Heb je gehoord van avocado’s? Avocado, rijk aan koolhydraten en gezonde vetten, is een unieke vrucht die snel zijn plaats wint in het ontbijt van veel mensen, bijna een trending optie. Voordelen van avocado’s zijn veel meer dan alleen koolhydraten en vetten.

Avocado, wetenschappelijk Persea Americana genoemd, komt oorspronkelijk uit Columbia en Zuid-Mexico. Van de 80 beschikbare Avocado-variëteiten is Hass Avocado degene die het populairst is.

Volgens het American Journal of Clinical Nutrition behoren avocado’s tot de weinige voedingsmiddelen zonder glycemische index. Laten we dit artikel doornemen om de voordelen van avocado beter te leren kennen.

Voordelen van avocado

Beste voordelen van avocado voor huid, haar & Gezondheid:

Hier is een lijst van enkele van de gunstige effecten van het opnemen van avocado’s in uw dieet.

Gezondheidsvoordelen van avocado:

1. Voedzaam:

Avocado’s zitten boordevol voedingsstoffen zoals vitamine C, E, K, B6, riboflavine, niacine, folaat, pantotheenzuur, magnesium, kalium, luteïne, omega-3-vetzuren en bètacaroteen (1). Hoewel avocado’s calorieën bevatten, maken deze voedingsstoffen ze een gezonde optie waardoor je een verzadigd gevoel krijgt.

Het consumeren van gezonde vetten die beschikbaar zijn in avocado’s kan uw immuunsysteem stimuleren en uw lichaam helpen in vet oplosbare vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen te absorberen. Een portie avocado bestaat uit de volgende voedingsstoffen:

 • Calorieën – 64.
 • Vet – bijna 6 gram.
 • Koolhydraten – 3,4 gram.
 • Suiker – minder dan een gram.
 • Vezel – bijna 3 gram.

2. Goed voor gewichtsverlies:

Avocado is een van die laag in calorieën, maar heeft grote hoeveelheden gezonde vetten en vezels. De vezels die aanwezig zijn in deze wonderbaarlijke vrucht hebben veel tijd nodig om te verteren, waardoor je je voor een langere periode compleet voelt. Het zal de eetbuien voorkomen, wat een van de redenen is voor gewichtstoename. Avocado’s bevorderen ook gewichtsverlies omdat ze een mager aantal koolhydraten hebben.

3. Voordelen Hersenen:

Avocado’s bevorderen de cognitieve functie omdat enkelvoudig onverzadigde vetten en vitamine C worden toegeschreven aan de cognitieverhogende effecten van de vruchten. Deze vrucht vermindert mentaal verval bij ouderen, omdat het redelijke hoeveelheden antioxidante voedingsstoffen bevat (2)

Avocado kan een essentiële rol spelen bij de bescherming tegen de ziekte van Alzheimer met de belangrijkste antioxidant, vitamine E (3).

4. Bescherm uw ogen:

Avocado verbetert de gezondheid van het oog door de opname van carotenoïden zoals luteïne en zeaxanthine te verbeteren (4). Deze carotenoïden helpen de verschillende vormen van oogziekten te voorkomen, zoals leeftijdsgebonden maculaire degeneratie, staar. Deze wonderbaarlijke vrucht is goed voor de gezondheid van het oog, omdat het een rijke vitamine E-bron is, een essentiële antioxidant.

5. Hartgezondheid:

Consumptie van avocado heeft een positief effect op de gezondheid van het hart en verhoogt de serumspiegels van HDL-cholesterol, hoewel meer langetermijnonderzoek nodig is. Volgens sommige rapporten kunnen de enkelvoudig onverzadigde vetten in deze vrucht de LDL-spiegels verlagen, waardoor het risico op hart- en vaatziekten wordt verminderd (5). Het kalium in Avocado verbetert de gezondheid van het hart door de bloeddruk te reguleren. Rijpe avocado’s zijn volgens studies beter omdat ze veel oliezuur bevatten en het vetgehalte verlagen (6).

