Verkouden zijn is de meest irritante ziekte die je ooit kunt hebben, iedereen probeert het te voorkomen en als je er al doorheen gaat, dan probeert hij er zo snel mogelijk vanaf te komen. Het is duidelijk dat elke keer voor een normale verkoudheid het nemen van medicijnen niet aan te raden is, meestal proberen mensen het met de tijd te laten genezen en sommigen proberen huismiddeltjes te nemen of beginnen gekoelde of zure smaakdingen te vermijden.

Het artikel gaat helemaal over hoe honing de verkoudheid kan genezen of voorkomen, omdat het een huismiddeltje is, dus het is een goedkope en ook de meest effectieve manier om de verkoudheid zo vroeg mogelijk te genezen. Honing is een natuurlijk hoestmiddel Honing wordt al eeuwenlang gebruikt om de symptomen van aandoeningen van de bovenste luchtwegen, zoals hoesten, te verzachten. Het is al wetenschappelijk bewezen dat honing nachtelijk hoesten vermindert en slaap verbetert. De voorgestelde dosis is slechts twee theelepels honing voor het slapengaan.

Er zijn verschillende manieren waarop je honing kunt innemen, zoals thee of warm citroenwater vermengd met honing is een aloude manier om een ​​zere keel te verzachten.

Hoe honing te gebruiken voor verkoudheid?

Helpt honing bij verkoudheid??

Traditioneel wordt honing gecombineerd met thee of water om te helpen bij het verlichten van verkoudheid. Lieverd, alleen is een goede hoestonderdrukker. Veel onderzoeken van de afgelopen jaren hebben aangetoond dat rauwe honing hoest helpt te onderdrukken en helpt bij verkoudheid, vooral bij kinderen. Honing kan echter alleen worden gegeven aan kinderen ouder dan 2 jaar.

Honing met kaneel voor verkoudheid:

Aangezien het koude seizoen is begonnen! En griep bereikt zijn hoogtepunt, de beste remedie om verkoudheid te genezen of te voorkomen is een mengsel van honing en kaneel. Dit mengsel wordt vaak een verkoudheidskuur genoemd. Het is bewezen dat het heeft geleid tot een vermindering van de duur van een verkoudheid met ten minste 2 dagen en het vermindert ook de ernst van de symptomen.

Waarom een ​​mengsel van honing en kaneel gebruiken voor verkoudheid of griep?

Zoals we weten, heeft honing antibacteriële, antivirale en antimicrobiële eigenschappen en ook veel onderzoeken hebben aangetoond dat het effectief is bij het bestrijden van externe en interne infecties. Terwijl, als je het vergelijkt, kaneel ook gunstig is omdat het ontstekingsremmende, antibacteriële en antioxiderende eigenschappen bevat.

Daarom zijn honing en kaneel krachtige immuunboosters! Dus als het samen wordt ingenomen, komt het uit met een goede krachtige immuunbooster. Gebruik deze remedie niet alleen om de ernst van uw verkoudheid te verminderen, maar ook om toekomstige verkoudheden of andere virussen te voorkomen.

Wat voor soort honing is het beste??

Je kunt honing gemakkelijk vinden in de buurt van een van de supermarkten bij jou in de buurt. Het consumeren van een pure vorm van honing is de beste en effectiever de normaal beschikbare honing in winkels is niet de pure. Om deze reden is het het beste om alleen biologische rauwe honing te gebruiken die ongepasteuriseerd is. Rauwe honing bevat de meeste voedingsstoffen, waardoor het effectiever is in het stimuleren van het immuunsysteem en het afweren van virussen. De ideale koude remedie met rauwe honing is rauwe honing gemengd met elk natuurlijk ingrediënt uit je keuken. Je kunt honing ook online kopen!

Hieronder staan ​​enkele tips en trucs waarmee je honing kunt consumeren om verkoudheid te voorkomen/genezen

Honing en kaneel mengsel:

Ingrediënten:

 • 1 theelepel rauwe honing.
 • 1/4 theelepel kaneel.

Instructies:

Het is geen ingewikkeld proces, alleen:

 1. Meng honing en kaneel.
 2. Neem het 2 keer per dag, gedurende 3 dagen zodra u een verkoudheid of griep voelt opkomen.

En het is klaar!

Honing en kaneelthee:

Ingrediënten:

 • 1 theelepel rauwe honing.
 • 1/4 theelepel kaneel.
 • 1/2 vers geperste citroen.
 • 1 kopje water.

Instructies:

 1. Breng water aan de kook, haal van het vuur en giet in een glas.
 2. Voeg honing, kaneel, citroen toe en roer goed.
 3. Drink de thee 2 keer per dag, gedurende 3 dagen of totdat je je niet licht voelt door de kou.

Een andere gemakkelijke manier om het mengsel te nemen is om het als een jam op een sneetje brood te smeren.

Waarschuwing: honing wordt niet aanbevolen voor baby’s jonger dan 1 jaar.

100% biologische honingmerken:

Honing wordt het best geconsumeerd in zijn oorspronkelijke of natuurlijke staat. Tegenwoordig worden er veel additieven in honing gedaan en dit is niet natuurlijk. Hoewel synthetische honing niet bestaat, is het beter om pure honing te consumeren. Biologische honing verwijst naar natuurlijke honing die minimaal is verwerkt en waaraan geen conserveermiddelen zijn toegevoegd.

Hier zijn de top 3 merken biologische honing:

Nature Nate’s 100% puur, rauw & Ongefilterde honing:

Een van Amazon’s bestsellers, Nature Nate’s biologische honing komt rechtstreeks uit de bijenkorf. Deze honing is niet bewerkt of gepasteuriseerd. Er zijn geen toevoegingen zoals suiker of glucosestroop of een verborgen conserveermiddel. Voeg het toe aan je thee of sap of je eten, je kunt deze honing direct zonder zorgen consumeren.

Desert Creek Honing Rauwe Texas Honing: