Wist je dat groene thee invloed heeft op de bloeddruk? Ja, het is gebleken dat de consumptie van groene thee de bloeddruk op natuurlijke wijze verlaagt. Op dit moment is een van de belangrijkste risicofactoren van toenemende hart- en vaatziekten, zoals een hartaanval, beroerte, plus hartfalen, hoge bloeddruk nauw en constant verbonden met de groei van hart- en vaatziekten en vereisen onmiddellijke behandeling met medicijnen, samen met variatie in levensstijl.

Groene thee voor bloeddruk

Hoewel er veel manieren zijn om hoge bloeddruk te organiseren, is gebleken dat frequent drinken van groene thee een positieve associatie heeft door de bloeddruk te verlagen, eenmaal gecombineerd met een gezond dieet en normale lichaamsbeweging. Hoge bloeddruk is een aanhoudende medische aandoening die veel ernstige gezondheidsproblemen kan veroorzaken, samen met hart- en vaatziekten en nieraandoeningen. Constante hoge bloeddruk kan andere delen van het lichaam beschadigen, bijvoorbeeld bloedvaten en ogen.

Soorten bloeddruk:

Bloeddruk wordt berekend als 2 verschillende soorten druk: zowel systolische als diastolische bloeddruk.

  •  Systolische bloeddruk is niets anders dan de dimensie van de bloeddruk terwijl het hart het bloed wegpompt.
  •  Diastolische bloeddruk is de kracht tussen twee hartslagen. De systolische cijfers zijn vaak hierboven geschreven, anders zijn de diastolische cijfers ook hoger.

Samenstelling groene thee:

Groene thee5

Eersteklas thee – groene thee in veeleisende – bevat polyfenol-antioxidanten die bekend staan ​​om hun ziektepreventie en anti-verouderingseigenschappen. Polyfenolen kunnen tot 30% van de droge bladlading van groene thee uitmaken. De genezende kracht van groene thee wordt grotendeels toegeschreven aan de polyfenolsubstantie. Catechines zijn de belangrijkste flavanolen en bestaan ​​voornamelijk uit epigallocatechinegallaat (EGCG), epicatechinegallaat (ECG), epicatechine (EC) en epigallocatechine (EGC).

In het cluster van polyfenolen bevinden zich flavonoïden die catechinen bevatten. Een van de meest invloedrijke catechinen is epigallocatechin-3-gallate (EGCG), gevestigd in groene thee. EGCG speelt een effectieve rol bij een aantal ziekten en bovendien aandoeningen.

Rol van groene thee voor bloeddruk:

  •  Volgens de huidige literatuur over groene thee en hoge bloeddruk is gebleken dat de catechinen in groene thee het gedrag van angiotensine plus stikstofmonoxide beïnvloeden. EGCG in groene thee is blootgesteld aan vertraging door het startproces van angiotensine en veroorzaakt daarom een ​​daling van de bloeddruk. EGCG is ook blootgesteld aan het goedkeuren van de biologische productie van stikstofmonoxide.
  •  Bovendien is het drinken van groene thee in veel bevolkingsonderzoeken in verband gebracht met het verlagen van de bloeddruk. Van catechinen, de belangrijkste chemicaliën die in groene thee worden aangetroffen, is aangetoond dat ze een antioxidant zijn. Het antioxiderende resultaat van catechinen in groene thee kan schade aan de bloedvaten veroorzaakt door vrije radicalen verminderen en de normale bloedvatfunctie in de loop van de tijd helpen beschermen.
  •  Groene thee is een van de meest gewone dranken. Van groene thee-extract wordt gedacht dat het antioxidant plus ACE-remmer bezit. Groene thee polyfenolen verminderen ook de opname van lipiden uit de darmen en helpen bovendien de verandering van cholesterol in galzuren. Epidemiologische onderzoeken hebben aangetoond dat groene thee een cardio-beschermend effect heeft, evenals bewijssynthese heeft aangetoond dat het gebruik van groene thee verband houdt met ontspanning van bloedvaten.
  •  Regelmatige consumptie van 5-6 kopjes groene thee kan resulteren in een verlaging van de systolische bloeddruk, LDL-cholesterol en totaal cholesterol. Groene thee mag niet worden gesuggereerd als vervanging voor de huidige organisatie van patiënten door bekende hypertensie, anders dyslipidemie.

Hoewel de waardevolle gezondheidseffecten van groene thee voortdurend worden bestudeerd, moet het wenselijk zijn om de routinematige consumptie van groene thee te bevorderen, vooral voor diegenen die het risico lopen hoge bloeddruk te ontwikkelen die anders eerder aan de aandoening lijden.