Porangaba-thee is een soort thee voor gewichtsverlies. Het groeit voornamelijk in de Braziliaanse staten Minas Gerais, Acre en Goias. Ook bekend als Cha de Bugre. Het wordt ook gevonden in bepaalde tropische bosgebieden van Argentinië en Paraguay. Het groeit van een kleine boom die bekend staat als Cordia salicifolia en die een rode vrucht produceert die lijkt op een koffieboon, die wordt geroosterd en gebrouwen als thee en kan worden gebruikt als koffiesurrogaat. De boom die inheems is in Braziliaanse staten heeft ook een paar andere namen, waaronder: cha de frade, louro-salgueiro, claraiba, rabugem, cafezinho, grao-do-porco, coquelicot, bois d’ine, de-negro- min. De verscheidenheid aan namen getuigt van zijn lange geschiedenis en populariteit in de Braziliaanse cultuur.

De methode om porangaba-thee te maken is net als elke andere thee. Het kan zowel warm als koud worden geconsumeerd. Het is overal in Brazilië verkrijgbaar, verkocht in cafés, apotheken enz. en geëxporteerd naar vele andere delen van de wereld in verschillende vormen, zoals theezakjes, vloeibare tincturen en extracten. Het is ook het hoofdbestanddeel van Braziliaanse dieetpillen. Het bevat een hoge hoeveelheid kalium, cafeïne, allantoïne en allantoïnezuur. Er zijn tal van gezondheidsvoordelen van het drinken van porangaba-thee. Het helpt vetweefsel te verminderen en verbetert de ademhalingsfunctie van het lichaam, waardoor een persoon inspannende oefeningen en andere kan doen zonder ademverlies. Het werkt ook als een anti-cellulitis en helpt de eetlust te onderdrukken. Onderzoek heeft uitgewezen dat het niet alleen een eetlustremmer is, maar ook werkt als een harttonicum. Een onderzoek in 1997, waarbij een paar konijnen en cavia’s een extract van Cordia salicifolia-bladeren kregen, en de resultaten toonden de verhoogde cardiovasculaire activiteiten aan bij de dieren die voor het experiment werden gebruikt.

Gezondheidsvoordelen van Porangaba-thee

Gezondheidsvoordelen van Porangaba-thee:

Bloedcirculatie:

Het is bekend dat de thee eigenschappen heeft die helpen bij het verbeteren van de bloedcirculatie in het lichaam. Het is dus vrij natuurlijk populair geworden bij veel liefhebbers van fitnesstraining, niet alleen vanwege zijn vetverminderende eigenschappen, maar ook vanwege zijn eigenschap dat het een mild stimulerend middel is dat helpt bij het verhogen van de stofwisseling en het verhogen van het energieniveau. Onderzoek toont aan dat porangaba-thee antivirale eigenschappen heeft. Onderzoekers voorbehandelden cellen met het bladextract van Cordia salicifolia. Dit bewees dat de verbindingen resulteerden in een verminderde binnenkomst van herpesvirus in de cel met wel 99%.

Gebruik van Porangaba:

De belangrijkste factor van porangaba-thee is dat hoewel het een eetlustremmer is, het je eetlust niet volledig doodt, maar alleen de eetlust vermindert, waardoor de persoon vol raakt van kleinere maaltijden. Dit moedigt de persoon aan om gedurende de dag kleinere maaltijden te nemen, wat effectiever is in de procedure voor gewichtsverlies dan het nemen van minder grote maaltijden.

Medicinale toepassingen:

Enkele van de andere toepassingen van porangaba-thee of Cha de bugre zijn bij de behandeling van hoest, vochtretentie, jicht. Er wordt aangenomen dat het in de nabije toekomst een potentiële remedie zou blijken te zijn bij de behandeling van kanker. Veel mensen, vooral de inheemse bevolking van Brazilië, gebruiken het als een antisepticum voor de wondgenezing van de huid. Hoewel een paar onderzoeken de goede effecten van porangaba hebben bewezen, zijn veel van de bovengenoemde toepassingen en gezondheidsvoordelen nog steeds informeel en zijn er nog steeds onderzoeken aan de gang om ze te valideren.

Experts raden mensen aan om het 30 minuten-1 uur voor een maaltijd te brouwen, drie keer per dag. De dosering kan van persoon tot persoon verschillen, afhankelijk van de leeftijd, gezondheid en medische aandoeningen. Ondanks dat het een kruidenproduct is, is het het beste om voor consumptie een arts of gezondheidsexperts te raadplegen.

Het beste van porangaba-thee is dat het alle geneeskrachtige eigenschappen heeft om je te helpen een geweldig lichaam te behouden en gezond te blijven. Van porangaba-thee is bekend dat het een hoog cholesterolgehalte bestrijdt, je suikerniveaus beschermt en ook helpt tegen kanker en diabetes, wat een zeer sterk bewijs is van het feit dat Braziliaanse thee perfect is voor je dagelijkse medicijn. Het is een heel natuurlijke manier om een ​​sterk en gezond lichaam te behouden.

Er is maar één waarschuwing met betrekking tot porangaba-thee en dat is om de theepot niet langer dan twee tot drie minuten te laten trekken, omdat dit een bittere factor aan de thee toevoegt. Om de beste resultaten te krijgen, moet u het eenvoudig en kort houden. Voeg suiker toe als je wilt, hoewel porangaba-bladeren van nature zoet van smaak zijn. Porangaba is een absoluut mooie drank om dagelijks te drinken en het beste is dat, hoewel het van Braziliaanse makelij is, je in bijna elke supermarkt porangaba-bladeren kunt krijgen, dus koop vandaag nog wat porangaba-bladeren zodat je gezond kunt blijven.

Niet veel mensen zijn zich bewust van de geneeskrachtige eigenschappen van porongaba-thee en negeren het product daarom volledig, maar als je een smakelijk drankje wilt dat goed werkt op je lichaam in plaats van die extra ongewenste calorieën toe te voegen, dan is deze thee de beste manier om te gaan. Porangaba wordt geleverd met bedrijfstags waardoor het voor iedereen heel bekend is.

Beste manier om te gebruiken:

De beste manier om porangaba-thee te gebruiken, is door ‘s ochtends voor het ontbijt en ‘s avonds voor het slapengaan een kopje te drinken. Deze twee kopjes per dag zullen uw gezondheid zeker ten goede verbeteren. De beste manier om porangaba-thee te gebruiken, is door eerst de wortels van deze geweldige thee te begrijpen. Als je niet geniet van de smaak van de thee en wat thee naar eigen keuze maakt, dan weet je niet wat je mist, dus koop deze thee vandaag nog en geniet van een ervaring waar veel mensen zich niet van bewust zijn.