderen. Daarnaast kun je ook de juiste bloeddruk bereiken.

Hoe te gebruiken:

 • Sprenkel wat zoete amandelolie in salades als dressing.

20. Helpt bij de spijsvertering:

Er zijn laxerende eigenschappen in zoete amandelolie die is opgenomen in de dagelijkse voeding zorgt voor een goede spijsvertering en regulatie van de stoelgang. Behandeling van constipatie is een van de beste voordelen van het gebruik van zoete amandelolie, omdat het een vlotte stoelgang kan stimuleren.

Hoe te gebruiken:

 • Drink dagelijks 1 eetlepel zoete amandelolie in de ochtend.

21. Versterkt het immuunsysteem:

De hoge gehaltes aan voedingsstoffen, vitamines en mineralen zorgen ervoor dat het immuunsysteem van het lichaam goed wordt versterkt en dat alle infecties en ziekten hierdoor op afstand worden gehouden. Het is toch een van de voordelen die u graag in uw voordeel zou willen hebben.

Hoe te gebruiken:

 • Drink elke dag 1 eetlepel zoete amandelolie of gebruik het in salades of melk.

Hoe zoete amandelolie voor baby’s te gebruiken??

Zoete amandelolie is een van de beste oliën die veilig kan worden gebruikt op de gevoelige huid van een baby. Vooral tijdens de massage heeft zoete amandelolie de voorkeur boven andere oliën vanwege het lichte gewicht en de snelle absorptie-eigenschappen. Het versterkt het spierstelsel van de baby en verlicht de pijnlijke gewrichten. Zoete amandelolie zorgt ook voor een natuurlijke gezonde slaap. Bekijk de stappen om te weten hoe je zoete amandelolie voor baby’s kunt gebruiken:

 • Zoete amandelolie kan op de huid worden gemasseerd om een ​​gelijkmatige teint te krijgen.
 • Het masseren van de olie kan helpen bij een betere spijsvertering en een opgeblazen gevoel in de maag verminderen.
 • Je kunt een paar druppels zoete amandelolie toevoegen aan shampoos voor een betere conditionering van babyhaar.
 • Het masseren van zoete amandelolie op gewrichten kan pijn verlichten en botten en spieren versterken.
 • Zoete amandelolie kan, wanneer gemasseerd voor het slapengaan, een natuurlijke slaap opwekken.

Hoe zoete amandelolie te gebruiken voor lichaamsmassage??

Als je van plan bent om een ​​massage met zoete amandelolie op je baby’s te gebruiken, bekijk dan het proces hieronder:

 • Leg eerst een schone handdoek op een mat.
 • Leg de baby op de handdoek en bereid je voor op de massage.
 • Neem een ​​paar druppels zoete amandelolie en begin met de hoofdhuid van je baby.
 • Masseer de hoofdhuid door de olie tussen je handpalmen te wrijven.
 • Ga vervolgens naar het schoudergebied en masseer ze langzaam naar beneden naar de armen.
 • Ga vervolgens op borst en buik masseren in zachte cirkelvormige bewegingen.
 • Masseer de benen langzaam en zorg voor goede rekoefeningen.
 • Draai de baby zachtjes op de rug en masseer het ruggenmerggebied.

Bijwerkingen van zoete amandelolie:

 • Het consumeren van te veel zoete amandelolie kan leiden tot uitdroging, omdat het een mild laxeermiddel is.
 • Het kan allergische reacties veroorzaken zoals huiduitslag, netelroos, jeuk en irritatie bij mensen met notenallergieën.
 • Grote hoeveelheden zoete amandelolie kunnen leiden tot gewichtstoename.
 • Zoete amandelolie kan bij topisch gebruik leiden tot vettigheid bij mensen met een vette huid.

Zoete amandelolie (zoete badamolie) is het beste geschenk van de natuur aan de mensheid. Het is volkomen veilig en natuurlijk om zowel plaatselijk als inwendig te worden gebruikt. Hoewel je veel producten op de markt krijgt, die zeggen dat ze zoete amandelolie bevatten, moet je er rekening mee houden dat dit de pure vorm van de olie is. Marktklare oliën zitten vol chemicaliën en conserveermiddelen en wegen op tegen de voordelen van deze wonderolie. Zuivere zoete amandelolie heeft een nootachtige geur en heeft geen geur. Het is ook een beetje duur in vergelijking met wat we op de markt krijgen. Vooral als je van plan bent om het voor je baby te gebruiken, raden we aan om er wat tijd voor uit te trekken en het thuis te maken.

Zijn jullie het er allemaal mee eens? Reageer hieronder en deel hoe zoete amandelolie en aanverwante producten u hebben geholpen. Ook als u twijfels of vragen heeft over de voordelen van Zoete Amandelolie, kunt u ons schrijven. Onze experts helpen u met de relevante informatie.