Fenegriekbladeren en zaden die in India algemeen bekend staan ​​als methi, worden verkregen uit een soort kruid. Het is echt een speculatief kruid dat veel wordt gebruikt in Indiase keukens om verschillende recepten zoals curries, dals en vegetarische gerechten op smaak te brengen. Zelfs methibladeren worden gebruikt bij het koken. Methi-zaden zijn sterk van smaak en erg bitter van smaak.

Hoe fenegriek te gebruiken voor diabetes & De bijwerkingen ervan

Fenegriek is rijk aan vezels, eiwitten, vitamine C, kalium, niacine, ijzer, alkaloïden, lysine, L-tryptofaan en het bevat ook een verbinding die bekend staat als diosgenine en die oestrogeenachtige eigenschappen heeft, evenals steroïde saponinen. Deze verbindingen behandelen de meeste menselijke problemen. Of het nu gaat om een ​​schoonheidsbehandeling, haarverzorging of gezondheidsproblemen; fenegriek komt in aanmerking om elk probleem op te lossen. Fenegriek werkt als een tegengif voor haar- en huidproblemen.

Dergelijke fenegriekzaden die worden gebruikt voor gezondheidsbehandelingen zijn zelfgemaakt en zijn niet duur, dus iedereen kan ze proberen voor hun specifieke gezondheidsproblemen. Fenegriekzaden zijn gemakkelijk verkrijgbaar en kunnen worden gekocht bij elke supermarkt.

Fenegriek heeft bewezen resultaten voor het behandelen of verlagen van diabetes bij de mens. Aangezien diabetes zo’n ziekte is die in ten minste één lid van elk gezin voorkomt, is het dus de beste manier om het diabetesniveau onder controle te houden door routinematig natuurlijke ingrediënten te gebruiken. In fenegriek is een natuurlijke oplosbare vezel, bekend als galactomannan, aanwezig die effectief is in het vertragen van de snelheid van suikeropname in het bloed. Aminozuren zijn ook aanwezig in fenegriek, die verantwoordelijk is voor het induceren van de productie van insuline.

Diabetestypes zijn van Type 1 en Type 2. Veel onderzoek en medische tests hebben aangetoond dat fenegriek gunstiger is voor de behandeling van mensen met diabetes type 2. Het consumeren van fenegriek had de bloedglucosespiegels bij mensen met type 2-diabetes aanzienlijk verlaagd. De aanwezigheid van galactomannan helpt bij het verminderen van de snelheid waarmee suiker in het bloed wordt opgenomen. Daarom wordt fenegriek aanbevolen voor diabetici om tweemaal per dag 500 mg fenegriek in te nemen om hun probleem onder controle te houden.

Verschillende reachers en medicinale tests hebben aangetoond dat fenegriekzaden nuttig zijn bij het verbeteren van de meest metabole symptomen die worden geassocieerd met zowel type 1- als type 2-diabetes bij mensen. Ze helpen ons door de bloedsuikerspiegel te verlagen en de glucosetolerantie te verbeteren. Het helpt ook door de afgifte van glucose in de bloedbaan te vertragen.

Enkele methoden voor het gebruik van fenegriek:-

Laten we eens kijken naar de methoden om fenegriek te gebruiken voor de behandeling van diabetes of we kunnen zeggen dat stappen om methi te gebruiken voor het genezen van diabetes.

1. Fenegriekbladeren:

Maak eerst de methibladeren schoon en gebruik deze in je recept. Je kunt het in je recept koken of ze gebruiken om je recept te garneren.

2. Fenegriekzaden:

Was de methizaden in gewoon water en plet ze een beetje. Kook deze gekneusde zaden in heet water en laat ze afkoelen. Zeef na 2-3 uur de zaden uit het water en drink het als thee.

Week wat fenegriekzaden in een kopje water en bewaar het een nacht. Verwijder de zaden in de ochtend en zeef het water. Als u dit water elke ochtend op een lege maag drinkt, verlaagt u de bloedsuikerspiegel.

3. Fenegriekzadenpoeder:

Rooster een paar fenegriekzaden in een pan op een beetje vuur tot de zaden donkerbruin worden.

Meng de geroosterde zaden tot een fijn methipoeder en meng het met water of een ander sap of neem ze als capsules.

Tips voordat u fenegriekzaden gebruikt:

Fenegriek heeft ook weinig bijwerkingen zoals astma en verlaging van de bloedsuikerspiegel bij diabetische vrouwen. Diabetici moeten voorzichtig zijn bij het gebruik van dit kruid om de bloedglucosespiegels onder controle te houden, omdat ze deze vaak te laag laten vallen.

Men moet altijd een arts raadplegen voordat u een kruid gebruikt voor de behandeling van diabetes om er zeker van te zijn of het veilig is voor gebruik of niet. Er zijn veel kruiden, waaronder fenegriek, die ook het risico inhoudt van het veroorzaken van zeer lage bloedsuikerspiegels wanneer ze samen met voorgeschreven diabetesmedicijnen worden ingenomen.