Of je het nu in salades, sandwiches, pasta’s hebt, of zelfs gewoon hebt na het kruiden en grillen, komkommers zijn geliefd voor een hap. Maar weet je dat er verschillende bijwerkingen van komkommer zijn aan eten? Ja, net zoals het is gevuld met verschillende voedingsstoffen, heeft het ook specifieke bijwerkingen op de gezondheid.

Komkommer bijwerkingen van overdosis consumptie

Nadelen van komkommer:

Hier zijn de meest ervaren komkommer-bijwerkingen van te veel eten, dit zijn de veelvoorkomende nadelen van komkommer.

1. Toename in plassen:

Toename in plassen

Dit is een van de populaire bijwerkingen van komkommer. Komkommer is van nature diuretica. Het hebben van komkommer verhoogt de productie van urine in het lichaam. Nogmaals, een teveel aan urine leidt tot uitdroging.

2. Het wordt geleverd met een giftig element:

Het wordt geleverd met een giftig element

Heb je ooit een bittere komkommer meegemaakt? De reden achter zijn bitterheid is een element dat bekend staat als cucurbitacine, een giftige stof op hoog niveau. Omdat het giftig is, is het een van de verschillende nadelen van komkommer, wat leidt tot zowel milde als ernstige gezondheidsproblemen.

3. Opgeblazen gevoel en indigestie:

Opgeblazen gevoel en indigestie

Krijg je van het eten van komkommer boeren? Dit kan een van de meest voorkomende bijwerkingen van zeekomkommer zijn. De cucurbitacine in de komkommer leidt tot indigestie die verder resulteert in maagpijn en een opgeblazen gevoel. In ernstige omstandigheden kan te veel komkommerconsumptie ook leiden tot diarree.

4. Allergische reacties:

Allergische reacties

Als u op zoek bent naar bijwerkingen komkommersap, kunnen allergische reacties een van de redenen zijn. Er zijn mensen die reacties hebben gehad zoals jeuk, zwelling van gezicht of mond, keelinfecties, enz..

5. Kan uw nier in gevaar brengen:

Kan uw nier in gevaar brengen

90% van de komkommer is water. Een van de bijwerkingen van komkommerwater is dat het riskant kan zijn voor uw nieren. Te veel water uit komkommer zou een druk uitoefenen op het bloedvolume en vervolgens op de bloedvaten en het hart, wat de nieren kan beschadigen, wat tot onbalans kan leiden.

6. Overtollig vitamine C:

Overtollig vitamine C

Schokkend, maar dat is waar. De lijst met nadelen van komkommer bevat ook de hoeveelheid vitamine C die eruit wordt gehaald. De overmatige hoeveelheid vitamine C in komkommer brengt eigenschappen zoals pro-oxidant en anti-oxide met zich mee, wat de kans op problemen zoals acne, kanker, vroegtijdige veroudering, enz. vergroot..

7. Schadelijk voor de nier:

Schadelijk voor de nier

De bijwerkingen van zeekomkommerextract omvatten hyperkaliëmie, die optreedt als gevolg van de immense aanwezigheid van kalium in het lichaam. Dit kan ook leiden tot andere aandoeningen zoals buikkrampen, een opgeblazen gevoel, darmgas, enz..

8. Kan riskant zijn voor het hart:

Kan riskant zijn voor het hart

Zoals hierboven vermeld, wordt komkommer geleverd met een goed waterniveau, wat de druk van het bloedvolume verhoogt. De druk neemt dan toe naar de bloedvaten en het hart. Dit kan ernstige schade aan de schepen veroorzaken.

9. Leid tot gasproblemen:

Leid tot gasproblemen

Een van de bijwerkingen van het eten van komkommer ‘s nachts is gasproblemen. Komkommer wordt geleverd met cucurbitacine, wat leidt tot situaties waarin het spijsverteringsstelsel faalt, wat leidt tot winderigheid en een opgeblazen gevoel. Dit vergroot ook de kans op gas.

Komkommer heeft ongetwijfeld een aantal voordelen; het heeft ook enkele bijwerkingen, die moeten worden onthouden. Het is daarom raadzaam om komkommer in een matige hoeveelheid te hebben om de voordelen te krijgen die het met zich meebrengt. Volgens ons voedingsdieet kunnen we onze voedingsdeskundige aanbevelen voor een goed, regelmatig maaltijddieet, inclusief komkommer is niet slecht, maar misschien hebben mensen soms te maken met huidirritatie of huiduitslag. We kunnen dit soort problemen voorkomen met de hulp van een dieetconsulent.