In onze vorige serie artikelen hebben we uitgebreid gelezen over de voordelen van huidverzorging en haarverzorging. Ik heb zelfs zoveel over ricinusolie leren kennen dat ik het nu graag superolie noem. Van rimpels tot een droge huid tot striae tot haaruitval tot voorrijpe vergrijzing. Waar kan ricinusolie niet voor zorgen? De lijst is nog niet compleet; het heeft enorme gezondheidsvoordelen voor uw lichaam in het algemeen en voor uw ogen in het bijzonder. Hieronder, in dit artikel, zou ik graag wat licht willen geven over hoe je ricinusolie kunt gebruiken om voor je ogen en het gebied rond je ogen te zorgen.

Castorolie voor ogen gebruiken?

Hoe ricinusolie voor ogen te gebruiken?

1. Het is bekend dat het gebruik van gezuiverde, steriele ricinusolie in de vorm van oogdruppels, alleen of in combinatie met lijnzaadolie, gunstig is voor mensen die lijden aan droge ogen. De toestand van droge ogen ontstaat door continu, lange uren achter een computer werken, onvoldoende spiertraining en bepaalde medische aandoeningen zoals het syndroom van Sjögren, waarbij de traanklieren hypofunctioneel worden. Ook kunnen droge ogen het gevolg zijn van bijwerkingen van sommige medicijnen.

Ricinusolie is een goede optie om droge ogen te smeren en verlichting te krijgen van het bijbehorende ongemak en het gruizige gevoel van vreemd lichaam in de ogen. Het is gebleken dat regelmatig gebruik van oogdruppels met ricinusolie helpt bij problemen met het gezichtsvermogen en de vorming van cataract in de ogen vertraagt ​​/ stopt. Het is ook een fonds geweest om op te treden als een milde antibacteriële stof en helpt bij het opruimen van vuil uit de ogen. Dus degenen die last hebben van stye kunnen het gebruiken. Voordat ik dit artikel schreef, heb ik persoonlijk beoordelingen gelezen van veel mensen die beweren dat ze baat hebben gehad bij het gebruik van deze superolie.

Het is echter een MUST om uw oogzorgspecialist of een Ayurvedisch beoefenaar te raadplegen voordat u iets doet en de haalbaarheid en eventuele onbekende allergieën / irritaties die u heeft te bespreken. Ook is het erg belangrijk om zeer hygiënisch met de olie om te gaan om ooginfecties te voorkomen. Let ten slotte op koudgeperste of koudgecomprimeerde soorten ricinusolie.

P.S: Het is gebleken dat het bij sommige mensen roodheid/irritatie veroorzaakt, waarvan de oorzaak onbekend is.

ricinusolie-voor-ogen

2. Ricinusolie is rijk aan omega-vetzuren waardoor deze olie heel gemakkelijk in je huid kan doordringen. Dus als u fijne lijntjes onder de ogen heeft en kraaienpootjes in uw ooghoeken, kunt u een beetje opgewarmde ricinusolie gebruiken vermengd met de inhoud van een uitgeperste vitamine E-capsule; een combo boordevol antioxidanten om de huid onder je ogen zachtjes te masseren. U mag daarbij geen druk uitoefenen en masseer alleen met het kussentje van uw vingers. Gebruik deze remedie voordat u naar bed gaat, elke nacht gedurende een paar maanden om zichtbare resultaten te zien.

3. Castorolie helpt wenkbrauwen en wimpers dikker te maken. Dus, als je weinig wimpers/wenkbrauwen hebt, breng dan pure ricinusolie aan met een mascaraborsteltje. Dit is een veel beter alternatief dan het gebruik van al die met chemicaliën beladen mascara’s en wenkbrauwvullers. Castorolie is ook veel gemakkelijker op zak. U kunt ricinusolie ook gebruiken in combinatie met een van de volgende: olijfolie, eiwit, glycerine. Gebruik daarbij schone, wegwerpbare Q-tips.

Ik heb goede hoop dat je het artikel met plezier hebt gelezen en het nuttig vond en dat je zeker ricinusolie op de beschreven manieren zult gebruiken om je ogen te verlichten.