Een diabetespatiënt heeft ongetwijfeld trek in suiker. Aangezien diabetes een aandoening is die gepaard gaat met verhoogde suikerspiegels in het lichaam, moet men heel voorzichtig zijn met hun eetgewoonten. Diabetici moeten suikerconsumptie in de directe vorm vermijden, zoals witte suiker, snoep, snoep en met suiker beladen desserts, enzovoort. De dokters staan ​​hen echter wel toe deze voedingsmiddelen te vervangen door fruit dat van nature zoet is, zoals rozijnen, dadelhoning en andere. Dadels zijn een uitstekende vervanging omdat het tal van voordelen heeft. Dit artikel gaat over de beschrijving van dadels, de voedingswaarde, mythes over dadels, de voordelen voor diabetici en manieren om dadels te consumeren.

Dadels zijn de vruchten die worden gedragen aan de dadelpalmen die afkomstig zijn uit de Perzische Golf. Het is een extreem winterharde vrucht die extreme weersomstandigheden kan verdragen. Het is een kleine vlezige vrucht waarbij het vruchtvlees een enkel zaadje omgeeft. Zeer voedzaam, deze vrucht is ook een gezonde vervanging voor snacks, witte suiker en andere kunstmatige zoetstoffen, vooral voor diabetici.

Voedingswaarde van dadels:

Fructose en glucose zijn de belangrijkste bronnen van suiker die in overvloed aanwezig zijn. Een kopje gehakte dadels is goed voor ongeveer 415 calorieën, 110 koolhydraten en ongeveer 95 g suiker. Het levert bijna 287 kcal aan energie. Het suikergehalte bestaat uit minstens 29% fructose en minstens 41 procent glucose.

Mythe over datums:

Een van de meest voorkomende mythes is dat diabetici zelfs natuurlijke zoetigheden en fruit zoals dadels en rozijnen met een hoog caloriegehalte moeten verafschuwen. Dit is niet waar, diabetici kunnen genieten van dadels, hoewel ze voorzichtig moeten zijn en de portie in de gaten moeten houden.

Hoe zijn datums gunstig voor diabetici??

  • Dadels bevatten belangrijke voedingsstoffen die voldoen aan de behoeften van een persoon die aan diabetes lijdt. Het is een van de gezondere alternatieven voor de natuurlijke suiker die verboden is voor diabetici.
  • Glycemische index is erg laag: diabetici zijn verplicht om alleen die voedingsmiddelen te consumeren met een zeer lage glycemische index om de suikerniveaus op peil te houden. Het varieert van 35,5 tot 49,7 in data die het kwalificeren als een opname in het dieet van diabetici.
  • Aanwezigheid van koolhydraten: Koolhydraten zijn een bron van onmiddellijke energie omdat ze vol fructose en glucose zitten. Elke 100 gram dadels bevat ongeveer 75 gram koolhydraten, dus als mensen met diabetes zich laag voelen, moeten ze een pakje dadels bij de hand houden om zichzelf energie te geven.
  • Dadels verstoren de bloedsuikerspiegel niet en geven een persoon een langer vol gevoel.

Manieren om dadels te consumeren:

Diabetici zouden de voorkeur moeten geven aan de verse dadelvruchten boven de gedroogde en geconcentreerde vorm. Het aantal dadels moet zo worden verwerkt dat de dagelijkse inname niet meer mag bedragen dan 15 gram koolhydraten en 60 calorieën. Dadels kunnen worden geconsumeerd met verschillende combinaties die uitstekend zijn voor een diabetespatiënt.

  • 3 tot 4 dadels ingenomen met 150 ml melk is een uitstekende manier om het lichaam van energie te voorzien.
  • Een andere gezonde combinatie zijn gehakte dadels met een half kopje yoghurt.
  • Op zoek naar een avondsnack, neem dan een klein vuistje noten zoals pistachenoten en amandelen en meng dit met ongeveer 2 tot 3 dadels (gehakt). Dit zorgt ervoor dat je maag langer vol zit.
  • Een persoon met ernstige diabetes dient een arts te raadplegen alvorens het in hun dieet op te nemen.

Dadels zijn een gezond alternatief voor synthetische suiker omdat het een natuurlijke bron van suiker is; een persoon die aan diabetes lijdt, moet echter altijd een arts raadplegen voordat hij dadels in zijn dieet opneemt.