6. Vruchtbaarheidsbooster:

Avocado is gunstig voor het verbeteren van het baarmoederslijmvlies, omdat het een rijke vitamine E-bron is, waardoor ze een van de beste voedingsmiddelen zijn om de vruchtbaarheid te stimuleren (7). Deze vrucht helpt je lichaam om andere vitamines efficiënt te absorberen, omdat het redelijke hoeveelheden kalium, foliumzuur en vitamine K bevat. Het is gekoppeld aan het succes van een IVF-behandeling en geeft je een betere kans op bevruchting door de vruchtbaarheid te vergroten.

7. Hoge bloeddruk:

Avocado’s bevatten weinig natrium en veel kalium, waardoor uw bloeddruk stabiel blijft en cardiovasculaire problemen worden verminderd. Het doet ook wonderen bij stijgende bloeddruk, omdat de olie uit Avocado vol zit met oliezuur (8). Het verlaagt ook het cholesterolgehalte in uw lichaam.

8. Voorkom kanker:

Avocado’s kunnen helpen bij het bestrijden van leukemiestamcellen die een zeldzame vorm van kanker kunnen veroorzaken vanwege een specifieke lipide genaamd avocation B. Volgens een ander onderzoek remmen de enkelvoudig onverzadigde vetten in Avocado en andere fytochemicaliën de groei van kankercellen (9). Deze vrucht remt de groei van kankercellen en induceert apoptose in precancereuze en kankercellijnen omdat ze fytochemicaliën bevatten (10).

9. Helpt voor zwangere vrouwen:

Foliumzuur is een van de B-vitamines die een essentiële rol spelen bij het in stand houden van een gezonde zwangerschap. Avocado vermindert het risico op neurale buisdefecten en miskraam wanneer het in voldoende hoeveelheden wordt ingenomen. Tenzij het wordt geadviseerd om te vermijden, kunt u Avocado met mate consumeren.

10. Versterk botten:

Rauwe avocado’s verbeteren de calciumopname en zijn gunstig voor de botten, omdat ze een mineraal bevatten dat boor wordt genoemd (11). Deze vrucht biedt ook osteoprotectieve voordelen en stimuleert de botvorming omdat het een rijke vitamine K-bron is (12). Het ontstekingsremmende potentieel van de enkelvoudig onverzadigde vetten in Avocado helpt artritis efficiënt te behandelen.

11. Cholesterolreductie:

Avocado is een vrucht met een goede hoeveelheid onverzadigd vet die als gezond voor je lichaam wordt beschouwd en die weinig calorieën bevat. Het wordt beschouwd als een hart-gezond voedsel, omdat deze vrucht helpt het cholesterolgehalte in het bloed te verlagen vanwege meervoudig onverzadigde en enkelvoudig onverzadigde vetten.

12. Betere spijsvertering:

Avocado’s bevatten veel vezels, kalium dat een gezonde spijsvertering bevordert en minder snel maaggas veroorzaakt omdat het weinig fructose bevat. Het is ook effectief in het bestrijden van diarree door de verloren elektrolyten aan te vullen met behulp van kalium. Bij diarree kun je wat zout over avocado’s strooien, waardoor je lichaam een ​​scheutje extra natrium krijgt.

13. Regelt diabetes:

De romige en heerlijke avocado’s zitten boordevol vezels, vitamines en voedingsstoffen om een ​​gezond lichaam te behouden. Het is een uitstekende optie voor de stabiliteit van de bloedsuikerspiegel met zijn koolhydraatarme, vezelrijke verhouding. Avocado helpt insuline effectiever te gebruiken en voorkomt verdere complicaties van diabetes zoals een hartaanval en beroerte. Volgens meerdere onderzoeken kunnen de voedingsvezels van avocado’s de nuchtere bloedsuikerspiegel bij diabetici verlagen (13). Iedereen is anders en kan een andere impact hebben op diabetespatiënten; neem daarom contact op met uw arts voordat u het aan uw dieet toevoegt.

