Nigella ook bekend als nigella sativa of de venkelbloem is een bloeiende plant. Deze plant, die veel voorkomt in de zuid- en zuidwesthoeken van Azië, draagt ​​witte of blauwe bloemblaadjes met lange, slanke capsuleachtige vruchten. Binnenin zitten dan hun zaden en deze zaden worden gebruikt als specerij en op grote schaal gebruikt om effect te hebben.

Ook bekend als zwart zaad vanwege hun kleur, kunnen deze zaden vaak worden gebruikt om er oliën uit te halen en te gebruiken. Hoewel populair voor veel voordelen, worden er hieronder slechts een paar genoemd:

Beste voordelen van Nigella voor de gezondheid:

Na de operatie:

Weet je hoe je een ongeluk krijgt en geopereerd moet worden en dat laat een lelijk litteken achter? Hoewel het een goed verhaal is, verdient het geen permanente positie op de huid en daarom is nigella specifiek getest op dit specifieke probleem. Het is bekend dat het peritoneale oppervlakken beschermt tegen het moeten dragen van een lelijk litteken of vervorming als gevolg van een operatie.

Leukemie:

Bloedkanker of leukemie is een van die ernstige ziekten waarvoor nog een stabiele gestolde remedie moet worden geformuleerd. Omdat het een van de meest dodelijke, vreselijke ziekten is, heeft het vele onschuldige levens weggerukt en uiteindelijk een remedie om op zijn minst te stunten of, als je geluk hebt, deze ziekte terug te dringen in deze plant. De zaden die aanwezig zijn in de vruchten van deze plant bevatten thymoquinon dat apoptose induceert in leukemiecellen.

Ziekte van Parkinson:

Een ziekte van de zenuwen, de ziekte van Parkinson is een nogal verontrustende ziekte die vooral de groep van middelbare leeftijd treft, maar zelfs voor deze nigella sativa heeft een remedie. Van het zaad dat het thymoquinon bevat, is bekend dat het de neuronen of zenuwen beschermt tegen giftige elementen.

Darmkanker:  

na veel onderzoeken en studies werd eindelijk onthuld dat de nigella-zaden, ook bekend als de komijnzaad of de zwarte zaden genoemd naar hun kleur, chemo-agens 5-fluorouracil bevatten dat helpt de darmkanker te stoppen of te voorkomen dat deze zich tegelijkertijd verder verspreidt het onderdrukken. Het onderzoek bij ratten toonde aan hoe gemakkelijk dit niveau van darmkanker werd onderdrukt zonder enige bijwerkingen.

Astma:

Thymoquinon is overvloedig aanwezig in de zwarte zaden van de nigella-plant, die bij onderzoek van een dierlijk astmageval veel hoger bleek te zijn dan de fluticason in hun lichaam. Dit is hoe zijn astma-genezende vermogens tot stand zijn gekomen. Maar een menselijke test moest nog worden voorbereid. Dus na dit onderzoek werd een onderzoek bij mensen uitgevoerd waarbij deze zeer nigella-zaden in water werden gekookt voordat ze aan de mens werden gepresenteerd, wat resulteerde in een veel duidelijke astmatische luchtweg.

Bloeddrukcontrole:

De nigella-zaden zijn zo nuttig dat een dagelijkse consumptie van deze zaden gedurende een rechte, zeg maar twee maand, aanzienlijke veranderingen in uw LDL-cholesterol en bloeddruk kan veroorzaken. Dit is sindsdien gefinaliseerd als een zekere methode om de bloeddruk te verlagen en tegelijkertijd een weg vrij te maken voor de behandeling van milde hypertensie.

MRSA:

MRSA is een dodelijke infectie van bacteriën die resistent zijn tegen antibiotica. Deze ziekte bleek bij een onderzoek te reageren of te reageren op de genezende behandeling die wordt gebruikt door nigella-zaden en wordt daarom beschouwd als een remedie voor MRSA.

Chemisch wapenletsel:

Patiënten die door een chemisch wapen gewond raakten tijdens een plotselinge placebo-studie slaakte een zucht van verlichting toen nigellazaden aan hun verwondingen begonnen te werken. Een extract van gekookt water uit de nigellazaden bleek enkele van de symptomen te verminderen, zoals ademhalingsproblemen, longfunctiestoornissen, piepende ademhaling en nog veel meer.

Baarmoederhalskanker:

Ook hier speelt het thymoquinon zijn rol. Toen de baarmoederhalskankercellen in contact kwamen met de nigella sativa die een bevredigende hoeveelheid thymoquinon produceert, werd gezien dat ze zich terugtrokken of stierven of zichzelf beschadigden en dus werd er een andere remedie voor baarmoederhalskanker gevonden. deze veroorzaken niet alleen de dood van kankerproducerende cellen, maar ook de verdere verspreiding van andere kankergerelateerde cellen.

Afbeeldingsbron: Shutterstock