Een van de meest voorkomende huishoudelijke ziekten die voor velen een absoluut gevaar zijn geweest, is niemand minder dan diabetes. Diabetes mellitus, zoals de officiële naam vermeldt, is een enigszins ernstige ziekte waarbij de bloedsuikerspiegel van de patiënt of de glucose in hun lichaam op een hoger niveau is dan normaal. Diabetes komt voornamelijk voor in twee soorten, type 1 en type 2. Naast moderne medicatie en constante controle van het diabetesniveau, zijn er enkele organische benaderingen om uw diabetes onder controle te houden en te behouden. Het beste ervan is granaatappel. Hier hebben we ons aangemeld, hoe granaatappel te gebruiken voor diabetes?.

Hoe granaatappel te gebruiken voor diabetes?

De granaatappelvrucht is een van de langlevende fruitsoorten die over de hele wereld bekend staat om zijn geneeskrachtige eigenschappen. Er is natuurlijk de vruchtdragende boom, maar als we het hebben over granaatappels, hebben we het vooral over de vrucht.

Omdat het verrijkt is met natuurlijke antibacteriële en antivirale eigenschappen, is het geen wonder dat dit een van de belangrijkste vruchten is die echt kan helpen bij je aandoening. De harde kaft van deze vrucht lijkt van buiten op een sinaasappel of een appel en van binnen vind je miljoenen kleine frambozenachtige vlezige zaadjes. Dat is het hoofdbestanddeel van granaatappel en het zijn deze vlezige zaden die het hoofdbestanddeel van het sap vormen.

Hoe granaatappel te gebruiken voor diabetes:

Voordelen:

1. Het beste voordeel van granaatappel zit in het sap, van waaruit de rijke antioxiderende eigenschap van het granaatappelsap je zou helpen de glucose te verminderen, waardoor je wordt verlost van plotselinge suikeraanvallen.

2. De granaatappel zou je zeker helpen je bloedsuikerspiegel te verlagen en als gevolg daarvan, als je momenteel lijdt aan hyperglykemie, zal deze vrucht nog steeds je redder in nood zijn.

3. Granaatappel is een zoet genoeg voedsel. Het moet de eigenschappen op zichzelf zoeten, maar het beste van deze vrucht is dat de suiker in granaatappel het onderzoek met vlag en wimpel heeft doorstaan, waarbij werd gezien dat de suiker in de vrucht biologisch is en niet helpt bij het helpen verhogen van de bloedsuikerspiegel.

4. Hier is een nogal opwindende ontdekking met betrekking tot granaatappels en diabetes. De deal begon met enkele experimenten op ratten, waarbij sommigen van hen granaatappelzaadolie kregen en de anderen helemaal geen.

5. De resultaten toonden aan dat de voormalige groep ratten veel minder insuline in hun lichaam had, wat ons doet geloven dat granaatappel je echt kan helpen bij de behandeling van diabetes, waarbij de olie uit het zaad het insulineniveau in ons lichaam regelt.

6. Deze vrucht bestaat uit alle antidiabetische verbindingen zoals ursolzuur en galluszuur en ellaginezuren en nog veel meer. Dit zijn misschien louter wetenschappelijke termen voor jou, maar ze zouden op de lange termijn zeker je vriend zijn.

7. Het zijn niet alleen de zaden die ons helpen, maar ook de vrucht in een hele vorm. Zelfs de schillen van deze prachtige vrucht helpen je om je glucosespiegel op peil te houden. Het is bewezen dat de peeling de glucosespiegels in je lichaam onder controle houdt.

Dieetkaart:

Granaatappel is een leuke vrucht die je onderweg kunt hebben en daarom is hier een kleine tabel over hoe je het goed kunt opnemen in je dagelijkse voedingsplan.

Eiwit shakes:

Elke ochtend kun je granaatappel toevoegen aan je reeds geplande eiwitshakes of gewoon de zaden eruit persen en een gezond glas granaatappelsap naar binnen slikken.

Onderweg:

Met de drukke ochtenden kun je granaatappel toevoegen aan je snacklijst voor onderweg, misschien terwijl je uitrust na dat halfuurtje joggen of op weg naar je kantoor als je het ontbijt hebt gemist.

Denk gezond:

Gebruik voor een goede brunch of avondsnack salades met toegevoegde granaatappels voor extra smaak.