14. Bevat meer kalium:

Kalium speelt een vitale rol bij de uitvoering van vele functies in ons lichaam en Avocado is een rijke bron van dit mineraal (14). Volgens studies is een hoge kaliuminname gekoppeld aan een verlaagde bloeddruk, waardoor veel andere gezondheidsproblemen worden voorkomen, en Avocado is een rijke kaliumbron (15).

15. Rijk aan vezels:

In vergelijking met ander fruit is avocado meestal rijk aan vezels, ongeveer 7% van zijn gewicht. Het heeft zowel oplosbare als onoplosbare vezels, respectievelijk 25% en 75%, die een essentiële rol spelen bij het in stand houden van uw lichaam (16). Je kunt 7 gram vezels krijgen in een portie Avocado van 3,5 ounce, wat van cruciaal belang is voor het optimaal functioneren van je lichaam.

16. Het kan helpen om artritissymptomen te verlichten:

Artritis is om vele redenen een groeiende zorg voor veel mensen, ongeacht leeftijd en geslacht. Onverzeepbare avocado- en sojabonen zijn extracten in avocado- en sojaolie die het effect van artrose in uw lichaam kunnen verminderen (17)(18). Er is behoefte aan verder onderzoek om de impact van avocado op artritis te bepalen.

Voordelen van avocado voor de huid:

Hier is de lijst met enkele voordelen van Avocado voor je huid:

17. Beheer acne:

De antibacteriële, antivirale en ontstekingsremmende eigenschappen van avocado helpen de acne en de daarmee gepaard gaande littekens op natuurlijke wijze te verminderen, hoewel in dit opzicht meer onderzoek nodig is.

Avocado-olie heeft antimicrobiële eigenschappen die niet alleen je gezicht reinigen, maar ook puistjes in de toekomst voorkomen. Het maakt je huid ook gehydrateerd en soepel door je gezicht te reinigen (19).

18. Anti-veroudering:

Avocado is een rijke bron van vitamine E, F en antioxidanten zoals luteïne en zeaxanthine die de vorming van rimpels vertragen en je gezicht een jeugdige glans geven. Volgens dierstudies verhoogt de olie van avocado’s het collageenmetabolisme in het lichaam (20).

19. Hulp bij het voorkomen van een droge huid:

Biotine maakt deel uit van de vitamines van het B-complex en is overvloedig aanwezig in Avocado. Biotine, indien plaatselijk aangebracht, heeft de neiging om een ​​droge huid efficiënt te voorkomen (21).

20. Voor een gladde en soepele huid:

B-caroteen, lecithine en linolzuur zijn overvloedig aanwezig in avocadopulp en avocado-olie. Deze voedingsstoffen voeden de vochtarme, schrale en schilferige huid, waardoor je een glad en soepel oppervlak krijgt.

21. Natuurlijke zonnebrandcrème:

Omgevingsfactoren en UV-stralen veroorzaken veel problemen voor uw huid en beschadigen deze tijdens het proces. Avocado is een rijke bron van gepolyhydroxyleerde vetalcoholen die uw huid beschermen tegen ontstekingen en beschadiging door de zon en werken als een natuurlijke zonnebrandcrème (22). Het beschermt je huid ook tegen oxidatieve schade veroorzaakt door de huid als gevolg van vitamine C en E.

Voordelen van avocado voor haar:

Hier is de lijst met enkele van de voordelen die Avocado biedt voor het behoud van de gezondheid van het haar:

22. Verbetert de hoofdhuidgezondheid:

Avocado’s bevatten verbindingen die essentieel zijn om de hoofdhuid gezond te houden, zoals vitamines, eiwitten, aminozuren, enz. Je kunt avocado-olie ook gebruiken om je hoofdhuid te hydrateren en te verjongen, wat resulteert in gezond haar en hoofdhuid. Het maakt je haar glanzend en vol leven door voeding te geven.

