Thee is een van de meest voorkomende dranken die een persoon binnenkrijgt in de dagelijkse voeding. Het kan in elke vorm zijn, van normale melkthee of citroenthee, zwarte thee tot zelfs kruidenthee. Als je echter van plan bent om energie te krijgen en de lethargie van de nacht te doorbreken, is het eerste waar je ‘s morgens vroeg aan denkt een kop hete en verfrissende thee. Mensen die zich een beetje bewust zijn van hun gezondheid, houden zich meestal aan kruidenthee of zwarte likeurthee zonder melk en suiker. Het lijdt geen twijfel dat zwarte thee behoorlijk wat voordelen heeft voor het lichaam en een veel gezondere optie is dan normale thee.

Bijwerkingen van zwarte thee

Aan de andere kant van de medaille kun je echter niet ontkennen dat zwarte thee, als het in overmatige hoeveelheden wordt geconsumeerd, ook een aantal bijwerkingen voor het lichaam met zich meebrengt. Raadpleeg deze gids hieronder voor meer informatie:

1. Diarree:

Een van de belangrijkste bijwerkingen van zwarte thee bij overconsumptie is de aandoening diarree die een vloeibare stoelgang vereist en meer dan frequent. Als u het dagelijks consumeert, kunt u ook dezelfde effecten op het lichaam krijgen. Cafeïne in de thee stimuleert het spijsverteringsstelsel en verergert het.

2. Prikkelt de zenuwen:

Het directe effect van zwarte thee op het zenuwstelsel is door veel professionals bewezen. Het is bekend dat de vloeistof de zenuwen prikkelt en dus leidt tot nervositeit, hartkloppingen, slapeloosheid, spataderen en meer. Het is een van de bijwerkingen waarvan u op de hoogte moet zijn.

3. Leidt tot constipatie:

Aan de andere kant, in een andere richting dan diarree, kunnen sommige mensen constipatie ervaren als een van de bijwerkingen van zwarte thee. Tannines in de thee zijn verantwoordelijk voor deze factor. Dit komt alleen omdat het lichaam de afvalproducten begint op te hopen in plaats van het weg te spoelen.

4. Leidt tot hart- en vaatziekten:

Voor degenen die vatbaar zijn voor hartaanvallen en problemen hebben met cardiovasculaire problemen, wordt geadviseerd om zwarte thee te vermijden. Cafeïne is helemaal niet goed voor degenen die een gezond cardiovasculair systeem willen. Overmatige zwarte thee leidt tot cafeïne in het lichaam dat het hart alleen maar verzwakt en vatbaarder maakt voor problemen.

5. Leidt tot een miskraam:

Meer dan 1-2 kopjes zwarte thee per dag leidt tot te veel cafeïne in het lichaam van een zwangere vrouw, wat alleen maar leidt tot extreme situaties zoals die van een miskraam. Dit is een van de ernstige bijwerkingen van de drank. Een zwangere vrouw moet hier wegblijven.

6. Hoge bloeddruk:

Nogmaals, zwarte thee is niet geschikt voor mensen met een fluctuerende bloeddruk. Van cafeïne in deze vloeistof is zeker bekend dat het hoge bloeddruk veroorzaakt, wat leidt tot verschillende andere ernstige gezondheidsrisico’s.

7. Hoofdpijn:

Veel mensen hebben geklaagd over milde tot zeer ernstige hoofdpijn bij het consumeren van zo’n hoog gehalte aan cafeïnehoudende dranken. Dit maakt het een van de meest voorkomende bijwerkingen van zwarte thee.

8. Maagzuur:

De tannines en de zure aard van zwarte thee veroorzaken bij veel mensen veel maagproblemen, waaronder brandend maagzuur. Dit is meestal geldig wanneer u overmatige consumptie van deze vloeistof in de dagelijkse voeding opneemt.

9. Verhoging van het suikergehalte:

De cafeïne in zwarte thee veroorzaakt ook een stijging van de bloedsuikerspiegel en wordt helemaal niet aanbevolen voor mensen met diabetes. Een onbalans in de insulinespiegels betekent alleen maar ernstige bedreigingen voor het lichaam.

Afbeeldingsbron: Shutter Stock