Met toenemende vervuiling hebben we veel gezondheidsproblemen. We worden dagelijks blootgesteld aan vervuilde lucht, zon en water. Hierdoor veroudert onze huid snel. Deze verslechtering kan worden gezien met acne, donkere vlek, rimpels en pigmentatie.

Verbazingwekkend gebruik van mosterdolie voor gezicht

U kunt zeker kiezen voor schoonheidsbehandelingen. Dit lost de problemen tijdelijk op. Daarom zijn huismiddeltjes de beste oplossing.

Van de vele huismiddeltjes is mosterdolie effectief. Het staat bekend om zijn scherpe nootachtige smaak en sterke geur.

Drie soorten mosterdolie:

  1. Het wordt verkregen door de monsterzaden te pletten. Dit is de meest plakkerige vorm.
  2. Door zaden te malen met water en vervolgens alle essentiële oliën te verkrijgen door destillatie. Dit is de lichtste vorm van mosterdolie.
  3. Verkregen door het koken van monsterzaden met basisolie zoals amandel. Dit type mosterdolie heeft eigenschappen zoals de basisolie.

Mosterdolie is rijk aan onverzadigde en onverzadigde vetten. Dit maakt het goed voor het hart en perfect voor mensen die fit willen blijven. Het heeft omegalpha-3, omegalpha-6 vetzuren, vitamines en antioxidanten. Vandaar dat mosterdolie al sinds de tijd van Ayurveda bekend staat om zijn helende eigenschappen en zeer goed voor huid, haar en hart. Misschien wilt u het op een klein gebied proberen om allergie te voorkomen.

Voordelen van mosterdolie voor gezicht:

Er zijn veel voordelen van mosterdolie. Onze grootmoeders hebben ze gebruikt voor schoonheidsverzorging. Het is zeer gunstig voor de huid. Maar aangezien buitenlandse laboratoria de mosterdolie hebben getest en erucazuur in hebben gevonden. Het is altijd aan te raden om een ​​patch-test te doen voordat je het gebruikt.

Behandelt bruin:

Velen van ons hebben problemen met het bruinen. De zonnestralen zijn erg hard. De afbrekende ozonlaag verhoogt de penetratie van UV-stralen. Dit veroorzaakt bruin worden en huidproblemen. Mosterdolie helpt de gebruinde huid te kalmeren. Het wordt aanbevolen om mosterdolie te gebruiken met Bengaalse grammeel. En breng aan als gezichtsmasker. Eenmaal gedroogd, kunt u het afwassen met koud water. Voor betere resultaten wordt regelmatig gebruik van dit gezichtsmasker geadviseerd.

Evens huidskleur:

Mosterdolie wanneer aangebracht met gelijke delen kokosolie verbetert de huidskleur. Het verhoogt de bloedcirculatie. Dit verlicht de huidskleur. Na het aanbrengen en masseren van dit mengsel van olie in cirkelvormige beweging gedurende 10 minuten, moet je het afvegen met een natte katoenen doek.

Kan worden gebruikt als zonnebrandcrème:

Mosterdolie heeft een hoog gehalte aan vitamine E. het is dik en stroperig. Dit maakt het een effectieve zonnebrandcrème. U kunt het aanbrengen en uzelf beschermen tegen huidbruining en schadelijke UV-stralen. De vitamine E voorkomt ook dat je huid veroudert en staat bekend om zijn anti-rimpel eigenschappen.

Stimuleert zweten:

Mosterdolie staat bekend om het stimuleren van de zweetklier. U kunt het aanbrengen of consumeren. Dit stimuleert de zweetklieren, waardoor je gaat zweten en het hele gif uit je lichaam wordt verwijderd.

Geneest wond snel:

Een ander bekend voordeel van mosterdolie is de behandeling van huiduitslag. Het heeft schimmelwerende en antibacteriële eigenschappen. Zo geneest het wonden en huiduitslag effectief. Dit voorkomt dat de huid uitdroogt, jeukt en dof wordt op het geïnfecteerde gebied. Een massage van mosterdolie verjongt de huid en reinigt de huid diep.

Droge lip:

Van mosterdolie is ook bekend dat het droge en gesprongen lippen geneest. Men moet een paar druppels mosterdolie in de marine doen voordat u ‘s nachts gaat slapen. Dit maakt de lippen ‘s nachts vol en weelderig roze.

Dit alles bewijst dat mosterdolie de gezondste optie is voor huidaandoeningen. Het is effectief wanneer het wordt gebruikt om te koken en ook wanneer het wordt gebruikt voor plaatselijke toepassing en massages. Als u ongemak of irritatie ervaart. Stop dan direct met het gebruik van mosterdolie. Misschien wilt u een arts raadplegen voordat u het op baby’s gebruikt.