Bent u zich bewust van de rol van de papaja bij het beheersen van diabetes? Papaya is altijd al bekend geweest als een exotisch fruit gevuld met veel antioxidanten, voedingsstoffen, mineralen en vitamines. Deze vrucht moet onderdeel uitmaken van een diabetisch dieet. De natuurlijke antioxidanten in deze vrucht helpen de bloedsuikerspiegel te reguleren. Wat deze vrucht een bijkomend voordeel geeft, is dat het een van de weinige vruchten is die het hele jaar door gemakkelijk verkrijgbaar zijn

Notitie 1: Gecontroleerde dagelijkse consumptie van papaja, misschien uw enige en snelste remedie voor uw diabetesprobleem.

Papaja voor diabetes

Wat is diabetes??

Het is een ziekte die optreedt wanneer de bloedsuikerspiegel of bloedglucose in uw lichaam te hoog is. Diabetes treedt op wanneer uw alvleesklier geen insuline aanmaakt, wat essentieel is voor het omzetten van uw bloedglucose in energie. Wanneer u gedurende langere tijd een te hoge bloedglucose in uw bloed heeft, kan dit ook verschillende andere onderliggende ziekten veroorzaken.

Is papaja goed voor diabetici??

Papaya voor diabetes is een uitstekende keuze, omdat deze buitengewone vrucht volledig vrij is van ongezonde suikers, en dit maakt het ideaal voor een persoon met diabetes. De vitamine A en E in de papaja helpen om overtollige suiker geleidelijk uit je systeem te verwijderen. De natuurlijke antioxidanten die in papaja aanwezig zijn, maken het een ideale vrucht voor een persoon met diabetes. Een gezonde maaltijd met papaja kan helpen om het diabetesniveau te verlagen (1).

Opmerking 2: Diëtisten raden meestal aan om papaja te eten bij diabetes. Ze raden aan om het fruit in zijn rauwe fruitvorm te consumeren.

Voordelen van papaja op diabetes:

Papaya voor een diabetespatiënt is buitengewoon heilzaam omdat het rijk is aan antioxidanten. Het zorgt voor de celstructuur en zorgt voor een goede regulering van de bloedsuikerspiegel. Deze zijn erg belangrijk voor een persoon met diabetes, omdat ze vatbaar zijn voor andere gezondheidsproblemen die hen beïnvloeden. Het helpt de progressie van diabetes type 2 naar type 1 te remmen.

Hoe helpt papaja bij diabetes??

Papaya voor diabetes type 2 is een uitstekende keuze, het is goedkoop en het hele jaar door verkrijgbaar. Behalve dat het een laag suikergehalte heeft, heeft het fruit tal van andere essentiële voedingsstoffen, die helpen om andere onderliggende ziekten te overwinnen waar een persoon met diabetes vatbaar voor is (2).

  • Papaya fruit is rijk aan foliumzuur, vitamine A, B, E, magnesium, beta-caroteen, koper, luteïne, pantotheenzuur, kalium en lycopeen.
  • Papaya is een rijke bron van vezels en water, is gunstig voor zowel type 1 als type 2 diabetes.
  • Papaja’s boordevol krachtige antioxidanten en beschermen de celstructuur van het lichaam tegen schade veroorzaakt door diabetes.
  • Onregelmatige bloedsuikerspiegels kunnen het risico op hartaandoeningen verhogen. De antioxidanten die aanwezig zijn in papaja, zijn gunstig voor suikerpatiënten omdat het de cel beschermt tegen schade en dergelijke risico’s vermindert.
  • De vezels in papaja helpen de bloedglucose-, insuline- en lipideniveaus op peil te houden en maken het eten van papaja bij diabetes dus buitengewoon gunstig.
  • Het lage suikergehalte maakt het een perfecte oplossing voor mensen met diabetes, omdat het licht verteerbaar is vanwege de lage glucosespiegels.
  • Sommige onderzoeken hebben ook aangetoond dat papaja-extract helpt om de progressie van diabetes type 2 onder controle te houden.
  • Als je papaja consumeert met eiwitrijk voedsel zoals kaas of yoghurt, verkleint het de kans op hyperglykemie.
  • De beste manier om papayasap te drinken (3) of fruit is ‘s ochtends in zijn rauwe vorm, waar het kan worden ingenomen met ontbijtgranen of als tussendoortje. Dit zorgt ervoor dat het maximale voordeel van papaja voor diabetes wordt verkregen.

Papaya kan een van de beste keuzes zijn voor een persoon met diabetes en is de perfecte oplossing om hun zoetekauw te stillen! Studies tonen aan dat papaja-extract de progressie van diabetes type 2 kan vertragen, omdat de alvleesklier uiteindelijk zijn vermogen verliest om insuline af te scheiden en te produceren. De papaja is dus zo’n diabetisch-vriendelijk fruit dat veilig kan worden geconsumeerd zonder bang te hoeven zijn dat het je bloedsuikerspiegel verhoogt!