23. Mei helpt bij de groei van gezond haar en nagels:

Avocado’s bevatten grote hoeveelheden vitamine E die niet alleen de haargroei bevorderen, maar het haar op natuurlijke wijze kunnen versterken. Het leidt ook tot een vertraagde haargroei, aangezien vitamine E hoofdhuidbeschadiging herstelt. Hoewel er meer onderzoek nodig is om de relatie tussen het effect van Avocado op de haargroei aan te tonen, is haargroei mogelijk met vitamine E-suppletie (23).

24. Help haar er glad en glanzend uit te zien:

Avocadopulp bevordert de haargroei door je hoofdhuid te verjongen en adequaat te hydrateren. Het voedt je hoofdhuid vanaf de wortels en geeft je haar een gladde en glanzende finish.

25. Voorkom haarbreuk:

De aanwezigheid van biotine helpt bij een gezonde haargroei, en deze vitamine B-complex is overvloedig aanwezig in Avocado. De olie gewonnen uit Avocado’s voorkomt dat je haar afbreekt en maakt het glad en glanzend door de cuticulacellen af ​​te sluiten. Dit proces is mogelijk vanwege het kalium en magnesium dat aanwezig is in avocado-olie.

26. Kan helpen haaruitval te voorkomen:

Vitamine B en E beschermen en versterken je haar op cellulair niveau, wat overvloedig aanwezig is in avocado’s. Vitamine E kan schade aan de hoofdhuid herstellen die ervoor kan zorgen dat je haar niet groeit, en vitamine B stimuleert de haargroei op natuurlijke wijze.

Hoe avocado’s in uw dieet worden opgenomen:

Hier is een lijst van enkele van de snelle en gemakkelijke Avocado-recepten die je kunt proberen.

1. Avocado-smoothie:

Ingrediënten:
 1. Een rijpe avocado.
 2. Twee kopjes verse spinazie.
 3. een banaan.
 4. ¾ kopje kokosmelk.
 5. Drie eetlepels limoensap.
 6. ½ eetlepel limoenschil.
 7. Een snufje zout.
 8. Een eetlepel ahornsiroop.
 9. Acht ijsblokjes.
Voorbereiding:
 • Doe alle ingrediënten in een blender.
 • Mix tot de consistentie van de ingrediënten romig is.
 • U kunt de zoetheid aanpassen door de hoeveelheid ahornsiroop naar keuze te verhogen of te verlagen.
 • Voeg een beetje meer kokosmelk toe als je de consistentie van de smoothie een beetje dik vindt.

2. Watermeloen- en avocadosalade:

Ingrediënten:
Dressing:
 1. Twee eetlepels extra vierge olijfolie.
 2. Drie eetlepels limoensap.
 3. ½ gehakte knoflook.
 4. ¼ el zeezout.
Salade:
 1. Vijf kopjes watermeloen in blokjes.
 2. Een avocado in blokjes.
 3. Een kopje in blokjes gesneden komkommer.
 4. 1/3 kopje fetakaas (verkruimeld).
 5. ¼ kopje dun gesneden rode uien.
 6. 1/3 kopje muntblaadjes (gescheurd).
 7. Peper.
 8. Zeezout.
Voorbereiding:
 • Neem een ​​kleine kom en klop alle ingrediënten van de dressing door elkaar en houd deze apart.
 • Doe de watermeloen, uien, komkommer in een grote kom en meng ze.
 • Giet de helft van de dressing gelijkmatig over de kom.
 • Bedek de kom nu met peper, munt, avocado en als laatste fetakaas.
 • Maak het af met aaa motregen van de overgebleven dressing.
 • Je kunt de salade naar eigen smaak kruiden.

