Een van de meest luxueuze ingrediënten van het kruidenrijk is de saffraan. Deze zeldzame specerij wordt gekoesterd vanwege de rijke kleur en smaak die het aan het eten geeft. Het heeft een overvloed aan geneeskrachtige eigenschappen en wordt veel gebruikt in de Ayurveda. Saffraan biedt ook veel cosmetische voordelen en is vooral bekend om zijn huidverlichtende eigenschappen. Vanwege deze enorme voordelen genieten veel mensen van saffraan zonder zich bewust te zijn van de bijwerkingen. Een overdosis saffraan kan gevaarlijk zijn voor de gezondheid, omdat het leidt tot tal van ernstige complicaties zoals indigestie, problemen met het gezichtsvermogen en seksuele afwijkingen. Lees verder om meer te weten te komen over de bijwerkingen van saffraan in detail.

Ernstige bijwerkingen van saffraan die u moet weten

Bijwerkingen van kesar of saffraan:

De onderstaande lijst bevat enkele van de meest bekende bijwerkingen van saffraan die u kunt doorlezen om uw kennis over dit kruid te vergroten. Bekijk ze eens:

1. Waarschuwing voor zwangere moeders en zogende vrouwen:

Volgens professionals kan de consumptie van saffraan een behoorlijk risico zijn voor aanstaande moeders. Dit geldt ook voor moeders die borstvoeding geven en kinderen die borstvoeding geven. Saffraan leidt tot samentrekking van de baarmoederspieren die waarschijnlijk tot miskramen kunnen leiden. De kunstmatige stoffen in veel saffraan kunnen tegenwoordig riskant zijn voor kinderen die moedermelk gebruiken, dus dit moet ook worden vermeden. Het is een van de belangrijkste bijwerkingen van saffraan tijdens de zwangerschap.

2. Leidt tot bipolaire stoornissen:

Prikkelbaarheid en impulsiviteit zijn twee van de stemmingsstoornissen waarvan bekend is dat saffraan deze verergert en zo tot bipolaire stoornissen leidt. Ook moeten mensen die deze aandoening al hebben, volledig wegblijven van saffraanconsumptie. Dit is een van de minder bekende nadelen van saffraan voor onze gezondheid.

3. Allergieën:

Veel mensen zijn allergisch gebleken voor saffraan en dit kan tot veel gezondheidsproblemen leiden. Men kan last krijgen van jeuk, irritatie, huiduitslag, roodheid en netelroos. Overmatige consumptie kan deze allergische symptomen verergeren en daarom moet u een pleistertest doen voordat u het rechtstreeks op de huid gebruikt. Dit is een van de bijwerkingen van saffraan op de huid.

4. Onbalans in eetlust:

Sommige mensen klagen aan de ene kant over een lage eetlust wanneer ze saffraan consumeren en aan de andere kant hebben sommige mensen een hoge eetlust die tot gewichtstoename kan leiden. Aan welke kant van het spectrum u zich ook bevindt, het is altijd beter om u aan de richtlijnen te houden om gezondheidsproblemen te voorkomen. Dit is een van de eenvoudige maar de moeite waard de genoemde bijwerkingen van het kruid.

5. Misselijkheid en braken:

Overmatige consumptie van saffraan heeft effecten op het lichaam en bepaalde symptomen op mensen aangetoond in de vorm van misselijkheid en braken. Dit is nog een andere bijwerking die verband houdt met deze prachtige specerij. Dit betekent alleen dat je een limiet moet hebben aan de inname.

6. Slaperig gevoel:

Saffraan heeft kalmerende eigenschappen en te veel eten van deze specerij zal alleen maar leiden tot slaperigheid de hele dag. Het is een bijwerking die zelfs uw concentratie en effectiviteit op het werk kan belemmeren.

7. Hyperseksualiteit:

Van saffraan is bekend dat het een afrodisiacum is en overconsumptie zal leiden tot hyperseksualiteit bij mannen en vrouwen en hen voortdurend seksueel actief maken. U zult waarschijnlijk ook een opgetogen stemming, opgewektheid en oncontroleerbare emoties ervaren. Dit is nog een andere bijwerking die voortkomt uit overconsumptie van saffraan.

8. Kans op het consumeren van giftige saffraan:

Volgens professionals kan consumptie van giftige saffraan leiden tot ernstige geelzucht gevolgd door ernstig braken, overmatig bloeden uit de neus, extreme duizeligheid en diarree met bloed. Dit zijn absoluut bijwerkingen die alleen worden geassocieerd met kunstmatige en gevaarlijke saffraanstrengen.

9. Gewichtsverlies:

Voor sommigen kan het een zegen zijn dat saffraan helpt bij het afvallen, maar je moet weten dat voor degenen die al de juiste gewichtsbeheersing hebben, gewichtsverlies alleen zal leiden tot problemen en een crisis van ondergewicht en zwakte in het lichaam veroorzaken. Dit is een bijwerking van saffraanextract waarvan je op de hoogte moet zijn en die je een reden geeft om het in de voeding onder controle te houden.

10. Verlaagde bloeddruk:

Het innemen van te grote hoeveelheden saffraan kan de bloeddruk verlagen van mensen met lage bloeddruk. Dit kan extreem gevaarlijk zijn voor de gezondheid, wat kan leiden tot coma en andere ernstige aandoeningen. Geadviseerd wordt om niet meer dan een snufje saffraan te gebruiken en ook dat op advies van uw arts.

Geschokt bij het kennen van deze bijwerkingen van saffraan? De bottom line van dit artikel is dat zelfs een natuurlijk ingrediënt, hoe goed het ook is voor onze gezondheid, riskant kan zijn om te leven als het buiten de limieten wordt genomen. U dient zich altijd aan de voedingsrichtlijnen te houden en extra voorzichtig te zijn als u medicijnen gebruikt tegen bloeddruk, hartproblemen of bloedsuikerspiegel. Een snufje saffraan kan je zeker helpen, maar elke extra streng in je dieet kan je dwingen om naar je dokter te gaan!