3. Avocadotoast:

Ingrediënten:
 1. Een rijpe avocado.
 2. Twee sneetjes brood.
 3. Twee helften van een teentje knoflook.
 4. Peper en zout.
 5. Twee eetlepels extra vierge olijfolie.
 6. Fijngehakte koriander.
Voorbereiding:
 • Snijd de Avacado doormidden en verwijder het zaad.
 • Rooster de keuze van je brood.
 • Gebruik de gesneden kant van knoflook om licht over de hete kant van de toast te wrijven.
 • Schep het avocado vruchtvlees met een lepel.
 • Pureer de Avocado en verdeel deze over de toast.
 • Strooi peper en zout naar keuze.
 • Verspreid wat citroensap, olijfolie en fijngehakte koriander.
 • Serveer onmiddellijk.

4. Avocadopudding:

Ingrediënten:
 1. Twee Avocado’s (rijp).
 2. 2/3 kopje amandelmelk.
 3. Drie eetlepels suiker.
 4. Een eetlepel citroensap.
 5. Een snufje zout.
Voorbereiding:
 • Doe alle ingrediënten in een blender en blend het goed.
 • Zorg ervoor dat er geen klontjes zijn en de consistentie romig is.
 • Zet het een uurtje in de koelkast en geniet dan.

Bijwerkingen van avocado’s:

Hoewel er verschillende voordelen zijn bij het consumeren van avocado, kan het consumeren van zelfs een goede zaak in overmatige hoeveelheden enkele nadelige effecten op uw lichaam veroorzaken. Enkele van de bijwerkingen zijn:

 • Avocado kan de melkproductie verminderen bij moeders die borstvoeding geven en moet worden vermeden door borstvoeding en zwangere vrouwen.
 • Hoewel Avocado vol zit met gezonde vetten, zit het boordevol calorieën, waardoor het een reden is voor gewichtstoename.
 • Het kan leverschade veroorzaken door de aanwezigheid van componenten die anethol en estragol worden genoemd.
 • Er kan interferentie zijn met ontstekingsremmende medicijnen als u consumeert
 • Avocado in overmatige hoeveelheden.
 • Als u allergisch bent voor avocado, kan het consumeren ervan jeuk, netelroos, een gezwollen huid en eczeem veroorzaken.
 • Vermijd Avocado als u latexintolerantie heeft.
 • Het verlaagt het HDL-cholesterol in je lichaam.
 • Avocado kan bloedverdunning veroorzaken, vooral als u bepaalde soorten medicijnen gebruikt.

Avocado is een van de populaire vruchten die met zijn smaak en verschillende voordelen onmiddellijke smaakverbetering toevoegt aan elk eenvoudig recept. Hoewel avocado’s een hoog vetgehalte hebben, zijn het allemaal goede vetten en krachtige antioxidanten die van nature gunstig zijn voor de gezondheid, de huid en het haar. We hopen dat de informatie in dit artikel u een gedetailleerd beeld heeft gegeven van de voordelen. Vergeet niet ons te laten weten of het nuttig was!

Vrijwaring: De inhoud van dit artikel is alleen informatief en geen vervanging voor professioneel advies. De website is niet verantwoordelijk voor eventuele effecten op uw lichaam. Het is beter om een ​​professional te raadplegen voordat u iets nieuws gaat gebruiken.

FAQ:

1. Is het veilig om avocado’s op een lege maag te consumeren??

Ans. Het vezelgehalte van avocado is hoog en kan uw spijsverteringsstelsel belasten als u het op een lege maag consumeert. Probeer deze opmerkelijke vrucht in uw maaltijd op te nemen. Er is echter meer onderzoek nodig om deze bewering te rechtvaardigen.

2. Hoeveel avocado’s kun je per dag consumeren zonder bijwerkingen??

Ans. Er zit 29 gram vet en 322 calorieën in een gemiddelde avocado. Afhankelijk van je dagelijkse calorie-inname, is het acceptabel om de helft tot twee avocado’s per dag te consumeren.

3. Hoe kun je avocado bewaren en voorkomen dat ze bruin worden??

Ans. Bij kamertemperatuur is Avocado 1 tot 3 dagen houdbaar en 3 tot 5 dagen in de koelkast. Om oxidatie te voorkomen en daardoor Avocado bruin te maken, kun je hem bestrijken met olijfolie en koelen in een luchtdichte verpakking.